Свържете се с нас

Made in BG

Ето го диаманта на Мис България, който получи за годежа от Румен Радев СНИМКИ

Носителката на титлата Мис България и участник от „Игри на волята“ Теодора Мудева получи диамантен пръстен от своя любим Румен Радев с предложението за брак.

Любимият й спретнал страхотна изненада, защото няколко дни преди това Теди имала рожден ден. „По принцип бяхме подготвили да направим парти в Сливен, на което да съберем семействата си, понеже не го бяхме правили от доста време, мислех, че изненадата ще бъде свързана с празника ми“, споделя пред „Телеграф“ красавицата.

Двойката заминава за язовир „Жребчево“, където планират празненството, но още със слизането от колата изненадите за хубавицата започват.

„Завърза ми очите. Обясни, че сестра ми била подготвила нещо и не трябва да виждам. Спъвах се по пътя, бях доста нервна“, спомня си красавицата. Когато Румен й махнал превръзката, пред очите си видяла запалени свещи, рози и любимия мъж, паднал на колене, държащ малка червена кутийка с пръстен. „Да, пръстенът ми е с диамант, от жълто злато е, но не това е най-важното“, каза Теди.

Двамата с Румен още не са планирали сватбата си. „Представям си я в народни носии, обожаваме и двамата фолклора. Всяка година ходим на Жеравна на фестивала и това е магия“, споделя миската. Покрай танците и модата тя е имала възможност да облича рокли многократно, така че не е типичната булка, която мечтае да се види в бяло.

Риалити героите са заедно от 5 години. „Отстрани всички ни гледат, и да, и двамата сме красиви и изглеждаме перфектно и заедно, и поотделно. Всичко изглежда като приказка, но имаше моменти, в който ми е идвало да се откажа от тази връзка“, спомня си Теди.

В началото било определено много трудно. Тя ученичка в Бургас, той спортист в Сливен. Виждали се буквално по веднъж в седмицата или дори по-рядко. „Бях винаги в дилема в свободния си ден дали да ида да видя родителите си, или да пътувам за Сливен, за да се срещна с Румен. Поживяхме заедно по време на първия Ковид. А втората вълна аз изобщо не бях в България. Имах моделски договори в Египет, представете си на друго място с часовата разлика, дори беше трудно да се чуваме. Сега, поглеждайки назад, изобщо не съжалявам, че толкова време съм чакала“, разказва Мудева. Отношенията им издържат на всичко. Това, което я задържа, е голямата любов, която изпитва към Румен.

Още в първия миг на първата им среща тя усетила дори и преди да са говорили, че това е нейното момче. „Спомням си как се вълнувах преди първата ми среща с него. Тръгнах от Бургас към Сливен с колата на една моя приятелка. Беше толкова стара, че не вярвах, че ще стигнем, карахме с 50 през целия път. По едно време реших, че не съм добре облечена, смених два тоалета“, с усмивка разказва тя.

Макар и по онова време вече да е Мис България и да има зад гърба си още няколко титли и куп медали, Теди е скромна и дори била притеснена.

„Много често дори забравям, че съм била Мис България. Изобщо не вярвах, че това хубаво момче ще избере мен и ще го накарам така да се влюби. И си казвах, ама той може да бъде с всяка“, споделя тя. След тази среща Теди си дава ясна сметка, че любов от пръв поглед съществува. Оттогава са заедно. За разлика от нея Румен се появил със самочувствие и много самоуверено. Поогледал я от глава до пети одобрително.

Малко след запознанството им я поканил и на първата им обща почивка. Заедно с неговото семейство Теди заминава за Созопол. Изкарали си много добре.

„Румен ме научи да карам кола, вкара ме в неговата и ми каза: хайде, карай“, смее се моделката. Тя пък го насочила към модата. Преди да се запознае с нея, той не се занимавал с мода. Голяма световна агенция му пише няколко пъти, но към онзи момент той е спортист и няма интерес към подобна дейност.

„Аз го агитирах, казах му, че това е интересна професия, че предложението му е добро“, разказва тя. Румен повярвал, защото все пак половинката му вече била в тези среди и имала опит. Интересните неща за двойката тепърва предстоят, смята Теди. А след 5 години си представя, че вече ще имат собствен общ дом, а защо не и дете. Но преди това има да завършва образованието си. „Искам да завърша, имам още две години, това е важно за мен в момента“, добавя красавицата.

Красавицата и моделът се запознали в интернет. Румен й писал в Инстаграм. Харесвал й снимки и реагирал на историите й. В началото Теди изобщо не обръщала внимание на съобщенията му. „Оставях ги непрочетени, имах си мои неща в училище, курсове и нямах време за това“, спомня си Мудева. Когато ангажиментите й поотминали, все пак решила от любопитство да пише. „Понеже и двамата сме от Сливен, аз знаех кой е, но лично не го познавах“, разказа тя. Карали го на съобщения около седмица.

