Connect with us

България

Жена получава помощ от случаен непознат на пътя. 3 години по-късно е ШОКИРАНА!

Published

on

Вероятно сте чували думите „Всичко се връща!“. Но най-важното е, че когато даваш, ще получиш.

Ако някога сте се съмнявали в тези неща, може би днешната история ще промени мнението ви. Ще Ви разкажем една история за една майка, която преживява тежко време и която един ден не е успяла да се прибере вкъщи. Той беше добър самарянин, който беше на правилното място в точното време. Но никой от тях не очакваше важната роля, която ще изиграят в живота на другия впоследствие.

През 2014 г., един дъждовен ден, Крис Райт и семейството му са на път за църква в Джорджия, САЩ, когато внезапно забелязали, че една кола се е отбила отстрани на пътя.

Спрели и той попитал жената дали всичко е наред. Тя обяснила, че горивото е свършило и трябва да отиде до най-близката бензиностанция. Тази жена беше Туни Хектор, самотна майка на две деца, която по това време е била разведена и затънала във финансови затруднения. Тя разказва по СНН:

„Една неделя ми свърши горивото по магистралата. Започнах да се разхождам с тубата и имах само 5 долара, а този човек се изправи и каза:

„Имате ли нужда от помощ?“

„Беше като че ли Бог го е изпратил по пътя ми.“

Жената разказва историята си за Крис, след като той й предложил да я закара до най-близката бензиностанция. Крис също разказва:

„Просто почувствах, че Господ каза:“ Каквото и да имаш в джоба си, просто й го дай. Тя се нуждаеше от това. Дадох й 40 долара и тя се разплака, а аз не знаех дали някога щях да я видя отново. Но аз се чувствах така, сякаш нещо ме накара да направя точно това в този момент“.

Три години по-късно майката на Крис Райт, Джуди била приета в болницата. Тя била диагностицирана с болестта на Паркинсон и състоянието й се влошавало. Крис заедно със семейството му, решили да намерят сестра, за да се грижи у дома за нея. Те започнали да търсят и да интервюират различни сестри в града, в който живели.

Един ден бащата на Крис го повикал и му разказал за сестра, която той и майка му наистина харесали. Казал му, че по някаква причина е почувствал, че има нещо различно в тази жена, и че той и Джуди се чувстват много по-добре, когато тя е наоколо.

Крис изявил желание да се срещне с тази жена.

Точно като семейството му, той веднага харесал жената. Тази жена и семейството й споделяли обща преданост към църквата и вярата, така че жената попитала Крис коя църква посещава. Крис й казал, в коя църква ходи, а тя добавила, че някога е срещнала най-хубавия човек там няколко години назад. Разказала историята как този човек напълнил резервоара и й дал 40 долара, когато е имала най-голяма нужда.

Е това беше моментът, в който Крис осъзна коя всъщност е тази жена.

Той й казал през сълзи: „Това бях аз.“ След това тя го помоли да махне шапката си и осъзнала, че наистина това е той. И двамата плакаха и това беше изключително специален момент за цялото семейство. Туни стана част от семейството и се грижеше за майката на Крис, както никой друг. Прекарвайки толкова много време с нея, семейството наистина опознало Туни. Разбрали, че мечтата й е да отиде в сестринското училище, но тя не можела да си го позволи.

Майката на Крис – Джуди за съжаление починала на 9 юни. Някои хора може да вярват в съвпаденията, но за това семейство това беше божествена намеса.

Цялото семейство се уговорили да помогнат на Туни и да изпълнят нейната мечта. Те помолили хората да даряват пари, вместо да купуват цветя за погребението на Джуди и всички пари, отишли във фонд, който бяха наредили на „Туни“, за да плати за сестринското училище.

Успяват да съберат 8 000 долара. В крайна сметка тяхната невероятна история започнала да се разпространява онлайн и това доста увеличило даренията.

Сега те са събрали 35 000 долара и Туни ще успее да изпълни мечтата си!

Ако тази история ти е харесала – сподели я с приятелите си в Фейсбук!

Continue Reading

България

Петков се оплака пред NYT, че има пъклен план за смяна на властта у нас

Published

on

Традиционно Русия има голямо влияние в България, но ние бяхме голяма изненада за тях и те не разбират какво става. Това обяви българският премиер Кирил Петков пред Ню Йорк Таймс.

Премиерът говори в голям материал на изданието, отбелязва dnes.bg. Той разглежда как България, страна считана за много близка до Русия, показа изненадващо решителни позиции през последните седмици.

“Щом страната с най-нисък БВП в ЕС и която е много зависима от Русия може да си позволи да се противопостави на Путин, то всеки би трябвало да го направи. Ние сме подложени на редица кибератаки, като това е опит да се дискреидитира нашето управление”, заяви Петков.

Българският премиер обяснява, че руското правителство се опитва да даде пример с неговата страна. Той смята, че се прави опит за скок на цените на енергията, което да доведе до смяна на правителството.

“За нас “Газпром” е в миналото. Мисля, че това беше проигран руски опит, защото така подтикнаха балкански държави, които нормално има много противоречия, да започнат съвместни действия за противодействие на подобни решения. Това ми дава надежда, че това решение ще има обратен ефект.

Ние сме на път да си гарантираме алтернативни доставки от Азербайджан, както и доставки през терминали в Гърция”, заяви българският вицепремиер Асен Василев.

Изданието се позовава и на поведението на руския посланик в страната Елеонора Митрофанова, която излезе с редица противоречиви изказвания, припомняйки традиционното партньорство между двете държави. Експертът Даниела Колева признава, че българите изпитват голяма признателност към Русия и че в продължение на десетилетия страната е успяла да изгради невероятен имидж пред тях, но че сега се наблюдава промяна в нагласите на голяма част от жителите на страната.

