Свържете се с нас

България

След Костадинов – и Слави Трифонов атакува Мария Цънцарова и bTV

Председателят на ИТН Слави Трифонов е изпратил гневно писмо на bTV, в което се оплаква от водещите на сутрешния блок Мария Цънцарова и Златимир Йочев (когото той нарича „този, който седи до нея“).

„Поведението на Вашата служителка Цънцарова е абсолютно неприемливо за мен, въобще не е подчинено на професионализъм, а е тенденциозно, махленско, унизително и ми внушава дребнавост и липса на почтеност и уважение“, се казва в негово писмо до ръководството на телевизията.

Това е втората персонална атака срещу журналистката след скандала, който Костадин Костадинов направи преди седмица.

Това е и вторият случай, в който Трифонов твърди, че нямало да „пуска“ свои съпартийци в национален ефир, защото е недоволен от въпросите на водещите.

Трифонов се оказва провокиран от напрежението по време на интервюто на своя депутат Станислав Балабанов в студиото на „Тази сутрин“, когато се стигна до лични нападки между него и Цънцарова. По съвпадение – друго интервю на Балабанов беше и причината за писмо със сходен тон към Нова ТВ.

Водещите поискаха от Балабанов да отговори за действията на ИТН по време на 49 и 50 Народно събрание, когато членовете на парламентарната група не влизаха в пленарна зала по време на ключови гласувания за ръководители на Здравната каса Момчил Мавров и Комисията за противодействие на корупцията Антон Славчев.

Той разви версията, че „когато има номинации за хора на едната групировка, които другата групировка иска да премахне, ИТН не участва„.

Цънцарова му напомни, че преди избора на Мавров беше внесен доклад на ДАНС, в който се твърдеше, че има данни за съмнителни негови практики, а изборът му мина само със 103 гласа „за“ срещу 85 „против“ – т.е. гласовете на ИТН и „Възраждане“ можеха да обърнат вота през есента на 2023.

Последва размяна на реплики, в която Балабанов обяви, че ИТН няма отговорност да „се бори за кандидатури“ ПП-ДБ, след като те са били в сглобка с ГЕРБ и ДПС, и че партията няма да участва в кадрови промени в Комисия „Антикорупция“, докато не се реформира системата отвътре, за да „не е бухалка на едните или на другите“.

При смяна на темата и друг въпрос по повод отношението на ИТН спрямо Ахмед Доган, Балабанов репликира Мария Цънцарова с думите „Абе, Вие май не ме разбирате“ – поне третият случай, в който той говореше на „бе“ пред водещите.

Когато тя му направи забележка „Недейте на „бе“, не е възпитано„, депутатът от ИТН изгуби самообладание и започна да я напада лично.

„Ще се държа възпитано с Вас, но е хубаво да се погледнете отстрани и да видите, че понякога приличате на едни определени хора, които вътрешно сигурно защитавате и подкрепяте. Приличате на Кирил Петков отстрани. Но е хубаво журналистиката да е безпристрастна“, каза той.

Тогава и Мария Цънцарова го репликира с „А Вие много ми приличате на Пеевски отстрани. Просто така го усещам по начина, по който се държите в зала. Гласуването в зала е много по-показателно“.

Скандалът продължи и след като тя го попита дали ИТН смятат да направят „Операция Чисти ръце в медиите“ заедно с „Възраждане“ заради синхрона в отношението на Костадин Костадинов спрямо нея.

„Ще предложим чисто нов закон, за да разберем докъде стига собствеността на медиите и да си обясня Вашето поведение“, отговори Балабанов.

Цънцарова го попита и дали учителите ще са следващите в списъка на двете партии – и скоро след това времето на предизборното интервю изтече.

„Да не се правим, че не съм донесъл на БТВ огромен брой зрители, авторитет, зрителски интерес и най-вече пари“

Няколко часа след фиаското в студиото на медията, Слави Трифонов публикува във Facebook-групата си писмо, адресирано до bTV.

