Connect with us

България

Откриха му рак на 5 годинки, сам си написа некролога: Погребенията са тъжни. Искам 5 къщички, защото съм на 5 години

Published

on

От всички ужасни неща, които съществуват в света, малцина са толкова жестоки като ракът при децата.

Райън и Емили Матиас бяха принудени да гледат 5-годишния си син Гарет, да се борят с рака в продължение на девет дълги месеца, а той непрекъснато ги изтощаваше с цялата им надежда и решителност.

На фона на факта, че Гарет трябваше да се справи с нещо, което невинно дете никога не би трябвало, макар че нито веднъж не загуби блестящото си чувство за хумор…

Гарет определено беше много добро дете. Не само че непрекъснато разсмиваше лекарите и сестрите си, но и непоколебимият му дух присъстваше до самия край.

Когато родителите му, Райън и Емили, открили, че ракът му е терминален, те искали да обсъдят с него последното му желание. В опит да облекчат страховете, които има, те сядат и продължават да говорят с техния син за смъртта.

По начин, който отговаряше на характера му, Гарет се справя добре. Малкият герой дори написа сам некролога си. Той гласи:

Името ми е: Гарет Мичъл Буфиас
Рожденият ми ден е: На 5 години съм
Моят адрес е: Аз съм булдог!
Любимият ми цвят е: синьо… и червено и черно и зелено
Моят любим супергерой е: Батман… и Тор, Железния човек, Хълк и Киборг
Когато порасна: ще бъда професионален боксьор

“Моите любими хора са:
• мама, татко, сестра ми Делцина”,
• Бабата и дядото с новата къща (Фредерик и Черил Крюгер),
• Бабата и дядото с караваната (Данийл и Нита Матиас),
• Моите братовчеди : Грейди, “този човек, който свалих с един удар веднъж” (Лука) и Лондон Мари,
• Моята леля Джанет и Стинки, чичо Анди (Андрю и Джанет Крюгер),
• Тези две момчета, знаете, моите чичовци Джеймс Тейлър)
• Батман!!!

– Нещата, които обичам най-много: да играя със сестра ми, синьото зайче, траш метъл, легос, моите приятели, батман и когато ме приспят, преди да влязат в пристанището ми.

„Нещата, които мразя: панталони! Мръсен глупав рак, когато влиза в тялото ми, игли и носа на маймуната, който мирише на черешова пръдня… Харесвам носа на маймуната, когато мирише на мента и Радиацията на Майо и този човек, който ми помогна да построя лего (Ранди).

– Когато умра, аз ще бъда горила и ще хвърлям лайна по татко!

„Изгорен или погребан: искам да бъда изгорен (както когато умря майката на Тор) и да го направят на дърво, за да мога да живея в него, когато съм горила.

„Голямо или малко погребение: Погребенията са тъжни: искам 5 къщички (защото съм на 5 години), Батман и снежни конуси.

Забележка: Символичната церемония по погребението и фойерверките ще се проведат точно след залез слънце

“Частно погребение на пепелта на Гарет ще се състои по-късно, след като родителите му разберат как по дяволите, да сложат пепелта му на едно дърво и да открият природен резерват, така че дървото му да живее в защитена зона.”

Последни желания

„Дарения могат да бъдат направени директно за семейството GoFundMe или в чест на Гарет на няколко от многото нестопански организации, които помогнаха на Гарет по пътя: The Little Al Foundation, The Pink Tractor Foundation и Dance Marathon на Университета в Айова .

„Ние сме толкова благодарни на много лекари, медицински сестри, специалисти по детски живот, музиканти, арт-терапевти и доброволци, които работят неуморно, за да излекуват рака на Гарет. Реалността за Гарет и толкова много други деца е рак в детска възраст – грозен, гаден звяр, който оставя път на унищожение. За Гарет и много други преди него ракът убива.

Тези, които са “щастливи” достатъчно, за да оцелеят, издържат дълготрайни инвалидизиращи странични ефекти и постоянен страх от рецидив. Ние ще се борим за лек, докато няма други деца, които да са с ограбено детство, нито един от братята и сестрите не губят най-добрите си приятели, а други родители не трябва да погребват бебетата си.

В крайна сметка, Гарет може да е загубил битката си с рака, но въпреки крехките си години, той излиза от рамките и продължава да вдъхновява всички, които са го познавали, пише „Ко4“.

