Свържете се с нас

България

214 като Захари Шулев се гаврили с животни, само един е в затвора

214 са се гаврили с гръбначно като насилника Захари, който мъчи кучето Мечо. Толкова са делата за насилие над животни в районните прокуратури в страната от началото на миналата година до днес, показа справка, изготвена за „Телеграф”.

Данните са от районните прокуратури, както и от съдилищата в София, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе и Благоевград. Повечето образувани досъдебни производства се прекратяват, тъй като разследването удря на камък и униформени и обвинители не успяват да стигнат до извършителите на жестоките посегателства над животинките. До съд пък стигат малцина, и то само ако деянието е с летален изход за жертвата.

Изправените на подсъдимата скамейка насилници се отървават съвсем тънко – с глоба, която в масовия случай е 1000 лева или с „пробация”. Има само един-единствен случай на осъден на 8 месеца затвор ефективно. Става въпрос за мъж, който се е гаврил с безстопанствено куче в Казанлъшко. Случаят нашумя през 2019 г., след като в мрежите бе разпространен клип, на който се вижда как 32-годишният тогава мъж от Мъглиж подмята във въздуха малко куче, заравя го в купчина зърно и не му дава възможност да диша. Пред съда садистът се оправда, че кученцето го ухапало по време на игра и той решил да му даде урок. Първоначално Ангелин, който има и други присъди, бил осъден на „пробация”, но впоследствие отнесъл окончателно ефективно наказание. През миналата година присъдата на Ангелин А. е изтърпяна.

Друг осъден, но на глоба, е ловджия от Неврокопско. Случаят е от миналата година. Една вечер Г.Ц. се прибирал от лов. Тръгнал с автомобила си, като след него тичало кучето му – порода „Английски сетер”. Наближавайки главния път в района на местността Летището до гр. Гоце Делчев, той спрял автомобила си и слязъл, за да прибере животното в клетка. Забелязал друго куче, порода „Средноазиатска овчарка”, което нападнало неговото. Мъжът грабнал пушката и гръмнал овчарката с патрони за дивеч. Кучето извило, отскочило назад и се затичало към стопанина си М., който се намирал наблизо. Тогава ловецът произвел втори изстрел, вследствие на което животното се претърколило.

Стопанинът на пострадалото животно се възмутил от действията на обвиняемия. Между двамата мъже възникнал конфликт. М. се опитал да го спре и го предупредил, че ще се обади в полицията. Г.Ц. успял да се качи в колата и напуснал местопроизшествието. Пострадалото куче веднага било закарано при ветеринарен лекар, който го прегледал и установил две рани – на единия крак и на гърба. Овчарката била в изключително тежко състояние и починала, докато й била оказвана медицинска помощ. Виновникът е освободен от наказателна отговорност и понесъл административно наказание – глоба в размер на 1000 лева. От извършената съдебно-оценителна експертиза е видно, че стойността на средноазиатска овчарка е 1350 лева. kriminalno

---

България

Обирджиите на инкасото от Благоевград се оказаха идиоти

Инкасо обирджиите от Благоевград изпуснали чувалите с парите, твърди Струма.ком, позовавайки се на собствени източници. Припомняме, че при дръзкия обир днес бе застрелян 52-годишен охранител, който е опериран по спешност и в момента се бори за живот в столична болница

Ето какво разказват полицейски източници:

Около 6:30 часа охранителите били в помещение под банката, откъдето изнасяли парите, за да ги натоварят в микробуса. Внезапно се приближили трима мъже, а след тях и автомобил, който се движел на заден ход. Мъжете връхлетели при охранителите, единият с насочен към тях пистолет, след което нападателите грабнали няколко торби с пари и хукнали да бягат.

След тях тръгнал и единият от охранителите, хвърлил се върху единия от нападателите и обирджията произвел изстрел.

Охранителят паднал на земята. Колегите му започнали да преследват нападателите, но те бързо се качили в автомобила и потеглили с мръсна газ, изоставяйки единия от съучастниците си, който носел торбите.

Уплашен, той зарязал торбите с парите и тичал по автомобила.

Уточнява се дали 1 от торбите е останала в някои от съучастниците му, но на земята след грабежа със сигурност са останали 4.

