Свържете се с нас

България

Използвам ТОВА от 2 години и мушкатата ми не спират да цъфтят през цялата година! Няма по-добро средство:

Пеларгония (Pelargonium), едно от любимите балконски растения, което присъства в много видове, форми и цветове. Мушкатото е цвете, известно със своята устойчивост. Характеризира се с изправени месести клонки с тъмнозелени листа, които имат характерен тъмнозелен пръстен по краищата.

Пеларгониумът се предлага в бяло, жълто, розово, червено, лилаво и оранжево. Нуждае се от слънчево място за растеж, но защитено от пряко обедно слънце и добър дренаж. За да расте добре, не забравяйте да премахнете прецъфтелите цветове и пожълтелите листа, за да предотвратите заболяване.

балкон с мушката

Поливайте мушкатото редовно, но е необходимо да оставите субстрата да изсъхне между двете поливания. В различно време домашните мушката изискват различни грижи. От началото на пролетта до края на лятото, когато поливате това цвете, трябва да добавите малко тор на основата на фосфор към водата, който има благоприятен ефект върху цъфтежа.

мушкато поливане

Имайте предвид, че трябва да има минимален процент азот в торовете, тъй като мушкатото може да спре цъфтежа. През лятото мушкатото иска чист въздух, затова го изнесете на балкона или в градината.

В началото, при смяната на мястото, мушкатото листата на мушкатото могат да окапят, а цветето да преболедува леко. Но след това ще бъдете приятно изненадани.

Съществува изпитана рецепта за подхранване на мушката, като тя се приготвя от една капка йод и един литър вода.

капка йод във водата

Този разтвор не трябва да се излива директно в корена, защото може да го „изгори“, а само около него, в почвата. Поради противоречиви мнения за йода и опита на читателки, не прилагайте тази рецепта, ако не сте сигурни в нея.

Други опитни цветарки, които попитахме, казват, че йодът е идеален, ако искате буйни цветове през лятото. Ако растението няма достатъчно йод, то е по-податливо на болести и развитието му ще бъде бавно.

Йодът удължава времето на цъфтеж, като освен за мушкато можете да го използвате и при други видове цветя. Във всеки случай трябва да внимавате да не прекалите с йода, тъй като той може да увреди корена на растението.

торене мушкато с йод

Рецептата е следната: 1 литър чиста, бутилирана вода е дозата за 1 капка йод. Не повече от това! Затворете плътно бутилката и я разклатете, за да се смесят съставките. Начинът на поливане е точно обяснен и трябва да се спазват инструкциите, за да не „изгорят“ вашите мушката:

мушкато поливане с йод

Сипете по малко, 50-100 мл, само веднъж месечно. Не наливайте вода около корена. Можете да споделите опита си с йод (ако го прилагате) с нас, защото има различни тънкости.

Втората рецепта, която можете да използвате, е подобна на първата, с изключение на това, че вместо йод се използва 1 таблетка аспирин. Една таблетка се разтваря в 1 литър чиста и прясна вода, която можете да поставите в пръскачка.

аспирин за мушкатото

Редовната употреба на този разтвор прави цветовете по-буйни и предотвратява гъбични заболявания на растението. Можете да използвате този разтвор веднъж седмично и редовно всяка следваща седмица, за да забележите ефекта.

Досега изследванията не са открили взаимодействия между аспирина и йода / калиев йодид. Това обаче не означава непременно, че няма взаимодействия. Въпреки че е изследване на ефекта върху човешкото тяло, може да се вземе предвид, че тези два разтвора не трябва да вредят на мушкатото, ако се използват последователно (не едновременно).

---

България

2 зодии до дни да проверят банковите си карти: Ще открият много, много пари, които не са очаквали!

Ето кои са двете зодии, които внезапно ще забогатея:

Лъв
Тези дни ще видите това, което преди е било скрито от вас. Можете да станете собственик на „ничии“ пари, вещи или имоти.

Все пак не забравяйте да се грижете за здравето си – то е по-важно от всяко богатство!

Не се преуморявайте в работата, почивайте повече. „Знайте, че дори да не влагате много усилия в офиса, то парите пак ще потекат по един или друг начин към вас.

Ще имате късмета да получите неочаквани оферти, отстъпки, бонуси, подаръци, добри материални благинки“ пояснява астроложката Наталия Коляда.

Водолей
Скоро проверете портфейла и картите си – те може да съдържат пари, за които не сте знаели и/или очаквали.

Дори и да не вярвате на баланса, то знайте че има и още – сякаш с магическа пръчица предишните ви задължения ще изчезнат.

Редом с това ценни неща ще ви бъдат предоставени безвъзмездно, а разни услугите ще ви бъдат предлагани безплатно.

И не само това – като в приказка към вас ще потекат потоци от пари. „Не си блъскайте главата да се чудите как джобовете ви ще се напълнят с пари – всичко ще се случи изведнъж и неочаквано“, казва астроложката Наталия Коляда.

---

България

Измама с „Капките“ обяви Рафи по Нова тв

Кадър Нова тв

В България няма нещо, с което някой не реши да мами и да печели от наивността на хората.

Това се случва и покрай билетите за „Като две капки вода“.

Който тепърва е решил да си купува билети за финала на сезона на „Като две капки вода” в Арена София, вероятно ще бъде разочарован, а може би и измамен. За това предупреди Рафи Бохосян, който е режисьор на предаването. Певецът и победител в няколко музикални формата каза в сутрешния блок на Нова телевизия в събота, че билетите за финалния концерт са свършили.

„Публиката да внимава, в момента има доста фалшиви билети в мрежата. Много хора злоупотребяват.

Не си купувайте билети от хора, които не познавате”, обясни Рафи пред Марина Цекова.

Тя пък сподели, че познати постоянно я питат може ли да им намери покани или билети за „Капките”. Естествено, Рафи като режисьор на предаването, е подложен на същия тормоз, но не само той.

---

България

Времето полудя в България и синоптиците не познаха: Проливен дъжд се изсипва в София

Кадър Уеб камера в София на Орлов мост

Абсолютна изненада за синоптиците.

Никой не прогнозира дъжд в София за днес.

А точно това се случва в момента.

На места в столицата дъждът е проливен.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com