Свържете се с нас

България

Бабина рецепта срещу листни въшки – действа без да навреди на растенията. Спасява ме всяка година

Елиминирайте листните въшки с това домашно средство!

Проблемът с листните въшки е познат на всички, които се занимават с градинарство. Каквото и да правите, те се появяват отново. Има ли ефективно средство, но без химия? Винаги можете да опитате бабините рецепти, от които листната въшка се страхува като огън.

В литър вода разтворете 1 пакетче лют червен пипер (50 г). Кипнете, намалете котлона до минимум и оставете да къкри 20 минути. След това, оставете да престои за една нощ, за да може всичките свойства на пипера да преминат във водата. На следващия ден прецедете и разредете концентрата в 5 литра вода.

Вижте още: Космически великденски яйца

Изсипете получения, вече разреден разтвор в спрей бутилка и напръскайте цялата повърхност на растенията, засегнати от листни въшки. Лютият пипер причинява изгаряния на листните въшки, които са несъвместими с живота, но по никакъв начин не влияе на самите растения.

Елиминирайте листните въшки с естествени средства!

---

България

Натали Трифонова предизвика сърцебиене с това което направи и накара всички да ахнат

Световноизвестният акробат Енчо Керязов изпоти сериозни водещите на сутрешния блок на bTV – Златимир Йочев, спортния журналист Петър Бакърджиев и синоптичката Натали Трифонова.

Най-сериозно беше изпитанието за красавицата, защото носеше възкъса рокля и високи токчета.

Още преди да е станало 7 ч. Керязов накара тримата водещи да правят физзарядка. Той ги изненада с най-различни упражнения, които телевизионерите с готовност се заеха да изпълняват.

Докато маховете с ръце бяха сравнително лесни за всички, то клековете и навежданията създадоха проблем.

„Не мога с тази рокля“, оплака се синоптичката. Тя, обаче, много се забавлява на гърба на колегите си, особено когато дойде време за навеждания. „Това искам да го видя. Внимавай да не сцепиш панталона“, каза тя на Петър Бакърджиев.

Златимир Йочев пък сериозно се притесни, тъй като акробатът не спираше с новите упражнения: „Ти така можеш ли да продължиш и до 9 ч.“, попита той виртуалния си гост. „И до 19.30 ч. мога“, отвърна му бодро Керязов.

Натали пък направи забележка на колегите си за някои от движенията: „Ама това е елементарно. Аз го мога, само че заради токчетата не мога сега“.

В крайна сметка Натали си спести някои упражнения, въпреки че увери зрителите, че може да ги направи. Йочев и Бакърджиев се поизпотиха и се наложи да си нагласяват микрофоните, разместили се от сутрешната физическа активност.

---

България

Детенце разцъфна след помощта на “Бригада “нов дом”

Съпругата Невена е учила за моделиер-дизайнер. Тя издържа семейството, изработвайки прекрасни кукли от текстилни материи. „Мъжът ми пое изцяло грижите за Ники: сутрин го кара в софийско училище за деца е увреждания, след обяд го връща тук, а през това време аз правя моите красавици“, обясни Венчето, която открих много трудно – мобилният й телефон непрекъснато даваше заето.

Да, много трудно се свързват хората с мен след излъчването на епизода за строителната бригада и новото начало на нашия живот, което тя осигури с ремонта на къщата ни. Десетки сънародници, гледали предаването, звънят, за да поръчат кукли, мотивирани от предпочитанията ми към природните материали и от желанието да помогнат финансово на семейството ми. Много съм благодарна, но не съм в състояние да откликна на всички поръчки, защото изпипвам до последния детайл моите произведения на изкуството, някои от които изработвам в продължение на няколко, месеца признава жената със златни ръце. Идеи й подсказват и клиенти. Повечето искат нещо по-различно, нещо по-особено – кукла, която не прилича на никоя в света.

Най-любимо ми е, когато ми поръчат кукла за някое дете, защото зная, че то много ще й се радва и тя винаги ще е с него“, възкликва Невена.

Синдромът на Даун не е пречка 12-годишният Ники да наследи артистичността на майка си – много обича да свири на пиано и композира собствена музика.

Той е жизнерадостно дете, а след излъчването на тв епизода буквално разцъфна“, допълва майката, пояснявайки, че синът й вече иска да свири едва ли не на всички музикални инструменти, включително и на гайда. „Само гайдата липсва вкъщи“, заявява тя на семейния съвет. Засега Ники не подновява атаките, но не се знае кога пак ще се сети за популярния народен инструмент. Освен с музика, той се занимава и със спорт – тренира лека атлетика. Резултатите му са добри, а след ремонта на къщата, където живее, са още по-добри. Понеже е невероятно щастлив, вече има собствена стая. Има хубава въдица, подарена му от Калин, шефа на бригада „Нов дом“, който често го взема със себе си на риболов. Ники вече се развива и в друга област: забелязва момичетата.

Синът ми казва, че има две приятелки, които са от неговото училище, и ги нарича „моите красиви принцеси“. Той тепърва ще расте, тепърва ще се влюбва“, радва се Невена. И слага точка на разговора ни така: „Николай е най-важният човек в моя живот. Безкрайно благодарна съм на бригада „Нов дом“, която буквално го изстреля на по-висока орбита, той се промени, защото сърцето му е пълно с обич и радост. А щом той се радва, ние с баща му също се радваме, нашето щастие е огромно.“

---

България

Надежда от „Ергенът“ се появи в ужасяващ вид! Кой й причини това?! (ФОТО)

В ужасяващ вид се появи Надежда Вишева в предаването „Преди обед“ по бТВ, пише Интриги. Една от изоставените финалистки в „Ергенът 3“ се е подложила на серия от пластични операции след излизане от шоуто, а резултатът от тях е покъртителен.

Минути след гостуването й в сутрешното токшоу, Инстаграм профилът й бе залят от упреци и негативни коментари заради начина, по който изглежда. „Толкова беше нежна и хубава! Обезобразила си се с тези интервенции“, „За Бога, Нани, кой ти причини това на лицето! Съди го до дупка“, гласят част от коментарите.

Надежда видимо е прекалила с филърите, лицето й е подпухнало, устните й са подути от хиалурон, а очите й зашити заради оттоците. И макар да е целила точно обратното, 34-годишната мома изглежда с 10 години по-възрастна след пластиките.

„Явно думите на бившата кандидат-свекърва относно възрастта й доста са я жегнали. За съжаление, днешните жени се заблуждават, че могат да излекуват комплексите си при пластичния хирург“, цъкат с език в социалните мрежи.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com