Свържете се с нас

България

„Смелата майка“ Вера Иванова и арестуван за педофилия неин съдружник съсипвали деца и разведени родители! Василев обвинен от жена си, че насилвал 4-годишната им дъщеря

Нови потресаващи подробности разкри агенция ПИК за шефката на т.нар. „смели майки“ Вера Иванова и съдружника й Ивайло Василев, който преди време беше арестуван за педофилия. Двамата ръководят организацията Конфедерация за защита правата на децата.

Отработена схема за съсипване на деца и родителите им, преживели раздяла в семейството, прикрита под формата на <span>неправителствената организация, която уж защитава хлапетата и техните права, лъсва през 2016 година при разследване на скандален случай край морето, пише Дефакто.бг. Варненският зъболекар Ивайло Василев, срещу когото има обвинение, че е насилвал сексуално дъщеря си е заместник-председател на Конфедерация за защита правата на децата. Въпреки помпозното име на организация, от което би трябвало да следва, че същата се грижи за интересите на децата, това съвсем не е така. Конфедерацията е превърната в частна група за оказване на натиск върху социалните служби и съдебните органи в интерес на родителя, с когото работи. Тя обслужва основно свои членове, на които осигурява адвокати и психолози. Експертите пишат извънсъдебни експертизи по желание и поръчка на клиентите им, които те използват като доказателства пред съдебните и разследващи органи.

Членовете на Конфедерацията пък са си взаимни свидетели и са специализирани в мръсните номера срещу родителя враг. Именно с хора, близки организацията е пълен домът на Василев и улицата пред него, когато органите на полицията се опитваха да изпълнят указанията на съда, който е издал Заповед за незабавна защита срещу Василев заради подозрението, че е блудствал с детето си. Всъщност Конфедерация за защита правата на децата първоначално е съвестна организация, която действително работи за интересите на децата. Всичко обаче се променя, когато организацията получава лиценз за извършване на социални услуги. Това й позволява да създаде Център за обществена подкрепа, който да работи с родители и деца.

Според запознати всяко направление, издадено от социалните служби за ползване на съответния ЦОП се финансира от държавата с 2500 лв. Тогава около Ивайло Василев се формира група по интереси, която с фалшиво общо събрание спретва преврат на тогавашния председател Йордан Тодоров. За председател е избрана Вера Иванова със заместници адвокат Анели Чобанова, адвокат и на голяма част от членовете на Конфедерацията, и въпросният Ивайло Василев. В този момент Василев се развихря на територията на Варна и започва да обикаля социалните служби и да им оказва натиск по различни случаи, свързани с близките до него родители, водещи спорове за правата на децата си. От името на Конфедерацията той подписва социални доклади до съда, указания до социалните служби и жалби срещу тях, ако не удовлетворят исканията му по даден казус.

/ПИК

---

България

Гадже, та дрънка: Отслабналата Катя от „Ритон“ по бански разпали мрежата

Eдна от най-красивите жени у нас – Катя от легендарния дует „Ритон“, подлуди мрежата с решението си да се пусне по бански във видеото към новия летен хит „Брой до три“. За да достигне блестящата форма, в която се намира в момента, звездната певица се е подложила на хранителен режим по време на локдауна.

„Катя използва пандемията от коронавирус, за да влезе в страхотна форма“, похвали половинката си Здравко в „Преди обед“, където дуетът гостува, за да представи новото си парче.

May be an image of 1 person

„Да, така се получи. Когато няма купони, не се изкушаваме от хапка-пийка. Първият ден на втория локдаун започна да работи за мен. Едни го наричат интервално гладуване, други – интервално хранене. Храня се само 4 часа в денонощието – между 12 и 16 ч. Аз цял живот не закусвам, от есента и не вечерям. Всяка сутрин се следя на кантар“, обясни Катя пред Деси Стоянова.

С този режим ритонката е успяла да свали вече близо 9 килограма. Здравко е много горд от своята половинка, а и има за какво – това се вижда най-добри в клипа към „Брой до три“, режисиран от Николай Скерлев. Именно той е успял да убеди Катя да заснаме пред камерата по бански.

