Свържете се с нас

България

Вече е звездичка, танцувах за него, обяви Неделя Щонова след „Денсинг старс“

Кадър БТВ

След блестящото си изпълнение снощи д-р Щонова написа тъжен пост във Фейсбук.

Участничката в предаването Dancing Stars д-р Неделя Щонова отбеляза, че специално е танцувала в снощния лайв заради баща си, който вчера е имал рожден ден.

За съжаление той вече не е между живите, но Неделя му посвети специален пост във профила си във фейсбук, видя Plovdiv24.bg.

Моят татко вече е звездичка.

Но вчера той имаш рожден ден.

Снощи танцувах за него.

Точно преди да излезем … погледнах небето … очите ми се напълниха със сълзи … благодарих … прегърнах го … видях очите му … най-красивите сини очи на света … и си спомних …

Мозамбик.

Мапуто.

Закрит басейн с дължина 50 метра.

Аз съм на 8 години.

Стоя права на стартово блокче номер 8 и трябва да скоча.

На метър пред мен треньорът държи една летва над която трябва да прелетя, когато скачам от блокчето във водата, за да бъде отскокът правилен. Иска да ме научи да “рисувам“ красива и правилна парабола с тялото си по време на летежната фаза.

Иска да бъда като делфин.

Страх ме е. Много ме страх.

Отказвам се, слизам от блокчето и трепереща отивам при татко.

Той ме води на тренировка по плуване и гледа от трибуните.

– Не мога. Страх ме е! – казвам и се разплаквам.

Но татко остана безкомпромисен.

Беше абсолютно супер железен:

– Можеш да се откажеш, но аз ще бъда разочарован. Моето момиче не е страхливец! Събери смелост и скачай!

И ми разказа една случка от неговата военна служба. После допълни:

– Винаги полагай усилия за да се справиш още по-добре. Можеш. Отиди и го докажи на себе си! Не на мен! Трябва да устоиш до края, Недялче! Ти можеш да скочиш!

Върнах си вярата. Върнах се на стартоворо блокче. Броих до 7 и скочих. Прелетях над летвата и се приземих във водата горе-долу по правилен начин.

Летежна фаза от около 3 секунди.

Това беше най-ефективната ментална тренировка в живота ми.

Помня я и сега осезателно, сякаш е тогава.

Тези три секунди във въздуха бяха първите от полета на моето хвърчило към рая.

Когато излязох от водата, потърсих татко с очи.

Погледнах го. В този момент на устните му се появи съвсем лека усмивка. А на мен очите ми се замъглиха. Капките от водата по мокрото ми лице се сливаха със сълзите. Надявах се никой да не разбере, че плача.

Изпитах гордост и прилив на сили, облекчение и щастие.

Не разочаровах татко. И повярвах, че мога, защото проверих на какво съм способна.

Моят татко е моят истински герой. Има треньори, които вярват в победата повече от играчите. Татко така вярваше в мен! Но именно тази вяра те учи на толкова много неща!

Даже след години … точно тази вяра е в основата и на супер трудните поддръжки … с безумните му там летежни фази … … които ми се налага да усвоявам сега във формата.

Но моя татко така ме е научил!

Хора, вярвайте на децата си!

Моят татко не ми е купувал всичко, което искам, но ме научи на ценности.

И на това да се боря за мечтите си.

Научи ме на труд.

На дисциплина.

И точно на тази вяра.

Баща ми е родопчанин.

Баба Неделя го ражда зад една врата на къщата ни в Девин.

Татко е строг. И справедлив.

Има “златни ръце“. Сам си е строил толкова много неща. И мен ме научи. И нас ни научи да обичаме думичката “градеж“.

Мисля, че това е думичката.

Градеж.

Всеки ден аз гледам на себе си като на Зидарче!

Дали изграждаш себе си, тялото си, танц, взаимоотношения, бъдеще, параклис, училище, бранд, империя или мост …

Когато с цялата си душа, любов, труд и визия за нещата … искаш да правиш света по-добро и по-красиво място …

Чудесата се случват!

Мили ми зидарчета …

Благодаря за всичко, което ми казвате и пишете …

Поклон.

Вие сте невероятно отзивчива и градивна публика … и аз ви обичам!

Благодаря за подкрепата!

