Свържете се с нас

България

Министърка издаде! Ще има ли увеличение на минималната заплата

Министерството на труда и социалната политика не застава зад позицията, че размерът на минималната работна заплата трябва да бъде замразен. Това коментира министьрьт на труда и социалната политика Иванка Шалапатова в  по Би Ти Ви.

„Работодателите казват че може да вдигат нивото на заплатите, но ако няма производителност? Искаме двете страни да намерят пресечна точка, работата на министерството е да баланира“, каза тя.

Според нея в момента текат много активни дискусии за критериите, които могат да формират размера на минималните работни заплати вбъдеще.

418 хил. работят на минимална работна заплата. 10% от работещите са работещи бедни, каза тя и добави, че по тази причина е стартирала възможността хората да развиват дигитални умения. Политиката ни е за безработни, демотивирани, те са обект на грижа от наша страна. Не може да продължаваме по този начин. Работната сила да не притежава уменията, които бизнесът тьрси, каза Шалапатова.

Нашата политика е да инвестираме в работната сила. Има издадени 25 хил. разрешителни за работа на чужестранни лица. Отново има критика към тази политика, каза тя.

Откакто сме обявили последната публикация имаме 780 заявления от работодатели, обясни Шалапатова.

По думите й за пръв пьт от 6 години са вдигнали месечната подкрепа за семейства с деца с увреждания. Не гледаме на тези средства като социален разход, а инвестиция.

Не сьм информирана, че няма да бъда част от бъдещия екип на г-жа Габриел. Това обаче е решение на нея. Така министьрката отговори на въпрос дали ще остане министьр след ротацията.

Даниел Каменов е с богато портфолио от статии, интервюта и анализи, той се утвърди като достоверен източник на информация и задълбочен коментатор на актуалните събития. Даниел работи неуморно, за да предоставя на читателите си най-актуалната и надеждна информация.

---

България

Синоптиците – бягайте от този град другата седмица!

Сериозно предупреждение за времето през другата седмица за голям наш град.

Не се вижда краят на горещото време. Това показва справка на Plovdiv24.bg в специализираните сайтове за синоптични прогнози.

Днес, утре и в петък очакваната максимална температура например в Пловдив е 38 градуса.

Събота, неделя, понеделник и вторник (13 – 16 юли) живакът ще достигне 39 градуса. След това – на 17, 18 и 19 юли градът под тепетата ще се пърже на 40 градуса. Ще е почти тихо или със слаб североизточен вятър.

---

България

Извънредно: Пловдив се размина с огромна трагедия

Дърво рухна върху пешеходна пътека в Пловдив, пише glasnews.bg, позовавайки се на съобщения на очевидци във Facebook.

Инцидентът е станал този следобед на кръстовището между улиците „Богомил“ и „Ралица“.

1720614129 sistemen bufer 2

„Няма вятър, буря или дъжд. Добре че няма пострадали!“, коментира Татяна Анчева.

Пътят е блокиран, като стъблото на дървото е върху цялата „зебра“.

---

България

Почина голям наш предприемач

Почина голям бизнесмен, носител на титлата „Бизнесмен на България“- 2004 година.

На 11.07.2024 г., на 82 години почина почетният гражданин на гр. Дупница, носител на множество държавни отличия и награди, Александър Иванов Кашукеев, съобщава БТА.

Александър Иванов Кашукеев е роден на 10 ноември 1941 г. в София. Завършва основно и средно образование в гр. Дупница в семейство на изтъкнати дупнишки учители.

Майката е заслужил учител в Базовото училище „Акад. Тодор Самодумов“ гр. Дупница и носител на орден „Кирил и Методий“.
Александър Кашукеев е почетен гражданин на Дупница от 2011 година. Награден е с орден „Червено знаме на труда“ 1988 г., „Златен орден на труда“ – 1982 г., почетния знак на Президента на Република България 2005 г. и е обявен за „Бизнесмен на България“- 2004 г.

През 2011 година, за изключително големите му заслуги за развитието, насърчаването и подпомагането на българската икономика и предприемачество, е награден с орден „Стара планина“- първа степен.

Александър Кашукеев присъства и сред избраните личности в книгите „Именити дупничани на ХХ век “ и „Кой кой е в България“.
Общинското ръководство поднася съболезнования към семейството и близките на Александър Кашукеев.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com