Свържете се с нас

България

Ванеса от Пловдив не е Дебора, напротив – по-страшно е!

24-годишна Ванеса бе била пребита свирепо от приятеля си в жилището им в Пловдив. Случаят излезе на бял свят по-рано преди седмици.

Жената е била приета в болница с множество наранявания, където все още се намира.

По случая е образувано досъдебно производство, каза прокурор Атанас Илиев за Plovdiv24.bg. Насилникът е на 29 години и е от Видин, все още се укрива. Продължават издирвателните мероприятия под ръководството на Районна прокуратура Пловдив.

Инцидентът е станал в събота срещу неделя. Първоначално жената казала на лекарите, че е паднала, но по-късно е признала, че е била бита.

Ето какво пише в социалните мрежи общественичката Яна Димитрова, която е посетила Ванеса в болничната стая:

„Приятели, пиша с МОЛБА за помощ Това е Ванеса…. на 24 години….майка на малко момченце! Ванеса не е Дебора, по-страшно е! Ванеса е пребита брутално от мъжът си и то пред очите на детето им!

Ванеса е с хематоми по цялото лице и тяло! Ванеса не смее да среше косата си,защото се страхува да види какво ще остане от нея след това – оскубана е! Ванеса е със счупени ребра! Ванеса е със счупен таз и крак! Извергът е карал Ванеса да чисти кръвта,която струи от нея, въпреки че костта на крака и е стърчала навън! Ванеса е изхвърлена пребита почти до смърт, докато невръстното и дете пищи от ужас!

Да, приятели, това е Ванеса, не е Дебора, но също има нужда от помощ! Ванеса не може да спи защото сънува кошмари…. кошмарът,който е преживяла в действителност! Ванеса е крехко, младо и смазано ( физически и психически) момиче! Ванеса се срамува от всичко случило се! Тя- жертвата се срамува…. Ванеса е от Видин. Майка и е при нея в болницата, за да я обслужва, защото Ванеса е неподвижна! Семейството е в много затруднено финансово положение и имат нужда от помощ! Изтеглили са кредит, за да платят здравните и осигуровки! Моля ви за съпричастност  Това прекрасно момиче има нужда от нас, за да поправи грешките на младостта и да преживее кошмарът, който този изверг и е причинил!

С „Браво Пловдив“ успяхме за няколко часа да съберем средствата за специализирания транспорт, който е необходим, за да се прибере при семейството си, както и за лекарствата, които са необходими на този етап , но това не е достатъчно, защото лечението на Ванеса ще бъде дълго!

Тя има нужда от рехабилитатор и психолог, с които да работи, за да събере освен парчетата от костите си и парчетата на душата си, за да бъде пълноценен човек и родител! Моля, който има желание да помогне на Ванеса да се свърже с мен на лично съобщение, за да осъществим връзка със семейството и! Тази вечер, Ванеса ми каза плачейки, че до днес е мислела,че хората са лоши….. нека за пореден път докажем, че това съвсем не е така!!!

P.S. Защо родната милиция спи и уродът не просто е на свобода, а продължава да ги заплашва?!?!?!.

---

България

Трагедия! Напусна ни най-изтъкнатият ни хирург

Напусна ни проф. д-р Петър Учиков, дмн, изтъкнат хирург, дългогодишен преподавател, учен, декан на Медицинския факултет на Медицинския университет – Пловдив,  ръководител на катедрата по специална хирургия на вуза и на Втора хирургична клиника на УМБАЛ „Св. Георги“.

„Незабравима академична личност. Със своя авторитет, широк кръгозор, принципност и лекарски професионализъм той бе сред специалистите, поставили основите на хирургията и институционалното израстване на МУ–Пловдив. Непрежалим професор с над 50-годишна непрестанна работа за каузата на университета, отдаден на хирургичната наука и практика“, казват колегите му от висшео училище.