Само чрез открити дискусии за рака и постоянно повишаване на осведомеността, можем да се надяваме веднъж завинаги да победим това ужасно заболяване.

Споделете тази статия, за да покажете, че подкрепяте борбата!

Continue Reading

България

Сензационна мълва за Ружа Игнатова след смъртта на Геле пусна журналист от Нова ТВ

Published

on

Единият от популярните като Братя Галеви – Ангел Христов-Геле, който заедно с Пламен Галев напуснаха страната, след като бяха осъдени за организирана престъпна група, е влязъл в България, но малко след това е бил покосен от инфаркт. Тази новина гръмна преди дни, а от тогава мистериите около случилото се се заплитат.

Кога е влязъл Геле в България? Как е направил това? Жив ли е бил или трупът му е прекаран през границата – все въпроси без отговор.

Мнозина обаче са възмутени как така издирван с червена бюлетина на Интерпол се подвизава необезпокоявано в България.

Именно по този повод, а и не само, журналистът от Нова ТВ Благой Цицелков хвърли бомба, свързана с издирваната по цял свят криптокралица Руже Игнатова.

Благой Цицелков

„А някой сещал ли се е да провери дали Ружа Игнатова просто не си е вкъщи?“ – написа Цицелков в личния си фейсбук профил.

Continue Reading

България

Виждали ли сте го? Митко изчезна безследно преди дни, а майка му… СНИМКИ

Published

on

Издирват Димитър Светлинов Петков от Каолиново, пише GlasNews.bg. Димитър е в неизвестност от няколко дни.

Майка му е заявила пред семейни приятели, че последно е бил облечен с дънки и тениска, но може и да е с риза.

Изчезналият има татуировка отляво на врата. Не се съобщават годините на издирвания.

„Уважаеми приятели, наш семеен и голям приятел на сина ми е в неизвестност от няколко дни.

Притеснени и загрижени сме за него и затова моля, ако някой има информация за Митко, да ми пише на лични съобщения, а аз ще предам на семейството му“, това написа Стефка Димитрова в социалната мрежа Фейсбук.

В друга публикация в мрежата се отбелязва, че Димитър Петков носи очила.

Ако имате информация за местонахождението на мъжа, подайте сигнал в най-близкото Районно управление на полицията, или на спешния тел. 112.

Continue Reading

България

Майка от Пазарджик пропищя: Учители карат детето ми да си разкопчава горнището!

Published

on

Майка от Пазарджик съобщава за неуместно поведение от служители на ЕГ „Бертолт Брехт“ към дещеря й, която учи там.

По думите й в гимназията “ са карали да си разкопчава горнището, за да покаже с каква блузка е отдолу“.

„Племенницата ми преди малко се прибра от въпросното елитно училище Езиковата Гимназия. Детето са го карали да си разкопчава горнището, за да покаже с каква блузка е отдолу, и дали блузката и е натъпкана в дънките.

Аз съм родител и ще съдя до дупка ако това се случи и на моето дете! Разбирам и съм съгласна за ред, дисциплина и правилник, но това започва да преминава границите на нормалното и разумното!

Ами вие Господа от Езикова Гимназия „Бертолт Брехт“ утре може да поискате и панталоните да си разкопчаят. Потресена съм от ситуацията, която се е създала и е абсолютно недопустима!

Госпожо директор ще се обърнем и писмено към Вас и ако трябва и чрез медия, няма да позволим да скверните и разголвате децата ни, трябва да знаете до къде е границата на нормалното!„, пише разгневено Дима Алексиева.

Част от потребителите подкрепиха майката, а други посочват, че може би е имало причина за проверката.

„Аз съм учила в ПГИМ, била съм свидетел как едно прилично облечено момиче с раничка влиза в тоалетната на училището и излиза като чалга певица. За да проверят какво има под горнището на момичето, значи си е имало причина“, отбелязва Спаска Велева.

„Училището има дрескод и всички ученици са длъжни да го спазват. Разкопчавайки горнището, отдолу трябва да има тениска или риза. Няма униформа с горнище и отдолу по сутиен за да твърдите, че са я разголвали!

Ами нали като им стане топло, те сами ги свалят тези горнища и без учителска намеса. Не само във въпросното училище и не само в Пазарджик или само в България, навсякъде се следи за носенето на униформа в училище!

Друг е въпроса, че българският ученик няма респект нито към учител, нито към директор! И то благодарение на точно таковива разсъждения, като вашите!“, контрира Надежда С. blitz

Continue Reading

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com