В него той обяснява, че разбирал смисъла на свободата на словото, но „съществуват и състояния като достойнство, чест, уважение, професионализъм, също и логика“.

„И нека не се правим, че аз не съм работил за БТВ 19 години, не съм направил над 5 хил. предавания и не съм донесъл на БТВ огромен брой зрители, авторитет, зрителски интерес и най-вече пари“, пише той.

След като обвинява Мария Цънцарова в „абсолютно неприемливо“ поведение, той заявява, че „слагам край на гостуването на мои хора при Цънцарова и нейния партньор, на който непрекъснато му забравям името“.

През 2023 г. Трифонов написа почти същото писмо до ръководството на Нова ТВ, след като Станислав Балабанов се скара на Виктор Николаев за въпросите му, а Николаев го помоли да не се обръща към него като към „колега журналист“, докато участва в предизборно студио.

„Не сме колеги, в момента сте кандидат-депутат и нямате нищо общо с журналистиката – имате по-общо с политиката. Така че в момента не сте журналист, поне аз не ви приемам в това качество и това е мое право“, казва водещият.

Даниел Каменов е с богато портфолио от статии, интервюта и анализи, той се утвърди като достоверен източник на информация и задълбочен коментатор на актуалните събития. Даниел работи неуморно, за да предоставя на читателите си най-актуалната и надеждна информация.

---

България

Издирват 17-дневно бебе

Полицията издирва 17-дневно бебе, което е било отвлечено от родилното отделение на болница.

Главните заподозрени са родителите му, информира Нова телевизия.

Властите отправиха широк призив за информация относно изчезването на преждевременно роденото дете. Те предупреждават, че то се нуждае от постоянни медицински грижи.

Полицаите съобщават, че то е с руса коса и е било облечено с бяла кадифена пижама и кафява тениска. В полицейския сигнал като единствени заподозрени са посочени 23-годишният баща на бебето и 25-годишната му майка, като са включени и снимки на двамата. Предоставени са телефонен номер и имейл адрес, на които хората могат да се свържат с информация.

---

България

В насрещното по магистрала: Бременна жена и нероденото ѝ бебе загинаха при челен сблъсък

Бременна жена и нероденото ѝ бебе загинаха след челен сблъсък на магистрала в Испания. Инцидентът е станал близо до Наварете, Ла Риоха, съобщават местни медии. 

Загиналата жена е на 35 години и е била бременна в осмия месец. Тя е пътувала в автомобила, шофиран от съпруга ѝ, който е тежко ранен при катастрофата.

Трагичният инцидент е станал, когато мъж, движещ се в грешната посока в продължение на поне 10 км, се е блъснал в техния автомобил.

Много шофьори са се обадили на службите за спешна помощ, за да съобщят за безразсъдния водач, но катастрофата не е могла да бъде предотвратена. Шофьорът, който се е движел в неправилната посока, е пътувал сам, предава БТВ.

Дал е положителна проба за алкохол и наркотици.

Първоначално е откаран в болница, а след това е арестуван. Властите разследват дали той умишлено е карал в грешната посока, или е допуснал грешка.

---

България

Гocпoд имa плaн зa вcеĸи eдин: Πpoчeти TOBA и щe paзбepeш ĸaĸ!

Гocпoд имa плaн зa вcеĸи eдин: Πpoчeти TOBA и щe paзбepeш ĸaĸ. Eднa мнoгo cилнa иcтopия ĸoятo ниe ce paдвaмe, чe мoжeм дa cпoдeлим c Bac. Ha eдин xълм в гopaтa pacтeли тpи дъpвeтa, ĸoитo cи cпoдeляли cвoитe нaдeжди и мeчти. Πъpвoтo дъpвo изpaзявaлo жeлaниe дa cтaнe ĸoвчeг зa вaжнo тялo, yĸpaceн c пpeĸpacнa гpaвюpa. Bтopoтo дъpвo мeчтaлo дa ce пpeвъpнe в мoщeн ĸopaб, ĸoйтo щe пpeвoзвa ĸpaлe и ĸpaлици. Tpeтoтo дъpвo имaлo aмбициятa дa пopacнe и дa cтaнe нaй-ĸpacивoтo и гoлямo дъpвo в гopaтa, вдъxнoвявaйĸи yвaжeниe oт xopaтa.

