Свържете се с нас

България

Пенсионерите ликуват: Увеличиха им парите със…

Пенсионерите са получили средно по 825,94 лева от бюджета на държавното обществено осигуряване (ДОО) през януари, като тук влизат пенсията и всички добавки към нея. В сравнение със същия месец на миналата година средният размер на получената пенсия е по-висок с 93,42 лв. (12,8%), обявиха от НОИ.

Пенсиите за стаж и възраст по принцип са по-високи и инвалидните и социалните пенсии. Затова средният месечен размер на получената сума от един човек с пенсия за осигурителен стаж и възраст за януари е 908,80 лв., което е със 105,02 лв. (13,1%) повече в сравнение със същия месец на миналата година.

Броят на пенсионерите към края на януари 2024 г. е 2 039 218, или с 8 083 (0,4%) повече в сравнение със първия месец на миналата година. Пенсиите имат най-голям дял в общия размер на разходите от бюджета на ДОО, които през януари възлизат на 1,899 млрд. лв. или 7,8% от плана за цялата годината.

Разходите на държавното обществено осигуряване са с 285,1 млн. лв. повече в сравнение с януари 2023 г. През първия месец от годината разходите за пенсии са в размер на 1,684 млрд. лв., което е 7,8% от годишния план. Разходите за пенсии за януари са със 196,7 млн. лв. или с 13,2% повече спрямо първия месец на миналата година.

Следващата по значимост група разходи в бюджета на ДОО са разходите за изплащане на парични обезщетения и помощи по Кодекса за социално осигуряване, които за месец януари са в размер на 198,4 млн. лв., или 7,8% от плана за цялата година.

Отчетените разходи за месец са с 86 млн. лв. повече спрямо януари миналата година.

През месец януари общият размер на приходите в бюджета на ДОО е 952,5 млн. лв., което представляват 7,4% от годишния план. Събраните приходи са със 116,8 млн. лв. повече в сравнение с януари миналата година.

Приходите в бюджета на ДОО от осигуровки не са достатъчни за изплащане на пенсиите. Затова през януари от републиканския бюджет, където влизат приходите от данъци, са превели в бюджета на ДОО 964,9 млн. лв.

---

България

2 зодии до дни да проверят банковите си карти: Ще открият много, много пари, които не са очаквали!

Ето кои са двете зодии, които внезапно ще забогатея:

Лъв
Тези дни ще видите това, което преди е било скрито от вас. Можете да станете собственик на „ничии“ пари, вещи или имоти.

Все пак не забравяйте да се грижете за здравето си – то е по-важно от всяко богатство!

Не се преуморявайте в работата, почивайте повече. „Знайте, че дори да не влагате много усилия в офиса, то парите пак ще потекат по един или друг начин към вас.

Ще имате късмета да получите неочаквани оферти, отстъпки, бонуси, подаръци, добри материални благинки“ пояснява астроложката Наталия Коляда.

Водолей
Скоро проверете портфейла и картите си – те може да съдържат пари, за които не сте знаели и/или очаквали.

Дори и да не вярвате на баланса, то знайте че има и още – сякаш с магическа пръчица предишните ви задължения ще изчезнат.

Редом с това ценни неща ще ви бъдат предоставени безвъзмездно, а разни услугите ще ви бъдат предлагани безплатно.

И не само това – като в приказка към вас ще потекат потоци от пари. „Не си блъскайте главата да се чудите как джобовете ви ще се напълнят с пари – всичко ще се случи изведнъж и неочаквано“, казва астроложката Наталия Коляда.

---

България

Измама с „Капките“ обяви Рафи по Нова тв

Кадър Нова тв

В България няма нещо, с което някой не реши да мами и да печели от наивността на хората.

Това се случва и покрай билетите за „Като две капки вода“.

Който тепърва е решил да си купува билети за финала на сезона на „Като две капки вода” в Арена София, вероятно ще бъде разочарован, а може би и измамен. За това предупреди Рафи Бохосян, който е режисьор на предаването. Певецът и победител в няколко музикални формата каза в сутрешния блок на Нова телевизия в събота, че билетите за финалния концерт са свършили.

„Публиката да внимава, в момента има доста фалшиви билети в мрежата. Много хора злоупотребяват.

Не си купувайте билети от хора, които не познавате”, обясни Рафи пред Марина Цекова.

Тя пък сподели, че познати постоянно я питат може ли да им намери покани или билети за „Капките”. Естествено, Рафи като режисьор на предаването, е подложен на същия тормоз, но не само той.

---

България

Времето полудя в България и синоптиците не познаха: Проливен дъжд се изсипва в София

Кадър Уеб камера в София на Орлов мост

Абсолютна изненада за синоптиците.

Никой не прогнозира дъжд в София за днес.

А точно това се случва в момента.

На места в столицата дъждът е проливен.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com