Свържете се с нас

България

Хороскоп за декември от Анджела Пърл-Водолей успех и финансово благополучие, Козирог добра финансова печалба

Зимата се промъква към нас през последния месец от годината. Какъв ще бъде и какво ще ни донесе? До голяма степен всичко зависи от нас, но тогава, дори без влиянието на звездите, не можем да направим това, което искаме. За да разберем всички подробности, използвахме помощта на любимия ни астролог – Анджела Пърл, който всеки месец ни прави щастливи с най-точните и верни прогнози.

Споделяме с вас хороскопа от Анджела Пърл за декември 2018 г. И нека да е зима навън, но от предсказанията на астролога, душата да е слънчева и топла.

Хороскоп за декември от Анджела Пърл

 

Овен

Традиционно започваме с прогнозата за Овен. Този месец Венера ще има специално влияние върху този знак на зодиака. След 3 декември планетата влиза в осми финансов дом на Овен, който обещава добра парична печалба. Можете да получите бонус или да върнете дълг, които не сте очаквали. По принцип Венера е приятна планета, което означава, че тя ще донесе добри новини.

Също така, осми дом е дом на интимността, а самата Венера е планета на любовта, което обещава на Овен нова любов. Венера ще бъде в осми дом през декември, което означава, че целият месец ще бъде изпълнен с положителни емоции и приятни изненади. В навечерието на празниците е двойно приятен.

През последните три седмици на ноември можеше да има закъснения в работата поради ретроградност, но след 6 декември ситуацията ще се подобри и нещата ще се движат, така че не бива да се притеснявате и да прибързвате нещата. През декември Овен ще иска да пътува и не се лишава от това. Най-вероятно обстоятелствата ще бъдат в полза на пътуването.

Има шансове за нови срещи, които ще донесат много емоции и впечатления. Декември също допринася за придобиването на нови знания, така че, ако имате намерение да научите нещо ново, тогава е време да го направите. Животът ще осигури интересни възможности. След 8 декември е най-доброто време да съживите всичките си идеи и планове.

 

Телец
Венера царува за Телец през декември и ще донесе само положителни промени. Планетата ще бъде особено засегната от сегмента на взаимоотношенията. През декември Телец има голям шанс да посрещне любовта си или да подобри отношенията си с партньора. Това е подходящо време за изграждане на взаимоотношения. Не е необходимо обаче да бързате и да действате неравномерно.

Също през декември Телците ще могат да правят успешни сделки и да решават всички въпроси. Венера ще донесе пари, но не и на Телец, а на неговите партньори. Може би вашият съпруг ще получи желаната работа, ще дадете на партньора си необходимата подкрепа.

Всички планети обещават на Телец нови запознанства, неочаквани срещи и бурни романи. Нека новите емоции, хора и събития дойдат в живота ви, няма да съжалявате. До 6 декември обаче астрологът не съветва да не предприемате важни стъпки и не трябва да влизате във важни сделки, но след 6-ти нещата ще се развият добре.

 

Близнаци

Ретроградната Венера, която дълго време възпрепятстваше развитието ви, но сега се разгръща и ще тръгне от третия си дом. Това означава, че животът бавно ще започне да се подобрява. Всяко объркване и проблеми ще бъдат решени и животът ще се върне към нормалното.

Близнаците трябва да обърнат внимание на работата. Ако полагате усилия, можете да получите добра печалба или увеличение. Ако търсите дълго време работа, то ще се намери през декември. Всички забавени заплати и бонуси ще бъдат платени, но само след третия ден. Декември е добър месец за разрешаване на конфликти, всичко ще бъде решено.

Близнаците трябва да направят своето здраве и да очистят тялото. Това е причина да отидете на лекар или да направите други уелнес процедури. Целият месец ще бъде богат и затова се нуждаете от добро здраве.

 

Рак

Декември може да бъде много творчески месец за вас. Ако имате някаква идея от дълго време, сега е времето да я въплътите. Има шанс за почивка, както и бурна романтика. Раковете трябва да очакват добри новини и някакво попълване в семейството: това може да бъде новина за бременност и факта, че някой ще се ожени.

Месецът ще бъде важен във всичко, което засяга работата. Добри новини могат да ви очакват, както и успех в бизнеса. Има вероятност за някаква глобална промяна. Може би решите да се откажете от работата си и да започнете свой собствен бизнес. Всички предприятия ще бъдат короновани с успех.

