Свържете се с нас

България

Апартаментът е изоставен през 1939 година и никой не е влизал там-Когато отварят вратата, открили нещо, което ги оставя без думи!

През 1939 г. в апартамент в Париж е заключен и изоставен. Седемдесет години по-късно отварят апартамента и откриват художествени ценности, които са изведени в милиони.

На двадесет и три, мадам дьо Флориан излезе от апартамента си в Париж, Франция. През 1939 г.

започва Втората световна война и вероятно, мадам дьо Флориан научава, че германските войници наближават Париж.

Жената се страхува от опасността, заключва апартамента и си тръгва с другите парижани.
Мадам дьо Флориан заминава на юг, в свободната зона, където би могла да живее в безопасност.

Тя никога не е била в състояние да се върне в апартамента си. Въпреки това, продължила да плаща данък за останалата част от живота си. През 2010 г. мадам дьо Флориан починала на възраст от деветдесет и една години.

След смъртта на жената, наследниците научили за апартамента в Париж. Те наели специалист да направи опис на всички неща в изоставения апартамент.

Отварят вратата и целият екип изтръпва! Апартаментът е в перфектен вид от епохата преди Втората световна война.

По-важното е, че имало много ценни неща в апартамента. Дървени, порцеланови и стъклени съдове. Картините били свалени от стените, сякаш са готови да бъдат транспортирани, но собствениците не са имали достатъчно време за това.

Тази тоалетка изглежда така, сякаш очаква да се върне към своята господарка. Гребени, прах и парфюмени бутилки разпръснати върху нея.
В ъгъла на стаята са прашни оригинални кукли на Мики Маус. Те са отражение на времето преди началото на Втората световна война.

Може би най-интересното откритие е картината на една красива жена в розова рокля. Нататъшно проучване показва, че жената е Марта де Флориан, бабата на мадам дьо Флориан.
Художникът е неизвестен, но след изследователите до заключението, че това е Джовани Болдини, италианския художник от периода на Бел Епок.

Марта Дел Флориан била много добре позната парижка актриса, коятоводе луксозен начин на живот. В апартамента е намерена колекция от любовни писма от известни ухажори, включително няколко от премиерите и президентите.

Докато Марта е изобразена на картина на Джовани, това е още едно доказателство, че те са били любовници. Портретът на Марта е завършен през 1888 г., когато тя е била на двадесет и четири години. През 2010 г. картината е била продадена за $ 3.4 милиона, след като е била открита в изоставения апартамент. Това беше най-важната ценност от произведенията на Джовани.

---

България

Ароматни и хрупкави войнишки курабии

Обикновени или войнишки курабии са много вкусни и се приготвят бързо и лесно. Рецептата е хубава, защото курабиите са много сполучливи и трайни. Може да ги съхранявате дълго време в кутия и те ще останат все така вкусни и меки. Продуктите, които се използват са лесни и евтини. Не отнемат много време за приготвяне и изпичане. Идеален десерт за всички в къщи!

Ванилията и захарта придават неустоим аромат и хрупкава коричка.

Необходими продукти

Необходими продукти:

брашно – 1 кг.

яйца – 4 бр

захар – 1 и половина чаена чаша

свинска мас – 1 ч.ч. разтопена

кисело мляко – 1 ч.ч.

сода бикарбонат – 1 с.л.

оцет – 1 с.л.

амонячна сода – ½ с.л.

ванилия – 2 бр.

кората на 1 лимон

Начин на приготвяне

Ето как да приготвите ароматни и хрупкави войнишки курабии:

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата и захарта до еднородна смес.

Ароматни войнишки курабии

Към яйцата добавете маста и киселото мляко с предварително разтворените в него два вида соди и оцета, лимонова кора.

Ароматни и хрупкави войнишки курабии
Ароматни войнишки курабии

Пресейте брашното с ванилията и омесете средно твърдо тесто. Оставете го да почине около 10-15 минути.

Ароматни и хрупкави войнишки курабии
Ароматни курабии

След това оформете от тестото топчета с размера на орех и ги оваляйте в кристална захар. Може да ги поръсите отгоре със захарта. Преди захарта, може да ги намажете с жълтък за блясък.

Ароматни и хрупкави войнишки курабии
Ароматни курабии

Подредете топчетата в предварително намазана с мазнина тава на разстояние едно от друго.

Ароматни и хрупкави войнишки курабии
Ароматни курабии

Печете в предварително загрята фурна на 180 C, около 15-20 мин. до порозовяване. Курабиите са готови!

Ароматни и хрупкави войнишки курабии
Ароматни курабии

Курабийиите стават меки отвътре и хрупкави отвън!

Ароматни и хрупкави войнишки курабии
Ароматни курабии

Добър апетит!

