Свържете се с нас

България

Всички слагате оцет и сол, но ето какво добавям аз във водата на яйцата и няма нито едно пукнато!

Великден наближава и всяка домакиня, която ще боядисва яйца, започва да преравя
мрежата за нови идеи за боядисване или пък за съвети как да не се напукат яйцата при варене .

Попаднахме на един много
интересен трик , който наскоро бе открит от опитни домакини и с помощта на който
яйцата се
приготвят перфектно. Всеки знае, че към водата трябва да се добавят сол и малко оцет или една чаена
лъжичка сода бикарбонат, за да се запази черупката твърда, без пукнатини.

Но този път домакините откриха, че много ефективен метод е да
добавите няколко клечки кибрит или няколко клечки за зъби. Колкото и странно да звучи, домакините обясниха, че кибритените клечки или клечките
за зъби предотвратяват изтичането на белтъка, дори ако има малка пукнатина в черупката.

клечки кибрит

Няма обяснение за това, но много професионални готвачи са забелязали, че този
метод работи. Не слагайте твърде много клечки, достатъчно е да поставите 3-5 броя във вряща
вода. След 10 минути варене, когато яйцата се охладят, проверете за повреди. Ето за какво да внимавате:

Внимавайте да не сварите яйцата веднага след като ги извадите от хладилника. Студените яйца всъщност се напукват много лесно при готвене. Така че, преди да започнете да ги варите, извадете ги от хладилника и ги оставете
да престоят няколко часа на стайна температура. Това правило важи и при приготвяне на тесто.

яйца в кора

 

Когато ги поставяте в тенджера, внимавайте да няма твърде много яйца в тенджерата. Ако варите повече яйца, най-добре е да ги разделите в две или повече тенджери.
Ако ги сложите да се варят в тенджера, е по-вероятно да се блъскат по време на
варенето, а това също може да доведе до напукване. Трябва да има достатъчно пространство между тях. Поставете ги в купата много бавно и внимателно, за да не се напукат при удряне
на дъното на купата.
Трябва да залеете със студена вода яйцата, които ще сложите в тенджерата. Не забравяйте да предвидите поне 2 см вода върху яйцата. Налейте водата бавно. След това добавете половин чаена лъжичка оцет към водата и добавете сол, за да
стане водата достатъчно солена.

 

заливане яйца вода

Оцетът е особено важен за предотвратяване образуването на пукнатини в черупката
на яйцата. Включете котлона на среден огън и изчакайте водата да заври, след което намалете
котлона и варете на слаб огън, докато се свари яйцето.

 

За съжаление, няма гаранция, че някое яйце няма да се счупи. Зависи и от вида на яйцето, което сте закупили. Въпреки това, ако се придържате към тези методи, шансовете ви за успех се увеличават
драстично.

---

България

Д-р Щонова с първа изповед след победата в Dancing Stars, разкри голяма лична тайна

Още не осъзнавам какво точно се е случило. Наско създаваше хореографии тип вселени и успяваше по някакъв начин така да ги адаптира към мен, че да мога да се справя с всичко. Това сподели тази сутрин пред бТВ д-р Неделя Щонова, която снощи, заедно с Наско Месечков, спечели по грандиозен начин финала на танцовото шоу „Денсинг старс“.

В началото, когато за първи път го видях, той ме попита какво отношение имам към сложната танцова хореография.

Аз първоначално се зачудих защо трябва да правим нещо толкова сложно, след като има и по-приемливи хореографии, в които да сме по-сигурни, но Наско ми обясни, че прави това от уважение към хората.

През цялото време в шоуто беше някаква магия. Създадохме чудесни приятелства с останалите двойки, които бяха невероятни всичките. Тази година има изключително силен каст, конкуренцията беше страхотна. А всички ние заедно сме се смели, забавлявали, толкова прекрасни отношения имаше с всички вътре във формата, сподели още с вълнение д-р Щонова.

