Свържете се с нас

Made in BG

Емануела разкри как е набутала бившия си в „Игри на волята“ и каква е стратегията му

Преди десетина дни наш репортер случайно дочу разговор между Емануела и нейни приятелки, пред които тя обясняваше как е ходатайствала на Мартъин Николов-Елвиса да го вземат като участник в новия сезон на „Игри на волята“. Тя потвърди новината с половин уста, но сега дава подробно интервю за бившия си и как се е помила на продуцента на шоуто да го вземе във формата, както и какви стратегии има за жените в предаването, за да може да оцелее по-дълго. 

– Емануела, вярно ли е, че си ходатайствала за влизането на Мартин Николов – Елвиса в риалити формата „Игри на волята“? 

– Да, вярно е! Ходих да се моля на продуцента Витомир Саръиванов да го вземе, защото той много иска да бъде известен. Не виждам нищо лошо, аз бая хора съм направила известни. (смее се) Той вероятно има някакви качества, но пък може и моето име да е изиграло някаква роля.

– А все пак одобрен ли е, ще участва ли със сигурност в новия сезон? 

– Доколкото знам е одобрен и ще участва!

– Какво значи „доколкото знам“?! Вие не сте ли заедно, не си ли говорите тези неща?

– Не сме заедно от доста време. При нас изведнъж всичко приключи, любовта я няма. То може би не е имало изобщо любов, защото много често бъркаме приятелството с любов. С Мартин сме приятели от много години и затова съм прощавала много неща във връзката ни. Нямам драма помежду ни, пътищата ни са в различни посоки вече.

– Споделял ли ти е какви са очакванията му от „Игри на волята“ и какво би направил в самия формат, за да стане популярен?

– Един човек, за да стане популярен, би направил всичко. Единственото, за което си говорихме с него на тази тема е, че ако са много силни участниците, ще използва чара си да се сваля с някоя жена или пък да е в коалиция с жените, за да не го номинират.

– Би ли се впуснал в любовна връзка пред камерите на формата?

– Разбира се! Ако му изиграе добра роля би влязъл в такива отношения със сигурност. Няма лошо! Не се опитвайте да търсите интрига между мен и него. Всичко е приключило и аз ще се радвам да успее да намери любовта на живота си.

– А ти би ли се включила като участник в „Игри на волята“?

– Много искам да участвам. Но нямам нужната подготовка за такъв формат. Това ми е любимото предаване, следя го с голям интерес, защото има спортни игри без интриги и се надявам в новия сезон да не забъркат името ми в такива неща. Истински фен съм на предаването, но не съм подготвена. Не мога въобще да си представя, че ще живея на „дивата река“. (смее се)

– Всички сме в очакване на лятото, което по всичко личи, че ще се забави, но при теб как се очертава да премине то?

– Работни ангажименти по морето и се надявам да го съчетаем и с почивка, но как ще стане – не е много ясно! Надявам се да имам щастливо и свободно лято, ще бъда със синовете си. Напоследък се чувствам много щастлива и спокойна, отдала съм се на правене на нови проекти за себе и моите изпълнители.

– Как върви музикалният ти лейбъл, преди броени дни представи ново име?

– Момичето се казва Залия, много е талантлива и се надявам да е амбициозна и успешна. Първата й песен е в дует с Киара и се получи много добре. Набелязвам си още изпълнители, но сега искам да се съсредоточа върху тези, които имам.

– Как вървят дискотеките? Каква е тенденцията в музиката, май се завърнаха кючеците…? Дори твоята последна песен клони към този стил… 

– Има хора по дискотеките и мога да кажат, че на моите участия се забавляват доста. Като че ли наистина кючеците и ретро звученето са на мода в момента. Може би това им липсва от толкова модерни работи напоследък. Това са тенденциите, но важното е да се прави хубава музика.  blitz

 

---

Made in BG

Каква заплата в евро ще взимаме, ако сега получаваме 1000 лева

Какво ще се случи със заплатите ни и с цените в търговската мрежа? Това е основният въпрос, който българите си задават, когато стане въпрос за въвеждане на еврото у нас догодина.

От 27 държави в Европейския съюз, 20 са в еврозоната. Никоя страна обаче не е приемала общата валута с минимална заплата по-ниска от 500 евро, какъвто е случаят в България към момента. Според икономисти обаче няма риск заплатите на хората да бъдат намалени, защото те ще бъдат пресметнати според фиксирания сега курс на еврото.

В такъв случай, ако заплатата е 1000 лв, тя ще е равностойна на 512.82 евро.

Във фирмите у нас малко се говори за преизчисленията на заплатите и как ще бъдат променени те догодина.

„Не се обсъждат тези работи. Като му дойде времето и часът, тогава вече ще се разбере всичко за какво става въпрос“, коментира пред БНТ Здравко Кирилов.

Това води до много неясноти и въпроси.

