Свържете се с нас

България

Циганско гадание по датата на раждане-Не можете да избягате от съдбата си

Дали циганите наистина ни казват истината, когато ни врачуват? И дава ли циганският хороскоп правилно тълкуване на личността? Нека проверим!

За мен съвпадна много точно, дори по-точно от познатия хороскоп. Почти сто процента хит, това е всичко! За съпругът ми също съвпада! Същевременно ромите не знаят нищо за тези тайни знания.

Циганските зодии са толкова красиви, поетични! Самият хороскоп е много поетичен! Това се дължи на факта, че той не е записан от много време, но е преминал от уста на уста, е смятан за тайно знание.

Циганите са страхотни хора, известни със своето богатство. Като цяло, циганките гледат на ръце, карти, с помощта на ножове. Но много малко хора знаят, че имат и собствена система от знаци, която определят съдбата и особеностите на дадено лице по неговия рожден ден.

В циганския хороскоп има само 12 знака, всеки от които обхваща определен период от време. Нека да ги разгледаме:

Купа 21.01 – 19.02

Знак, който показва човек, който се колебае и живее в дълги размишления, преди да направи някаква идея реалност. Те са склонни да оставят нещата недовършени, независимо от факта, че при раждането те получават дара на извънредна оригиналност и творчество.

Купите се чувстват хармонично в отношенията и мечтаят да направят всичките си околни хора щастливи. Те имат много късмет във всички сфери, но въпреки това има много купи, които харчат повече отколкото им го позволяват доходите. По отношение на здравето. Тук хората-купи се уморяват много бързо. Внезапността може да доведе до психическо и физическо изтощение или недостиг на въздух.

Качулка 20.02 – 20.03

Този знак във връзката с външния свят е много недоверчив, спокоен и сериозен. Специален подарък имат- да имат специални и искрени приятели, които са готови да им помогнат в нужда или да ги подкрепят в моменти на тревожност и емоционална тъга.

Качулките изпитват финансови затруднения редовно, но те бързо и лесно ги решават, тъй като те са невероятно находчиви в своята трудова дейност. По отношение на работата, те са решителни и предприемчиви.
За да останат здрави, Качулките се нуждаят от атмосфера на тишина и спокойствие – само в този случай се чувстват комфортно. Ползата от това тялото им ще донесе гимнастика и масаж.

Кинжал 21.03 – 20.04

Красив практичен знак, който не губи време в размотаване, винаги се придвижва бързо и правилно до целта си. Кинжалите имат дарбата на интуицията, имат късмет в хазарта, лесно печелят залози. Любители на конкуренцията и  винаги се стремят към постигането на своите цели, но са склонни към импулсивни и понякога агресивни действия.
Кинжалите перфектно управляват пари, те са невероятни администратори. Много често те имат истинско “желязо” здраве.

Венец 21.04 – 20.05

Венците – любители на комфорта и лукса, вярват, че те се срещат само с най-доброто, което има живота. В този случай те не са склонни да хвърлят пари на вятъра. Този знак е надарен със специален подарък – непоколебимо постоянство. Венците са устойчиви до упоритост, което понякога може да предизвика неприязън сред другите, но по-често – възхищение от постиженията им. Очевидно се очаква, че ползите от тях ще паднат от небето, така че в работата си напредват и развиват свой собствен бизнес с голяма решителност, инициативност, в резултат винаги води до успех и личен растеж. Често Венците откриват призванието си в развлекателната и модната индустрия.
Те имат здравословно състояние, за поддържането на което се нуждаят само от подходяща и навременна почивка, след което могат честно да кажат: “Имах добра почивка, сега мога да работя”.

Свещник 21.05 – 20.06

Фен на привързаности, приятелство, познати и връзки, този знак никога няма да покаже студено безразличие към другите. Излъчващата топлина и сърдечност на светилника винаги е обичана от хората около него и той много добре знае това. Свещникът може да изглежда неегоистичен и щедър, въпреки това е само вид.

Подаръкът на свещниците е интелигентност. Те са интелигентни, което предизвиква възхищение в другите.

Хората – свещници, преди да харчат пари, първо предпочитат да спестят малко пари. Понякога жаждата за натрупване в тях става прекалено преувеличена и свещниците рискуват да станат истински скъперници.
За поддържане на здравословна и физическа форма свещрите изискват движение и физика. натоварване, така че те се препоръчва да спортуват.