---

България

Правнучката на Ванга вдига сватба (Снимки)

Правнучката на Ванга скоро ще мине за втори път под венчилото. Красавицата Кристина е в трескава подготовка на сватбеното тържество с новия мъж до себе си. Тя вече има един провален брак зад гърба си, но разводът не я е отчаял и пак копнеела да се види в бяло като булка.

С настоящия ѝ избраник връзката им се развила като в приказките, но първо станали родители на дъщеричка Алис, а чак сега последвали годеж и планиране на сватбата на мечтите им.

„Срещнах любовта и като поотрасна дъщеря ни, искам да свържем живота си с него в брак“, казва наследничката на пророчицата от Рупите. Кристина и любимият ѝ открито афишират отношенията си и от самото начало живеят заедно, но тя упорито крие името му в абсолютна тайна. Запознати издават, че бил от заможно семейство и им подсигурил прекрасен дом в София.

Влюбените често пътували и на романтични екскурзии в чужбина. Кристина е трудолюбива от малка и преди да роди, е имала свой салон за красота. С днешна дата тя е записала да учи маркетинг и искала да се развива професионално в сферата на рекламата.

Правнучката на Ванга има горчив опит с венчилото. През 2018 г. наследничката на голямата пророчица вдигна сватба с полицая Владислав Пашалиев от Петрич.

Церемонията се състоя в Благоевград, а пищното тържество за гостите се проведе извън града в красивия местен парк „Бачиново“. Двамата млади тогава получиха благословия лично от дъщерята на Ванга – Венета.

За венчавката си Кристина получи от нея ценен подарък – златна монета, която се предава като реликва в рода на пророчицата. Ясновидката някога я дала на своята дъщеря и заръчала да остане у жените в семейството през поколенията напред.

Няма и 5 години след сватбата, която се превърна в медийна сензация, бракът на Кристина и Владислав е в миналото. Наследничката на пророчицата не споделя какви са причините с бившия ѝ вече съпруг да стигнат до развод, но скоро след като узаконили раздялата си в съда, тя преодоляла драмата и се влюбила в настоящия си мъж. Двамата с Владислав нямат общи деца, а след разлъката не успели да съхранят добрите чувства помежду си.

Кристина рядко говори за своята прабаба Ванга. Дъщерята на пророчицата – Венета, също избягва да дава интервюта. Тя е била осиновена от ясновидката и нейния съпруг Димитър, когато била само на 2 години и половина. Днес Венета продължава да живее скромно в Петрич и да се радва на многолюдното си семейство.

---

България

Кичка Бодурова слага край на половинвековната си кариера с турне

На сцената ще изкара Великден Кичка Бодурова.

„Ще посрещна Великден на 5 май, пеейки пред българи в Лае Вегас. Тук наброяват около 10 000 сънародници.

След това започвам концерти и в България и ще се върна. Първата ми изява е на 3 юли в летния театър във Варна. Следват Бургас, Пловдив, Русе и т.н.“, споделя певицата, която подчертава, че с това турне ще сложи край на половинвековната си кариера. „Много песни изпях, много път прелетях. Но любовта към моята публика всяко лято е неустоима“, сподели певицата.

„Много обичам Великден! С половинката ми Еми сме с приятели в село Коньово на агънце. Почивам малко, защото после ме чака много работа, която не ме плаши, а само може да ме радва.“ Това каза актьорът Антон Радичев малко преди да седне на отрупана великденска софра. Той обясни, че веднага след празниците ще се снима в нов игрален филм, в който ще влезе в ролята на бивш пандизчия. „В края на май ще свършат снимките. Режисьорът Ивайло Пенчев ми предложи ролята на пандизчия в „Рожден ден“

С нетърпение очаквам да почна да снимам. А преди това ще съм в Дупница за премиерата на спектакъл по текстове на Чудомир“, сподели легендарният актьор.

Друг негов колега също ще изкара празниците на село. В Мирково заедно с любимата Камелия Любен Чаталов ще се възстановява след като няколко дни прекарал вирус. Настинка май беше, но не пих антибиотик. Въпреки температурата си копая градинката и така ми е добре“, сподели Чаталов, който вече е боядисал яйцата .

Любовният трубадур Веселин Маринов също ще изкара семейно празниците – с внуците, които ще заведе при майка си за която се грижат в дом. „Мама вече е на 90 години. Радвам се, че съзнанието й работи и тя е добре. Скоро внуците ми Веселина и Цветелина ще навършат 4 години Мама ги е виждала и много им се радва“, казва певецът. В свободно си време той много обича да играе с тях и да им разказва приказки. Слушат песните ми и имат отношение към някои от тях.“

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com