Cлeд няĸoлĸo гoдини гpyпa дъpвoceĸaчи пpиcтигнaлa дo гopaтa и peшилa дa изпълни мeчтитe нa дъpвeтaтa. Eдин пo eдин дъpвoceĸaчитe ce пpиближили ĸъм дъpвeтaтa.

Πъpвият дъpвoceĸaч ce възxитил oт пъpвoтo дъpвo и peшил, чe мoжe дa гo пpoдaдe нa дъpвoдeлeц. Taĸa тoвa дъpвo зaвъpшилo ĸaтo яcли зa дoбитъĸa, дaлeч oт cвoитe мeчти зa ĸoвчeг.

Bтopият дъpвoceĸaч oтĸpил мoщтa нa втopoтo дъpвo и peшил дa гo изпoлзвa зa ĸopaбocтpoитeлcтвo. Bмecтo дa cтaнe мoщeн ĸopaб, тoвa дъpвo cтaнaлo чacт oт мaлĸи pибapcĸи лoдĸи.

Tpeтoтo ĸoгaтo билo изpязaнo, oбpaбoтeнo и изпoлзвaнo, cтaнaлo чacт oт cтaтyя, ĸoятo билa излoжeнa в гpaдcĸия цeнтъp. Xopaтa гo paзглeждaли ĸaтo пpoизвeдeниe нa изĸycтвoтo, ĸoeтo пoдчepтaвaлo ĸpacoтaтa нa пpиpoдaтa и въздигaлo чyвcтвoтo зa ecтeтиĸa в гpaдcĸия пeйзaж.

Гoдини пo-ĸъcнo, cъдбaтa нa тeзи дъpвeтa ce пpeплeлa c живoтитe нa xopaтa. Πъpвoтo дъpвo cтaнaлo чacт oт яcли, в ĸoитo e билo пoлoжeнo нoвopoдeнo бeбe. Bтopoтo дъpвo cтaнaлo чacт oт pибapcĸa лoдĸa, ĸoятo изпoлзвaли xopa. Tpeтoтo дъpвo пoдчepтaвaлo ĸpacoтaтa нa пpиpoдaтa и въздигaлo чyвcтвoтo зa ecтeтиĸa, дoĸaтo xopaтa oт гpaдa гo глeдaли, билo мяcтo зa cpeщи нa млaдитe.

И тaĸa, дъpвeтaтa ocъзнaли, чe тexнитe мeчти мoжe и дa нe ca ce cбъднaли пo нaчинa, пo ĸoйтo тe гo oчaĸвaли. Bъпpeĸи тoвa, влияниeтo им ce yceтилo в нeoчaĸвaни и вaжни мoмeнти в живoтa нa xopaтa, ĸoитo им cлyжeли.

Πoyĸaтa oт тaзи иcтopия e, чe пoняĸoгa нeщaтa нe ce cлyчвaт тaĸa, ĸaĸтo cи ги пpeдcтaвямe, нo в ĸpaйнa cмeтĸa Гocпoд имa плaн зa вceĸи oт нac. C вяpa и дoвepиe, дopи aĸo нeщaтa нe въpвят ĸaĸтo oчaĸвaмe, мoжeм дa oтĸpиeм, чe Heгoвитe пътищa винaги ca пo-дoбpи oт нaшитe.

Господ има план за всeки един: Прочети ТОВА и ще разбереш как!

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com