Свържете се с нас

България

Не гонете котката, която се гали в краката ви – иска да ви предупреди за нещо

Какво се опитва да ви каже вашата котка , когато се гали в краката ви? Въпреки че има няколко различни причини за този жест, той обикновено е знак за нейната любов и отдаденост към вас.

Правото на собственика и територията

Котките разчитат на обонянието си, за да получат информация за света около тях. Те имат жлези на брадичката, бузите, челото и дори на лапите си, които отделят феромон.

Този феромон няма мирис за хората, но може лесно да бъде открит от други кучета и животни. Тези феромони разказват много на другите животни за котката, която ги е изоставила, пише The Spruce Pets.

Това може да включва информация дали котката е мъжка или женска, дали е била стерилизирана или дори в какво настроение е била котката по това време.

Когато се прибирате от работа или изпълнявате задачи, може да носите аромати от други места или дори от други животни върху кожата си.

Когато котката ви се търка върху вас, тя може да се опитва да остави миризмата си върху вас, маркирайки ви като нейна собственост.

С други думи, котката казва на други котки и животни: „Този човек ми принадлежи!“ Това е вид териториално поведение, което показва, че котката иска да има силна връзка с вас.

Покана за ласка и внимание

Когато котката ви започне да драска и потупва с лапи по краката ви, когато се приберете у дома след дълъг работен ден, тя вероятно иска вашето внимание. Може би тя просто иска вечерята си, но това също може да означава, че иска да си играете или да я галите.

Котките, които обичат да бъдат галени, могат да проявят специфичен тип „драскане“ по главата. Ако котката ви се „трие“ в краката ви, подайте ръка. Ако котката ви „почеше“ главата си в ръката ви, тя вероятно иска да я погалите.

Израз на нежност

Както споменахме по-рано, „почесването“ на главата е често срещано поведение, което, когато се извършва върху човек, обикновено означава покана за галене. Това също е знак, че котката се чувства сигурна и спокойна около човека, с когото се „чеше“.

Това също означава, че животинката е щастлива и доволна в своята среда. Уверените и щастливи котки ще имат спокойна муцунка без напрежение около очите, ушите или мустаците.

Те също могат да направят няколко бавни мигания. Тялото им ще бъде отпуснато, понякога дори легнало настрани или по гръб.

Котките могат да се „трият“ в краката ви по различни причини. Независимо дали е начин да маркират територия или начин да привлечекат вниманието си, това е основно израз на обич. Не ги отпъждайте!

---

България

Обирджиите на инкасото от Благоевград се оказаха идиоти

Инкасо обирджиите от Благоевград изпуснали чувалите с парите, твърди Струма.ком, позовавайки се на собствени източници. Припомняме, че при дръзкия обир днес бе застрелян 52-годишен охранител, който е опериран по спешност и в момента се бори за живот в столична болница

Ето какво разказват полицейски източници:

Около 6:30 часа охранителите били в помещение под банката, откъдето изнасяли парите, за да ги натоварят в микробуса. Внезапно се приближили трима мъже, а след тях и автомобил, който се движел на заден ход. Мъжете връхлетели при охранителите, единият с насочен към тях пистолет, след което нападателите грабнали няколко торби с пари и хукнали да бягат.

След тях тръгнал и единият от охранителите, хвърлил се върху единия от нападателите и обирджията произвел изстрел.

Охранителят паднал на земята. Колегите му започнали да преследват нападателите, но те бързо се качили в автомобила и потеглили с мръсна газ, изоставяйки единия от съучастниците си, който носел торбите.

Уплашен, той зарязал торбите с парите и тичал по автомобила.

Уточнява се дали 1 от торбите е останала в някои от съучастниците му, но на земята след грабежа със сигурност са останали 4.

Охранителите го преследвали, но не успели да ги догонят, единият от тях помогнал на ранения си колега и извикал полиция и Спешен център.

Според непотвърдена информация и охранителят е стрелял. Дали е уцелен някой от нападателите е неясно, но цялата история прилича на аматьорско изпълнение.