---

България

Обявиха промяната с пенсиите с приемането на еврото

Пиксабей

Според проекта на Закон за въвеждане на еврото, пенсиите и заплатите в България ще бъдат закръглени нагоре при влизането в еврозоната. Това означава, че при превалутиране от левове в евро, ако третият знак след десетичната запетая е по-голям от нула, вторият знак след десетичната запетая ще се увеличават с единица. Това правило обаче няма да се прилага за пенсии, заплати, обезщетения и социални помощи.

Когато става въпрос за сметки, депозити и кредити, те ще бъдат превалутирани от левове в евро по курса, с който България ще влезе в еврозоната.

Фиксираните лихви по левовите заеми няма да се променят, но за левовите заеми с плаваща лихва на банките може да се наложи промяна в начина, по който се определя лихвата.

Също така, проектът на закона предвижда, че шест месеца след влизането на България в еврозоната банките ще обменят безплатно суми в брой от левове в евро. В селища, където няма банкови офиси, това ще се извършва в „Български пощи“. За обмяна на суми над 30 000 лева от банките ще се изисква тридневна предварителна заявка, а в пощата – за суми от 1000 лева до 10 000 лева. Ако имате по-голяма сума в брой, ще може да я обмените в пощата на няколко пъти.

---

България

Елвира Георгиева живее в същински дворец-Аристократична обстановка като за царица

Елвира Георгиева показа в национален ефир в какъв палат за милиони живее със съпруга си – пластичният хирург Николай Георгиев.

Зрителите останаха шокирани от лукса, който лъха от имението на естрадната легенда. Елвира посрещна Деси Банова в огромен зелен двор, а самата къща вътре прилича на дворец.

Разбира се, за някои обзавеждането е твърде кичозно и твърдят, че не биха се чувствали добре в такава обстановка.

Но пък на всички ни прави впечатление скъпото обзавеждане, дори и да не е по нашия вкус.

„В този дом има вплетена много хубава енергия, защото е правен с много любов. Затова се казва „Casa Amore“.(Къщата на любовта – б.а.).  Преди години бях в Хисаря и докато медитирах нахлу това чувство, че след време ще имаме дом, който да го нарека така и да има три ангела на герба“, обяснява Елвира.

„След като реших да спра да пея и го оповестих пред света, аз се затворих и започнах да работя много върху себе си. Бившитя ми мъж се занимаваше с духовното и ме запали. Отдадох се изцяло на това да медитирам, да чета такава литература и да правят различни техники.

Имах едни 5-6 години на усамотение и изолация. Но в един моемнт разбрах вътрешно, че съм изпаднала в другата крайност. От светския живот, който ми беше дошъл до гуша – до изолация. Ние идваме на Земята, за да намерим хармонията и баланса. Но това е много трудно и малко хора по света са го постигнали“, допълва тя.

„Тази къща се превърна в сцена на живота. Сблъсках се с много хора, които идваха да работят по нея. Благодарение на тях видях своето отражение. Трудно ми беше да разбирам от някои неща, за които твърдях, че не са женска работа, но така бях поставена от съпруга ми, който също не разбира, и беше редно и аз да поема част от тежестта в семейството“, говори Елвира така, сякаш й тежи този живот на богата съпруга.

По отношение на бившия си съпруг и това, че е запазила добри отношения и сегашният й мъж е приятел с него, тя казва: „И тримата направихме компромиси, за да се случат нещата. Не исках да нараня никого. Исках Влади да продължи да бъде част от моя живот. Ники и Влади се харесаха. Никой не искаше да наранява никого и всъщност станаха много близки. тримата доста дълги години бяхме заедно. Исках ние да се разбираме и го постигнахме. После той си намери половинка и нещата се балансираха.  /show.blitz.bg

---

България

Щастливи новини връхлетяха Теди Кацарова, не е на себе си

Добри вести сполетяха щерката на Силвия Кацарова – Теди.

Мадона е харесала идеята на малката Кацарова за кавър на Express yourself.

Щерката на Силвия Кацарова се допитва лично до екипа на световната звезда за правата на парчето. Песента е съвместно направена с Диан Соло от Deep Zone Project.

„За наше огромно щастие песента беше одобрена от мениджмънта на Мадона и правата отдадени“, казва Кацарова.

Идеята на клипа е за момент да забравим проблемите и да изразим себе си, да се освободим от страховете си, да погледнем положително на живота и да се насладим на малките моменти с близките ни хора“, казва още дъщерята на легендата в родната музика Силвия Кацарова пред „България Днес“.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com