Раковете трябва да мислят за промяна на навиците. Ако, например, искате да се откажете от пушенето, сега е най-доброто време за това. Декември е добър момент да се грижи за вашето здраве, да отслабнете и да изчистите тялото. През декември всичко ще бъде лесно за вас, така че не се страхувайте да действате!

 

Лъв
Скъпи Лъвове, през декември ще откриете нещо прекрасно и радостно. Нещо добро ще се случи в къщата на Лъвовете, може би ще имате шумна семейна почивка, както и големи и приятни покупки също са възможни. Този месец Лъвовете трябва да се посветят на семейството и дома си. Това е подходящо време за помирение и обединение със семейството. Не пропускайте шанса си!

Има вероятност да вземете заем, големи разходи са възможни, но за закупуване на нещо полезно за къщата или дори недвижими имоти. Ако ще се премествате, сега е подходящо време за това. Уверете се, че отивате на по-добро място и там ще имате добър живот.

След интензивна комуникация със семейството, трябва да отделите време за себе си. За този перфектен край на декември. Има шанс да продължите дълго пътуване. За Лъв е време да разбере живота си и да възстанови реда. Починете, за да спечелите сила преди празниците.

 

Дева

Венера ще донесе много комуникация и нови познати. Има възможност да се срещнете с нови приятели, да правите полезни връзки и дори да намерите любовта си. Дева я чакат добри новини, свързани с членове на семейството, може би дори за попълнение в семейството.

Добър този месец и за обучение. Можете да отидете на курсове, които отдавна са планирали да отидат. Може би ще започнете да учите. Има място в този месец и творческа атмосфера, особено добре е да започнете всичко свързано с изразяване на мисли – да започнете да пишете книга или дневник. Можете да изчакате успеха.

Този месец обещава да бъде добър. Звездите казват, че Дева ще отиде на почивка някъде в края на месеца. Използвайте това време продуктивно и реализирайте своя творчески потенциал. Дева се нуждаят от търпение, защото най-вероятно този месец ще бъде доста активен за половинките си и ще трябва да осигури много подкрепа. Конфликтите са възможни и вие сте тези, които ще трябва да ги избягвате и уреждате.

 

Везни
Декември ще донесе на Везни много добър и скъп подарък. Този месец ще бъде много успешен, добре е да започнете нов бизнес, той със сигурност ще донесе пари. Везните ще получат голяма печалба, ако започнат нов бизнес и ще се справят много добре. Финансово това е един много благоприятен месец. Венера ще ви даде сила и вяра в себе си. Да – и всичко ще се осъществи!

За Везни, декември обещава приятни срещи. Има огромен шанс да се срещнете с нова любов и да намерите щастие. Също така ще има възможност да получават приятни и радостни новини от брат или сестра, някои промени ще се случат в семейството. Може би няма да ви харесат тези промени, но всичко ще бъде за по-добро.

В края на месеца се очакват приятни новини за работата. Ще получите повишение или добра награда за работата си. Ако всички проекти и бизнес дела се приключат навреме, това ще има положителен ефект върху кариерното и финансовото благосъстояние. Везни ще променят социалния си статут този месец: това би могло да бъде нова позиция, брак или бременност. Този месец със сигурност ще бъдете готови!

 

Скорпион

Венера също ще има ефект върху Скорпионите: с пари и любов този месец те ще имат всичко в перфектен ред. Скорпиос през декември ще бъде неподражаем и красив. Много е хубаво да правите различни козметични процедури и да се грижите за красотата му. Затова се регистрирайте в козметика сега, но не назначете процедурата преди седмия.

Ако през периода на ретроградна Венера се разделихте с партньора си или паднахте, завръщането на планетата в правилната посока ще постави всичко на свое място. Ще разберете какво наистина чувствате и ако това е облекчение, тогава решението е било правилно. Тези взаимоотношения вече не трябва да се връщат.

За Скорпион, които са женени, това е време на хармония. Вие и вашият партньор ще разрешите всички конфликти и ще имате мир. Хармонията ви очаква в отношенията с бизнес партньорите: преговорите ще бъдат короновани с успех. Важно е само да прехвърлите всички важни въпроси до средата на месеца след 7 декември.

