Свържете се с нас

България

Библейско наводнение удари два БГ града, и на други места е страшно ВИДЕО

Времето в страната продължава да се влошава. Буря връхлетя Сандански и Петрич, а между Плевен и Левски валежите достигнаха до 15-30 л/кв.м и се усилват. Синоптиците от Meteo Balkans наблюдават развитието на гръмотевична буря в тази област.

През следващите 48 часа синоптичната обстановка на Балканите ще се влошава. Причината е преминаващ през  полуострова средиземноморски циклон.

През деня днес над Западна, Централна и Североизточна България ще се развива мощна купест-дъдждовна облачност. На изолирани райони валежите ще са интензивни, придружени  от гръмотевици, ще има условия и за градушки, а над районите с червен код – и от суперклетки.

Вятърът над западните райони ще се ориентира от северозапад  и ще започне да нахлува студен въздух. В останалата част от страната вятърът ще се задържи от юг-югозапад и ще е до умерен. Границата между дъжд и сняг ще се снижи и през нощта срещу четвъртък ще е под 1300метра.

Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 15°-18°C в северозападните райони. Доста по-високи – до  27°-32°C, в Югоизточна България.

Времето в София

През нощта срещу сряда от запад облачността ще се увеличи и на много места около полунощ ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще прониква по-студен въздух. Минималните температури ще са между 8-10°С, а максималните – около 18°С. През деня времето ще е предимно облачно с развитие на купрсто-дъждовна облачност. Очакват се валежи и гръмотевици.

Времето по планините

На много места в Рило-Родопския масив и Централна България ще паднат значителни валежи от дъжд, като най-интензивни ще са явленията през нощта срещу четвъртък.

Бъдете внимателни! Повишава се рискът от свлачища и локални наводнения в Рило-Родопския масив!

През деня в сряда ще е предимно облачно със значителни валежи от дъжд. Над 1300-1500 метра валежите ще са и от сняг. Ще духа умерен до силен югозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да нахлува студен въздух, тогава и валежите ще се усилят. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°C, на 2000 метра – около 2°C.

Времето по Черноморието

През целя ден ще е облачно и дъждовно. Очакваме и гръмотевична дейност в следобедните часове. Ще духа умерен до временно силен вятър от югозапад. Очакват се и почти ураганни пориви на вятъра! След обяд ще започнат и валежи от дъжд. Максималните температури ще бъдат между 28°C и 30°C. Температурата на морската вода ще бъде около 12-13°C. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

 

 

---

България

Криминално проявен заключи жена си и детето си в дома им и преби

Криминално проявен мъж от Благоевград е арестуван за нанесен побой над жена, която е сестра на съпругата му.

Пред пристигналите на място служители на полицията жената обяснила, че искала да влезе в апартамента на зет си, тъй като той държал заключени съпругата си и 8-годишното им дете. 41-годишният мъж, който е криминално проявен, я нападнал, удряйки я по главата и опитвайки се да я удуши.

Полицията е предотвратила извършването на тежко престъпление и е извела от апартамента съпругата на мъжа и детето им. Те са в добро здравословно състояние. С детето и майката ще работят психолози.

---

България

Патрулка отнесе дърво на главната

Полицейска патрулка отнесе дърво във Велико Търново. Инцидентът се е случил на главната улица „Васил Левски“.

От снимки и клип, публикувани в социалната мрежа Фейсбук, се вижда как служебната кола е спряна на пътното платно, но част от нея е качена на тротоара, а под предните гуми има и част от декоративна фиданка, каквито са засадени по цялото протежение на улицата. Произшествието не е сериозно и вероятно няма пострадали.

Коментарът на публикацията е нееднозначен:

„Вчера вечерта, полицейска кола изпратена по сигнал… помете дърво срещу ГУМ. Какво да кажем освен… На всеки се случва“, пише Илия Манолов.

Официален коментар от страна на ОД на МВР по случая няма.

---

България

След като натири Нойзи, Мария Игнатова си взе котка

Откакто спипаха Ивайло Цветков – Нойзи да шофира в нетрезво състояние, отношенията със съпругата му Мария Игнатова рязко се влошиха. Говори се, че водещата на предаването „Един за друг” е натирила мъжа си от къщата си в столичния квартал „Драгалевци”. За да се справя със самотата и да теши мъката след раздялата, блондинката си е взела котка, която обожава.

Според запознати Мария още не е подала молба за развод, но обмисляла в скоро време да го направи. Тя изгубила уважение към благоверния си и скандалите им след злополучното събитие зачестили. Освен това, на блондинката ѝ писнало да го издържа. Известно е, че тя носеше повечето пари в семейството.

По време на брака им водещата редовно глезеше Нойзи с различни изненади и беше щедра към него. Не стига другото, ами двамата живееха в нейната двуетажна къща, за чийто ремонт платила от собствения си джоб. Според запознати Игнатова не разчитала на мъжа си финансово за освежаването на семейното жилище. Имотът е оценяван на около половин милион лева. Той е наследствен от майкатa на блондинката, но и Ивайло се разполагаше в него. След като му събрала багажа обаче, Мария съжителствала само с котката си.

Напоследък Игнатова се опитвала да затопли отношенията с бившия си Димитър Рачков. Даже се заговори, че иска да се събира с него, но не е ясно дали той е склонен да я приеме обратно. Според запознати в момента актьорът също е свободен – последната му официална приятелка Анита Димитрова наскоро се омъжи за друг. Да се връща при Мария обаче не влизало в плановете му.

През последните месеци водещата рязко се отдръпнала от доскорошния си любим Нойзи и помежду им се настанила студена дистанция.

Тяхната романтична история започна идилично, ала още преди той да попадне в ареста се появили проблеми.. Цветков открай време имал влечение към чашката, но покрай скандалите с жена му съвсем се пропил. Сега съжалявал и се опитвал да се откаже от вредния навик, но Игнатова му била бясна, защото изложил и нея с поведението си.

Водещата се омъжи за Цветков точно на рождения си ден преди 2 години и половина. Тя се венча за избраника си в село Житен, намиращо се в близост до София, в много тесен приятелски кръг. След сватбата съпрузите заживяха щастливо и уж между тях цареше хармония. Явно приказката е била само привидна.

Мария има доста ангажименти като водеща на различни събития, изявява се като инфлуенсър и участва в редица рекламни кампания. След пиянската изцепка на Нойзи обаче нейният имиджът също пострада частично. Тя се опасявала, че  интересът към нея може да намалее и се постарала да се разграничи от Ивайло.

Игнатова има още един провален брак зад гърба си. Преди години тя беше омъжена за бизнесмена Петко Димитров. От него има син в тийнейджърска възраст на име Виктор, който живее основно с баща си. С актьора Димитър Рачков така и не стигнаха до олтара, макар че изкараха заедно около 8 години.

След раздялата с Нойзи блондниката осъзнала, че с актьора се е чувствала много по-добре. И той не бил идеален, но поне нямал проблеми с алкохола.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com