„Не знам откъде черпя енергия, честно. За тези три месеца получих толкова много прекрасни коментари. Истината е, че три пъти отказах да вляза в този формат. Накрая се съгласих, защото исках да вдъхновя хората, да уважават дара, който им е даден. Мисията е изпълнена! Цяла нощ не съм спала, за да чета коментарите. Вълнението е невероятно! Не само през медицината можеш да докоснеш хората, но и през танца, през изкуството. Беше невероятно приключение. Искам да изразя своя респект към всички участници, към публиката, към хората, добави още чаровната д-р Щонова.

Истината е, че всеки един в този формат заслужаваше да победи. Не знаете колко струва всичко това, през какви болки минаваме – емоционални и физически. А относно хореографиите – имахме много съдържателни стъпки в хореографиите. Гледахме да бъде двойка на сцената, на просто спектакъл на сцената. Такъв стремеж имах – да има флуидност, отношения, емоция, сподели и не по-малко развълнуваният Наско Месечков.

---

България

НАГЛА ИЗМАМА в Денсинг старс! Ето как е спечелила Щонова (СКРИЙНШОТ)

Нагла измама в „Денсинг старс“ засякоха зрителите на бТВ след снощния финал, разкри Интриги. Въпреки че окончателният вот бе спечелен от певицата Дара и партньора й Джими, от продукцията обявиха за победители в шоуто Неделя Щонова и Наско Месечков.

В социалните мрежи се разпространява скрийншот, който показва, че Дара и Джими са били на първо място не само след гласуването на журито, но според зрителския вот. По някаква причина SMS-ите на феновете не са взети под внимание или са манипулирани впоследствие. Така големият победител в „Денсинг старс“ стана Неделя Щонова.

Зрители настояват от бТВ да дадат официално изявление защо вотът на публика и жури сочи за победители Дара и Джими, а от продукцията обявиха друга двойка.

Днес социалният профил на Неделя Щонова е залят с хейт заради незаслужената победа, а масовото мнение е, че Дара и Джими са истинските победители.

Според зрители Неделя и Наско са си купили победата заради болните си амбиции и огромно его.

„Като оставим настрана, че победата й е абсолютно незаслужена, подарена, купена и т.н. За какво изобщо й е тази победа на Щонова? Какво ще я прави? С какво ще й помогне в живота? Освен, че спечели презрението на публиката. За Дара победата беше много по-стойностна. Освен, че я заслужава в пъти повече. Дара е пример за младите хора“, негодуват в интернет.

Според запознати основна роля в манипулирането на вота има самият Наско Месечков, който благодарение на бизнеса на жена си е успял да купи победата си.

---

България

СМУЩАВАЩО бекстейдж ВИДЕО показа как Лили едва стои на краката си

85-годишната прима на българската естрада Лили Иванова тотално го закъса със здравето, гръмна сайтът Intrigi.bg. Певицата вече едва се държи на краката си и се налага двама от охранителите й нонстоп да са плътно до нея, придържайки я, за да не падне. Тя използва гардовете си вместо патерици и вече никъде не излиза сама.

Това се потвърди и от смущаващо видео, което от няколко дни обикаля социалните мрежи, Клипът е заснет бекстейдж и показва как Лили се подпира за двама охранители, които й помагат да излезе на сцената. Крехката прима видимо залита, а гардовете й служат като патерици.

Това обяснява и слуховете, че концертът, който подготвя през декември, ще бъде прощален. Макар Иванова да не е съобщила, че окончателно слиза от сцената, масовото феновете са на това мнение.

„Човек трябва да знае кога да спре и да го направи с достойнство. А тя на 85 години не спира да ламти за пари. Жалка картинка“, гласят коментарите под видеото.

Нейни колеги също я укоряват за това, че през всичките години на успешна кариера Лили не е направила нито един благотворителен концерт. В момента билетите за зала „Арена армеец“ вървят между 60 и 350 лева. Очакваната чиста печалба за певицата е около 1 милион лева.

Предполага се, че заради здравословното й състояние легендата ще бъде седнала на столче.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com