Свържете се с нас

България

Ето какво се случва в дом, в който се отглежда алое вера

Обикновеното домашно алое, скромно стоящо на перваза на прозореца, всъщност е необичайно растение. Малко хора са виждали алоето да цъфти. Растението има позитивна енергия, която защитава живущите в къщата от беди, болести, завист и нещастия.

Непретенциозното растение ще ви радва с присъствието си много дълго време. Шега или не, алоето може да живее до 100 или повече години. Такива „столетници“ често се предават от поколение на поколение и се превръщат в своеобразен талисман за семейството.

Алоето е силно позитивно растение. Винаги оказва положителен ефект върху „времето в къщата“ и вътрешното състояние на всеки член на семейството. Именно поради светлата енергия на растението мнозина го отглеждат у дома.

Здраве

Алоето е символ на изцеление и пречистване. Саксия с алое може да бъде поставена в стаята, където е болният човек. Смята се, че алоето дори може да помогне при продължителна депресия, тъй като светлината и топлината, които съдържа това растение в себе си, се предават на човека и с течение на времето болестта може да отстъпи.

В древни времена, именно цъфтящото алое се е използвало като средство за премахване на силна болка и бързо зарастване на рани. Листата от алое са се изсушавали и едва след това са се използвали като талисман.

Смята се, че ако листата на възрастното алое започнат да изсъхват, а режимът му за напояване и качеството на почвата не са се променили, в къщата или апартамента ще се случи нещо лошо. Докато растението поема част от отрицателната енергия, живущите трябва бързо да открият причината за проблема.

Вяра и любов

Символът на богинята Венера е алоето. Затова се смята, че растението дава красота, свежест и укрепва романтичните отношения между хората. Има дори поредица от действия, които младо момиче трябва да извърши, за да привлече любовта в живота си:

Откъснете 13 листа от силно и многогодишно алое.2. На ум помолете растението за прошка.3. Поставете листата на тъмно и чисто място за 12 дни.4. На 13-я ден вземете листата от алоето и ги изгорете.5. Разпръснете пепелта на прага на любимия човек.

За сватби в някои страни е обичайно да се подарява алое вместо класически букети.

Алое може да се използва като общоукрепващо средство при заболявания на белите дробове, стомашно-чревния тракт, навяхвания и натъртвания и различни кожни заболявания.

Поверие за алоето

У дома алое вера цъфти много рядко. Но, ако растението цъфне, се смята, че къщата има много добра енергия и подходяща аура за пълноценно развитие – семейно благополучие, духовно или кариерно израстване.

Дори мястото, на което поставите саксията с цъфтящото алое, има значение. Източната страна обещава нормализиране на отношенията в семейството, предотвратяване на кавги и конфликти, както и финансова хармония. Ако алоето е от южната страна, скоро ви очакват подобрения в личния живот или появата на нови романтични чувства към правилния човек.

В стаята, в която е саксията с алое дишате по-леко, концентрирате се по-добре и се отпускате по-лесно.

---

България

2 зодии до дни да проверят банковите си карти: Ще открият много, много пари, които не са очаквали!

Ето кои са двете зодии, които внезапно ще забогатея:

Лъв
Тези дни ще видите това, което преди е било скрито от вас. Можете да станете собственик на „ничии“ пари, вещи или имоти.

Все пак не забравяйте да се грижете за здравето си – то е по-важно от всяко богатство!

Не се преуморявайте в работата, почивайте повече. „Знайте, че дори да не влагате много усилия в офиса, то парите пак ще потекат по един или друг начин към вас.

Ще имате късмета да получите неочаквани оферти, отстъпки, бонуси, подаръци, добри материални благинки“ пояснява астроложката Наталия Коляда.

Водолей
Скоро проверете портфейла и картите си – те може да съдържат пари, за които не сте знаели и/или очаквали.

Дори и да не вярвате на баланса, то знайте че има и още – сякаш с магическа пръчица предишните ви задължения ще изчезнат.

Редом с това ценни неща ще ви бъдат предоставени безвъзмездно, а разни услугите ще ви бъдат предлагани безплатно.

И не само това – като в приказка към вас ще потекат потоци от пари. „Не си блъскайте главата да се чудите как джобовете ви ще се напълнят с пари – всичко ще се случи изведнъж и неочаквано“, казва астроложката Наталия Коляда.

---

България

Измама с „Капките“ обяви Рафи по Нова тв

Кадър Нова тв

В България няма нещо, с което някой не реши да мами и да печели от наивността на хората.

Това се случва и покрай билетите за „Като две капки вода“.

Който тепърва е решил да си купува билети за финала на сезона на „Като две капки вода” в Арена София, вероятно ще бъде разочарован, а може би и измамен. За това предупреди Рафи Бохосян, който е режисьор на предаването. Певецът и победител в няколко музикални формата каза в сутрешния блок на Нова телевизия в събота, че билетите за финалния концерт са свършили.

„Публиката да внимава, в момента има доста фалшиви билети в мрежата. Много хора злоупотребяват.

Не си купувайте билети от хора, които не познавате”, обясни Рафи пред Марина Цекова.

Тя пък сподели, че познати постоянно я питат може ли да им намери покани или билети за „Капките”. Естествено, Рафи като режисьор на предаването, е подложен на същия тормоз, но не само той.

---

България

Времето полудя в България и синоптиците не познаха: Проливен дъжд се изсипва в София

Кадър Уеб камера в София на Орлов мост

Абсолютна изненада за синоптиците.

Никой не прогнозира дъжд в София за днес.

А точно това се случва в момента.

На места в столицата дъждът е проливен.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com