Колело 21.06 – 21.07

Под този знак се раждат хора, водени от емоции и импулсивност. Хората-колела са необичайно афективни, нестабилни, така че тяхната фина чувствителност може да доведе до отрицателно качество – повишена уязвимост.
Колелата са много по-склонни към сънища и мечти, отколкото към практически действия. Те са мълчаливи защитници и “пазители”.

Хората-колела са надарени с голяма способност да съсредоточат вниманието си. Крайното умение и концентрация им помагат да се съсредоточат върху проблема, да поемат водеща роля в работата си и да имат висока производителност.

Независимо от това, обратната страна на интензивната и дългосрочна концентрация на вниманието, уморителни главоболия и мигрена. Промяната на вида дейност, временното разфокусиране на вниманието и почивката ще спомогнат за поддържането на здравето.

Звезда 22.07 – 22.08

Завладяващите и очарователни Звезди се опитват да извлекат максимална полза от този природен подарък. Превъзходството на нейното излъчване и почти магическият начин на съществуване са основните оръжия на хората – звезди срещу всички трудности и трудности по пътя.

Звездите са истински “късметлии”, дъщери на съдбата. Късметът на този знак винаги го придружава.
Що се отнася до здравето, уязвимата точка на Звездите е гръбначният стълб и ставите, които често се подлагат на тежки товари, поради страстното желание на хората, родени под този знак, да бъдат блестящи във всичко без изключение.

Камбана 23.08 – 22.09

Мекотата и милостта са естествен дар на всички, които са родени под този знак. Притежавайки доста реалистична представа за света и изключително трудолюбиви личности, камбаните, много често имат значителна тежест в обществото. Камбаните имат много рядка способност да слушат внимателно събеседника и да правят конструктивни критики, въпреки че много често са твърде взискателни към другите.

Парите, които камбаните използват, е за се чувстват уверени и защитени и много често мислят дълго преди да направят търговски сделки или да започнат преговори.

Естествената природа и сърдечността на камбаните допринасят в много отношения за добро здраве, за да добавите в този момент физическо умерено натоварване, приятна и спокойна атмосфера, може би дори масаж.

Монета 23.09 – 22.10

Хората-монети са напълно наясно как да решават всеки проблем в живота си, винаги са затрупани с положителни неща и доброволно го споделят с другите.
Разумните и рационални монети отдават голямо значение не само на душата, но и на физическите качества на тези, с които те трябва да си взаимодействат.

Много от тези хора са бизнесмени и предприемачи , отлични в преговорите и имат добро чувство за справедливост.

По отношение на здравето. Тук хората-монети не се нуждаят от съвети, тъй като самите те са готови да го подкрепят, като използват всички възможни средства за това.

Даг (дълга кама) 23.10 – 21.11

Даг е даден на циганина като символ на края на юношеския период. Затова често се свързва  със смъртта на миналото и началото на нещо ново. Даг е интензивна възприемчивост. Под влиянието на този знак се раждат мистериозни и могъщи хора, с непоклатим и твърд нрав, които като правило предизвикват всеобщо уважение. Даг са представители на аналитичното мислене, чувствително възприемайки и забелязвайки всичко, което се случва около тях.
Те имат достатъчно силно здраве от раждането, но в същото време често не се страхуват твърде много.

Брадва 22.11 – 21.12

Знакът на хората е рискован. Те са вечни “авантюристи”. Хората-брадви уверено и смело посрещат всеки нов ден, демонстрирайки неустоимия си стремеж към свобода във всичките си прояви.

Естественият дар на брадвите е бърз и ясен ум. Отличната интелигентност, заедно с разумността и практичността, позволяват този знак да се чувства лесно и спокойно при всякакви обстоятелства и във всяка атмосфера.

Брадвите се считат за надеждни хора.
Най-често, физически, те са много силни хора, въпреки че са малко склонни да злоупотребяват с вродената си издръжливост.

Подкова 22.12 – 20.01

Неконтролируемият ентусиазъм е привилегията и дарът на хората от този знак.

За подковите хора яркото възприятие и най-високата интензивност на чувствата, излъчвани от тях, са много характерни. Подковите се смятат за верни и много надеждни приятели, винаги готови да помогнат.