 

Стрелец

Стрелец през декември се нуждае от почивка. Венера ви обещава пътуване, което ще ви помогне да се отпуснете. Ако планирате ваканция, изберете красиво място за пътуване с изгледи, които заслужават окото. Правете нещо за себе си, това ще ви помогне да презаредите нови сили и вдъхновение.

Звездите обещават пътуване със Стрелец, пътуване или дългоочаквана среща. Венера може да ви помогне да намерите любов или добър приятел, така че погледнете по-отблизо хората. Този месец обещава да бъде много успешен за ново начало. Също така, той ще бъде проспериращ от гледна точка на финансите, има възможност да спечели повече печалба отвън, а не от работа.

През декември можете да подобрите себе си: диети, нови тренировки, козметични процедури и операции. Този месец ще бъде много благоприятен, но само след 7 декември.

 

Козирог

Този месец Козирозите могат да реализират добра финансова печалба от своя бизнес или втора професия. Ако нямате собствен бизнес, но искате да започнете, след 7 декември трябва да го направите. Мечтите и плановете могат да се реализират през декември.

Ретроградният Меркурий може да развали плановете в началото на месеца, така че планирането е по-добро след 6 декември, тогава всичко ще бъде наред. Добре е да се отървете от зависимостите и болестите през декември. Този месец ще бъде по-лесно да го направите, затова откажете пушенето и яденето на сладкиши. Може да се наложи да се подложите на медицински преглед и тест този месец.

През втората половина на месеца след 13 декември е възможно пътуване. Може би ще получите някои документи или резултати от тестове, някой проблем ще бъде решен. Декември също е месецът на любовта и партньорството за Козирозите, е време да изградим взаимоотношения или да срещнем един духовен партньор.

 

Водолей

Венера обещава за Водолей успех и финансово благополучие. Имате шанс да получите нова длъжност или да промените социалния статус, като се изкачите по стълбата на кариерата. По принцип ще спечелите победа, ще постигнете успех и ще получите подходяща награда, както и универсално признание. Водолей ще са на гребена на славата, затова се старайте да не пропускате този момент.

След 13 декември животът ви ще се преобърне и ще жънете победа след победа. През декември можете да започнете свой собствен бизнес, най-важното е да не се страхувате и да действате активно, енергично. Много Водолеи ще намерят нова работа и ще се погрижат за здравето си. Този месец е добър за всичко.

Има шанс, че ще имате нов социален кръг, не се страхувайте да се запознавате, може да са полезни връзките ви. Този месец ще бъде много продуктивен, ще трябва да работите много, понякога дори и за чужбина. Но в края на месеца се планира голяма покупка.

Радвайте се, всичко ще се осъществи!

 

Риби

Риби през декември обещава дълги пътувания, те ще бъдат много положителни и радостни. Ще имате възможност да се срещнете с близки, да се срещнете и с любов в чужбина. Венера ще придружава всичко, свързано с пътуване до други държави. Бъдете внимателни от 1 декември до 6 декември, защото Меркурий все още ще е ретрограден.

През декември Рибите ще имат късмет в кариерата си, най-вероятно ще получат нова длъжност или работа. Може би това малко постижение ще бъде стъпка към глобална цел. Те ще трябва да опитат, но всичко ще свърши.

Рибите могат да чакат промени, които не харесват, но не се разстройвайте предварително, всичко може да се обърне във ваша полза. Всичко ще се оправи, просто трябва да повярвате!

Хороскопът за декември за всички знаци обещава добри промени, парична печалба и интересни новини. Така че се чувствайте свободни да се справите с всеки бизнес и да прекарате продуктивно и активно през последния месец от годината. Благодарение на съветите на невероятната и удивителна Aджела Пърл можете да извлечете максимума от този месец за себе си. Основното нещо е да действате и да вземете съдбата в собствените си ръце!

---

България

Това е реалната цена на 500 грама козунак за Великден, обяви шеф Немигенчев

С наближаването на Великден се увеличават проверките за качеството и цената на козунаците. От Сдружението за достъпна и качествена храна алармират, че на пазара се предлагат козунаци без етикет и срок на годност.

„Ако козунакът от магазинната мрежа е без етикет, е притеснително, тъй като там говорим за масова продажба.

Когато купувате от квартална пекарна, надали някой на щанда отпред лепи етикети и слага дата на производство.

