Свържете се с нас

Made in BG

Ясновидецът Николай Николов от Търново: Големите катаклизми ще подминат България

Феноменът Николай Николов от години приема хора във Велико Търново. Възрастният мъж е на 66 години, родом от Горна Оряховица. За разлика от колегите си, той е доста набожен, почита Христос, светиите и Богородица. Твърди, че с дарбата си помага на хората в тези трудни времена, където действат и зли сили. Те се опитвали да съборят човека по неговия път, да покварят душата му. За всичко това Николай говори с охота, дори за опасните магии, само за политиката и войните избягва да ясновидства, вероятно за да не си създаде излишни проблеми. Той има офис, плаща данъци, което го прави и доста по-уязвим от повечето от т.нар. феномени – магове и гадатели, работещи в сивия сектор. Разговаряме с Николай за тежкия кръст на дарбата и за бъдещето на България и света.

– Г-н Николов, кога и как се отключи ясновидската дарба при вас?

– Притежавам тази дарба още от дете. Като ученик казвах на приятелите си какво ще им се случи, но те го приемаха на шега и не ми вярваха. След това в казармата старите войници и наборите ми идваха да им гледам. Като излязох от казармата, вече повече от 40 години само с това се занимавам и с това си изкарвам прехраната. Но за да развия дарбата си, може да има и друга причина. Аз съм претърпял 7 автомобилни катастрофи, една от друга по-тежки. Бил съм и в кома. При една от тези катастрофи, докато карах колата си, от една странична улица ми налетя не друг автомобил, а каруца с кон и направо се хвърли върху колата. От удара съм изгубил съзнание. Като се свестих, видях, че се намирам между предните и задните крака на коня и пак съм припаднал. Но досега благодарение на Бог Отец все още съм жив. Той и неговите ангели бдят над мен и ме пазят през целия ми живот досега.

– Вие само гледате ли или можете да разваляте и правите магии, както ваши колеги често твърдят?

– Аз магия не правя, мога само да развалям. Първо трябва да кажа, че деля магиите на три вида според това кой зъл дух се е вселил в човека: дявол, шейтан и сатана. Дяволът е най-леката форма. Той има за цел да извади човека от пътя, по който Бог му е предопределил да върви. Ако не успее, тогава вика на помощ шейтана. Той направо бута човека в ямата, надсмива му се и го натиска вътре всеки път, когато иска да излезе обратно навън. А сатаната може да живее с един човек още от раждането му, та чак до гроба, ако няма кой да го прогони.

Освен това магиите биват и много видове. Има циганска, влашка, черна, бяла. Но всички те са лошо нещо, което не трябва да се прави. Идва някой млад човек при мен и ми казва да му направя добра бяла магия за любов. Аз му отказвам и му обяснявам, че добра магия няма и че всяка магия въздейства и променя живота на човека, за когото е направена, към по-лошо. Магията е нещо много страшно, тя може да разруши живота на човека, а когато е направена за лошо, може да причини и неговата смърт. Затова трябва да се разваля колкото се може по-бързо, докато не е станало късно.

– А как вие точно разваляте магиите?

– Изпробвал съм много и различни начини. И със свещи и восък, и с елей. Сега го правя с писане. На едни малки листчета пиша някои неща и след това листчетата с написаното трябва да се пуснат в течаща вода и така магията се отмива от водата и изчезва.

– А какво пишете на тези листчета?

– Всеки път различно – според магията. Вижте, тя ръката ми сама се движи. Аз не мога да я контролирам. Сега да обясня. Когато гледам и когато развалям магии, при мен се явяват духове ли са, ангели ли са, не знам, облечени са в бяло и те ми говорят и движат ръката ми. Аз съм никой, те ми казват какво да говоря и да пиша. Понякога идва някой да му гледам, но силите не ми казват нищо. И тогава му казвам: „Съжалявам, но не мога да ви гледам.“ И го изпращам да си ходи. Може да ми се разсърди, но аз не съм шарлатанин и не мога да го лъжа и да му казвам неща, които не са ми дадени отгоре.

– Освен с тези духове общувате ли с други небесни обитатели?

– Аз съм виждал и Бог Отец, и Исус Христос и светиите. Бог Отец изглежда като човек, с дълга бяла брада и дълга бяла коса, благороден и приятен човек. От него блика светлина, топлина и доброта. Толкова доброта, че аз чак се чудя как успява да прости всичко на нас, хората.

– А за какво най-често ви търсят хората?

– Най-често идват да се жалват от това, че не им върви в живота, че късметът им е вързан. Някои се оплакват от силно главоболие, от нерви, от безсъние, безпричинен страх. Но това не винаги се дължи на магия, а по-често на нас самите. Повечето болести идват от нашите необмислени действия. Човек ламти за много пари, да построи къща на три етажа. И идва момент, когато той е постигнал целта, децата му са заминали в чужбина, а той болен и стар живее сам като кукувица в тази голяма къща, на която е посветил живота си. И ако го попита човек за какво му е било всичко това, няма да може да му отговори. Ние си тровим нервите за глупости, а после търсим вината в някой друг. Кака Ванга навремето казваше: „Направи си хубаво сметка какво искаш и дали ще можеш после да си го платиш.“

– Като човек, контактуващ със сили от отвъдното, кажете ми, има ли живот след смъртта и ако „да“, какво се случва с човешката душа, след като напусне тялото?