---

България

Тия изкукаха! Глоба и отнемане на книжка за шофиране с яке или палто

Водачът на автомобила е длъжен да осигури пълна свобода на движение на крайниците си! За да може свободно да извършва всякакви маневри, необходими за безопасно движение по обществен път. Това изисква законът за движение по пътищата в Гърция.

Въпреки че не е ясно как точно шофьорите ще постигнат пълна свобода на движение, тъй като не се казва какво облекло е позволено да носят по време на шофиране.

Tова означава, че трябва да пътуват с дрехи, които не ограничават движенията им. Дебелото палто или яке със сигурност не попадат в тази категория.

Ако шофирате, докато носите яке или палто, има вероятност да бъдете глобени от пътната полиция като част от потенциална проверка и ако попаднете в инцидент с ограничително облекло и се окаже, че то е допринесло за инцидента, тогава нещата стават още по-сложни.

Санкцията за нарушаване на разпоредбите е както парична, така и административна.

Глобата е 100 евро, а шофьорската книжка се отнема на място за 30 дни.

Въпреки това предвид известната лоялност на гръцката полиция към нарушителите има надежда, че тази доста абсурдна клауза от правилата за движение ще се прилага изключително рядко, освен ако нямате личен конфликт с полицай, предаде кореспондентът на Bulgaria ON AIR Силвия Станчева.

---

България

Свалят Рачков от ефир? Сполетя го съдбата на Цитиридис

Два дни след като Николаос Цитиридис се сбогува с телевизионната си аудитория, друго шумно рекламирано предаване също слиза от ефира, само че не на Би Ти Ви, а на Нова.

Телевизията спира неделното шоу „С Рачков всичко е възможно”. Последният ефир на водещия Митко Рачков за тази година е планиран за неделя, 3 декември, пише „Уикенд”.

Докато Николаос Цитиридис вдигна голяма пушилка заради свалянето на вечерното си шоу от телевизионната програма, другият любим комик на българския народ – Димитър Рачков, не се оплаква.

От Нова телевизия просто пуснаха телевизионната програма за 10 декември, неделя, в която ясно се вижда, че на мястото на неделното предаване на актьора ще се излъчва филм. От шоуто му пък обявиха, че закриват сезона на 3 декември. Не е ясно дали ще последва ново издание.

„С Рачков всичко е възможно” е единственото предаване от вечерната програма на Нова тази есен, което така и не успя да бие по рейтинг конкуренцията си от Би Ти Ви. Още в началото на сезона самата телевизия се похвали със завидни резултати на всички свои актуални сериали, както и на предаванията си „Игри на волята”, „Черешката на тортата” и „Сделка или не”.

Единственото пропадане в гледаемостта на канала се оказа Митко. Традиционно любимец на родната публика, той не успя да бие рейтинга на музикалното шоу „Гласът на България” по Би Ти Ви. Това беше голяма изненада, тъй като в комедийното му предаване редовно гостуват и други народни любимци:

Герасим Георгиев-Геро, Юлиан Вергов, Боби Турбото, Милица Гладнишка, спортисти, фолк певици, актьори от актуалните сериали на телевизията, както и звезди от други нейни предавания. Въпреки това Митко не успя да събере достатъчно зрители, за да си гарантира ефир до Нова година.

Не е ясно дали предаването му, което тази есен преживя втория си сезон, ще съществува и занапред. Слабият интерес към него показва, че въпреки всички усилия на екипа, зрителите трудно го приемат.

В лично качество обаче Димитър Рачков обаче няма причини да се тревожи за телевизионната си кариера. Очаква се още през февруари комикът да се завърне на екран като водещ на очаквания нов сезон на най-успешното до момента шоу на Нова „Като две капки вода”.

Всъщност последното му предаване на 3 декември е замислено именно като подгряване за предстоящия сезон на „Капките”. Гости в него ще бъдат звезди от предишни издания на шоуто за имитатори.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com