Най-вероятно козунакът е произведен в същия ден или поне изпечен, тъй като козунакът е едно дълго производство и само този, който не е правил козунак, не знае, че има доста търкания до направата на един хубав козунак“, каза готвачът Николай Немигенчев, който е от УС на Сдружението за достъпна и качествена храна, предаде Пловдив 24 и Фокус.

По негови думи препоръчителният период на годност на един козунак е в рамките на 2-3 дни, но не защото той ще се развали, а защото ще изгуби вкусовите си качества и ще изсъхне.

Немигенчев поясни за Bulgaria ON AIR, че причината козунаците да издържат повече време в хранителните вериги се дължи на факта, че в тях се съдържат множество добавки.

В последните дни и седмици много хора заговориха за цените на козунаците, като някои ги намират в ценовия диапазон от 2 лева, до впечатляващите 100 лева. Според Немигенчев производството на козунак е доста специфично и изисква добро познание, заради това е и по-високата цена.

„Цената е важна, тъй като не може да очаквате за 2 лева да си купите нещо и то да бъде уникално.

500 грама козунак е напълно нормално да струва между 20 и 30 лева“, каза още Немигенчев.

 

---

България

Бившата на Благо Джизъса го ЗАБРАВИ, залюби бизнесмен от Варна

Поли е влюбена във варненския бизнесмен Петър

Запознали се в сладоледаджийница и веднага се харесали

Бившата на Благой Георгиев – Поли, окончателно го загърби. Красавицата има нов приятел, който се казва Петър, а между двамата кипи бурна любов от около месец. Това разкри самата екссъпругата на Джизъса пред „България Днес“.

„С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница. Много обичам да ходя там и да хапвам сладолед. Съвсем случайно се видяхме, не се познавахме до този момент. Той направи първата крачка, всичко стана супер спонтанно. Бях в Несебър, тъй като имам апартамент там. Първата ни среща бе през втората седмица на месец март“, разказва Поли за пръв път за новия си любим и първата им среща.

Поли е в Несебър, когато се влюбва в Петър

Петър има култов бар в центъра на Варна

„Много ни е добре заедно, обикаляме из Варна, ходим по ресторанти, разбираме се супер. Дори обмислям да си празнувам рождения ден там, който е утре. До този момент съм ходила от София до Варна няколко пъти, за да съм с него, но смятам да се преместя да живея там. Той е много зает, защото има бар в центъра на морската ни столица“, разказва за плановете и чувствата си Поли. На въпрос какво е разликата между Петър и Благо, хубавицата бе доста сдържана в изказването си, въпреки че знаем как Благо я третираше, докато бяха заедно.

Благой Георгиев

„Петър и Благо са много различни“, изказва се меко красавицата за бившия си съпруг.

Благой и Поли се ожениха на 26 юни 2022 година във Велинград на пищна церемония. През април 2023 година обаче тунингованата мадама изненадващо поиска развод от Джизъса. По това време той бе на самотен остров в Карибско море, докато участва в култовото шоу „Сървайвър“. След завръщането си от предаването Полина и Благой се срещат няколко пъти, за да обсъдят развода, който иска красавицата. В крайна сметка подписаха развода си в Софийския районен съд, а на него Благой се появи с новата си изгора Ивана – щерката на Ванко 1.

Поли и Петър се срещат в сладоледаджийница, той прави първата стъпка

Красавицата получава букет от рози от новия си любим

„С Благо не се разбирахме още отпреди да замине за „Сървайвър“, никога не бяхме на едно мнение. Благо искаше едно, аз друго. Просто сме много различни и нещата не се получиха. Когато останах сама, вече ми стана ясно, че ще е по-добре да се разделим. Тогава си дадох ясна представа, че искам развод“ – казва Поли.

Преди да се разбере за развода, изглеждаше, че всичко между известната двойка е цветя и рози, но се оказа, че нещата не са точно такива. Дано този път Полина да е намерила истинската любов в лицето на Петър.

---

България

Радостни новини за всеки пенсионер: Неочакван подарък от държавата!

През 2011 година в българската пенсионна система беше въведена една добавка. От тогава тя не е актуализирана нито веднъж. Дойде и нейният ред и тя ще получи увеличение от 3.5%.