Охранителите го преследвали, но не успели да ги догонят, единият от тях помогнал на ранения си колега и извикал полиция и Спешен център.

Според непотвърдена информация и охранителят е стрелял. Дали е уцелен някой от нападателите е неясно, но цялата история прилича на аматьорско изпълнение.

---

България

Тия изкукаха! Глоба и отнемане на книжка за шофиране с яке или палто

Водачът на автомобила е длъжен да осигури пълна свобода на движение на крайниците си! За да може свободно да извършва всякакви маневри, необходими за безопасно движение по обществен път. Това изисква законът за движение по пътищата в Гърция.

Въпреки че не е ясно как точно шофьорите ще постигнат пълна свобода на движение, тъй като не се казва какво облекло е позволено да носят по време на шофиране.

Tова означава, че трябва да пътуват с дрехи, които не ограничават движенията им. Дебелото палто или яке със сигурност не попадат в тази категория.

Ако шофирате, докато носите яке или палто, има вероятност да бъдете глобени от пътната полиция като част от потенциална проверка и ако попаднете в инцидент с ограничително облекло и се окаже, че то е допринесло за инцидента, тогава нещата стават още по-сложни.

Санкцията за нарушаване на разпоредбите е както парична, така и административна.

Глобата е 100 евро, а шофьорската книжка се отнема на място за 30 дни.

Въпреки това предвид известната лоялност на гръцката полиция към нарушителите има надежда, че тази доста абсурдна клауза от правилата за движение ще се прилага изключително рядко, освен ако нямате личен конфликт с полицай, предаде кореспондентът на Bulgaria ON AIR Силвия Станчева.

---

България

Свалят Рачков от ефир? Сполетя го съдбата на Цитиридис

Два дни след като Николаос Цитиридис се сбогува с телевизионната си аудитория, друго шумно рекламирано предаване също слиза от ефира, само че не на Би Ти Ви, а на Нова.

Телевизията спира неделното шоу „С Рачков всичко е възможно”. Последният ефир на водещия Митко Рачков за тази година е планиран за неделя, 3 декември, пише „Уикенд”.

Докато Николаос Цитиридис вдигна голяма пушилка заради свалянето на вечерното си шоу от телевизионната програма, другият любим комик на българския народ – Димитър Рачков, не се оплаква.

От Нова телевизия просто пуснаха телевизионната програма за 10 декември, неделя, в която ясно се вижда, че на мястото на неделното предаване на актьора ще се излъчва филм. От шоуто му пък обявиха, че закриват сезона на 3 декември. Не е ясно дали ще последва ново издание.

„С Рачков всичко е възможно” е единственото предаване от вечерната програма на Нова тази есен, което така и не успя да бие по рейтинг конкуренцията си от Би Ти Ви. Още в началото на сезона самата телевизия се похвали със завидни резултати на всички свои актуални сериали, както и на предаванията си „Игри на волята”, „Черешката на тортата” и „Сделка или не”.

Единственото пропадане в гледаемостта на канала се оказа Митко. Традиционно любимец на родната публика, той не успя да бие рейтинга на музикалното шоу „Гласът на България” по Би Ти Ви. Това беше голяма изненада, тъй като в комедийното му предаване редовно гостуват и други народни любимци:

Герасим Георгиев-Геро, Юлиан Вергов, Боби Турбото, Милица Гладнишка, спортисти, фолк певици, актьори от актуалните сериали на телевизията, както и звезди от други нейни предавания. Въпреки това Митко не успя да събере достатъчно зрители, за да си гарантира ефир до Нова година.

Не е ясно дали предаването му, което тази есен преживя втория си сезон, ще съществува и занапред. Слабият интерес към него показва, че въпреки всички усилия на екипа, зрителите трудно го приемат.

В лично качество обаче Димитър Рачков обаче няма причини да се тревожи за телевизионната си кариера. Очаква се още през февруари комикът да се завърне на екран като водещ на очаквания нов сезон на най-успешното до момента шоу на Нова „Като две капки вода”.

Всъщност последното му предаване на 3 декември е замислено именно като подгряване за предстоящия сезон на „Капките”. Гости в него ще бъдат звезди от предишни издания на шоуто за имитатори.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com