Свържете се с нас

България

Първи жертви: Семейство с 2 деца отиде на мечтана почивка, не очакваха такъв ужас

Българка сподели за грозното посегателство, от която семейството ѝ било потърпевшо по време на почивка в Гърция.

Росица С. алармира, че колата ѝ била разбита на платен паркинг край плаж, намиращ се в Калитеа. Тя споделя, че било потрошено задното стъкло на машината, като били открадната много вещи, които били вътре, пише Glasnews.bg.

Задигнати били сакове и раница, в която били документите и други ценности. Тя използва социалната мрежа Facebook, за да предупреди останалите българи, избрали да почиват в южната ни съседка за тази опасност.

„Минавам да предупредя да внимавате какво оставяте в колата си по паркингите до плажовете и какво се вижда вътре в колата“, пише тя.

„Въпреки че сме чужденци, които трябва да минат граница и с 2 детски столчета, въобще не им дреме как ще се приберем с липсващ заден прозорец и 2 деца“, допълва Росица.

Преди дни друга дама алармира, че престъпна група, която се състои от българи, разбива коли и извършва кражби в любимата дестинация. Позовавайки се на полицията в Гърция, жената сподели, че случаите са зачестили и се знае кои са извършителите. Самата тя е станала жертва на българската банда.

Вижте цялата публикация на Росица С., споделена във Facebook:

„Здравейте, минавам да предупредя да внимавате какво оставяте в колата си по паркингите до плажовете и какво се вижда вътре в колата.

Вчера, последният ни ден в Гърция-Калитеа, съответно с багажите в колата на паркинг, платен – 5 евро на 1 дядо, който седи и обикаля след теб да не изтърве таксата, естествено, никаква бележка не ни беше дадена, ни счупиха задния прозорец и са отмъкнали 3 сака и раницата ми с документи и ценности. За щастие имах и паспорт в жабката, до която не са се добрали.

1720424329 clipboard01

Въпреки че сме чужденци, които трябва да минат граница и с 2 детски столчета, въобще не им дреме как ще се приберем с липсващ заден прозорец и 2 деца.
Весела ваканция на всички и бъдете предпазливи . П.С. Плажът в Калитеа е само пясък и доста плитък.“

Даниел Каменов е с богато портфолио от статии, интервюта и анализи, той се утвърди като достоверен източник на информация и задълбочен коментатор на актуалните събития. Даниел работи неуморно, за да предоставя на читателите си най-актуалната и надеждна информация.

---

България

Синоптиците – бягайте от този град другата седмица!

Сериозно предупреждение за времето през другата седмица за голям наш град.

Не се вижда краят на горещото време. Това показва справка на Plovdiv24.bg в специализираните сайтове за синоптични прогнози.

Днес, утре и в петък очакваната максимална температура например в Пловдив е 38 градуса.

Събота, неделя, понеделник и вторник (13 – 16 юли) живакът ще достигне 39 градуса. След това – на 17, 18 и 19 юли градът под тепетата ще се пърже на 40 градуса. Ще е почти тихо или със слаб североизточен вятър.

---

България

Извънредно: Пловдив се размина с огромна трагедия

Дърво рухна върху пешеходна пътека в Пловдив, пише glasnews.bg, позовавайки се на съобщения на очевидци във Facebook.

Инцидентът е станал този следобед на кръстовището между улиците „Богомил“ и „Ралица“.

1720614129 sistemen bufer 2

„Няма вятър, буря или дъжд. Добре че няма пострадали!“, коментира Татяна Анчева.

Пътят е блокиран, като стъблото на дървото е върху цялата „зебра“.

---

България

Почина голям наш предприемач

Почина голям бизнесмен, носител на титлата „Бизнесмен на България“- 2004 година.

На 11.07.2024 г., на 82 години почина почетният гражданин на гр. Дупница, носител на множество държавни отличия и награди, Александър Иванов Кашукеев, съобщава БТА.

Александър Иванов Кашукеев е роден на 10 ноември 1941 г. в София. Завършва основно и средно образование в гр. Дупница в семейство на изтъкнати дупнишки учители.

Майката е заслужил учител в Базовото училище „Акад. Тодор Самодумов“ гр. Дупница и носител на орден „Кирил и Методий“.
Александър Кашукеев е почетен гражданин на Дупница от 2011 година. Награден е с орден „Червено знаме на труда“ 1988 г., „Златен орден на труда“ – 1982 г., почетния знак на Президента на Република България 2005 г. и е обявен за „Бизнесмен на България“- 2004 г.

През 2011 година, за изключително големите му заслуги за развитието, насърчаването и подпомагането на българската икономика и предприемачество, е награден с орден „Стара планина“- първа степен.

Александър Кашукеев присъства и сред избраните личности в книгите „Именити дупничани на ХХ век “ и „Кой кой е в България“.
Общинското ръководство поднася съболезнования към семейството и близките на Александър Кашукеев.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com