Става въпрос за вдовишките пенсии, които имат характера на добавки. Вместо 26.% от пенсията на починалия партньор, както е сега, от 1 юли 2024 г. добавката ще бъде в размер на 30%, предаде „Стандарт“ и „Марица“.

Тъй като тази добавка се определя от пенсията на покойния, тя също се актуализира с всички останали пенсии. Ако покойният не е взимал пенсия, сумата се определя от пенсията или сбора от пенсиите, на които е имал право по ред на наследствените пенсии.

Наследствени са пенсиите, които обикновено получават деца на покойни родители. При наследствените пенсии обаче не може да се взима добавка заедно със самата наследствена пенсия.

Съпругът или съпругата, които са преживели, имат право на наследствена пенсия 5 години преди да имат възрастта за пенсиониране

Хората с 50% или повече инвалидност могат да получат добавката преди този срок, тъй като са неработоспособни.

В момента малко над 679 хиляди души получават вдовишки добавки

Почти 600 хил. от вдовишките пенсии се отнасят към пенсии за възраст и стаж. Към инвалидни пенсии се отнасят почти 67 хил. вдовишки добавки. 2318 са тези вдовишки добавки, които са към кооператорски пенсии. Има и почти 5500 добавки върху пенсии, които НОИ изплаща на базата на стаж в чужбина или смесен стаж.

Бонус за пенсионерите дава държавата. Специална програма им покрива дигиталното обучение.

До септември догодина трябва да стартира виртуална платформа за обучение на дигитални умения за възрастни, става ясно от отговор на социалния министър Иванка Шалапатова на въпрос на депутата Деница Сачева.

Министърът уточнява, че проектът „Предоставяне на обучения за дигитални умения и създаване на платформа за обучение на възрастни” по Плана за възстановяване и устойчивост се изпълнява в два компонента – първият е насочен към разработването на национална виртуална платформа за електронно обучение, през която ще се обучават безработни и заети лица, а вторият е за предоставяне на обучения на работната сила за придобиване на базово или средно ниво на дигитални умения.

Засега процедурите по разработването на онлайн платформата се бавят заради обжалвания, става ясно от отговора на министъра. Съгласно графика крайният срок за стартиране на платформата е септември 2024 г., уточнява Шалапатова.

Вече са разработени и утвърдени програми за обучение на възрастни, извън образователната система, както е и утвърден сертификатът, който те ще получат. Приет е и правилник за реда, при който ще се отпускат ваучери за обучение.

Кой има право да провежда обучения с ваучери на заети и безработни лица

Предстои да се адаптира модул в електронната платформа на Агенцията по заетостта за регистриране на доставчици на обучения по дигитални умения и на електронни ваучери, пише още в отговора на министъра. Предвижда се това да приключи до 1 октомври тази година. веднага след това ще започне и регистрацията на доставчиците.

След публикуване на първите списъци на одобрените доставчици на обучение, ще стартира и процеса по набиране на електронни заявления от хората, които желаят да се обучават, се посочва в отговора.

От данните на Националният осигурителен институт за третото тримесечие на годината е видно, че близо 680 000 от пенсионерите получават вдовишка добавка от 26.5 на сто от пенсията на починалия съпруг или съпруга. От първи юли догодина този процент се увеличава на 30 на сто.

Осигурителният институт отчита, че 69 000 от пенсионерите с увреждания получават към пенсиите си добавка за чужда помощ от 207 лева, пише БНР. 114 са ветераните от войните, а тяхната добавка към пенсията е 276 лева. Все още 979-има възрастни имат и добавка за старост.

Този бонус бе отменен през 2000 година, но отпуснатите преди това все още се плащат.

За хора, навършили 75 години, се полагат 15 стотинки. За навършилите 80 – 23 стотинки. Това означава, че към края на септември приблизително 100 са били възрастните на около и малко над 100-годишна възраст.

По закона за политическата и гражданската реабилитация, НОИ плаща и добавки на 6352-ма репресирани, а размерът варира между 30 и 50 на сто от средната пенсия за предходната година, като от значение за точния процент е времето, в което тези хора са били в затвори, трудово-възпитателни общежития, или лагери.

Интернираните или изселваните също вземат между 10 и 20 на сто от средната пенсия като добавка.

Най-малко – 5 на сто от тях, е за репресираните висшисти, които са били заставяни да работят по строителни обекти, в чистотата или в селското стопанство.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com