Свържете се с нас

България

Нашите панелки сложиха в малкия си джоб апартаменти във Франция

Тъй като лихвените проценти във Франция започват да падат и цените се стабилизират, някои потенциални купувачи и инвеститори вече търсят имоти под наем.

Това обаче е възможност за инвестиция, върху която трябва да се работи предварително, като се започне от избора на локация. Se Loger публикува класация на „най-интересните градове“ във Франция за отдаване под наем на жилища.

Златният медал отива в град Вилньов-Сен-Жорж в южната част на департамент Вал дьо Марн. „С процент от 6,8%, общината е с най-висока доходност сред градовете с население над 20 000 във Франция към 1 февруари 2024 г.“, пише Se Loger, цитиран от TF1info.

Там можете да закупите двустаен апартамент за около 125 000 евро (без нотариални и евентуално агентски такси), а да го давате под наем за малко над 700 евро на месец.  За сравнение една панелка в софийския квартал „Дружба“ (67 кв.м.) удра без проблем 130 000 евро.

Освен това рискът да не отдадете имота под наем е много нисък, казват експертите. В този град повече от 40% от жителите, живеещи в двустаен апартамент, обитават  жилище под наем.

Подобна възвращаемост може да се получи и по на север, в Обервил (Сен Сен Дьони), където доходността е 6,5% или в Брест с 6% годишно. В Бретан „наемите на апартаменти са се повишили с 6,5% през 2023 г.“, отбелязва Se Loger, докато продажните цени са паднали с 0,2% през същия период.

Така можете да инвестирате в двустаен апартамент за по-малко от 100 000 евро (без разходите) и да го отдавате под наем за почти 500 евро на месец.

В началото на 2024 г. няколко големи столични района „стават интересни“ за инвестиции под наем. Това са например Бордо (Жиронд) или Рен (Ил и Вилен).

В тези два града с население над 200 000 жители наемите са се увеличили през 2023 г. съответно с 2,1% и 2,9%. В същото време „покупните цени са паднали с 6,5% и 4,3%. Спадът в цените е малко вероятно да продължи, като се има предвид завръщането на по-ниски цени през последните седмици.

Други големи градове като Нант (Атлантическа Лоара) или Монпелие (Еро) имат подобни характеристики.

„В Нант двустаен апартамент от 40 квадратни метра, закупен за 142 440 евро на 1 февруари 2024 г., може да генерира 560 евро под наем на месец“, подчертава Se Loger, което представлява брутен марж на печалбата, оценен на 4,9%. Малко по-малко от Монпелие, където изчислението достига 5,3% годишно за подобен тип жилище.

---

България

2 зодии до дни да проверят банковите си карти: Ще открият много, много пари, които не са очаквали!

Ето кои са двете зодии, които внезапно ще забогатея:

Лъв
Тези дни ще видите това, което преди е било скрито от вас. Можете да станете собственик на „ничии“ пари, вещи или имоти.

Все пак не забравяйте да се грижете за здравето си – то е по-важно от всяко богатство!

Не се преуморявайте в работата, почивайте повече. „Знайте, че дори да не влагате много усилия в офиса, то парите пак ще потекат по един или друг начин към вас.

Ще имате късмета да получите неочаквани оферти, отстъпки, бонуси, подаръци, добри материални благинки“ пояснява астроложката Наталия Коляда.

Водолей
Скоро проверете портфейла и картите си – те може да съдържат пари, за които не сте знаели и/или очаквали.

Дори и да не вярвате на баланса, то знайте че има и още – сякаш с магическа пръчица предишните ви задължения ще изчезнат.

Редом с това ценни неща ще ви бъдат предоставени безвъзмездно, а разни услугите ще ви бъдат предлагани безплатно.

И не само това – като в приказка към вас ще потекат потоци от пари. „Не си блъскайте главата да се чудите как джобовете ви ще се напълнят с пари – всичко ще се случи изведнъж и неочаквано“, казва астроложката Наталия Коляда.

---

България

Измама с „Капките“ обяви Рафи по Нова тв

Кадър Нова тв

В България няма нещо, с което някой не реши да мами и да печели от наивността на хората.

Това се случва и покрай билетите за „Като две капки вода“.

Който тепърва е решил да си купува билети за финала на сезона на „Като две капки вода” в Арена София, вероятно ще бъде разочарован, а може би и измамен. За това предупреди Рафи Бохосян, който е режисьор на предаването. Певецът и победител в няколко музикални формата каза в сутрешния блок на Нова телевизия в събота, че билетите за финалния концерт са свършили.

„Публиката да внимава, в момента има доста фалшиви билети в мрежата. Много хора злоупотребяват.

Не си купувайте билети от хора, които не познавате”, обясни Рафи пред Марина Цекова.

Тя пък сподели, че познати постоянно я питат може ли да им намери покани или билети за „Капките”. Естествено, Рафи като режисьор на предаването, е подложен на същия тормоз, но не само той.

---

България

Времето полудя в България и синоптиците не познаха: Проливен дъжд се изсипва в София

Кадър Уеб камера в София на Орлов мост

Абсолютна изненада за синоптиците.

Никой не прогнозира дъжд в София за днес.

А точно това се случва в момента.

На места в столицата дъждът е проливен.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com