Свържете се с нас

България

US тайните служби разкриха психосъстоянието на Путин и какво предстои

Путин е фрустриран от развоя на бойните събития, намира се в изолация и реагира с необуздана ярост спрямо хора от близкото си обкръжение. Американските тайни служби твърдят, че това го прави още по-опасен, уточнява „Дойче Веле„.

Американските тайни служби нееднократно предупреждаваха за руската инвазия в Украйна, а сега те отново предупреждават – този път за опасността от самия Владимир Путин. Както твърди американска медия, Путин е „фрустриран“ от военните, икономически и политически проблеми и се бил „изолирал“ от околните.

По данни на NBC американските тайни служби имат сведения, че руският президент Владимир Путин е все по-обезверен от развоя на военните сражения в Украйна. Той се чувствал под засилен натиск, както от разрастващите се протести в собствената му страна, така и от икономическите санкции. Тези фактори можели да изправят Путин пред една-единствена опция – а именно да приложи още по-голямо насилие.

Изненадан от съпротивата на украинците
Тайните служби твърдят, че Путин е изолиран и държи на разстояние банкерите, финансовия министър, та дори и военните. Сенатор Марк Уорнър, който е председател на Комисията за тайните служби, каза пред NBC, че руският президент „очевидно е изненадан от неочаквано силната съпротива на украинците“.

Путин бил заобиколен от угодници и хора, които одобряват всичко, казано от него. Уорнър заяви дословно: „Опасявам се, че Путин може да се почувства натикан в ъгъла“. Според американската медия има конкретни сведения, че Путин е „фрустриран“ и реагира с необуздана ярост срещу хора от най-близкото си обкръжение. Това било твърде необичайно, защото Путин обикновено умеел да владее емоциите си. „Ние не вярваме, че той има реалистичен поглед над онова, което се случва в момента“, каза сенатор Уорнър, който добре познава Русия.

Темата за това какво е психическото здраве на Путин междувременно се обсъжда в различни експертни кръгове. „Бих желал да можех да кажа нещо повече по този въпрос“, написа в Туитър американският сенатор Марко Рубио от Флорида. „На първо време – само това: С Путин нещо не е наред“.

Експерт: „Най-лошото тепърва предстои“
Бившият директор на ЦРУ Джон Бренън пък заяви, че Путин „не е вече същият хладнокръвен и пресметлив диктатор, какъвто беше през 2008 година“. Други експерти добавят, че един „отчаян и импулсивен Путин е далеч по-опасен“. А Бренън заяви пред  NBC, че руската инвазия в Украйна е била „една крайно погрешно решение на Путин“.

Бренън дословно: „Подобно нещо никога преди не съм преживявал. Сигурен съм, че сега си го изкарва на съветниците, министрите и другите около него – а тук може да се завърти една доста емоционална спирала“.

Майкъл Кофмън, анализатор в мозъчния тръст CNA, също изрази тревога от действията на руския президент. „Руската армия е преди всичко армия с артилерийски сили, а до този момент тя е използвала само минимална част от наличните си възможности“, написа в Туитър Кофмън. „За съжаление предполагам, че тъкмо поради тази причина най-лошото тепърва предстои и тази война може да се окаже много по-грозна“.

---

България

35 литра на квадрат ще се изсипят след чакове в две области в България обяви НИМХ

снимка Булфото

Синоптиците обявиха жълт код за проливни дъждове за утре за областите Кюстендил и Благоевград. Очаква се дъждовете, придружени от гръмотевици да започнат около обед.

Прогнозата е количествата на валежите да са между 20 и 35 литра на квадратен метър.

Над планинските масиви в Югозападна България и останалите области ще вали дъжд, а на около 2500 метра – сняг.

Максималните температури в четвъртък ще са между 17° и 22°. В София – около 19°, в Пловдив – 23°, във Варна – 16°.

В петък от запад на изток започва захлаждане, плюс временно интензивни дъждове с гръмотевици. От събота валежите постепенно ще спират.

На Великден и в понеделник се очакват превалявания с гръмотевици следобед, най-вече над планинските райони. Но предстои и затопляне, съобщи бТВ.

---

България

Куката си татуира името на гимнастичката Цвети Стоянова

Лошото момче на българското кино Мариан Вълев няма почти нищо общо с образите, които играе на екран. Там е груб, безпардонен. Такъв го гледаме като шефа на търновската полиция Явор Тороманов в хитовия сериал „Есента на дявола“. Макар по специалност да е куклен артист, няма спор, че драматичните роли издават великански талант, пише Галерия.

