Свържете се с нас

България

10-те растения с най-силна положителна енергия – засадете поне едно от тях у дома и щастието е гарантирано

Вярвате ли, че растенията у дома могат да ви донесат щастие? Учени твърдят, че това е така. Цветята притежават собствена невидима енергия , която успяват да предадат и на нас, хората.

Ако искате щастието да е постоянен гост в дома ви, непременно трябва да си засадите поне едно от тези растения – тяхната положителна енергия е най-силна. Ето ги 10-те растения за щастие :

1. Първото място в този списък по право принадлежи на Спатифилум (известно още като „Женско щастие“).

спатифилум

Това многогодишно растение идва от далечните южноамерикански гори. Лесно се размножава. Основното нещо: не забравяйте да го пръскате всеки ден, а през пролетта да го пресадите в прясна почва.

Как ще ни помогне:

– неженените намират половинката си;
– които вече мислят за дете – ще забременеят;
– в семейството, където „женското щастие” расте, винаги ще има любов и взаимно разбирателство.

2. На второ място в нашата „класация“ е много красиво цвете с екзотично име Сен-Амбър, теменужка или сенполия.

теменужка

Теменужките, както всеки знае, обичат внимателната грижа, те се нуждаят от много светлина, не понасят твърда вода. Въпреки капризите си, тази красавица е много популярна у нас.

Теменужката помага за поддържане на мира в семейството: по-малко кавга. В допълнение, това цвете е символ на вечната любов.

3. Третото е добре познато растение – китайската роза, хибискус.

китайска роза

Всеки харесва красивите и големи цветове. Хибискусът се нуждае от топлина, защото идва от тропиците, но не повече от 35 градуса. Ако в дома ви се появи хибискус, очаквайте скоро страстна любов.

4. На четвърто място сред растенията на щастието – хоя, или “восъчно цвете“.

Това пълзящо растение има много разновидности. Например, има Хойя Кери, който в някои страни се подарява на Св. Валентин като знак за обич.

Хоята ще ви донесе семейно щастие, особено ако я сложите в спалнята си.

Хоя

5. В златната среда на нашия списък е миртата.

Мирта

Този вечнозелен храст цъфти с малки бели цветя. Той притежава освен красота и лечебни свойства. Думата „мирта“ се превежда от гръцки като „балсам“.

Смята се, че мирта прави брака добър, а в семейството, което вече е формирано, носи щастие и мир. В някои страни това растение дори се счита за най-добрия подарък за младоженците.

6. Аихризон заема шесто място. Народните му „прякори“ са „дърво на любовта“ и „дърво на щастието“.

Аихризон

Това е стайно растение, което може да порасне до 30 см височина. То има особени листа, сходни по форма със сърце. Аихризон, както подсказват популярните му имена, носи любов и щастие на своя собственик.

7. Следващото растение за тези, които търсят щастие, е красивата и непретенциозна калатея.

калатея

Родината на това растение с красиви шарени листа е Америка. Заради красивата зеленина много хора я отглеждат. Но отдавна е известно, че Калатея ни помага в семейния ни живот, защото е символ на домашното щастие.

8. Кой е следващият? Прословутият хлорофитум, или просто – „семейно щастие“.

хлорофитум

Това растение е лесно за поддръжка. То расте добре и цъфти красиво. Само през лятото иска повечко вода. С хлорофитума вашият семеен живот ще бъде щастлив и спокоен – това е, което хората казват.

9. Предпоследна, но не по важност, е кислицата (Oxalis).

оксалис

В кислицата има оксалова киселина, от там и името ѝ. Може да се отглежда в стаята и в градината. А колко лечебни свойства има! … Но това е друга тема.

Ако искате да намерите любовта, тогава непременно поканете кислицата в дома си. Ако искате да спасите семейството, направете същото.

10. И накрая в нашия списък е Антуриум или „мъжко щастие“.

антуриум

Това цвете е представено от различни сортове. То не понася пряка слънчева светлина, изисква често пръскане и има слабост към висока влажност (особено по време на растеж). И това, което е най-важно, то е отровно! (Женският спатифилум до него е като ангел.)

Въпреки това, антуриум дава на мъжете мъжка сила. А всички 10 растения заедно са гаранция за успех и щастие в любовта.