Подковите са постоянни, те винаги се стремят да постигнат абсолютно съвършенство във всичко. В същото време тези хора обикновено са безстрашни и много смели хора, готови за много, способни да рискуват живота си. Често подковите получават много от живота си или губят повече.

Обикновено подковите са много успешни в работата си, защото знаят как да работят усилено, без да правят паузи, винаги намират начини да реализират собствените си проекти.
По отношение на здравето, най-слабото място на хората – подкови – венци и зъби, както и гръбнак.

Харесва ли ви циганския хороскоп? За мен – да!

---

България

Победителка в „Ергенът“ няма да има! Алек си тръгва с

Победителка в тазгодишния сезон на „Ергенът“ няма да има! Това разкрива източник от екипа на предаването пред Intrigi.bg, според който в края на сезона ще останат две финалистки.

Александър Младенов обаче няма да избере нито една от тях и ще си тръгне сам.

„На финала остават Маги Томова и Йоана Младенова. Той дори игнорира финалното явяване, като изпраща драматична бележка по водещия Наум Шопов и си тръгва сам“, разкрива анонимният източник.

В писмото Ергенът пишел до Маги и Йоана, че много ги харесва, прави комплименти колко са прекрасни и мили, но пътят му е друг.

Подобен финал не е изключен. Ергенът не е задължен да предлага брак на никоя от участничките и в крайна сметка може да избере да не подари годежния пръстен. Историята на формата помни подобен развой на събитията в Американския The Bachelor преди повече от 10 години. Тогава ергенът Брад Уомак се спира на две финалистки, но в крайна сметка отхвърля и двете дами и победителка няма.

Според друга по-правдоподобна версия пък победителка ще има и това е красивата Надежда Вишева.

---

България

Ужас! С 5% по-скъп ток от лятото! ОТПАДАТ и евтините НОЩНИ цени

Министрите определят цената за домакинствата – сега средната е 19,2 ст., ще се вдигне на 20,2 ст.

От 1 юли се премахва евтината нощна тарифа и домакинствата ще плащат тока по една цена. Това е една от промените, които ще настъпят с либерализацията на пазара на едро от лятото, предупреждават експерти в енергетиката.

Мотивите за премахването на по-евтиния ток през нощта са, че вече няма излишък на енергия в тъмните часове на денонощието. Дори обратното – през нощта търсенето се е увеличило.

Тарифата с по-ниска цена бе въведена преди много години заради големите блокове V и VI на АЕЦ “Козлодуй”, защото не е е имало ползване на електроенергията им. Точно затова е построена и ПАВЕЦ “Чаира”, за да може помпите през нощта с евтиния ток от атомната централа да качват водата от язовир “Чаира” в язовир “Белмекен”, а след това да се произвежда енергия, когато е нужна.

Тези времена обаче са в миналото, ПАВЕЦ “Чаира” не работи поради авария и сега

вече се търси къде да се пласира токът в слънчевите часове на деня

– от 12 до 17 ч, заради фотоволтаиците, чието производство на електроенергия напоследък трудно намира реализация.

Експерти коментират, че вместо нощна тарифа може да има други планове – например в зависимост от потребяваната енерия или пък това, което се харчи в пикови часове.

Заедно с “премахването” на нощния ток от 1 юли се задава и поскъпване, убедени са експертите. Прогнозата им индиректно потвърди и председателя на КЕВР Иван Иванов, който препоръча да се вземат предвид инфлацията и други фактори при определяне на новите тарифи.

В момента, заедно с надбавката за снабдяване и с стойността за мрежови услуги на “Електрохолд продажби”, цената за Западна България за домакинствата е 190 лв. Електричеството на “Енерго – Про” за източната част на страната до контакта струва 197,99 лв., а на юг, където снабдител е ЕВН, е 191,82 лв. Средната с мрежовите услуги и без ДДС за страната е 192,58 лв. за мегаватчас.

Ако тази цена се индексира с инфлацията от 9,5%, става 210,58 лева

Само че експертите предвиждат, че мрежовите услуги – за достъп и за пренос, ще поевтинеят. Причината – цените на борсата са по-ниски. Сметнато е, че разходите на ЕРП-ата за електроенергията, с която покриват технологичните загуби по мрежата, намаляват. Така поскъпването на тока до контакта с всичките такси и надбавки ще бъде между 4 и 5%.

