Свържете се с нас

България

Веселин Маринов призна: Почти на умиране съм

Един откровен разговор с Веселин Маринов за новия албум, предстоящите три концерта, за майката, която му е дала всичко, новите наследници в лицето на внуците и други интересни подробности.

Този месец е изключително натоварен за певеца и неговия оркестър. Още тази вечер, на 13-и, започват премиерните концерти в Севлиево, на 14-и в Трявна, на 15-и и 16-и в Троян, на 17-и в Тетевен и на 18-и в Червен бряг. А в края на месеца, на 28, 29 и 30 ноември са големите концерти в зала 1 на НДК.

– Скоро отбелязахме светлата дата 1 ноември. Вярвам, че за много хора вие сте един от съвременните будители. 

– Деликатно е да го казвам за себе си, но имах много поздрави от различни хора, дори бях и при Гала, защото тя ме чувства като такъв. Изобщо беше много хубав ден.

– Доколкото виждам, сте в добро здраве, но вие как се чувствате?

– Чувствам се добре, както винаги, когато ми предстои нещо голямо. А те се събраха и няколко неща наведнъж – 30-ият албум, но най-вече големите концерти в края на месеца. Почти на умиране съм от напрежение, но не се оплаквам, защото целите си ги поставям аз в този живот

Но е много отговорно, с огромно количество хора, които участват. Репетициите започнаха още от 1 ноември.

– Разкажете по-подробно какво да очакваме.

– Официално 30-ият албум “Лесен за обичане” излезе на 1 ноември. Малко закъсня спрямо очакванията, понеже съм разглезил почитателите ми, защото повече от 2 години пауза не съм правил. Дори през 2003 и 2009 г. съм издавал по два албума. А сега, поради Ковид, много други ангажименти и липсата на средства този се забави. Но така или иначе албумът излиза след 3 години, което е можело да бъде и по-рано.

За мен това е най-хубавият албум.

Всеки път го констатирам като последната любов, може би защото съм го изстрадал малко повече или защото в момента съм ангажиран с него и всяка една песен е премислена, дошла със своята причина. С това си обяснявам, че е много хубав поне в моите очи, които малко или много са субективни.

– Може би всяко нещо, което става бавно, се получава по-хубаво.

– Не бих казал, че стана бавно. Албума го записах за няколко месеца, просто не съм имал възможност преди това да го направя. Той си дойде със събрани песни през тези 3 години, с готов материал. Но няма къде да го разпространяваме. Реално вече няма музикални магазини в България. Тиражите се изместиха в интернет, а самият албум като такъв е една заявка на изпълнителя, че е жив, че има нови идеи, че продължава своя път и че създава музика. Не е като например албума “Горчиво вино” през 1995 г., който беше продаден в 1 млн. тираж. Сега се броят харесванията в YouTube, песента трябва да има видеоклип. Така вече се измести видът на достигане на един продукт до хората. Гледам по своя си начин да се вписвам в тези тенденции.

– Почти не се продават албуми, има ли печалба от тях? 

– Продават се албуми, но тиражите са толкова минимализирани спрямо предишните години, че не може вече да се говори за печалба.

Албумът е една заявка, че ти си тук и те има

– Вече имате над 40 г. на сцена, 30 албума и много концерти.

– 40 г. на сцена и изобщо творчество станаха през 2021 г., точно в силата на Ковид. Тогава не успях да направя юбилейни концерти, затова ги направих миналата година –  60 грандиозни концерта с оркестър. А тази пролет ги довършихме, защото имаше още градове. И сега ще станат 42 г. на 2 декември, когато беше първият ми концерт през 1981 г. Ако всичко е наред, с тези три концерта ще станат точно 30 в зала 1 на НДК. Вървят добре продажбите, почти всичко е продадено.

– Три поредни дни – 28, 29 и 30 ноември! Как издържате, откъде намирате тази енергия?

– Миналата година имахме два концерта и билетите се продадоха за месец. Поканиха ме от ръководството на НДК, за да ме попитат дали можем да направим трета дата, защото телефоните им прегрели от звънене, хората питали, имало опашки. Опитахме се, но залата беше заета от други изпълнители

. Това ме наведе на мисълта да опитам с три концерта. А как издържам? Ами, когато сме на турне, то е същото. Дали ще бъде в Любимец или във Варна, репертоарът е един и същ. И ги правя по 4 дни – понеделник, вторник, сряда и четвъртък, след това една седмица почивам и отново 4 дни. Те вървят в маршрут, за да има по-малко разходи. А ето сега дори имаме предпремиерни 6 концерта един след друг – от днес, 13-и, до 18 ноември. Започваме в Севлиево, после Трявна, два концерта в Троян, Тетевен и Червен бряг.

Трудно ми е, когато започвам.