Куката признава, че е доста влюбчив, а на колекцията му от красавици може да завиди и Лео Ди Каприо. Тази година Мариан чукна 55, но момчешкият му чар още привлича дамите като магнит. Жените в живота му не са една и две. Сред най-известните му гаджета са актрисите Елена Петрова, Снежана Макавеева, певицата Белослава, красавицата от столичния хайлайф Александра Тюркмен. Но под венчилото минава само със съгражданката си от Варна – София Николова. От любовта им се ражда единственият му наследник – сина Мариан Вълев – младши. Когато Вълев и София се запознават, тя е обикновена продавачка, а той – звезда от „Граница“.

От няколко години Куката обаче се е кротнал и е в обятията на бившата гимнастичка Цвети Стоянова. 

Тя е с 26 години по-млада от него. Мариан въздишал по красивата спортистка цели 4 години, преди да я спечели. Цвети била впечатлена от магнетизма и интелекта му, от чувствителната му душа и галантните обноски. Прочутият артист е лудо влюбен, глези половинката си с подаръци, прави й сандвичи. Когато имат време, пътуват из красивите кътчета на родината или в чужбина.

Двамата били доста различни, но идеално се допълвали. Мариан, който е фен на татусите, дори увековечил името на любимата си върху тялото си. Миналата година той даде на Цвети една от главните роли във филма „Чалга“. В една от сцените Стоянова скача от покрива на десетия етаж. Болезнен момент, защото има връзка с реалния живот. През 2016 г. заради тежка депресия тя се хвърля от шестия етаж на панелката, в която живее. Но явно Бог пази красивото момиче, опитът за самоубийство е неуспешен.

Перипетиите в личния й живот вдъхновили Куката да напише сценария на филма „Лошо момиче“. Вълев издирил телефона на Цвети, предлага й главна роля. Тя отказва, но продължава да си говорят, и постепенно се сближават.

---

България

Кобрата иска още две деца от Розали, възможно най-скоро

Боксьорът Кубрат Пулев става на 43 години на 4 май, точно в деня преди Великден. Подобаващо той ще го посрещне като баща на две деца -момче и момиче. Заедно с брат си Тервел двамата ще покажат какви родители са. Спортистът и майката на децата му Розали Петрова, която е брокерка на недвижими имоти, ще превърнат празничните дни още по-щастливи за фамилия Пулеви.

Кубрат и Розали имат дъщеря на име Христина (кръстена е на майка му), родена през 2022 г., както и син Спартак, появил се на бял свят на 2 февруари 2023 г. Приятели на двойката издават, че знаменитият боксьор искал поне още две деца и се надява това да се случи скоро.

Животът на спортиста е белязан от много изпитания. Син е на известния боксьор в тежка категория и шампион от 50-те и 60-те години на миналия век Венко Пулев, който почина преди няколко години. Именно бащата е човекът, който изиграва основна роля за бъдещето на Кубрат. Баща му прави доста добра кариера на ринга, но затова пък в живота не му върви много, най-вече в любовта. Често сменя партньорките. Една, втора, трета… От първата си съпруга Венко има дъщеря. Втората му ражда общо четири деца — две дъщери и двама сина. Така от двата си брака той има петима наследници. Запален  историк е и много обича България. Съветва синовете си никога да не изоставят родината си, да я обичат и да бъдат патриоти. Затова им дава и имена на двама ханове – Кубрат и Тервел.

Майка им Христина умира много млада – двамата братя са още в прогимназията.

Останали без майчина опора, те много се бранят и поддържат. Баща им ги записва и в боксовата школа, където нямат време за. наркотици или други младежки „екстри“. Те дават всичките си сили, за да научат, тайните на бокса. И затова се хвърлят в боя, без да се страхуват. Тогава лепват на Кубрат прякора Кобрата.

Всъщност първата зала на бъдещите шампиони се намира в столичния квартал „Младост 2“ – в мазето на блока им. Оборудвана от баща им с подръчни материали, но и до днес си остава незабравима за Малката и Голямата Кобра.

Може би най-тъжната година за Кубрат е 2007-а, когато внезапно умира баща му. По това време той е на силния турнир „Златен пояс“ в Румъния и точно в деня преди финалния двубой, където е фаворит, той  трябва да се върне спешно в България, защото татко му е много зле. Връща се, но го заварва мъртъв. Не успява да го види жив и да чуе последните му думи.

През годините за медиите и феновете на Кубрат най-интересна бе историята на любовта му с фолкдивата Андреа. Двамата бяха двойка десет години. Оказа се, че през всичките тези години за прехраната им се е грижела майката на певицата -Михаела. Причината за това е тривиална. Фолкаджийката не може да готви нищо друго освен яйца. Кобрата надали е стоял гладен, защото има две заведения с брат си— единият ресторант е арабски в съдружие със Самер Отхман, а другият е за здравословна кухня. С Тервел са навлезли и в друг бизнес – строителството, където движещ мотор е Тервел. Първите сгради са тяхна собственост и се намират в столичния квартал „Малинова долина. И типично за Пулеви носят имена от българската история — Плиска“ и „Преслав“, пише „Галерия“.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com