Свържете се с нас

България

Цветан Цветанов подаде оставка!

След разговор между председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и Цветан Цветанов, Цветанов подава оставка от всички ръководни постове на ГЕРБ. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Оставката вече е депозирана и приета от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. Премиерът благодари на Цветан Цветанов за свършената работа през годините.

---

България

Шок! Дете поигра в Южния парк в София, а когато майка му го погледна, изтръпна от ужас

Над 15 кърлежа по лицето и ръцете на детето си открила жена от София след разходка в Южния парк.

Майката отправя предупреждение към всички родители, чиито деца играят в района, да бъдат бдителни и пита обработвани ли са тази година тревните площи срещу кърлежи?

Петя Лозанова била на разходка с 2-годишния си син и 6-годишната му кака.

„Децата поиграха, а малко след като си тръгнахме видяхме, че цялата буза и ръцете на сина ми бяха покрита с кърлежи. Бяха много малки и започнахме да ги махаме.

За щастие, все още никой от тях не се беше забил, само пълзяха по тялото му.

Топката, с която играеха децата, беше покрита с десетки кърлежи”, разказва жената. По пътя към вкъщи няколко пъти майката изтупала дрешките на децата си. Оказало се, че и по дъщеря ѝ лазят насекоми, които премахнала.

---

България

Новият мъж на Тафкова я засипва с диаманти! Миската с обеци като на Маги от „Ергенът“

Нова мода ли има сред известните дами у нас? Родните звездите сякаш започнаха да се надпреварват коя ще се похвали с по-скъпи маркови бижута и коя ще се окичи с повече диаманти…

На дневен ред този път е Мис България Венцислава Тафкова, която се изфука с диамантени обеци досущ като тези на Магдалена от „Ергенът“, превърнали се в „ябълките на раздора“.

Луксозните украшения на блондинката в риалитито буквално избодоха очите на останалите участнички, които не можага да си обяснят как една управителка на заведение може да си позволи подобен скъп аксесоар.

Прословутите обеци, марка „Алтънбаш“, са изработени от висококачествени диаманти и струват над 3000 евро.

Маги бе разкостена заради луксозните украшения и изобличена, че са й подарени от възрастен неин благодетел, с когото е имала няколкогодишна връзка.

Същите диамантени красоти забелязахме и на последните сторита на Венцислава Тафкова. Като модел и инфлуенсър миската едва ли може да си позволи да задели подобна сума само за да разкраси ушите си. Вероятно и нейните бижута са луксозен жест от нов актуален мъж. Висящ остава въпросът кое е новото й гадже, което я засипва с подаръци.

---

България

Всеки може да си го направи, защото е без месене – пробвайте ТОЗИ бъркан КОЗУНАК

Месенето на козунак изисква майсторство, което се придобива с доста практика. А в наше време жените работят и нямат много време за такива занимания.

Поради това си купуват готов козунак от близкия магазин. Ако имат късмет, до тях ще работи и фурна, където ги месят майсторски. Но ако желаете да имате бързо направен домашен козунак – ето един вариант.

Необходими продукти

500 г брашно
25 г прясна мая
120 г масло на стайна температура (много меко)
160 г захар
300 мл прясно мляко
3 яйца
2-3 прахчета ванилия (или 1 течна ампула)
1-2 с. л. лимонена (портокалова или др.) кора
щипка сол
За плънката – по желание – шоколад, локум, стафиди, орехи…

Как да си го направите:

Първо е необходимо да разтворите маята в хладко прясно мляко. След това разбийте яйцата в подходяща купа, в която ще бъркате козунака. Пресейте брашното и смесете всички продукти. Разбъркайте ги добре, докато получите хубава гладка смес.

Можете да бъркате на ръка или с планетарен миксер, ако имате. Покрийте купата с фолио и оставете съда на топло за около 40 минути – да втаса тестото. Покрийте формата за печене с хартия за печене, която съвсем леко сте намазали предварително с олио. Втасалото тесто изсипете във формата.

Може да сипете 2/3 от тестото и да сложите някакъв пълнеж по средата – парченца шоколад, нарязан локум, предварително накиснати стафиди или каквото ви харесва.

След това покрийте с останалото тесто. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 45 минути. С уговорката, че е необходимо да се съобразите с фурната си и да внимавате да не изгори отгоре козунака.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com