Свържете се с нас

България

Newsweek сензационно: САЩ дадоха зелена светлина на Москва да тества ядрени оръжия

Тази седмица САЩ извършиха химическа експлозия на ядрен полигон в Невада. Подобна стъпка може да тласне Руската федерация към собствени ядрени опити, съобщава Newsweek.

Вашингтон проведе подземни тестове, насочени към „откриване на ядрени експлозии с ниска мощност по целия свят“, се отбелязва в прессъобщение на Министерството на енергетиката на САЩ.

Тестовете са извършени часове след като руският парламент гласува за оттегляне на ратификацията на Договора за забрана на ядрените опити.

„Тези експерименти насърчават усилията ни за разработване на нови технологии в подкрепа на целите на САЩ за неразпространение на ядрено оръжие“, каза Кори Хиндерщайн, заместник-администратор по неразпространението на ядрени оръжия в Националната администрация за ядрена сигурност.

По думите му, това ще помогне за намаляване на глобалните ядрени заплахи чрез по-добро откриване на ядрени опити.

Според журналисти от Newsweek, по този начин САЩ може да са дали зелена светлина на Москва да тества ядрени оръжия.

На свой ред експерти по контрол на въоръженията заявиха, че оттеглянето на Русия от договора показва, че Кремъл е готов да възобнови ядрените опити, освен това Руската федерация има най-големия ядрен арсенал в света.

Председателят на Долната камара на руския парламент Вячеслав Володин заяви, че Москва се оттегля от договора заради „безотговорното отношение“ на САЩ към глобалната сигурност.

Руският президент Владимир Путин направи многократни изявления относно ядрените оръжия. Според него Руската федерация ще бъде готова да използва оръжия за масово поразяване за защита на територията си.

Някои анализатори изразиха опасения, че деокупацията на Крим ще се превърне в „червена линия“ за Путин.

Наскоро представителят на Кремъл Михаил Ковалчук ​​предложи тестване на ядрени оръжия на полигон на Нова Земя, за да се сплаши Запада.

---

България

Големият победител Иван Рълев: Свободен съм! С Денислава бяхме заедно, но не сме един за друг

Големият победител в „Игри на волята“ Иван Рълев разкри истината за отношенията си с участничка от риалитито. Двамата с Денислава Велкова са имали кратък романс, след края на снимките край Царево.

„Може би емоцията там беше много силна и това повлия на нашите отношения, които за кратко имахме. Приключиха. Останахме си в приятелски отношения, нищо лошо нямаме, но не сме един за друг“, коментира Рълев в предаването „Събуди се“ по Нова Тв.

В предаването атлетът имаше много емоционална среща и с бившата си приятелка – Йоанна. Тогава девойката бе категорична, че ще изяснят отношенията си след края на сезона. По всичко личи, че двамата не са успели да изгладят различията си и не са се събрали.

„В момента нямам човек до себе си. Изключително фокусиран съм върху работата, която развивам и бизнеса си.

Не остава време за това. Ако имам човек искам да се раздавам на максимум за него и не смятам, че в момента е времето да имам сериозни отношения с някой, защото връзката няма да е пълноценна и няма да мога да дам това, което мога“, допълва шампионът.

Веднага след излизането си от формата Рълев започва да работи в своята нова лаборатория и споделя, че от тогава до сега няма почивен ден. Той разкрива, че инвестицията за лабораторията не е от наградата, а е купил всичко нужно с подкрепата на своите родители. На финала той дори посвети победата на баща си и сподели, че е много щастлив, че е накарал родителя си да се гордее с него.

---

България

След като спечели 100 бона Иван Рълев скъсал с гаджето преди 3 дни

Победителят в Игри на волята Иван Рълев е имал бурна връзка с другата участничка в продукцията Денислава, но двамата са се скарали до преди дни. Това признава самият той в интервю, видя NEWS2.

„Двамата с Дени сме силни характери и отношенията ни са доста бурни.

Преди два-три дни се скарахме и не знам как ще продължат отношенията ни натам“, призна Рълев.

Той също така каза, че два остри камъка брашно не мелят.

Официалното признание за връзката му с Денислава показва, че очевидно нещата с бившата приятелка на Рълев Йоанна са останали в сферата на приятелството.

От друга страна, наскоро Денислава, попитана за отношенията й с мъжете в Игри на волята, сложи знак „хикс“ не само на Мастагарков и Мартин, но и на Рълев.

Денислава каза, че към момента няма мъж до нея и иска да е сама.

---

България

Милионери: Служители в завод прибраха 11 млн. евро с хитра схема

В рамките на година група крадци успява да отмъкне благородни метали като злато и сребро на стойност най-малко 11 милиона евро.

Това се е случвало от медодобивен завод в Хамбург, според разследванията – в периода февруари 2020 г. – януари 2021 г., разказва германското издание „Билд“.

Прокуратурата на Хамбург е повдигнала обвинения срещу петима души – на възраст между 33 и 50 години, за сериозни групови и търговски кражби. Друг заподозрян е обвинен в помагачество и съучастие в тежки групови кражби.

Твърди се, че обвиняемите са откраднали около 5000 килограма – „междинни“ и странични „продукти“, съдържащи благородни метали на обща стойност около 11 милиона евро от помещенията на компанията. След това са ги препродавали.

Откраднатите стоки са т. нар. „сурово сребро“. Остатъците от необработено сребро се създават по време на процесите на рециклиране и обработка на метали.

Твърди се, че крадците са изпращали част от плячката си на металообработващи компании в Турция. Те използвали крипто клетъчни телефони за вътрешна комуникация.

Кои са крадците милионери?

Твърди се, че в схемата са участвали бивши и настоящи служители на завода, както и доставчици на услуги, които са имали достъп до помещенията му.

Полицаи под прикритие се натъкнали на група от поне единадесет заподозрени. Разследващите идентифицирали 36-годишният Махмут С. от Фреденбек в Долна Саксония като ръководител на бандата.

В хода на разследването са конфискувани три луксозни автомобила. Делото започва на 12 декември в Окръжния съд на Хамбург.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com