В началото гласът ми се чувства по-потиснат, но завърти ли се един път, после не е страшно

Проблемът в София е, че отговорността е много голяма. Там се завъртат огромни средства, с телевизия се заснема (бел. ред. – концертът ще бъде излъчен на Нова година от Нова ТВ), журналисти идват и единствено психическия момент го има да не прегоря. Наистина е предизвикателство – три концерта в София е голяма отговорност.

Нищо, че не е “Арена София”, но вместимостта е същата. Имал съм концерт там, 35 г. на сцена, беше неповторимо. Но си има други проблеми, които карат артистите, направили веднъж концерт там, да се въздържат от повторен. Причините са няколко, една от тях са малкото паркоместа. Друга съществена причина е озвучаването.

За мен е много важно хората да се чувстват добре, да има симбиоза между нас, като едно щракване – ти и аз заедно. Като застанеш на сцената, онези, които са в дълбочината, са на 300-400 м от теб, има отклонение на звука. Ако няма допълнителни екрани, те не могат да видят какво става на сцената. Отделно, че там няма сцена, а трябва да се изгради. Влагат се огромни средства. Линейки, пожарни…, но най-вече звукът и отношението са ми важни. В зала 1 на НДК и на 2-ри балкон да си на последното място, пак се вижда всичко прекрасно и се чувстваш като част от всичко това, което се нарича Концерт на Веселин Маринов

Освен всичко друго, спонсори не се намират, всичко бях вложил в концерта в “Арена София” и няколко дни преди това като ме връхлетяха едни мисли – ами ако нещо ми стане на гласа, ами ако стъпя накриво, ами ако стане траур, ами ако стане буря… няма връщане. Но не мога да ви обясня какво беше чувството, когато мина, нещо неописуемо, красиво, голямо…

– За мен е странно, че артист като вас не може да намери спонсори.

– Ами може би видът на музиката, която изповядвам, не е привлекателна за тях. В момента пари дават големите мобилни оператори. А те са насочени към младежите, там, където са рапърите, по-модерните стилове.

– Като казахме младежи, вие вече сте дядо. Какво е чувството?

– Това е чувство, което всеки един от нас ще изпита или е изпитал тогава, когато му се случи, когато тези същества дойдат в живота ти. Дотогава само чувах приятели, виждах как се променят – от хора, които са студени, с по-корави сърца, едно малко същество ги прави по-добри. Така и моите внуци, когато дойдоха в живота ми, се отвори едно място в сърцето ми, което дотогава сякаш е било запечатано, с любов, която е различна

Не е онази към майката или жената, към приятеля, а друго чувство, което някак си е свързано с това, че пътеката продължава. Гордостта, че има път напред, заради който си е струвало всичко. Когато децата се родиха, в деня на изписването, имах чувството, че Господ беше влязъл в техните усмивки. Толкова невинност, толкова чистота. Бях се зарекъл, че ще имам много време за тях, но и това успях да излъжа. Както към всички хора от моя близък кръг, все не ми стига времето. Старая се максимално да ги виждам, но винаги е по-малко от останалите баби и дядовци.

– Макар и по-рядко, предполагам винаги ви се радват, като се виждате?

– О, да. Много хубаво си прекарваме. Понякога се налага да тръгвам, но си открадвам още час време. Имаме си наши игри. Вече са на 3 г. и 5 м., разбират всичко, много е хубаво с тях. Веско е много чувствителен, усещам го, че много хубаво пее. “Мила моя мамо” я пее без един фалшив тон.

– Може би ще имате наследник?

– Не говорим за това, той ще намери своя път в живота си. Всичко вижда, прави му впечатление, докато Цвети е по-спокойна. Но в негово лице виждам много неща, които аз имах

Например това, че той обича кисело мляко и маслини, както и аз много обичам. (Смее се.) Много е злояд, но дадеш ли му кисело мляко – винаги го яде.

– Помагате ли в гледането им понякога, да могат мама и татко да си починат малко?

– Постоянно! Но аз не съм основният гледач (смее се). Много често, когато родителите им отидат някъде, моята първа съпруга, която е баба на децата, поема основния удар. А аз помагам колкото мога. Стоя при тях, пазарувам, но не е постоянно, докато тя е 24 часа. Наскоро я съкратиха от работа и тези деца се превърнаха в смисъла на живота й.

Те тръгнаха на детска градина, но както всички казваха – сега ще изграждат имунитет, и 3-4 дни са здрави, 2-3 седмици болни. И тъй като са две, постоянно си прехвърлят вирусите. Много по-трудно е с две деца едновременно, отколкото едно. Да не говорим, когато белите са на всеки ъгъл. И двамата са майстори на тази работа.

– Намирате ли време и за вашата майка? Тя вижда ли правнуците си?

