Свържете се с нас

България

Адът идва на 9-ти март. Страшна прогноза на феномена Божидар Караджов за войната

Президентът на Русия Владимир Путин обяви началото на война в Украйна.

Основните булеварди са блокирани от колони от автомобили.

Светът се стресна от този развой на събитията и вече смята, че третата световна война чука на вратата. Редица световни лидери се изказаха и осъдиха настъплението, а НАТО и Съветът за сигурност на ООН се събират на спешни срещи.

Президентът на България Румен Радев в извънредно обръщение обяви, че към момента няма пряка опасност за страната ни, а премиерът Кирил Петков по-късно посочи, че се откриват три пункта, където ще се евакуират български граждани от Украйна.

Има ли шанс за мир и ще бъде ли избегната Трета световна война? По какъв начин може да бъде заровена томахавката и как ще се отрази случващото се на страната ни – с тези въпроси се обърнахме към феномена Божидар Караджов.

По думите му всичко ще се реши в следващите две седмици.

„Предстоят невиждани санкции, в които ще се обедини целия свят срещу Русия, без изключения, в това число ще се включи и Китай. Именно това ще доведе до ескалация на напрежението“, прогнозира той.

„До трета световна война обаче няма да се стигне. Най-късно до 9-и март ще се успокоят нещата“.

Ситуацията няма да се размине без жертви. По думите му обаче, те няма да са много.

По думите му България няма да вземе активно участие във военни действия. „Наша военна сила няма да се включи, но ще има настаняване на натовски части у нас.

Караджов коментира още, че причината за конфликта между Русия и Украйна се корени на съвсем другаде, като е намесен и външният дълг на Китай и международните пазари.

---

България

Стефани след Hells Kitchen: Съжалявам за това, което правих в предаването

Сладкарката Стефани е поредният отпаднал участник от сезон 6 на Hell’s Kitchen. Тя е гост в подкаста „Кухнята след Ада”. Провокативната участничка разказа каква е била причината да има постоянни скандали с Михаела, съжалява ли за поведението си в кулинарното риалити и защо е участвала в музикален клип на Криско.

Стефани сподели пред водещия Станислав Иванов, победител от сезон 5, че по-трудно се е приспособила в женския отбор, защото е искала да наложи нейните виждания как да се готви в Кухнята на Ада. Тя смята, че ѝ е попречила нейната искреност, предава DarikNews.

Сладкарката споделя, че е имала предубеждения към Симона заради визията ѝ и заради това, че е по-шумна и е създавала хаос. От участниците най-близък ѝ е Иван Сарамандов, когото определя за най-добър приятел. Стефани е категорична, че иска да работи по избухливостта си. Тя разказва, че сега, когато е имала възможност да се е види отстрани, е разбрала, че има проблем. Сладкарката сподели, че съжалява за това, което е правила в предаването.

Стефани е съгласна със забележката на футболния запалянко Нинов, който призова сладкарката и Михаела да прекратят ожесточените си скандали, защото и двете са майки. Тя споделя, че няма симпатии към футболния запалянко, но са били като брат и сестра. Стефани е усещала закрила от него и това, че той я защитава.

Водещият Станислав Иванов разкри, че Стефани е участвала в клип на Криско. Става въпрос за хита му “Видимо Доволни” с Мария Илиева. В Кухнята след Ада Стефани разказва за отношенията си със скандалния рапър.

---

България

Рени показа сочни телеса и паласки на морето! (за сефте не ги крие – СНИМКИ)

В края на май тя ще чукне 55 лазарника и нищо чудно да й е дошъл акълът.

Знаем, че певицата Рени правеше и говореше доста глупости през по-младите си години – от това, че нямаше адекватна представа що е то награда „Нобел“, до това, че като че ли я беше срам да се показва натурална.

Певицата от зората на чалгата не спираше да си обработва фотосите с фотошоп, което всъщност правят почти всички жени в наши дни, но… но днес явно е поумняла. Защо ли?! Ами, защото Ренито за сефте се пусна естествена, в пълния си блясък, барабар с всичките си пищни и сочни форми.

