Свържете се с нас

България

Родителите са смаяни, когато виждат новородената си дъщеря за първи път, но ето как изглежда тя сега

Никол Хол, решителна майка, е на мисия да отпразнува изключителната красота и индивидуалност на дъщеря си.

Нейната 13-месечна дъщеря Уинри е родена с рядък вроден меланоцитен невус (CMN), отличителен белег по рождение, който я отличава от другите деца. Първоначално Никол и съпругът й бяха изненадани от вида на родилния белег, като Никол призна: „Когато ми я подадоха за първи път, помислих, че е синина, но бързо се разбра, че не е. Приличаше на бенка.

Кредит за снимка: nicolelucashall/Instagram 

Кредит за снимка:  nicolelucashall/Instagram

Според доклад на Националната организация за редки болести от д-р Харпър Прайс от Детската болница във Финикс и д-р Хедър Етвърс от Marseille Medical Genetics, CMN може да се прояви като светлокафяви до черни петна и може да покрие различни размери и области на тялото.

Вместо да се поддаде на тъга за състоянието на дъщеря си, Никол се обърна към силата на социалните медии, за да повиши осведомеността за CMN и да изпрати основно послание: „Да бъдеш различен е твоята суперсила.“ Тя има за цел да просвети онези, които преди това не са се сблъсквали с подобно белег по рождение, и да предложи подкрепа и представителство на деца и родители, изправени пред подобни предизвикателства.

Кредит за снимка: nicolelucashall/Instagram 

Кредит за снимка:  nicolelucashall/Instagram

Докато диагнозата CMN на Уинри може да повиши риска от меланом, основната грижа на Никол е потенциалът за тормоз, докато дъщеря й расте. За да предпази Уинри, тя усърдно взема допълнителни предпазни мерки като нанасяне на слънцезащитни продукти и гарантиране, че носи предпазни шапки. Редовните посещения при дерматолог ще бъдат от решаващо значение, докато Winry расте.

Но това, което наистина отличава Уинри, е нейната жизнена личност. Никол я описва като буйно бебе, което излъчва щастие. Известно е, че Уинри е бърборител, който вече показва малко смелост. Семейството й очаква, че ще има пълни ръце с това енергично и симпатично дете.

Кредит за снимка: nicolelucashall/Instagram

Кредит за снимка:  nicolelucashall/Instagram

Акаунтът на Никол в TikTok натрупа значителен брой последователи, което й позволява да се свързва с хора от цял ​​свят, които споделят подобен опит с CMN. Тази дигитална общност се превърна в платформа за подкрепа и разбиране, засилвайки посланието, че прегръщането на собствената уникалност е овластяващо и красиво. По думите на Никол, „Това е добър разговор за родители с техните деца, за да видят, че децата имат различия, или за тези родители, които имат дете, което прилича на Уинри или има някакъв белег по рождение, за да видят детето си представено.“

Кредит за снимка: nicolelucashall/Instagram

Кредит за снимка:  nicolelucashall/Instagram

Историята на Никол и Уинри илюстрира непоколебимата отдаденост на една майка към благополучието на дъщеря си, насърчавайки осведомеността и празнувайки необикновената красота, открита в многообразието.

Източници:  GMA

Даниел Каменов е с богато портфолио от статии, интервюта и анализи, той се утвърди като достоверен източник на информация и задълбочен коментатор на актуалните събития. Даниел работи неуморно, за да предоставя на читателите си най-актуалната и надеждна информация.

---

България

Синоптиците – бягайте от този град другата седмица!

Сериозно предупреждение за времето през другата седмица за голям наш град.

Не се вижда краят на горещото време. Това показва справка на Plovdiv24.bg в специализираните сайтове за синоптични прогнози.

Днес, утре и в петък очакваната максимална температура например в Пловдив е 38 градуса.

Събота, неделя, понеделник и вторник (13 – 16 юли) живакът ще достигне 39 градуса. След това – на 17, 18 и 19 юли градът под тепетата ще се пърже на 40 градуса. Ще е почти тихо или със слаб североизточен вятър.

---

България

Извънредно: Пловдив се размина с огромна трагедия

Дърво рухна върху пешеходна пътека в Пловдив, пише glasnews.bg, позовавайки се на съобщения на очевидци във Facebook.

Инцидентът е станал този следобед на кръстовището между улиците „Богомил“ и „Ралица“.

1720614129 sistemen bufer 2

„Няма вятър, буря или дъжд. Добре че няма пострадали!“, коментира Татяна Анчева.

Пътят е блокиран, като стъблото на дървото е върху цялата „зебра“.

---

България

Почина голям наш предприемач

Почина голям бизнесмен, носител на титлата „Бизнесмен на България“- 2004 година.

На 11.07.2024 г., на 82 години почина почетният гражданин на гр. Дупница, носител на множество държавни отличия и награди, Александър Иванов Кашукеев, съобщава БТА.

Александър Иванов Кашукеев е роден на 10 ноември 1941 г. в София. Завършва основно и средно образование в гр. Дупница в семейство на изтъкнати дупнишки учители.

Майката е заслужил учител в Базовото училище „Акад. Тодор Самодумов“ гр. Дупница и носител на орден „Кирил и Методий“.
Александър Кашукеев е почетен гражданин на Дупница от 2011 година. Награден е с орден „Червено знаме на труда“ 1988 г., „Златен орден на труда“ – 1982 г., почетния знак на Президента на Република България 2005 г. и е обявен за „Бизнесмен на България“- 2004 г.

През 2011 година, за изключително големите му заслуги за развитието, насърчаването и подпомагането на българската икономика и предприемачество, е награден с орден „Стара планина“- първа степен.

Александър Кашукеев присъства и сред избраните личности в книгите „Именити дупничани на ХХ век “ и „Кой кой е в България“.
Общинското ръководство поднася съболезнования към семейството и близките на Александър Кашукеев.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com