– Само тя ми остана. Сега е в дом за възрастни хора, където ходя всяка седмица, и се моля, дай Боже да е още дълги години жива. Дала ми е всичко, което имам в живота си.

Много трудно преживявам нейната старост

Дъщеря ми води децата няколко пъти при нея. А аз пък я заведох при тях вкъщи, в София. Майка ми е на много, много години, трябва да бъде обгрижвана, иначе нямаше да я заведа в такъв дом, но постоянно пита за децата.

– Напролет отново ще ви гледаме в “Като две капки вода”, нали? С Рачков вече сте в добри взаимоотношения?

– Да, имам договор, ще бъда жури в “Капките”. А с Рачков, какво значи в добри отношения? Имам професионални взаимоотношения.

– Тези пререкания истински ли бяха или в рамките на шоуто?

– Вие как смятате?

– Според мен бяха в рамките на шоуто, но имаше и доза истина от ваша страна.

– Точно така беше.

– В редакционната ни поща често има писма и въпроси за вас. Имате много почитатели сред нашите верни читатели. Какво ще пожелаете на тях и на екипа на вестника с 20-годишна история “Над 55”?

– Идват хубави светли празници. Пожелавам на вас и на всички ваши читатели да са здрави, децата им да са добре, за да могат да живеят спокойно. Внуците да ги радват и да ги посещават често. Да имат време за разходки и за приятелите си. Но всичко това без здраве няма да е.

Щрихи към биографията

♦ Веселин Маринов е р  оден е в Полски Тръмбеш на 4 август 1961 г., в семейството на Стефан и Йорданка Маринови. Има брат, който е 6 години по-голям от него. Веселин Маринов се занимава с музика от седми клас, когато става барабанист на ученическа група. По-късно става вокалист и композитор на групата. Първия си самостоятелен концерт изнася в Софийската опера. През 1983 г. завършва Естрадния отдел на Консерваторията в класа на Петър Димитров. През 2020 г. пише автобиографичната си книга “От любов”. Има спечелени множество награди в областта на музиката. Вече 42 г. е на сцена с издадени 30 албума, като последният е записан и на USB флаш памет.

♦ През 1983 г. среща първата си жена – Мария, през 1988 г. се ражда дъщеря им Йоана. Бракът му с Мария трае 20 години. През 2009 г. сключва църковен брак с втората си жена – Цветанка, но през 2011 г. се разделят. На 14 юни 2020 г. става дядо на близнаците Веселин и Цветелина. 

Даниел Каменов е с богато портфолио от статии, интервюта и анализи, той се утвърди като достоверен източник на информация и задълбочен коментатор на актуалните събития. Даниел работи неуморно, за да предоставя на читателите си най-актуалната и надеждна информация.

---

България

Жестоко убийство край Варна! Изрод ликвидира жена си, после няколко пъти мина през трупа й

Окръжна прокуратура-Варна внесе в съда обвинителен акт за убийство, извършено с особена жестокост, срещу 67-годишен мъж, който прегазил с автомобила си жената, с която съжителствал.

Първоначално К.Р. твърдял, че е допуснал фаталния инцидент без умисъл и разследването е започнато за пътнотранспортно произшествие със загинал. В хода на работата по случая станало категорично ясно, че обстоятелствата около смъртта на жената са различни и се касае за тежко умишлено престъпление.

Обвиняемият и жертвата живеели на семейни в град Суворово. На 16 януари 2024 година, жената посетила своята дъщеря, като за целта К.Р. я откарал до град Девня, а след това я прибрал.

Около 15:30 часа, мъжът се намирал в автомобила си, а жената била видимо разстроена и се намирала извън колата. Съсед чул суматохата и се насочил към мястото, за да разбере какво се случва.

Докато стигне до автомобила на К.Р. забелязал, че жената е на земята и се намира под колата, между предните и задните гуми. Незабавно мъжът подал сигнал до водача да спре и да не мърда, тъй като е блъснал човек. А той самият тръгнал към близкия магазин, за да доведе помощ.

Пристигналият на място екип на Спешна помощ констатирал смъртта на жената.

Ако бъде признат за виновен, обвиняемият може да бъде осъден с „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Предстои Окръжният съд да насрочи заседание по делото.

---

България

Брутален разгул на Слънчака: Ариа го направи със Супер Марио (СНИМКИ)

На истински разгул в дискотека на Слънчев бряг станаха свидетели очевидци. В разгара на купона се оказа скандалната певица Мария Цветкова, която се подвизава с артистичния псевдоним Ариа.

Тя буквално се хвърли да прави секс на сцената с гигантска кукла на… Супер Марио. Потресаващите гледки слисаха дори най-освободените присъстващи.