Източник: За Жената

---

България

България е смразена! Момче закла 11-г. Никол, защото му отказала целувка

Едно дете с 2000 приятели във фейсбук се запознава с 15-годишен тийнейджър в социалната мрежа. Въпреки постоянните предупреждения в медиите и в училище за опасността от подобни контакти, 11-годишното момиче без притеснения се среща с него. Второто им виждане ще се окаже фатално, пише „Труд“.

Никол се запознала с убиеца си във фейсбук, където имала 2000 приятели.

На 20 август 2017 г. мъж вика асансьора във вх. Б на бл. 108 в бургаския кв. „Меден рудник“. Той не подозира какво ще види, когато отвори вратата. На пода лежи тялото на дете, цялото обляно в кръв. Гърлото на момичето е прерязано, от убиеца няма и следа. Това е 11-годишната Никол Йончева, установява по-късно полицията. На мястото почернява от униформени полицаи, живеещите във входа се събират и с ужас гледат и се опитват да разберат какво се е случило.

Засъхналата кръв по вратата на асансьора показва, че убийството е извършено поне 10 минути, преди да бъде открит трупът. Секунди преди да издъхне, Никол успяла да позвъни на майка си. Обаждането обаче било твърде кратко и без отговор.

По това обаждане е фиксирано времето на убийството – 17,10 часа. След това връзката с четвъртокласничката прекъсва. Полицията бързо стига до заподозрения – осмокласникът Иван Иванов.

Оказва се, че съседи са видели жертвата и убиецът да влизат във входа, а Иван е познат на хората от квартала.

Тийнейджърът само часове след зверството признава, че само искал да бодне момичето с ножа, но ударът се оказва фатален, защото острието прерязва сънната артерия на Никол. Докато умира, тя съзнава какво се случва, твърдят експерти.

Преди да я зареже в асансьора, Иван взима телефона от раницата ѝ.

Той иска да изтрие разговорите между тях, за да не бъде заловен. Не успява обаче да го отключи и го захвърля в кофа за боклук близо до блока. След като е задържан, 15-годишният младеж посочва на разследващите мястото.

След убийството осмокласникът си купува снакс и започва да играе на криеница с децата от квартала. С връстници Иван не общува, защото го бият, твърдят по-късно родителите му. Тийнейджърът е с лека умствена изостаналост, но е съзнавал какво прави и може да носи отговорност за постъпките си, твърдят експерти.

По време на делото изведнъж започва да говори фантазии. Казва, че извършителят е непознат по-голям младеж, който влязъл в асансьора на 6-ия етаж. В кабината непознатият хванал ръката на Иван, пъхнал нож в нея и замахнал към Никол. Въпреки абсурдното звучене, тази версия също е проверявана, но не е открита никаква следа от трети замесен в случая.

Осмокласникът Иван и четвъртокласничката Никол се запознават в социалните мрежи. Активно общуват във фейсбук, където момичето има над 2000 приятелства. На живо се виждат два пъти – в началото на август и в деня на убийството.

На 20 август убиецът и жертвата се срещат на площад „Тройката“ и се отправят нагоре по ул. “Александровска” към Централната спирка до Бургаския свободен университет. Общински охранителни камери са запечатали как двамата се качват в автобус за „Меден рудник”, където живее Иван.

Семейството му има апартамент в блок на около 5 минути от панелката, в която е убита Никол. Според първоначалната версия двамата искали да пушат наргиле, затова решили да се качат на покрива на блока.

Малко след 17 ч. Никол и Иван влезли в асансьора. Внезапно младежът се опитал да прегърне и целуне Никол, но тя се отдръпнала. Уплашено, момичето отблъснало младежа и започнало да набира телефона на майка си.

Тогава обиденият Иван  нож с 20-сантиметрово острие от джоба на панталона си и го забил във врата на Никол. Докато бягал по стълбите, изхвърлил ножа на една от площадките между етажите.

Окървавената кабина с мъртвото момиче останала на петия етаж. Два дни след зверството бащата на жертвата – Любомир Йончев пристига от Лондон, където живее. Мъжът през сълзи обяснява, че са имали планове с Никол да пътуват всяко лято по света. Той не вярва във версията за случайно убийство и смята, че е било планирано.