Continue Reading

България

Кирил Петков с пост от последните минути за паниката за цените на горивата!

Published

on

Без никаква причина в момента се всява паника за горивата! Това написа във Фейсбук малко преди полунощ  премиерът Кирил Петков.

Един танкер разтовари днес, чакат се още два танкера за разтоварване в Лукойл. Гориво има и няма никакъв шанс да спре или да свърши!

Утре ще призова КЗК да извърши проверка кой и как спекулира с цените!

Другата хибридна лъжа е, че сме щели да изпратим войници в Украйна. Поредната фалшива новина!

Колкото и хибридни лъжи да се разпространят, проблемът им е, че остават лъжи, а на лъжата краката са къси!

Continue Reading

България

Честит 3 март! Отбелязваме 144 г. от Освобождението на България

Published

on

Честит трети март! Днес отбелязваме 144 години от Освобождението на България, а връх Шипка е мястото за почит към загиналите за свободата на родината.

3 март е денят и който поставя началото на третата българска държава с подписването на Санстефанският мирен договор. За първи път празникът се отбелязва на тази дата през 1917 г.

Първото празнуване на Освобождението е още на следващата година след него. На 19 февруари 1879 г. във Велико Търново е отслужен молебен за загиналите български и руски воини, както и в прослава на цар Освободител. Това е и единственият път, в който честванията са в старата столица Велико Търново.

В продължение на 38 години празничната дата е на 19 февруари. Първоначално празнуваме възшествието на престола на руския император Александър II и подписването на Санстефанския договор, а не свободата си. Едва през 1988 г. 3 март се превръща в официален празник. През 1990-а г. става и национален.

30-метрови знамена ще бъдат развети в чест на Освобождението. Първото бе спуснато от камбанарията до монумента „Света Богородица“ в Хасково. Община Димитровград разпъна огромния трибагреник на сградата на общинската администрация. За 10-а поредна година гражданите, ползващи административни услуги от общината, получават българско знаме като подарък. Трибагрениците се раздават в Общинския център за услуги и информация на гражданите, съобщават от общината. Патриотичната инициатива от кампанията “Обичам България” на кмета на община Димитровград Иво Димов през годините обхвана училища, детски градини, читалища и пенсионерски клубове. Така във всяка класна стая в училищата в община Димитровград и детските градини има българското знаме.

Алпинисти монтираха 32-метров трикольор на мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“. Честванията в празничния ден щe зaпoчнат в 9,30 чaca c молебен за България в кaтeдpaлния xpaм „Cв. Hиĸoлaй Мирликлийски Чудотворец“. В 10,30 часа пpeд cгpaдaтa нa Oбщина Стара Загора щe ce cъcтoи pитyaлът зa издигaнe нa нaциoнaлнoтo знaмe нa Peпyблиĸa Бългapия. В 10,45 часа едновременно ще бъдат положени вeнци и цвeтя пpeд пaмeтницитe, пocвeтeни нa Ocвoбoждeниeтo нa Cтapa Зaгopa – Паметник „Защитниците на Стара Загора”, Мавзолей– костница „9 юлий 1877”, Паметник на Трета опълченска дружина и подп. Калитин, Паметник на загиналите воини в Джуранлийския бой, Паметник на загиналите във войните старозагорци, Паметник на Старозагорското въстание. Община Стара Загора и тази година ще осигури безплатен транспорт за желаещите да вземат участие в тържествения ритуал по поднасяне на венци и цветя пред Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“. След приключване на церемонията, автобусът ще се върне обратно и ще обслужва спирките по направление кв. „Самара“ – кв. „Железник“.

144 липови и яворови фиданки ще бъдат засадени на 3 март в местността Габера от жителите на град Шипка, бъдещият парк ще носи името Горичка на обединението, съобщи каращата втори мандат кметица Василка Панайотова. Фиданките са дарени от държавното горско стопанство – Казанлък, за засаждането са поканени всички местни жители. Панайотова припомня, че на същото място преди няколко години стихиен пожар е унищожил съществуващите насаждания. Преди залесителната акция по улиците на планинското градче ще премине шествие, което ще пренесе от храм-паметника „Рождество Христово“ до центъра 30-метров национален флаг. Участниците в шествието и залесяването по-късно ще се включат в надиграване под наслов „Мегданът“, на чийто финал гостите ще получат бучка шипченска земя, осветена от местния свещеник отец Иван. Организатор на тази проява е „Обединение 29“. Докато любителите на фолклора се надиграват, на площада в залата на читалището ще бъдат наградени победителите в първия национален конкурс „С България в сърцето ми“ за стихотворение, песен и танц“. В него са взели участие на над 200 индивидуални изпълнители и групи от детски градини и школи към читалища на възраст от 8 до 13 години. Проявата е съвместна със старозагорското НУМСИ „Христина Морфова“.

Заря

На 3 март, четвъртък, от 11,00 часа президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в церемонията по издигане на националното знаме на България пред Паметника на Незнайния воин в София, където ще отдадат почит пред паметта на загиналите за свободата на България. От 18,30 часа на площад „Народно събрание“ ще се проведе тържествената заря-проверка по повод Националния празник на България. Президентът Румен Радев ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия. В 18,40 часа държавният глава ще произнесе слово. В церемонията ще участва и вицепрезидентът Илияна Йотова. Премиерът Кирил Петков и председателят на Народното събрание Никола Минчев ще участват в тържественото честване на връх Шипка.

Continue Reading

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com