Свържете се с нас

България

Рълев от „Игри на волята“ стана фитнес шампион! Гаджето му също с медал

Николай Рълев се отличава не само като победител във фитнес дисциплината на студентските игри на УНСС, но и като част от отбора, който спечели спортните игри на Университета за национално и световно стопанство. Този успех не е само негов, но и на неговата приятелка Ивайла, която също се отличи в състезанието.

Николай разкрива, че важното за него е да бъде по-смирен и да знае кога да говори.

Въпреки че започнал без стратегия в риалити формата „Игри на волята“, той успява да се наложи и да спечели.

След излизането си от риалитито, Николай развива кариера като финансов консултант и изглежда удовлетворен от постигнатото в тази сфера. Той споделя, че вече няма притеснения да говори пред камера и публика и се чувства уверен в позицията си като мениджър.

Със своите успехи в спорта и професионалната сфера, Николай Рълев демонстрира амбиция и постоянство в постигането на целите си.

---

България

Ансамбълът позлати България навръх Великден

Снимка ФБ

Пореден голям успех на страхотните ни грации.

Ансамбълът на България спечели златен медал на три ленти и две топки и бронзов на пет обръча на финалите на отделните уреди на Европейската купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан), която се провежда за първи път в историята на този спорт.

Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева изиграха изключително композицията си с ленти и топки и станаха шампионки с оценка 33.900 точки, информира БТА.

Сребърният медал взе Италия с 33.700, а на трето място са представителките на Азербайджан с 29.950 точки.

На пет обръча българките бяха оценени с 37.750 точки (трудност 21.6, изпълнение 7.750, артистичност 8.400). Така възпитаничките на Весела Димитрова и Ясена Стойнева, които се наредиха четвърти в многобоя, завоюваха бронза на този финал.

Шампион стана отборът на Израел с 38.950 точки, а на второ място е Италия с 38.050.

До момента националките имат осем отличия (пет златни, два сребърни, един бронзов) от турнира, след като вчера Стилияна Николова стана шампионка при жените, а отборно при девойките България взе сребро. На финалите днес Калейн има злато на топка и на лента, сребро на обръч, а Николова е първа на бухалки.

От 14:50 до 18:00 часа днес са финалите при девойките с участието на Дара Малинова и Магдалена Вълкова.

---

България

Ароматни и хрупкави войнишки курабии

Обикновени или войнишки курабии са много вкусни и се приготвят бързо и лесно. Рецептата е хубава, защото курабиите са много сполучливи и трайни. Може да ги съхранявате дълго време в кутия и те ще останат все така вкусни и меки. Продуктите, които се използват са лесни и евтини. Не отнемат много време за приготвяне и изпичане. Идеален десерт за всички в къщи!

Ванилията и захарта придават неустоим аромат и хрупкава коричка.

Необходими продукти

Необходими продукти:

брашно – 1 кг.

яйца – 4 бр

захар – 1 и половина чаена чаша

свинска мас – 1 ч.ч. разтопена

кисело мляко – 1 ч.ч.

сода бикарбонат – 1 с.л.

оцет – 1 с.л.

амонячна сода – ½ с.л.

ванилия – 2 бр.

кората на 1 лимон

Начин на приготвяне

Ето как да приготвите ароматни и хрупкави войнишки курабии:

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата и захарта до еднородна смес.

Ароматни войнишки курабии

Към яйцата добавете маста и киселото мляко с предварително разтворените в него два вида соди и оцета, лимонова кора.

Ароматни и хрупкави войнишки курабии
Ароматни войнишки курабии

Пресейте брашното с ванилията и омесете средно твърдо тесто. Оставете го да почине около 10-15 минути.

Ароматни и хрупкави войнишки курабии
Ароматни курабии

След това оформете от тестото топчета с размера на орех и ги оваляйте в кристална захар. Може да ги поръсите отгоре със захарта. Преди захарта, може да ги намажете с жълтък за блясък.

Ароматни и хрупкави войнишки курабии
Ароматни курабии

Подредете топчетата в предварително намазана с мазнина тава на разстояние едно от друго.

Ароматни и хрупкави войнишки курабии
Ароматни курабии

Печете в предварително загрята фурна на 180 C, около 15-20 мин. до порозовяване. Курабиите са готови!

Ароматни и хрупкави войнишки курабии
Ароматни курабии

Курабийиите стават меки отвътре и хрупкави отвън!

Ароматни и хрупкави войнишки курабии
Ароматни курабии

Добър апетит!

---

България

Правнучката на Ванга вдига сватба (Снимки)

Правнучката на Ванга скоро ще мине за втори път под венчилото. Красавицата Кристина е в трескава подготовка на сватбеното тържество с новия мъж до себе си. Тя вече има един провален брак зад гърба си, но разводът не я е отчаял и пак копнеела да се види в бяло като булка.

С настоящия ѝ избраник връзката им се развила като в приказките, но първо станали родители на дъщеричка Алис, а чак сега последвали годеж и планиране на сватбата на мечтите им.

„Срещнах любовта и като поотрасна дъщеря ни, искам да свържем живота си с него в брак“, казва наследничката на пророчицата от Рупите. Кристина и любимият ѝ открито афишират отношенията си и от самото начало живеят заедно, но тя упорито крие името му в абсолютна тайна. Запознати издават, че бил от заможно семейство и им подсигурил прекрасен дом в София.

Влюбените често пътували и на романтични екскурзии в чужбина. Кристина е трудолюбива от малка и преди да роди, е имала свой салон за красота. С днешна дата тя е записала да учи маркетинг и искала да се развива професионално в сферата на рекламата.

Правнучката на Ванга има горчив опит с венчилото. През 2018 г. наследничката на голямата пророчица вдигна сватба с полицая Владислав Пашалиев от Петрич.

Церемонията се състоя в Благоевград, а пищното тържество за гостите се проведе извън града в красивия местен парк „Бачиново“. Двамата млади тогава получиха благословия лично от дъщерята на Ванга – Венета.

За венчавката си Кристина получи от нея ценен подарък – златна монета, която се предава като реликва в рода на пророчицата. Ясновидката някога я дала на своята дъщеря и заръчала да остане у жените в семейството през поколенията напред.

Няма и 5 години след сватбата, която се превърна в медийна сензация, бракът на Кристина и Владислав е в миналото. Наследничката на пророчицата не споделя какви са причините с бившия ѝ вече съпруг да стигнат до развод, но скоро след като узаконили раздялата си в съда, тя преодоляла драмата и се влюбила в настоящия си мъж. Двамата с Владислав нямат общи деца, а след разлъката не успели да съхранят добрите чувства помежду си.

Кристина рядко говори за своята прабаба Ванга. Дъщерята на пророчицата – Венета, също избягва да дава интервюта. Тя е била осиновена от ясновидката и нейния съпруг Димитър, когато била само на 2 години и половина. Днес Венета продължава да живее скромно в Петрич и да се радва на многолюдното си семейство.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com