– Да, има. Вижте, човекът се състои от душа и плът, от дух и материя. Два часа и половина преди човек да умре душата се отделя за кратко от тялото му и отива там горе да си вземе направление за къде ще е – за рая или за ада. След това се връща отново в тялото и след два часа идва и смъртта. Затова има случаи някои болни преди смъртта си изведнъж рязко се подобряват и докато близките им се радват, те изведнъж умират. Известно време като постои там горе, душата се връща обратно на земята, като се преражда. Като може да се прероди в човек, дърво, животно или дори в камък. Душата може да стои горе до 70 години, преди да се прероди, но това обикновено се случва при светите и праведните хора. При обикновените хора прераждането става много по-рано.

– А ще се оправи ли България, ще станат ли българите по-щастливи?

– България ще се оправи много скоро. Това ще се случи, след като излязат сурови закони, които всички ще трябва да спазват. Но не мога да ви кажа кога точно ще се случи това. Силите не ми го дават като информация.

– А ще свърши ли скоро войната в Украйна?

– Вижте, аз имам един принцип – с политика не се занимавам и за политика не говоря и не гледам. Моята мисия е да помагам на хората, а не да правя политика. Затова не мога да ви отговоря на всякакви въпроси, където има и политика, съжалявам.

– А как ще коментирате увеличаващата се агресия и насилие сред хората и особено сред младите ?

– Вече отгоре няма кой да ни търпи. Напоследък все повече млади хора са отишли при сатаната и са обладани от него. Нямат страх нито от хората, нито от Бога, от никого, не изпитват страхопочитание дори пред родителите си. Употребяват наркотици, правят си един на друг магии. Сатаната ги подвежда и изкушава, и ги кара да правят лоши работи. Обещава им пари и власт и те бързо се подлъгват и се оставят в ръцете му да ги води.

– В последните години у нас се появиха много шарлатани, представящи се за ясновидци, които мамят хората и ги скубят с обещания да им развалят несъществуващи магии, или пък ги карат да говорят на импулсни телефони. Как да разпознаем дали някой човек наистина има дарба да помага?

– Да, наистина има хора, които искат да забогатеят от нещастието на другите. Но аз не искам да говоря за тях, тъй като не желая да се забърквам в излишни скандали. Ще кажа само това. Ето аз например не се саморекламирам. С ясновидство се занимавам вече 40 години и досега това е едва третото интервю, което давам на журналисти. Просто ми се каза свише да говоря с вас. Аз нямам изобщо нужда да си правя реклама, защото хората ме знаят, доволни са от това, което правя и продължават да ме търсят. Освен това аз не се крия по квартири или на някакви потайни места. Имам си офис, който се намира в центъра на Велико Търново, в адвокатски блок. Около мен са само съдии, прокурори, адвокати и нотариуси. Ако бях някой мошеник, нали се сещате, че досега да са ми отсекли главата. Освен това имам регистрирана фирма и касов апарат, за всеки лев, който получа от клиентите си, им издавам касови бележки, плащам си данъците. Всичко ми е законно и не крия нищо и от никого. И още нещо. Не съм забогатял досега по нечестен начин, не смятам да го правя и сега.

– Последно да ви попитам, очакват ли се в България библейски природни катаклизми: земетресения, потопи, суша или глад?

– Не само през 2024 г., а и през близките няколко години не виждам да има тежки природни катаклизми – земетресения или опустошителни големи наводнения. Макар и да ги има в съседните държави, те ще отминават България. На фона на това обаче времето ще става все по-топло и у нас, тъй като човекът се набърка в природните закони.

---

Made in BG

Каква заплата в евро ще взимаме, ако сега получаваме 1000 лева

Какво ще се случи със заплатите ни и с цените в търговската мрежа? Това е основният въпрос, който българите си задават, когато стане въпрос за въвеждане на еврото у нас догодина.

От 27 държави в Европейския съюз, 20 са в еврозоната. Никоя страна обаче не е приемала общата валута с минимална заплата по-ниска от 500 евро, какъвто е случаят в България към момента. Според икономисти обаче няма риск заплатите на хората да бъдат намалени, защото те ще бъдат пресметнати според фиксирания сега курс на еврото.

В такъв случай, ако заплатата е 1000 лв, тя ще е равностойна на 512.82 евро.

Във фирмите у нас малко се говори за преизчисленията на заплатите и как ще бъдат променени те догодина.

„Не се обсъждат тези работи. Като му дойде времето и часът, тогава вече ще се разбере всичко за какво става въпрос“, коментира пред БНТ Здравко Кирилов.

