Свържете се с нас

България

Градушка като грах удари колите в няколко града в България

Пиксабей

Градушка с размерите на грахово зърно удари на няколко места в България.

Съобщава се за градушка в района на Сандански.

Ледените зрънца са покрили колите.

Буря връхлетя Сандански и Петрич, а между Плевен и Левски валежите достигнаха до 15-30 л/кв.м и се усилват. Синоптиците от Meteo Balkans наблюдават развитието на гръмотевична буря в тази област.

През следващите 48 часа синоптичната обстановка на Балканите ще се влошава. Причината е преминаващ през полуострова средиземноморски циклон. През деня днес над Западна, Централна и Североизточна България ще се развива мощна купест-дъдждовна облачност. На изолирани райони валежите ще са интензивни, придружени от гръмотевици, ще има условия и за градушки, а над районите с червен код – и от суперклетки.

Вятърът над западните райони ще се ориентира от северозапад и ще започне да нахлува студен въздух.

В останалата част от страната вятърът ще се задържи от юг-югозапад и ще е до умерен.

Границата между дъжд и сняг ще се снижи и през нощта срещу четвъртък ще е под 1300метра. Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 15°-18°C в северозападните райони. Доста по-високи – до 27°-32°C, в Югоизточна България. Времето в София През нощта срещу сряда от запад облачността ще се увеличи и на много места около полунощ ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще прониква по-студен въздух. Минималните температури ще са между 8-10°С, а максималните – около 18°С. През деня времето ще е предимно облачно с развитие на купрсто-дъждовна облачност.

Очакват се валежи и гръмотевици. Времето по планините На много места в Рило-Родопския масив и Централна България ще паднат значителни валежи от дъжд, като най-интензивни ще са явленията през нощта срещу четвъртък. Бъдете внимателни! Повишава се рискът от свлачища и локални наводнения в Рило-Родопския масив!

През деня в сряда ще е предимно облачно със значителни валежи от дъжд. Над 1300-1500 метра валежите ще са и от сняг. Ще духа умерен до силен югозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да нахлува студен въздух, тогава и валежите ще се усилят. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°C, на 2000 метра – около 2°C. Времето по Черноморието През целя ден ще е облачно и дъждовно. Очакваме и гръмотевична дейност в следобедните часове. Ще духа умерен до временно силен вятър от югозапад.

Очакват се и почти ураганни пориви на вятъра! След обяд ще започнат и валежи от дъжд. Максималните температури ще бъдат между 28°C и 30°C. Температурата на морската вода ще бъде около 12-13°C. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Времето на Балканите През третия дни на новата седмица средиземноморски циклон ще окаже влияние на времето на Балканския полуостров. Очакваните валежи на 17 и 18 април ще повишат значително нивата на подпочвените води, което ще засили риска и от активизиране на свлачища в Северна Гърция и района на Рило-Родопския масив. Очакваните количества валежи на места ще надминат 50 -80/кв.м. Валежи от сняг се очакват в Динарските планини и Сърбия.

---

България

Кобрата иска още две деца от Розали, възможно най-скоро

Боксьорът Кубрат Пулев става на 43 години на 4 май, точно в деня преди Великден. Подобаващо той ще го посрещне като баща на две деца -момче и момиче. Заедно с брат си Тервел двамата ще покажат какви родители са. Спортистът и майката на децата му Розали Петрова, която е брокерка на недвижими имоти, ще превърнат празничните дни още по-щастливи за фамилия Пулеви.

Кубрат и Розали имат дъщеря на име Христина (кръстена е на майка му), родена през 2022 г., както и син Спартак, появил се на бял свят на 2 февруари 2023 г. Приятели на двойката издават, че знаменитият боксьор искал поне още две деца и се надява това да се случи скоро.