Както знаем, тя е на почивка в Египет, където призна, че не е стъпвала от няколко десетилетия. Компания й прави малкият й син, защото големият се настрои срещу нея още отдавна и двамата не поддържат отношения. Това е голяма болка за певицата, която многократно публично е признавала, че се надява един ден синът й да се осъзнае и да я потърси…

Днес обаче тя се опитва да живее пълноценно живота си и както виждаме, да избие от главата си всичките си минали комплекси. Рени е пред очите ни в цялата си пухкава прелест, с паласките, с едрите бедра и ръце, с всичко…

И, ако щете вярвайте, но тя получи не само поздравления, но и доста апетитни предложения от мъже, които не крият, че си падат точно по форми като нейните.

---

Made in BG

Единият е сляп, а другият няма ръце. Но заедно за 10 г са посадили над 10 000 дървета (видео)

Цзя Хаиксия и Цзя Уенчи са най-удивителните еколози, които някога сте виждали. Единият е сляп, а другият е безрък, но двамата мъже успели да използват останалите си способности, за да засадят повече от 10 000 фиданки през последните 10 години, научи newsbul.

Физическите недъзи им попречили да си намерят работа, но пък станали причина за хармонично сътрудничество в озеленяването на терена край реката, която тече зад родното им село.

Днес обилното и възхитително зелено, пълно с дървета, парче земя в китайското село Йели в окръг Джингсин, Хъбей, някога е било безплодна земя само с камъни и плевели. Били нужни 12 години, за да може мястото да се превърне в това, което е днес, и всичко това е благодарение на всеотдайните усилия на двамата приятели.

„Аз съм неговите ръце“, казва Хаиксия, „Той е моите очи.“ Ние сме добри партньори“.

Мъжът е роден с катаракта на едното око, а през 2000 г. губи напълно зрението си след инцидент. Уенчи претърпял инцидент, когато бил на 3 години.

Хаиксия казва, че една случка със сина му е събудила желанието му да живее и работи.

китайци садят дървета

Един ден момчето се прибрало вкъщи и казало на баща си, че е видял дете да бели и яде портокал: „Ухаеше толкова силно, че ми се струваше, че и аз го вкусих.“

Семейството на Хаиксия живеело толкова бедно, че портокалът бил непозволен лукс за тях. Тогава мъжът твърдо решил, че трябва да се научи по някакъв начин да работи и да живее за сина си.

Заедно с Уенчи те измислят начин да си заработват прехраната от дървета. А и така могат да подобрят екологичното състояние на местата, в които живеят те и техните деца.

Властите не начисляват на хората с увреждания наем за земя.

Оттогава всеки ден в 7 сутринта по двамата приятели отиват на работа. По подкана на безръкия си приятел Хайкс отсича резниците, събира ги и ги засажда в изкопаните дупки.

Те са бедни хора и нямат достатъчно пари, за да купят фиданки, така че разчитат на резници от пораснали дървета, които засаждат отново и създават нов живот.

По време на съвместната си работа се научили как да преодоляват трудностите, причинени от техните увреждания.

Сляп и безрък засадиха 10000 фиданкиУспели са това чрез синергия: Уенчи носи Хаиксия на гърба си, когато пресичат буйната река, а след това Хаиксия се катери по дърветата, за да отреже клоните, които ще бъдат засадени в дупките, които той ще изкопае в земята. След това Уенчу поема грижата за фиданките, като ги полива.

Естествено, процесът протича малко по-бързо от скоростта на костенурка. Но това не попречило на двама работници да отгледат 10 000 дървета през последното десетилетие! Кой друг може да се похвали с подобно постижение?

И мъжете не планират да спрат: „Ще направим всичко, за да постигнем още повече. Ние стоим на собствените си крака,” добавя Уенчи – „Плодовете на нашия труд са сладки.”

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com