Свържете се с нас

България

Цялата рода на ромките, мамили с фалшиви ремонти, се оказа в ареста

Цялата рода на братовчедките Вида Колева /45г./ и Атанаска Георгиева /25г./, срещу които в момента се води дело за измами, се озова в ареста. Причините са добре познати – измами. Схемите също са изпитани – обещания за фалшиви ремонти, изнудвания и принуди да се теглят бързи кредити.

Братовчедките Вида и Атанаска, чиято „история” TrafficNews предаде, се намират в ареста от близо година, като срещу тях тече дело в Окръжен съд – Пловдив. Сега към тях ще се присъединят и роднините им Петър, Мария, Елена и Иванка. Мария е майка на Атанаска, Елена и Петър, а Иванка е съпруга на последния.

В четвъртък Пловдивският районен съд разгледа мерките за отклонение на новите четирима задържани, като съдия Габриел Русев постанови всичките да останат „под стража”. Срещу тях има повдигнати няколко обвинения, заради това, че са мамили двама възрастни мъже, като са ги завлекли с различни суми пари. Началото на извършване на престъпленията е 2022 година. Интересното е, че в част от схемите е участвала и Атанаска, която вече е подсъдима за подобни измами, макар до ден днешен да отрича да е виновна.

В настоящата схема, до момента е доказано, че Петър, Мария, Елена и Иванка са измамили двама пенсионери от село Церетелево и град Куклен, като сумата надхвърля 30 000 лева. Всичко започвало с ремонт на покриви, искали се пари за материали, които в последствие не достигали, а сумите постоянно се увеличавали. Един от пенсионерите дори стигнал до момента да тегли бързи кредити, за да се изхранва, след като останал без каквито и да е спестявания.

Измамниците до момента били върнали 11 000 лева на пострадалите, а до края на месеца щели да върнат още 4000 лева, а постепенно до края на годината и да възстановят останалите пари. Въпреки обещанията и трогателните разкази на задържаните, магистратите не се смилиха над тях и им наложиха най-тежката мярка за неотклонение.

Решението може да се обжалва пред Окръжен съд – Пловдив, като заседанието там е насрочено за 22 февруари в 15:30 часа.

Към момента разследванията продължават, като от прокуратурата имат данни за още една пострадала жена, която ще бъде разпитана пред въззивния съд.

---

България

2 зодии до дни да проверят банковите си карти: Ще открият много, много пари, които не са очаквали!

Ето кои са двете зодии, които внезапно ще забогатея:

Лъв
Тези дни ще видите това, което преди е било скрито от вас. Можете да станете собственик на „ничии“ пари, вещи или имоти.

Все пак не забравяйте да се грижете за здравето си – то е по-важно от всяко богатство!

Не се преуморявайте в работата, почивайте повече. „Знайте, че дори да не влагате много усилия в офиса, то парите пак ще потекат по един или друг начин към вас.

Ще имате късмета да получите неочаквани оферти, отстъпки, бонуси, подаръци, добри материални благинки“ пояснява астроложката Наталия Коляда.

Водолей
Скоро проверете портфейла и картите си – те може да съдържат пари, за които не сте знаели и/или очаквали.

Дори и да не вярвате на баланса, то знайте че има и още – сякаш с магическа пръчица предишните ви задължения ще изчезнат.

Редом с това ценни неща ще ви бъдат предоставени безвъзмездно, а разни услугите ще ви бъдат предлагани безплатно.

И не само това – като в приказка към вас ще потекат потоци от пари. „Не си блъскайте главата да се чудите как джобовете ви ще се напълнят с пари – всичко ще се случи изведнъж и неочаквано“, казва астроложката Наталия Коляда.

---

България

Измама с „Капките“ обяви Рафи по Нова тв

Кадър Нова тв

В България няма нещо, с което някой не реши да мами и да печели от наивността на хората.

Това се случва и покрай билетите за „Като две капки вода“.

Който тепърва е решил да си купува билети за финала на сезона на „Като две капки вода” в Арена София, вероятно ще бъде разочарован, а може би и измамен. За това предупреди Рафи Бохосян, който е режисьор на предаването. Певецът и победител в няколко музикални формата каза в сутрешния блок на Нова телевизия в събота, че билетите за финалния концерт са свършили.

„Публиката да внимава, в момента има доста фалшиви билети в мрежата. Много хора злоупотребяват.

Не си купувайте билети от хора, които не познавате”, обясни Рафи пред Марина Цекова.

Тя пък сподели, че познати постоянно я питат може ли да им намери покани или билети за „Капките”. Естествено, Рафи като режисьор на предаването, е подложен на същия тормоз, но не само той.

---

България

Времето полудя в България и синоптиците не познаха: Проливен дъжд се изсипва в София

Кадър Уеб камера в София на Орлов мост

Абсолютна изненада за синоптиците.

Никой не прогнозира дъжд в София за днес.

А точно това се случва в момента.

На места в столицата дъждът е проливен.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com