Животът на спортиста е белязан от много изпитания. Син е на известния боксьор в тежка категория и шампион от 50-те и 60-те години на миналия век Венко Пулев, който почина преди няколко години. Именно бащата е човекът, който изиграва основна роля за бъдещето на Кубрат. Баща му прави доста добра кариера на ринга, но затова пък в живота не му върви много, най-вече в любовта. Често сменя партньорките. Една, втора, трета… От първата си съпруга Венко има дъщеря. Втората му ражда общо четири деца — две дъщери и двама сина. Така от двата си брака той има петима наследници. Запален  историк е и много обича България. Съветва синовете си никога да не изоставят родината си, да я обичат и да бъдат патриоти. Затова им дава и имена на двама ханове – Кубрат и Тервел.

Майка им Христина умира много млада – двамата братя са още в прогимназията.

Останали без майчина опора, те много се бранят и поддържат. Баща им ги записва и в боксовата школа, където нямат време за. наркотици или други младежки „екстри“. Те дават всичките си сили, за да научат, тайните на бокса. И затова се хвърлят в боя, без да се страхуват. Тогава лепват на Кубрат прякора Кобрата.

Всъщност първата зала на бъдещите шампиони се намира в столичния квартал „Младост 2“ – в мазето на блока им. Оборудвана от баща им с подръчни материали, но и до днес си остава незабравима за Малката и Голямата Кобра.

Може би най-тъжната година за Кубрат е 2007-а, когато внезапно умира баща му. По това време той е на силния турнир „Златен пояс“ в Румъния и точно в деня преди финалния двубой, където е фаворит, той  трябва да се върне спешно в България, защото татко му е много зле. Връща се, но го заварва мъртъв. Не успява да го види жив и да чуе последните му думи.

През годините за медиите и феновете на Кубрат най-интересна бе историята на любовта му с фолкдивата Андреа. Двамата бяха двойка десет години. Оказа се, че през всичките тези години за прехраната им се е грижела майката на певицата -Михаела. Причината за това е тривиална. Фолкаджийката не може да готви нищо друго освен яйца. Кобрата надали е стоял гладен, защото има две заведения с брат си— единият ресторант е арабски в съдружие със Самер Отхман, а другият е за здравословна кухня. С Тервел са навлезли и в друг бизнес – строителството, където движещ мотор е Тервел. Първите сгради са тяхна собственост и се намират в столичния квартал „Малинова долина. И типично за Пулеви носят имена от българската история — Плиска“ и „Преслав“, пише „Галерия“.

---

България

Жената, която разведе Борис Дали го дари с трети син

В пълна тайна: Жената, която разведе Борис Дали го дари с трети син

Фолк певецът Борис Дали е станал баща за трети път, като упорито крие щастливата новина от публичното пространство.

На 10 април той е гушнал трети син, но рожбата не е от дългогодишната му спътница в живота Лили Станчева, а от друга жена, която той не е показвал и за която не се знае нищо. Именно това е причината изпълнителят на „Пиян“ да не споделя благата вест, че е станал мъжки татко за трети път. Наследникът е кръстен с името Калоян.

Пред репортер на „Галерия“ певецът  нито потвърди новината, нито а я отрече.

„Не искам да говоря за личния ми живот“, лаконично отвърна той, а единственото, което сподели за себе си, че е ангажиран с много работа и концертните си изяви. Преди две години той разкри, че е започнал да прави мебели и трактори.

„Така съм устроен, че не мога да седя по цял ден, без нищо да работя“, каза той.

„Изработвам всичко от дърво, без дърворезба. Сам си изработих кошерите за 8-те пчелни семейства, които отглеждам , казва още музикантът преди време.

За сътресенията в личния живот на Борис се говори от години. Още през 2020-а медиите писаха, че той се е разделил със съпругата си, с която са заедно от 20 години и имат двама сина. По-малкият е на 11 години, а баткото тази година би трябвало да е абитуриент. Въпреки опитите им да закрепят семейството си, Борис и Лили

са се разделили окончателно преди повече от година. Причината била започналата паралелна връзка от страна на певеца. Именно тя е с настоящата му половинка, която го дари с трето момче в началото на април.