Общите интереси на двамата ги сплотяват. Много обичат да тренират заедно и го правят почти през ден. „Много обичаме да се снимаме заедно и да си моделстваме“, с усмивка разказва Мудева. Имат общи фотосесии и моделски проекти. Последно се снимали в клип на Галин и Емилия. А Теди си спомня, че вълнението било голямо, макар и да са двойка от дълго време.

14 години от живота си Мудева прекарва в залата по спортни танци. Отказва се, както казва тя, когато е в най-добрата си форма. Сега не би се върнала, защото знае, че няма да може да даде това, което е дала досега. Признава, че това е доста сложен спорт, изисква да се влага много, възвръщаемост няма, но все пак. „Веднъж танцьор – винаги танцьор“. В момента помага на треньорката си по танци и обучава деца. Има планове, свързани с танците и треньорството, върху които работи./show.blitz.bg

Даниел Каменов е с богато портфолио от статии, интервюта и анализи, той се утвърди като достоверен източник на информация и задълбочен коментатор на актуалните събития. Даниел работи неуморно, за да предоставя на читателите си най-актуалната и надеждна информация.

---

Made in BG

23-годишно момче: Останах на село, отглеждането на зеленчуци е моята страст

Николай Здравков е познат на мнозина потребители на социалните мрежи. Той направо си е фейсбук звезда, особено за ловците на истинска храна. Работливото момче атрактивно представя плодовете от труда на цялото си семейство във фамилната градина, разказват от Актуално Свищов.

И всеки път обира овациите на читателите. Вероятно защото предлаганата стока е в идеално състояние, но и заради младостта си и смелостта да работи на полето, вместо да потърси по-лесен начин за изкарване на хляба.

„Останах на село, защото животът ми е тук, а отглеждането на зеленчуци е моята страст и любов. Вярвам, че можем да върнем българското производство и да не се налага да внасяме зеленчуци и плодове от други страни“, така той описва накратко причините, поради които живее и работи в русенското село Ценово, вместо да потегли за някой голям град, пише Агри.бг.

Зад Николай, който е завършил професионална гимназия с квалификация „фермер“, стои цялото семейство. За успеха на фирмата работят също така неговите родители и брат му Алекс, който е и автор на атрактивните снимки от ежедневната работа в стопанството.

„Още преди години животът ми подсказа да направя най-елементарното – собствен бизнес, за да не се разпилява семейството ни“, споделя Здравко Здравков, бащата на Николай и създател на градината, която храни всички. В началото карал децата си едва ли не насила да работят на полето, а сега те харесват този труд и сами са поели нещата в свои ръце.

Семейство Здравкови стопанисва 15 дка зеленчукова градина и 3 дка оранжерия. „С това може да се справим и това работим, за повече просто нямаме сили. Доходите от семейното стопанство ни стигат на 100%, за да се издържаме. Годишно инвестираме по 80 000 – 100 000 лева обратно в стопанството. Всяка пара, която изкарваме, се връща в бизнеса и подобряваме живота си“, разказва Здравко.

От тази година Здравкови имат газ за отопление, разширяват оранжериите, освен това са купили техника и се усъвършенстват, за да им е по-лесно, става ясно от думите му. „Няма ли реализация, значи няма успех“, убеден е бащата.

Отговорът му на въпроса ни за успешните продажби на отгледаната продукция е лаконичен – „Ние сме гъвкави, с моя акъл и с писането на Ники в социалните мрежи нещата се получиха по-лесно. Така привличаме всички хора, които искат да се хранят с чиста храна да дойдат у дома и да видят на място къде и как отглеждаме зеленчуците“. Оказва се, че клиентите, които отиват да си купят зеленчуци и плодове на място, имат възможност да влязат и в градините.

Здравко е убеден, че по пазарите всички са прекупвачи и хората трудно стигат до истинска храна. Затова семейство Здравкови са избрали да не ходят по пазарите. Те не стигат дори до областния град, защото стоката им се разпродава директно на купувачите, дошли при тях на място, и на хората, избрали да си направят поръчка през интернет. В момента от стопанството продават зеле, а след две седмици ще изкарат първите есенни салати.

„Правим по 400 пратки на седмица“, сподели още Здравко Здравков. Помощта на Ники и неговия брат в това начинание е изключително ценна. На 18 години е другият му син, има и дъщеря, която вече е семейна и дори го е направила горд дядо.

Преди да се захване със семейното стопанство Здравко е работил в селското стопанство като работник. „Испания ми отвори очите. Видях, че хората там създават сами бизнеса си и го управляват сами“, разказва главата на семейството, който има зад гърба си малък престой в южната държава.

Във фамилната зеленчукова градина се отглеждат 18 вида зеленчуци и плодове. Догодина в производствената листа ще влязат и аспержите, но като цяло опитът показва, че българите все още са консервативни към новите видове зарзават. Домати, краставици, салати, спанак, репички, чесън – за сънародниците ни това е класика.