Пред Би Ти Ви Здравко пък допълни, че основният проблем за добрата форма на артистите са късните им концерти: „Преди концерт не можем да се храним, защото с пълен стомах диафрагмата не работи както трябва. След концертите ни в страната се прибираме веднага и се е случвало да вечеряме в 3-4 часа сутринта“.

Най-успешният БГ дует добави още, че „Брой до три“ е била записана още миналото лято, но заради пандемията вижда бял свят чак сега. „Ритон“ вече работи по седмото парче от бъдещия си албум, което е с работното заглавия „Тъжен танц“. То също ще бъде клипирано.

---

България

Българинът Александър Кардашов е в руски плен от първия ден на войната в Украйна

Украинският военен от български произход Александър Кардашов е в руски плен от първия ден от пълномащабната инвазия на Москва срещу Украйна, предаде БТВ

На 23 февруари 2022 година около 16 ч. служителят на украинските Гранични войски постъпва на смяна на Змийския остров в Черно море. Няколко часа по-късно родината му е атакувана по суша, въздух и море.

Това е последният ден, в който майка му Татяна Кардашова, съпругата му, която също се казва Татяна и шестмесечният му тогава син Димитър го виждат.

„На 24 февруари те бяха взети в руски плен. В началото го обкръжиха с корабите и им предложиха да се предадат. Тези 25 човека от Змийския остров още се намират в плен. Та са и българи и от Молдова“, каза майката на Александър.

Синът на Александър е на три години и никога не е виждал баща си.

„От това, което видях – той не е здрав. Той просто не приличаше на себе си. Човекът, който беше преди и човекът, с който говорих на тази онлайн връзка, бяха двама различни мъже. Той е остарял с десет години“, казва съпругата му .

Останалите граничари от Змийския остров също са пленени, като част от тях по-късно са разменени срещу пленени руски войници. Но останалите, както и хиляди други украински мъже, са в руски затвори и днес.

Докато търсят подкрепа в България, близките на пленените намират Рита Шаганене. Тя е от Литва, но е завършила българска филология и живее във Варна. Рита е съпруга на свещника от храма „Св. Николай Чудотворец“ Василий Шаган, който от своя страна е бесарабски българин.

Рита започва разследване за броя на пленниците българи. Село по село в Бесарабия.

„Те бяха много учудени от моя въпрос – казаха ми, че засега намират 20 човека, сред които има и трима гагаузи, но ми казаха, че засега са проверили само 10% от своите списъци, защото те не се делят по произход“, коментира Рита.

---

България

Майко мила: Мислим, че черешите у нас са скъпи, но вижте цената в този град

Ако една от основните теми за Великден е откъде да купим по-евтино, другата дилема е агнешко или череши.

Такава поне е дилемата на пазаруващите в Пловдив. Причината – високата цена на черешите във втория по големина град у нас. Оказва се, че има съществена разлика в цената на плода в радиус на 20 километра от населеното място.

Първите ранни череши в Пловдивско се берат край село Цалапица. Оказва се, че разликата от производителя до прекупвача на пазара в Пловдив е между 3 и 5 пъти.

„Ранните български череши вече са на пазара, но малцина са тези, които могат да си ги позволят.

„Има череши, но цената е висока и хората избягват да купуват“, твърди пред NOVA Елена Писова, производител.

На пазара край Цалапица черешите се продават за 8 лева килограма, докато в Пловдив цената е между 15 и 25 лева. Гръцките череши стигат 45 лева.

Местните знаят, че има разликата в цената между тази на село, и тази в града. В Пловдив търговците са чувствителни на тема цени. Има граждани, които са взели радикални мерки. И са си засадили череши пред блока.

Докато сравняваме цените в България, видеоклип от социалните мрежи показа цената на черешите в най-известния магазин в Лондон. Там килограм плод се търгува за 165 паунда или 377 лева.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com