Свържете се с нас

България

US учени: В сряда и четвъртък се очакват най-мощните магнитни бури през този век

В сряда и четвъртък се очакват най-мощните магнитни бури през този век, биха аларма US учени.

В момента Слънцето се активизира и става с всеки ден по-силно, но все пак още не е достигнало пика си, който се очаква да е след няколко години.

А що се отнася до магнитните бури, то на 12 и 13 юли, баш преди Деня на Бастилията – френския национален празник, прогнозите сочат, че ще бъде постигнат най-високият връх не само за тази година, но и от началото на века.

И това съвсем няма да е пика на интензитета, а тук тепърва предстоят интересните и опасни случки. Слънцето тепърва ще бълва все повече огън и жупел към нашата планета, които ще прерастват във все по-силни магнитни бури, уточнява „Телеграф“.

Финт

Учените тепърва ще разясняват какво точно се случи в началото на този юли, когато в първите три дни имаше магнитни бури, но те объркаха експертите.

Прогнозите сочеха, че тези бури трябваше да бъдат глобални заради силните изригвания на Слънцето, които стигнаха Земята.

Въпреки прякото попадение на слънчевия вятър върху нашата планета, магнитни бури се случиха предимно в Северна Америка и Арктика, където имаше проблеми не само при чувствителните хора, но и при техниката и най-вече при комуникациите.

Учените обаче се изненадаха защо директната атака на Слънцето не бе отразена от Земята в мощна магнитна буря. Нещо се случи, но точно какво, бъдещето ще покаже.

Екстрасенси

Новите магнитни бури на 12 и 13 юли първо трябва да ударят Северна Америка и Арктика, а после да се разпространят върху други части на планетата. Но този път учените са предпазливи и не смеят да твърдят, че очакваните най-мощни щурмове ще бъдат глобални.

Иначе съветите са ясни – да се пазят предимно хората, които имат проблеми със сърдечно-съдовата система, с дишането, главоболие, дископатия, ревматизъм, артрит и други подобни. Дори посред лято, могат да им се стоварят от небето неприятности.

Любопитно, но и напълно обяснимо е как екстрасенси се оплакаха, че магнитните бури им объркват осезанията и те губят възможностите си. Като по-чувствителни, напълно е възможно тази засилена активност да им се отразява зле.

Други пък е напълно вероятно да се активизират и да започнат да виждат и усещат неща, до които преди не са могли да се докоснат. Засега родни екстрасенси не са се оплаквали от проблеми с магнитните бури, но интересното тепърва предстои. /Zdrave.to

---

България

Големият победител Иван Рълев: Свободен съм! С Денислава бяхме заедно, но не сме един за друг

Големият победител в „Игри на волята“ Иван Рълев разкри истината за отношенията си с участничка от риалитито. Двамата с Денислава Велкова са имали кратък романс, след края на снимките край Царево.

„Може би емоцията там беше много силна и това повлия на нашите отношения, които за кратко имахме. Приключиха. Останахме си в приятелски отношения, нищо лошо нямаме, но не сме един за друг“, коментира Рълев в предаването „Събуди се“ по Нова Тв.

В предаването атлетът имаше много емоционална среща и с бившата си приятелка – Йоанна. Тогава девойката бе категорична, че ще изяснят отношенията си след края на сезона. По всичко личи, че двамата не са успели да изгладят различията си и не са се събрали.

„В момента нямам човек до себе си. Изключително фокусиран съм върху работата, която развивам и бизнеса си.

Не остава време за това. Ако имам човек искам да се раздавам на максимум за него и не смятам, че в момента е времето да имам сериозни отношения с някой, защото връзката няма да е пълноценна и няма да мога да дам това, което мога“, допълва шампионът.

Веднага след излизането си от формата Рълев започва да работи в своята нова лаборатория и споделя, че от тогава до сега няма почивен ден. Той разкрива, че инвестицията за лабораторията не е от наградата, а е купил всичко нужно с подкрепата на своите родители. На финала той дори посвети победата на баща си и сподели, че е много щастлив, че е накарал родителя си да се гордее с него.

---

България

След като спечели 100 бона Иван Рълев скъсал с гаджето преди 3 дни

Победителят в Игри на волята Иван Рълев е имал бурна връзка с другата участничка в продукцията Денислава, но двамата са се скарали до преди дни. Това признава самият той в интервю, видя NEWS2.

„Двамата с Дени сме силни характери и отношенията ни са доста бурни.

Преди два-три дни се скарахме и не знам как ще продължат отношенията ни натам“, призна Рълев.

Той също така каза, че два остри камъка брашно не мелят.

Официалното признание за връзката му с Денислава показва, че очевидно нещата с бившата приятелка на Рълев Йоанна са останали в сферата на приятелството.

От друга страна, наскоро Денислава, попитана за отношенията й с мъжете в Игри на волята, сложи знак „хикс“ не само на Мастагарков и Мартин, но и на Рълев.

Денислава каза, че към момента няма мъж до нея и иска да е сама.

---

България

Милионери: Служители в завод прибраха 11 млн. евро с хитра схема

В рамките на година група крадци успява да отмъкне благородни метали като злато и сребро на стойност най-малко 11 милиона евро.

Това се е случвало от медодобивен завод в Хамбург, според разследванията – в периода февруари 2020 г. – януари 2021 г., разказва германското издание „Билд“.

Прокуратурата на Хамбург е повдигнала обвинения срещу петима души – на възраст между 33 и 50 години, за сериозни групови и търговски кражби. Друг заподозрян е обвинен в помагачество и съучастие в тежки групови кражби.

Твърди се, че обвиняемите са откраднали около 5000 килограма – „междинни“ и странични „продукти“, съдържащи благородни метали на обща стойност около 11 милиона евро от помещенията на компанията. След това са ги препродавали.

Откраднатите стоки са т. нар. „сурово сребро“. Остатъците от необработено сребро се създават по време на процесите на рециклиране и обработка на метали.

Твърди се, че крадците са изпращали част от плячката си на металообработващи компании в Турция. Те използвали крипто клетъчни телефони за вътрешна комуникация.

Кои са крадците милионери?

Твърди се, че в схемата са участвали бивши и настоящи служители на завода, както и доставчици на услуги, които са имали достъп до помещенията му.

Полицаи под прикритие се натъкнали на група от поне единадесет заподозрени. Разследващите идентифицирали 36-годишният Махмут С. от Фреденбек в Долна Саксония като ръководител на бандата.

В хода на разследването са конфискувани три луксозни автомобила. Делото започва на 12 декември в Окръжния съд на Хамбург.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com