„Как би била изравнена или както говорят „едно евро – един лев“, ама то всъщност не е така. То едно евро е два лева. Стандартът в България е твърде нисък за приемане на евро“, казва Николай Митов.

Икономистите обясняват – заплатите на служителите ще бъдат преизчислени по фиксирания във валутен борд курс на лева към еврото или 1.95 лева за 1 евро. Няма никакъв риск служителите да бъдат подведени и заплатите да паднат при превалутирането.

„Това не е възможно, защото те са резултат на облигационни взаимоотношения. Всеки, който е сключил трудов договор знае, че това е договор и той не може да бъде нарушен от едната страна. Няма повод за безпокойство“, поясни Доц. Елена Ставрова, икономист.

Но ако при заплатите всичко е фиксирано, то при преизчисляването на цените в търговските мрежи нещата не стоят точно така.

„В този случай бизнесът взима решения, бизнесът търси начини да ограничи рисковете и там закръгляването ще бъде направено негарантирано със закон. Разбира се, държавата би могла да се поучи от опита на тези, които вече го направиха, като Хърватия например, и да задължи за един не едномесечен, а едногодишен период бизнесът да поставя цените на продаваните стоки на рафтовете в двете изражения – левово и еврово“, каза доц. Елена Ставрова.

Димитър Бакалов дава пример с цените в пекарната му в Благоевград.

„Може да има малък проблем, но той ще е за нас. Защото де факто една баница, която при мен е 2,10 лева, аз трябва да я направя 1 евро и 1 евроцент, а този евроцент до два лева много трудно ще се връщат 99 евроцента. Може би там ще се получи разминаване, може би някъде ще има малко повече, но това са единични случаи“, каза той.

Правилата и контролът ще зависят от държавата.

---

Made in BG

Чудо! Мощен бизнесмен от Израел строи малък град край Варна

Бизнесмен от Израел влиза във Варненско и ще строи малко градче с еднофамилни къщи.

Комплекс от десетки еднофамилни жилищни сгради предстои да бъдат изградени в с. Бенковски, Община Аврен, Област Варна. Инвестиционното предложение е на компания на гражданин на Израел и е входирано в РИОСВ-Варна, видя Economic.bg.

Компанията, която иска да изгради комплекса, е регистрирана през 2010 г. във Варна. Едноличен собственик на капитала и управител на компанията е Шай Гениш от Израел, според Търговския регистър.

Уведомлението за инвестиционно предложение подлежи на обществено обсъждане в срок от 14 дни, считано от 9 април 2024 г., става ясно от информация на сайта на Регионалната инспекция по околна среда и водите – Варна.

Предстои да бъде направена и екологична оценка на инвестиционния проект.

Бъдещият комплекс ще бъде с размер 19000 кв. м, а селото, където ще бъде изграден комплекса, се намира на около 3 км от главния път Бургас – Варна.

Шай Гениш участва в управлението на още няколко фирми, занимаващи се с недвижими имоти. Той е бил съдружник във варненска компания, която е учредена през 2011 г. и се занимава с покупка, строеж и обзавеждане на недвижими имоти. През 2014 г. обаче Гениш е заличен като съдружник и управител и компанията се поема от Йосеф Бахар, който става едноличен собственик на дружеството.

Шай Гениш участва като съдружник с дял от 1200 лв. и в друга фирма която също се занимава с покупка, строеж и обзавеждане на недвижими имоти.

---

Made in BG

Български обущар, с пари от занаята си, купи 8 апаратамента в две държави

„Ако пак се родя, пак ще стана обущар. С честен труд, с този занаят успях да си купя общо осем жилища-в Кърджали, Момчилград и Истанбул“.

Историята на 73-годишния Сюлейман Сюлейман, споделена за 24rodopi.com. Най-възрастният действащ обущар в Източните Родопи.

Малкото му ателие се намира в центъра на Кърджали.

Роден в село Черна скала, занаятът е научил от майсторска бригада от Хасково. В нея били двама арменци, двама-трима турци и един българин.

После самият той станал бригадир в обувния цех в Момчилград. Ръководил 18 души.

„Общо във фабриката тогава работеха 200-300 човека. Но само нашата група правехме обувките, по 150 чифта на месец. Работихме на норма.

Получавах по 1200 лева на месец, останалите, според разряда и свършената работа, между 500 и 800 лева. Никога не съм обиждал и не съм се карал на работниците“, споделя пред екипа ни Сюлейман.

Обучил е и други. Майстори, които в момента работят в Момчилград, други в Измир, Бурса, Истанбул.

73-годишният мъж прави обувки от 30 вида кожи. Както и „специални“, както ги нарича, за известни музиканти, един от които Иво Папазов-Ибряма.

Още пази дипломата си за обущар, придобита в Димитровград. И ако се роди още веднъж, отново ще прави обувки…

Големият майстор от малкото ателие.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com