---

България

Най-малко три жени са ХИВ позитивни след козметични процедури за лице

Най-малко три жени са дали положителни проби за вируса ХИВ след като се подложили на „вампирски“ козметични процедури за лице, това сочи доклад на Центъра по контрол и превенция на заболяванията. 

Смята се, че това са първите случаи на предаване на ХИВ чрез козметична процедура, документирани досега, информира бТВ.

Терминът е разговорен за т.нар. козметични процедури с плазма. Той включва венозно взимане на кръв, като след това се отделя богата на тромбоцити плазма с помощта на центрофуга. По-късно плазмата се инжектира обратно в лицето чрез малки убождания с игла.

Твърди се, че процедурата помага за възстановяване на кожната бариера и стимулира производството на колаген. Така се намалят бръчките и белезите от акне.

Процедурата съществува от доста време и е много популярна и сред известните личности. Ким Кардашиян публикува селфи след процедурата през 2013 г. Няколко години по-късно тя разкри, че повече не би се подложила на тази процедура, тъй като е била много болезнена.

Козметичната процедура струва между 1000 и 2000 в лицензираните салони, сочи проверка на Би Би Си.

Как жените са се заразили с ХИВ

През 2018 г. Центъра за контрол и превенция на заболяванията научи за американка, която дала положителна проба за ХИВ докато била в чужбина. Жената нямала никаква история на използване на наркотици или скорошно преливане на кръв, нито пък е имала съмнителен сексуален контакт.

Това, което усъмнило ЦКПЗ, е разказът на жената, че по-рано същата година си направила „вампирски фейшъл“.

Центърът започнал проверка на мястото, което предлагало и други разкрасителни процедури с инжекции, сред които и ботокс. Проверката установила, че салонът не е лицензиран, а практиките им за контрол на инфекциите били „опасни“. Сред тях експертите установили „тубички с кръв без етикети и обозначения“, които били складирани в кухненски хладилник до храна, както и „разопаковани спринцовки с игли, разпръснати в шкафове и по плотовете“.

Някои от епруветките с кръв изглеждали вече използвани, но въпреки това продължавали да се използват. Проверката на центъра установила също, че поне един клиент на въпросния салон за красота, е имал положителен тест за ХИВ преди да ги посети.

До момента агенцията е свързала салона с пет случая на ХИВ, сред които и четири жени, които си направили „вампирски фейшъл“ при тях между май и септември 2018 г. Петият случая е при мъж, който имал връзка с една от жените. Късният стадии на инфекцията при него и приятелката му сочел, че и двамата са се разболели преди тя да посети салона.

Салонът за красота е затворен принудително през 2018 г., а бившият му собственик излежава присъда от три години и половина в затвора. През 2022 г. тя пледирала виновна на обвиненията, че практикува медицина без лиценз.

До момента има публикувани стотици научни материали и проучвания, които установяват, че подобни лечения са ефективни при спортни наранявания, акне, екзема и други кожни проблеми. Според Американската дерматологична асоциация процедурата, когато се извърши правилно, е напълно безопасна.

Най-големият риск идва от обработването на кръвта в козметичния салон. Също е важно да се внимава коя кръв на кого се инжектира.

Експертите съветват при интерес към подобни козметични процедури, клиентите сериозно да проверяват салоните преди да се подложат на тях. Трябва да разберат също как се работи с игли в салона и дали практиката им е безопасна.

„Вампирският фейшъл“ не е първата козметична процедура, която се свързва със заболяване в Съединените щати. Преди седмица няколко случая на ботулизъм бяха свързани с поставянето на фалшив ботокс. Разболели са се 22 души в 11 щата, някои от тях са били хоспитализирани. Ботулизмът е сериозно заболяване, което включват замъглено зрение, трудно преглъщане и дишани, забавена реч и тежка умора.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com