Проф. Петър Учиков завършва медицина в Пловдив през 1963 г. След дипломирането си започва работа като ординатор в хирургично отделение на Окръжна болница – Смолян (1963-1967 г.). Работи като академичен преподавател в Медицински университет – Пловдив от 1968 г. От 1968 г. до 1981 г. е асистент, а след това и главен асистент. От 1986 г. оглавява Клиниката по гръдно-коремна хирургия, която успешно ръководи в продължение на 20 години. Декан на Медицинския факултет от 1995 до 1999 г.

През 2000 г. му е присъдено званието „Доктор на медицинските науки“, а от 2002 г. е професор по хирургия.

За над половинвековния си стаж като хирург е направил повече от 25 000 операции на пациенти. Има специализации в Париж, Страсбург и Виена. Проф. Петър Учиков е автор на над 350 научни публикации и доклади. Автор и съавтор в редица монографии, учебници и ръководства по хирургия.

Под негово ръководство 9 докторанти защитават дисертации по медицина и са сред водещите специалисти в областта на гръдно-коремната хирургия, а трима стават и професори по хирургия в Медицинския университет в Пловдив. Участва в Специализирания научен съвет към ВАК, след което и като член на десетки научни журита по защити и хабилитации. Дългогодишен член на редакционната колегия на научното списание Folia Medica. Член на национални и международни научни асоциации. Носител на редица престижни награди.

Достойният му живот е пример за хуманност и отдаденост на лекарската мисия и клетва.

Академичното ръководство на МУ-Пловдив изказва съболезнования на семейството и близките!

Снимка: МУ Пловдив

---

България

Роднина на загиналият в катастрофата с Кирил Петков бил професионален шофьор

Загиналият 60-годишен мъж в катастрофата край Аксаково с кола на НСО, в която пътувал Кирил Петков в четвъртък, е бил професионален шофьор.

Това написа негов братовчед в емоционална публикация във фейсбук. От публикацията става ясно и, че мъжът се е казвал Ицо.

„Ицо беше професионален шофьор, винаги внимателен, отзивчив и услужлив. До последно работеше в „Чистота“ и извозваше големите контейнери за боклук от другата страна на Аспаруховия мост, Галата, Звездица и други. Нямаше нито едно нарушение“, пише Илиян Илиев.

Тежката катастрофа стана около 17:30 ч. в четвъртък на входа на Аксаково. От „Продължаваме промяната“ съобщиха, че колата на НСО е ударила автомобил, излязъл откъм път без предимство.

---

България

Вижте първите реакции на изоставените Маги и Надежда от Ергенът, мамино синче ли е Сашко? ВИДЕО

„Трябваше вероятно да се разделя с една от вас, така че да ми е по-лесно да се отдам на другата, но не събрах кураж. Вероятно защото съм слаб и си давам сметка за това твърде късно. Моля ви да ми простите…“

С тези думи тазгодишният ерген Алек Младенов си тръгна от финала на предаването. Алек взе изненадващо и трудно решение и не избра нито една от двете финалистки.

Веднага след като разбраха за този неочакван развой финалистките заявиха:

Маги: „Аз я намерих любовта, не искам друга…“

Надежда: „Надявам се моят син да не стане такъв, поне аз ще се опитам да го възпитам да уважава чувствата на другите…“

„По никакъв начин няма да упреквам Алек от неговото решение и няма да го осъждам. Но не мога да скрия разочарованието си от това, че той просто не се появи. В крайна сметка аз проявявах смелост два месеца. Очаквах просто да се появи. Щях да приема всяко едно негово решение“, казва дни по-късно Маги пред Наум и „След церемонията“.

„Случи се неочакваното. Беше ми доста мъчно и обидно, че не се изправи пред нас. Но след като мина доста време, си мисля, че може би на него не му е било изобщо лесно да ни поднесе тази информация и се е опитал да се защити, като не се изправя пред нас“, казва Надежда.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com