Това прави крайна цена 202 лв. за мегаватчас, или 20,2 ст. на киловатчас. Сметките обаче са предварителни и условни. Крайната цена зависи от това какво ще се случи на свободния пазар.

По повод готвените законови промени още миналия август премиерът Николай Денков успокои, че няма да се случат драматични поскъпвания, и прогнозира, че увеличението ще е в рамките на няколко процента.

Според промените в Закона за енергетиката, с които се въведе либерализацията на пазара на едро, от 1 юли 2024 г.

базовата цена на тока за битовите потребители ще се определя от Министерския съвет

Основа за базовата цена е тази, която действа в момента, коригирана с инфлацията и ръста на доходите. Към нея се добавя цената за снабдяване.

В момента КЕВР определя за регулирания пазар квоти за доставки от АЕЦ “Козлодуй”, чиито цени са най-ниски, от двете американски централи – “Ей И Ес Гълъбово” и “КонтурГлобал Марица-изток 3”, и от държавната ТЕЦ “Марица-изток 2”.

С промените от 1 юли електроснабдителните дружества на “Електрохолд”, ЕВН и “Енерго-Про” ще купуват електроенергията от борсата. НЕК няма да прави микса от енергии на централите за бита.

КЕВР ще казва каква да е надценката, тоест добавката за снабдяване, която покрива разходите на дружествата да купят тока от борсата и да го продадат на домакинствата.

Надценката има таван до 7% от базовата цена

А ако по някаква причина няма такава, не може да е по-голяма от тази в предишната година, коригирана с инфлацията.

В проекта за наредба на КЕВР е записано, че базовата цена се приема с бюджета на държавата или с програма на Министерския съвет.

Експерти казват, че опцията да се приема с бюджета е включена, защото разликата между цената на пазара и тази, определена от правителството, се плаща на електроснабдителните дружества от фонд “Сигурност на електроенергийната система”. А в бюджета трябва да е записано какви пари ще има в него.

Всеки месец КЕВР ще определя и размера на компенсацията, която ще получат крайните снабдители – дружествата на “Електрохолд”, “Енерго-Про” и ЕВН.

И понеже всички домакинства, а не само енергийно бедните, са защитени и са на регулирания пазар на електроенергията до 2026 г., r за тях ще има компенсации за разликата между пазарната цена и определената от правителството.

Според депутати от енергийната комисия сумата за

компенсации на битовите потребители е към 500 млн. лв. на година

Тези пари също ще се плащат от фонд “Сигурност на електроенергийната система”. В четвъртък правителството прие бюджета на фонда и записа приходи в него от 2,6 млн. лв. за тази година. Най-големият дял се очаква да бъде от продажба на квоти за емисии парникови газове – 2,023 млрд. лв.

Със събраните средства ще бъдат покривани разходите на НЕК, включително и за минали регулаторни периоди. Ще бъдат плащани премии на топлофикациите, както и на зелени централи. Има съмнения обаче, че парите няма да стигнат, и че е възможно да бъде върната таксата “задължения към обществото”, която плащат всички потребители.

От енергийната борса твърдят, че са готови за либерализацияте и няма да има проблем с по-големите количества ток, които ще се предлагат след отпадането на квотите за домакинствата.

---

България

Светът на музиката потъна в скръб, само на 46 г. си отиде голямо име

Реге певецът Питър Антъни Морган почина в неделя на 46-годишна възраст, предаде Асошиейтед прес.

Той е вокалист на групата „Морган херитидж“, която основава заедно със своите четирима братя и сестри.

Семейството помоли за уединение и благодари на хората за тяхната любов и подкрепа. В изявлението, публикувано в социалните мрежи, не се съобщава причината за смъртта.

Министър-председателят на Ямайка Андрю Холенс написа в социалната мрежа „Екс“, че е наскърбен от новината. Той определи смъртта на певеца като „колосална загуба“ за Ямайка и реге музиката, предаде БТА.

Морган, известен като Пийта, е син на ямайски реге певец Денрой Морган.

През 1994 г. заедно с братята и сестрите си създава групата „Морган херитидж“, която през 2016 г. печели награда „Грами“ за най-добър реге албум.

„Ако слушате реге и кънтри музика, ще чуете, че в тях има много истории“, казва Морган пред Асошиейтед прес през 2018 г. „В регето разказваме историите на хората, които страдат“.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com