Това води до много неясноти и въпроси.

„Как би била изравнена или както говорят „едно евро – един лев“, ама то всъщност не е така. То едно евро е два лева. Стандартът в България е твърде нисък за приемане на евро“, казва Николай Митов.

Икономистите обясняват – заплатите на служителите ще бъдат преизчислени по фиксирания във валутен борд курс на лева към еврото или 1.95 лева за 1 евро. Няма никакъв риск служителите да бъдат подведени и заплатите да паднат при превалутирането.

„Това не е възможно, защото те са резултат на облигационни взаимоотношения. Всеки, който е сключил трудов договор знае, че това е договор и той не може да бъде нарушен от едната страна. Няма повод за безпокойство“, поясни Доц. Елена Ставрова, икономист.

Но ако при заплатите всичко е фиксирано, то при преизчисляването на цените в търговските мрежи нещата не стоят точно така.

„В този случай бизнесът взима решения, бизнесът търси начини да ограничи рисковете и там закръгляването ще бъде направено негарантирано със закон. Разбира се, държавата би могла да се поучи от опита на тези, които вече го направиха, като Хърватия например, и да задължи за един не едномесечен, а едногодишен период бизнесът да поставя цените на продаваните стоки на рафтовете в двете изражения – левово и еврово“, каза доц. Елена Ставрова.

Димитър Бакалов дава пример с цените в пекарната му в Благоевград.

„Може да има малък проблем, но той ще е за нас. Защото де факто една баница, която при мен е 2,10 лева, аз трябва да я направя 1 евро и 1 евроцент, а този евроцент до два лева много трудно ще се връщат 99 евроцента. Може би там ще се получи разминаване, може би някъде ще има малко повече, но това са единични случаи“, каза той.

Правилата и контролът ще зависят от държавата.

---

Made in BG

Чудо! Мощен бизнесмен от Израел строи малък град край Варна

Бизнесмен от Израел влиза във Варненско и ще строи малко градче с еднофамилни къщи.

Комплекс от десетки еднофамилни жилищни сгради предстои да бъдат изградени в с. Бенковски, Община Аврен, Област Варна. Инвестиционното предложение е на компания на гражданин на Израел и е входирано в РИОСВ-Варна, видя Economic.bg.

Компанията, която иска да изгради комплекса, е регистрирана през 2010 г. във Варна. Едноличен собственик на капитала и управител на компанията е Шай Гениш от Израел, според Търговския регистър.

Уведомлението за инвестиционно предложение подлежи на обществено обсъждане в срок от 14 дни, считано от 9 април 2024 г., става ясно от информация на сайта на Регионалната инспекция по околна среда и водите – Варна.

Предстои да бъде направена и екологична оценка на инвестиционния проект.

Бъдещият комплекс ще бъде с размер 19000 кв. м, а селото, където ще бъде изграден комплекса, се намира на около 3 км от главния път Бургас – Варна.

Шай Гениш участва в управлението на още няколко фирми, занимаващи се с недвижими имоти. Той е бил съдружник във варненска компания, която е учредена през 2011 г. и се занимава с покупка, строеж и обзавеждане на недвижими имоти. През 2014 г. обаче Гениш е заличен като съдружник и управител и компанията се поема от Йосеф Бахар, който става едноличен собственик на дружеството.

Шай Гениш участва като съдружник с дял от 1200 лв. и в друга фирма която също се занимава с покупка, строеж и обзавеждане на недвижими имоти.

---

Made in BG

Български обущар, с пари от занаята си, купи 8 апаратамента в две държави

„Ако пак се родя, пак ще стана обущар. С честен труд, с този занаят успях да си купя общо осем жилища-в Кърджали, Момчилград и Истанбул“.

Историята на 73-годишния Сюлейман Сюлейман, споделена за 24rodopi.com. Най-възрастният действащ обущар в Източните Родопи.

Малкото му ателие се намира в центъра на Кърджали.

Роден в село Черна скала, занаятът е научил от майсторска бригада от Хасково. В нея били двама арменци, двама-трима турци и един българин.

После самият той станал бригадир в обувния цех в Момчилград. Ръководил 18 души.

„Общо във фабриката тогава работеха 200-300 човека. Но само нашата група правехме обувките, по 150 чифта на месец. Работихме на норма.

Получавах по 1200 лева на месец, останалите, според разряда и свършената работа, между 500 и 800 лева. Никога не съм обиждал и не съм се карал на работниците“, споделя пред екипа ни Сюлейман.

Обучил е и други. Майстори, които в момента работят в Момчилград, други в Измир, Бурса, Истанбул.

73-годишният мъж прави обувки от 30 вида кожи. Както и „специални“, както ги нарича, за известни музиканти, един от които Иво Папазов-Ибряма.

Още пази дипломата си за обущар, придобита в Димитровград. И ако се роди още веднъж, отново ще прави обувки…

Големият майстор от малкото ателие.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com