Хубавицата преди време обяви, че бившият й – бизнесменът Динко Динев, не й давал да стане фолкпевица. Е, сега Ариа вече няма никакви задръжки и е по-разюздана от всякога. Още повече че наскоро скъса с

Продуктите на първите мъже се изследвали от химико-бактериологична лаборатория, последното си гадже – друг богаташ на име Цветан Петков, познат като Цецо Харема.

В разгара на джамборето край морето изпълнителката става доста палава, като на дансинга танцува с героя от компютърните игри Супер Марио. Танците обаче стават доста еротични в даден момент. Ариа награбва мъжката кукла за пакета. След това го обяздва, докато той лежи на земята. През цялото време под оскъдното облекло на чалга фурията на показ изскачат сините й прашки. В друг кадър пък Ариа буквално сяда върху лицето на един от мускулестите голи танцьори, които са част от шоуто.

„България Днес“ научи, че в куклата на Супер Марио всъщност е скрит популярният като рапър Памеца, който има и своя звукозаписна компания. За него се знае, че е лежал в затвора за разпространение на наркотици. Сега обаче е в ролята на интимна половинка на Ариа на сцената.

Необвързаната в момента певица може да бъде забелязана по плажовете в района на Слънчев бряг само в компанията на приятелки. Преди време тя въртеше любов с футболиста Георги Йомов. След като той бе хванат с допинг и изхвърлен от терените за 4 години, играчът стана безинтересен за Ариа и тя му би шута. Сега Йомов се залюби със сексапилна македонка. Мадамата се подвизава като Нал Александра в социалните мрежи и има собствена марка за дрехи.

---

България

Майка продава креватчето на мъртвия син, купувачът се връща седмица по-късно и казва

Когато Валари Уотс роди мъртвородения си син през юли, тя беше с разбито сърце. Все още скърбяща, тя реши да се раздели с повечето от вещите, които беше купила в очакване да върне Ноа у дома.

Тя обаче не искаше да се откаже от бялото креватче и реши да го изключи от гаражната разпродажба, която проведе миналия месец. Въпреки това, когато пенсионерът Джералд Кумпула го видя, поиска да го купи.

28-годишната Уотс се поколеба, но накрая отстъпи, когато чу, че 75-годишният Джералд е майстор, който прави пейки от употребявани дъски и табли.

„Бях малко по-спокойна  с това, защото той щеше да направи нещо хубаво“, каза Уотс. Тя се раздели с него срещу 2 долара.

Уотс разговаря с Лорен, съпругата на Джералд, и тя сподели сърцераздирателната си история, след като Лорен видя дрехите за новородени на разпродажбата и попита Уотс на колко години е синът й.

На път за вкъщи Лорен сподели историята на Уотс с Джералд. Кумпулите, които имат 15 деца и десетки внуци, знаеха, че креватчето принадлежи на Уотс. Седмица по-късно двойката достави пейка на Уотс, направена от яслите.

Говорейки пред TODAY.com, Уотс каза: „Красиво е. Помислих си: „Все още има любезни хора.“

Тя постави пейката в хола си, където може да си спомни Ноа.

„Изпълнена съм с радост, че не просто стои някъде неизползвана“, каза тя. „Сега мога да седя в нея, да държа мечето му, да мисля за него.“

Уотс беше почувствала по-слабо движение на плода в последните дни от доносената си бременност и Ноа беше роден на 22 юли чрез цезарово сечение, само след часове,  Уотс и годеникът Джими Хамблин научиха, че няма сърдечен ритъм. Според лекарите пъпната връв се е притиснала, лишавайки Ноа от кислород.

Снимка: FOX 9 Минеаполис-Св. Пол  

Снимка:  FOX 9 Минеаполис-Св. Пол

Кумпулите, чиято първа внучка беше мъртвородена, разбираха болката на Уотс по-добре от повечето.

„Неизползваното креватче е тъжно напомняне“, каза Джералд. „Пейката е по-скоро паметник. Това е част от това тъжно събитие, но не е напомняне, както би било едно креватче, празно креватче.

Уотс предложи да му плати, но Джералд отказа.

„Просто е хубаво да можеш да направиш нещо за някого. Хубаво е да помагаш на хората“, каза той.

Уотс има 7-годишна дъщеря Nevaeh и ще се омъжи за Hamblin тази есен. Тя заяви, че пейката – която стои близо до ъглова библиотека, която съдържа снимките на Ноа, неговите отпечатъци от ръце, стъпки и пепел – й помага да се справи със скръбта.

„В известен смисъл, когато седя в него, се чувствам утешена от присъствието му, въпреки че той не е тук“, каза Уотс, . „Това е като усещане за мир, всичко е наред. Когато се почувствам потисната, мога да седна на пейката и се чувствам добре, всичко ще бъде наред.”

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com