Свържете се с нас

България

Зловещи СНИМКИ от кървавото меле в София, отнело живота на ученик 

Появиха се смразяващи кръвта снимки от зловещия инцидент, станал в София, при който 15-годишно момче загина.

БЛИЦ припомня, че момчето издъхна след зловещ удар от кола, разиграл се на столичния булевард „Цар Борис III“. Сигналът за инцидента, който е станал край трамвайната спирка при кръстовището с улica „Нишава“, е подаден около 17.20 часа.

Ученикът е бил пометен от шофьор на лек автомобил „Ауди“, уточнява Dir.bg.

Според очевидци, ударът е бил толкова силен, че момчето е изхвърлено през оградата на трамвайната спирка.

На място има четири патрулни коли и линейка, но медиците само констатирали смъртта на младежа. Криминалисти извършват оглед на местопроизшествието.

БЛИЦ припомня, че заради смъртоносната катастрофа трамваите, които се движат в района са отклонени. Снимки: Димитър Христов, Dir.bg

---

България

Прецедент в Капките! Голяма изненада за финала

Прецедент в историята на „Като две капки вода“!

За първи път 8 участници ще мерят сили на големия финал, който е на 13 май в „Арена София“.

Водачите във временното класиране Влади Зомбори, Наско от Б.Т.Р., Християна, Иво Аръков и Елена Атанасова получават по 2 точки за финала, а останалите – Панайот Панайотов, Мария и Джулиана Гани, влизат в Арената с 0.

Полуфанала на „Капките“ го спечели Панайот Панайотов като Мик Джагър.

Тази вечер е полуфиналът на „Като две капки вода“ 12. Експертното жури в състав Хилда Казасян, Димитър Ковачев-Фънки, Веселин Маринов и Любо Киров за последен път ще оценяват музикалните изпълнения и превъплъщенията на звездните участници.

Първи на сцената излезе Влади Зомбори, на когото се падна сладката задача да се преобрази в секссимвола Джордж Майкъл. Актьорът изпълни песента „Freedom ‘90“.

Както подчертаха водещите на шоуто Рачков и Геро, Зомбори огловява класацията и тази вечер няма нужда да се състезава, а само да се наслаждава – той е сигурен финалист на сезон 12.

„Всеки път пея за кеф на тази сцена. За мен свободата е свобода на духа. Шоуто „Като две капки вода“ ми помогна да разкрия едни дълбоко скрити способности“, сподели актьорът.

„Образът тази вечер е едно към едно. Изключителен хамелеон е Влади. Можеш да се превъплъщаваш, но най-важното е, че хващаш характера на изпълнителите“, категоричен е Любо Киров. „Ти пя като музикант и съм изненадана от това, което направи тази вечер“, допълни Хилда Казясян.

---

България

Намерих за странно, че съседът търка прозореца на колата с ябълка.. Оказа се страхотен трик

Този трик ще бъде полезен, ако вали дъжд или сняг по време на пътуването ви.

Не винаги можете да разчитате на благоприятни условия за шофиране. Дъждът и снегът могат да създадат проблеми на шофьорите.

Понякога дори чистачките на предното стъкло отказват, което прави шофирането опасно. За да направят шофирането в дъжд по-удобно, някои шофьори използват лесен и прост трик.

За това ще ви трябва половин ябълка. Трябва да натъркате предното стъкло с нея.

Киселината, съдържаща се в този плод, ще създаде така наречения „лотосов ефект“ на повърхността.

„Ефектът на лотос“ се отнася до изключително ниска омокряемост на повърхността. Пример за това са листата и венчелистчетата на лотоса.
Капките лесно се търкалят от тях, като същевременно улавят мръсотия.

Това е лесен начин да направите предпазен слой на стъклото на автомобила и да си създадете удобството от удобно шофиране в дъжда. Така ще смажете чистачките и те ще се движат по-лесно по стъклото.

---

България

Жена ми роди дъщеря ни преди 3 месеца, сега я даваме за осиновяване: Мога без дете, но не и без жена ми

В света на социалните медии, където правото на мнение и индивидуалния избор се ценят, някои действия остават спорни и обществено неприемливи. В последните дни един случай от Reddit предизвика шок и осъждане, като включи контроверзно решение на млада двойка.

Парчето информация, споделено от анонимна двойка, разкри практиката им да дадат своето тримесечно бебе за осиновяване. Причината? Според тях, детето „не се вписва в начина им на живот“.

Майката на бебето се върна на работа само две седмици след раждането, признавайки, че не проявява интерес към малкото създание. Тя и съпругът ѝ обявиха, че са „работохолици“ и работата им е приоритет. Присъствието на дъщерята в живота им създава „неудовлетвореност“ у съпругата.

Макар че бабата на бебето изрази желание да го осинови, за да го запази в семейството, решението за осиновяване беше окончателно. Бащата обясни, че това е най-добрият вариант за тях двете, тъй като задържането на детето би направило съпругата му „нещастна“.

Реакцията на обществото не закъсня – коментарите от потребителите  бяха изпълнени с критика и осъждане към двойката. Някои ги описаха като „безсърдечни“, а други се ужасиха от подхода им към родителството.

Този контроверзен случай ни предизвиква да се замислим за ценностите на съвременното родителство и неговите етични аспекти.

А вие бихте ли разбрали подобно решение?

 

 

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com