Свържете се с нас

България

Светът полудя по този тип къщи: струват 4000 лв, строят се за 2 часа и издържат 300 години! /Снимка

„Революционно строителство: Японските куполни домове, издържащи 300 години“

В момента, когато пазарът на недвижими имоти в България достига рекордни цени, съвременните семейства търсят начини за по-евтино и по-бързо изграждане на жилища, без да компрометират качеството. И в тази област японските иновации вече превземат света.

В Япония, строителната компания „Japan Dome House“ представи решение, което изглежда като от научно-фантастичен филм – куполни домове, изградени от пяна, които могат да бъдат построени за само 2 часа! Невероятно, нали?

Тези куполни къщи не са само бързо и лесно изградени; те също така предлагат изключителна издръжливост. След земетресението в Кумамото през април 2016 г., което достигна магнитуд 7 по скалата на Рихтер, интересът към тях значително нарасна. Японците доказаха, че тези къщи могат да издържат поне 300 години – поразителен пример за тяхната издръжливост и иновативен дух.

Този вид строителство може да се окаже революционен за съвременните потребители, които търсят бързи и ефективни решения за своите домове.

куполни домове

Тогава много сгради се срутиха, хиляди хора останаха без дом. Прави впечатление, че курортът “Aso Farm Land”, състоящ се от 480 къщи, построени от полистирол, остана невредим.
Такива жилища имат редица предимства, основното от които е скоростта на тяхното изграждане.

куполна къща

Изграждането на една такава куполна къща отнема само 2 часа! Пеноблокове се обработват с огнеупорен разтвор, а след това от тях се прави конструкцията на къщата. След това е необходимо да се изрежат отвори за прозорците и вратите. В заключение получената структура се покрива със слой замазка. Формата на купола също е избрана с причина. Изследователи и учени твърдят, че къщите под формата на полукълбо перфектно издържат на земетресения.

квартал куполни къщи

А вие бихте ли живели в такъв „дом от бъдещето“?

---

България

Ивет Горанова откри любовта в „Денсинг старс“, взриви с неприятна новина

Ивет Горанова откри любовта в „Денсинг старс“, където достигна до финала. Олимпийската шампионка от Токио 2020 също така разкри за конфликт с федерацията по карате. 24-годишната звезда призна, че не е сигурна дали ще се върне към спорта след участието си в танцувалното шоу.

„Надявам се това да се случи, защото имам цел, която още не съм постигнала – да стана световна шампионка. На този етап обаче ми липсват подкрепа и финансиране от страна на федерацията. Става сложно да постигна целта си. Надявам се да се изясни тази ситуация“, обясни Ивет Горанова при гостуването в „Преди обед“.

Тя призна, че е почувствала привличане към участник в „Денсинг старс“. Ивет не пожела да разкрие името му, но обясни, че на този етап той не е отговорил на чувствата й.

„Нормално е като влезеш в нова среда, много нови хора, а имаме една цел – шоуто, да усетиш симпатии към някого. Влюбване е силно казано. Имам симпатии, да кажем. Той знае, но не са взаимни симпатиите“, обясни с усмивка Горанова.

Партньорът й в „Денсинг старс“ Тодор Атанасов добави, че става въпрос за негов колега – някой от партньорите на другите участнички.

„Ще видим, времето ще покаже. Това е двустранен процес, всички имаме различни вкусове. Шоуто свърши, има време“, каза още Горанова и добави, че не е танцувала с човека, към когото има симпатии.

Припомняме, че още в края на януари шампионката разкри при гостуването в подкаста на БЛИЦ Live, че смята да смени отпадналото от олимпийските игри карате с бокса. Именно заради липсата на финанси от федерацията по карате тя се принуди да преустанови работа с треньорката си Йована Прекович. Сръбкинята дори живееше заедно с Ивет в дома й в София поради невъзможността да се плаща квартира.

---

България

Бившият на Глория даде “Не сме безгрешни” на сръбкиня

Бившата половинка на фолкпевицата Глория – композиторът Илия Загоров, предостави един от най-големите хитове на изпълнителката в дует с Азис – „Не сме безгрешни“, на сръбкинята Сандра Африка. Парчето стана хит в западната ни съседка за часове, а само за седмица видеото бе гледано над един милион пъти в нета.

За кавър версията на „Не сме безгрешни“ разкри самият Загоров с пост в социалните мрежи. „Една моя песен – „Не сме безгрешни“, коя то официално предоставих на моята колежка от Белград Сандра Африка. Благодаря за добрия сръбски вариант!!!… Само да уточня, тази песен не съм я качил с цел база за сравнение. Мисля, че няма нищо лошо, че музиканти от друга държава са пожелали моята музика“, пише Илия в свой пост, като към написаното е споделил и сръбската версия на парчето, което носи името Skote Moj.

Припомняме ви, че преди години Загоров бе композитор на едни от най-големите хитове на Глория, но след раздялата им замина да живее в чужбина.

В сръбската версия на „Не сме безгрешни“ с фючъринг се включва и Емир Джулович. Той стана популярен у нас с дуета си с Деси Слава „Колко те обичах“. Текстът е написан от Sasa Lazic, Ljilja Jorgovanovic, a аранжиментът е поверен на Аса Krsmanovic. Парчето е поместено в новия албум на Сандра Африка, озаглавен  Zaboravljena Lutka. В него намират място 9 чисто нови парчета, представени с атрактивни видеоклипове.

---

България

Ново жестоко убийство смрази България

В Силистра е извършено убийство. За тежкото криминално престъпление потвърдиха от ОДМВР-Силистра, съобщава „Фокус“. В момента се чакат подробности от прокуратурата и информацията е оскъдна. 

По непотвърдена информация двама мъже са убили мъж с кол в село Зафирово. Престъплението е станало в нощта срещу 19 май.

На 19 май е получен сигнал за намерен на улицата в близост до дома му в село Зафирово 52-годишен мъж в безпомощно състояние. Установено е, че мъжът е мъртъв, а по тялото му има множество следи от насилие.

В хода на разследването криминалистите се насочили към евентуалния извършител на тежкото престъпление – 37-годишен мъж. По-рано през нощта жертвата и извършителят са били в обща компания заедно с други мъже от селото.

След възникнало между тях спречкване по-младият мъж е нанесъл удари с твърд предмет по главата на опонента си, причинявайки смъртта му, като преди това е откраднал от него мобилен телефон и 20 лв.

Те са били намерени в дома на извършителя, въпреки че той предприел действия да ги укрие, както и да заличи следите от престъплението.

Мъжът е с криминални регистрации. За съпричастност по случая се проверява и 20-годишен мъж, който също е задържан. Работата по разследването продължава под ръководството на прокуратурата.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com