Мъжът смята, че целта на Иван е била да ограби дъщеря му, като вземе раницата й, в която бил мобилният телефон. Родителите на убиеца пък не вярват той да е заклал момичето.

„Синът ми никога няма да тръгне с нож, той е бил на разходка. Няма причина да убива. Дай му работа, всичката ще я свърши. Една камара камъни да го накараш да премести, ще го направи. В училище не беше добър ученик, но никога не е бил агресивен”, сподели баща му Димитър Иванов. Майката Донка допълва: „Вярвам, че не е той.

Никога не ме е лъгал, за всяко нещо е споделял. Някой по-голям е истинският убиец. Моят син от биология не разбира, нито знае къде са тези артерии, нито може сам с ножа да отреже нещо. За Никол ми каза само, че не я е познавал, а се срещнали в центъра и тя го накарала да го заведе до този блок.“

Тормозели го зад решетките

Иван излежа присъдата си и е на свобода

Иван твърди, че по-възрастен от него мъж е заклала Никол.

13 месеца след убийството Бургаският окръжен съд осъди осмокласника Иван Иванов. На 20 септември съдия Стефан Стойков прочете присъдата, определена единодушно от съдийския състав – 8 г. затвор при първоначален общ режим и 150 000 лв. кръвнина за майката на убитото дете Мими Ставрева.

Наблюдаващият прокурор Ангел Ангелов пледира за 7 г. затвор при максимално наказание от 10 г., тъй като подсъдимият е бил непълнолетен по време на убийството. Съдът счете, че заради обществената опасност наказанието трябва да е завишено. ВКС обаче намали присъдата на 6 г. решетки, които Иван изтърпя в затворническото общежитие в Бойчиновци.

Той редовно плачел по телефона на майка си, че го бият и тормозят психически. На 13 януари 2022 г. убиецът на Никол е поискал предсрочно освобождаване, което е било отказано от Окръжен съд  – Бургас. Тогава е имал да излежава още година и 16 дни в затвора. Те вече са изтекли и Иван е на свобода.

---

България

2 зодии до дни да проверят банковите си карти: Ще открият много, много пари, които не са очаквали!

Ето кои са двете зодии, които внезапно ще забогатея:

Лъв
Тези дни ще видите това, което преди е било скрито от вас. Можете да станете собственик на „ничии“ пари, вещи или имоти.

Все пак не забравяйте да се грижете за здравето си – то е по-важно от всяко богатство!

Не се преуморявайте в работата, почивайте повече. „Знайте, че дори да не влагате много усилия в офиса, то парите пак ще потекат по един или друг начин към вас.

Ще имате късмета да получите неочаквани оферти, отстъпки, бонуси, подаръци, добри материални благинки“ пояснява астроложката Наталия Коляда.

Водолей
Скоро проверете портфейла и картите си – те може да съдържат пари, за които не сте знаели и/или очаквали.

Дори и да не вярвате на баланса, то знайте че има и още – сякаш с магическа пръчица предишните ви задължения ще изчезнат.

Редом с това ценни неща ще ви бъдат предоставени безвъзмездно, а разни услугите ще ви бъдат предлагани безплатно.

И не само това – като в приказка към вас ще потекат потоци от пари. „Не си блъскайте главата да се чудите как джобовете ви ще се напълнят с пари – всичко ще се случи изведнъж и неочаквано“, казва астроложката Наталия Коляда.

---

България

Измама с „Капките“ обяви Рафи по Нова тв

Кадър Нова тв

В България няма нещо, с което някой не реши да мами и да печели от наивността на хората.

Това се случва и покрай билетите за „Като две капки вода“.

Който тепърва е решил да си купува билети за финала на сезона на „Като две капки вода” в Арена София, вероятно ще бъде разочарован, а може би и измамен. За това предупреди Рафи Бохосян, който е режисьор на предаването. Певецът и победител в няколко музикални формата каза в сутрешния блок на Нова телевизия в събота, че билетите за финалния концерт са свършили.

„Публиката да внимава, в момента има доста фалшиви билети в мрежата. Много хора злоупотребяват.

Не си купувайте билети от хора, които не познавате”, обясни Рафи пред Марина Цекова.

Тя пък сподели, че познати постоянно я питат може ли да им намери покани или билети за „Капките”. Естествено, Рафи като режисьор на предаването, е подложен на същия тормоз, но не само той.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com