В началото семейството е отглеждало разсад в малки количества, а сега е един от известните производители. Вече подготвят разсад от 29 сорта домати, от които българските са 15, а останалите са вносни сортове. На новите си клиенти предлагат по 3-4 сорта, а на следващата година те вече знаят какво им е най-подходящо и се връщат да си напазаруват от него.

До Нова година семейството разчита на салати, репички и спанак, домати и краставици ще има чак напролет. Тогава от новата оранжерия, чието пускане предстои, ще вадят за пазара още любими зеленчуци.

---

Made in BG

Абе, ти, момиче, не разбираш ли, че два месеца те свалям? На каква се правиш, казал той на жена си

Двамата са направили общо пет сватби 

Ернестина Шинова и Андрей Слабаков показаха през годините, че имат най-силната връзка от двойките в родния шоубизнес. Макар да продължават да спорят и даже да се карат, често и пред камери, те се обичат все така силно. Любопитен факт е, че двамата са вдигали сватба и са се вричали един в друг цели пет пъти! Историята им започва съвсем случайно, пише Ретро.

Андрей не бил обвързан и ухажвал настойчиво Шинова. Тя обаче упорито го приемала за остроумното, интелигентно присъствие в компанията, понеже била убедена, че е във връзка.

Разбрала всичко, когато на купон Андрей я дръпнал настрани и ѝ се скарал: „Абе, ти, момиче, не разбираш ли, че два месеца те свалям? На каква се правиш?!“

Ернестина не скрила изненадата си. Скоро след това двамата станали гаджета, като се разделяли и събирали два пъти, преди да се убедят, че са един за друг. Сгодили се в Бургас, където Ернестина била разпределена да играе, след като се дипломирала във ВИТИЗ през 1986 г. Андрей ѝ предложил брак с бележка, която оставил тайно на леглото в квартирата ѝ.

Първата им сватба била на 9 септември – била единствената възможна дата, почивен ден. Младите си казали „да“ в село Велика, близо до Фазаново, където живеел братът на Андрей, който е голям талант и е автор на дърворезбата в местната ритуална зала. Младоженците обаче избрали да се оженят в село Велика, защото там имало възможност сватбеният им акт да е №1. Младоженецът нямал бяла риза, но жената на брат му решила проблема, като ушила една от чаршаф.

Булката пък облякла плажна рокля и била отведена до обредния дом с каруца. Сред малцината сватбари имало и местни роми, с които предната вечер Андрей се напил жестоко на спретнатия набързо ергенски запой. Малко преди купона сватбарите вързали булката с покривки и имитирали отвличане. Андрей дал последните си 20 лева, за да я откупи, както повелява традицията. Младоженецът и брат му се погрижили за гощавката. Изпекли агне по хайдушки, което Ернестина е описвала като „месо, изпечено в мохерен пуловер“, защото братята забравили да махнат изцяло козината.

Втората сватба на Слабакови била в София и се състояла малко след първата. Събрали всичките си приятели.

Третата била организирана специално за свекървата – актрисата Кина Дашева, която е втора съпруга на Петър Слабаков. Празненството било в тесен кръг с приятели, повечето от кръга на Кина. След това младите отишли в Бериево, където си казали „да“ пред Петър Слабаков. После отскочили до Горна Оряховица, където живеел дядото на Ернестина. За него била организирана петата венчавка. Той държал да има сватбено тържество, на което, както е традицията, да връчи на любимата си внучка известна сума, която не била значителна, но пък я е събирал от сърце години наред.

---

Made in BG

Екшън на пазара в Пловдив! Англичанин се изгаври с бедна българска баба, но след миг българин го

Английски турист е бил нападнат, след като е опитал да се изгаври с възрастна жена, която продава зеленчуци на пазара в Пловдив. Това разкрива журналистът Стефан Северин, който е станал свидетел на случката. Ето какво разказва той: „Нагъл англичанин опита български ритник! Който е ходил на пазар в Пловдив, има представа за най-представителния – Четвъртък пазар.

Обикновено в подстъпите към лъскавите сергии клякат баби, дошли от близките селца: с десетина яйчица, три-четири китки магданоз, няколко връзки лук, пет шест домата биволско сърце… да изкарат някое левче. Винаги съм ги уважавал и купувал от тях. Но днес това, което видях, ме изпълни с гняв и с възхищение. Гняв, защото минава един скоклест дънков дългуч и една от бабите го кани да си купи домати. Кретенът се изви и показа на клетата старица среден пръст и взе да бълва нещо на английски.

Наоколо онемяхме, но на секундата един младок скочи и заби в клющавия задник на поданика на нейно Величество Елизабет Втора такъв шут, че бобеницата направо се прегъна! Кретенът взе да крещи: полиция ,полиция… Младокът повтори номера с шута, а наоколо хората го наградиха с аплодисменти! За такива – як български шут! Може и на други места, не само в задника!”

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com