Свържете се с нас

България

Тя докосна сърцата на безброй българи. Страшната болест победи. Преди малко издъхна Мартина

11-месечната Мартина Петрова, за която хиляди българи даряваха средства за лечение, не успя да се пребори с тежкото си заболяване. Левкемията не позволи на прекрасното момиченце да навърши 1 година само след няколко седмици.

Марти е починала днес в израелска болница, където лекарите се опитваха да овладеят тежката инфекция, поразила телцето й, след като трансплантацията на стволови клетки се оказа неуспешна.

Тъжната новина бе съобщена във Фейсбук страницата на групата „Да помогнем на бебе Марти“, в която всеки ден хиляди българи следяха състоянието на момиченцето и се молеха лекарите да успеят да я излекуват от жестоката болест.

„На небето изгря нова звездичка, която ще свети силно над нас! Тя ни даде много, сплоти ни, научи ни да си помагаме и да бъдем съпричастни, да бъдем благородни и благодарни! Тя ни научи, че за любовта няма граници, че можеш да обичаш силно без да си докоснал човек. Научи ни да се борим за чуждото щастие, научи ни да даваме от себе си без да очакваме нещо в замяна! Благодарим ти ,Марти!!! Ти беше чиста любов!!! Днес на този ден Светата Майка дойде да те вземе със себе си и да те излекува. В нейните ръце няма да усетиш по-вече мъка и болест! Свети,свети силно звездичке ! Обичаме те за винаги ❤❤❤ Ангели благодарим Ви за всичко! За любовта, за безсънните нощи, за молитвите, за кутиите, за паричната помощ. Благодарим Ви, че бяхте до нас, с нас в тази битка. Нека се съвземем от случилото се и ще напишем ясно и точно какво да се прави с кутиите и всичко останало“, написаха родителите на 11-месечното момиченце.

Мартина е диагностицирана с остра лимфобластна левкемия, когато навършва два месеца.

Родителите научават за болестта, след като детето вдига температура и е направена пълна кръвна картина, която показва, че левкоцитите са много над нормата.

Започва тежка химиотерапия с много странични ефекти.

До 25 март т.г. бебе Марти се лекува в ИСУЛ, но лекарите препоръчват лечението да продължи в чужбина. Благодарение на парите, дарени от хиляди българи, борбата за живота на момиченцето продължава в Истанбул. Там са направени химиотерапия и трансплантация на стволови клетки.

В края на юли обаче при изследвания става ясно, че трансплантацията е неуспешна, а левкемията се е завърнала със страшна сила.

След като получават няколко отказа от европейски клиники, родителите на Мартина имат одобрение за лечение в Израел. Но момиченцето развива много тежка бактериална инфекция и въпреки усилията на лекарите, не успява да се пребори.

Екипът на newsbul.com изказва искрените си съболезнования на родителите на Марти!

---

България

Пребили жестоко една от участничките в Ергена

Красавицата Виктория, която участва в Ергена, разказа за тежък инцидент.

Тя била жестоко пребита в Деня на влюбените от приятеля си.

„Последният ми приятел беше пиян,говорих му навъпреки, той се нервира, избягах от него, отидох в банята, той влезе и се започна цялото нещо. Нямам спомен от тогава, защото бях със сътресение на мозъка, синьо око и охлузвания“, сподели Валерия пред Алек.

„Не е побой, защото, ако беше решил да ме бие, можеше и да не изляза от банята“- Валерия разкри пред Алек какво е преживяла.

След този инцидент най-младата участничка попада в болница. Въпреки обаче сериозния инцидент и пуснатата жалба в полицията,по-късно тя я оттегля.

„Такива неща никога не трябва да ги пускаш да отминават“, каза Алек и обърна внимание на Валерия, че е допуснала грешка, като е оттеглила жалбата си.

 

---

България

Слави Трифонов и екипът му се завръщат в bTV с ново ТВ предаване

Екипът на Слави Трифонов се завръща в Би Ти Ви. Ще прави риалити „Бягство към победата“, което ще бъде излъчвано тази година.

Състезателното риалити се завръща в ефира на телевизията, за да предизвика участници и зрители да се впуснат заедно в динамична надпревара, чрез която да научат повече за България, преминавайки през нейната територия, история и култура и справяйки се с различни предизвикателства.

С „Бягство към победата 2: Съкровището“ bTV ще предложи тази година на зрителите още един развлекателен формат, с който медията затвърждава позицията си на доказана марка за създаване на едни от най-добрите световни и оригинални риалити предавания в българския телевизионен ефир.

„Бягство към победата 2 : Съкровището“ има състезателен характер. В него няколко двойки играчи, обединени от различни роднински, приятелски или други връзки, предприемат пътуване и преминават през разнообразни вълнуващи изпитания, за да стигнат до голямата награда, наричана „Съкровището“, предава Шоу Блиц.

Пътят на двойките се движи през различни локации в страната, които включват природни, исторически и културни забележителности. Всички указания и задачи, които получават участниците, са свързани с България – исторически личности и обекти, обичаи, реалност, бит и нрави. Част от указанията са под формата на изображения, логически и технически задачи или загадки.

Двойките тръгват заедно от едно място и през решаване на различните задачи разкриват нова информация, която ги превежда през пътуването и ще ги отведе до финала. Реализацията на формата е поверена на „ЕМД Ентертеймънт“ и Евгени Димитров – Маестрото, с чието име се свързват редица успешни телевизионни предавания като „Гласът на България“, „Music Idol“, „Dancing Stars“, “Lord Of the Chefs”, „България търси талант“ и други.

„Бягство към победата 2: Съкровището“ е изпитание за бързина, издръжливост, ориентация, съобразителност, способност за работа в екип и обща култура. Дълги преходи без почивка, хубави и лоши метеорологични условия, както и тежестта на собствения багаж са само част от трудностите, с които трябва да се справят участниците.

---

България

Ще бойкотират ли предаването? Зрителите в недоумение, след като Алек изгони любимката им снощи

Снощи в „Ергенът“ се случи нещо, което едва ли някой е очаквал. Алек Младенов изгони от имението най-харесваната от зрителите участничка – Васка Джурова .

В резултат страницата на предаването в социалните мрежи бе залята с възмутени коментари по адрес на Ергена и продукцията.

Васка, която е фармацевт, остана на церемонията на розата последна, заедно със Силви. Разбира се, всички дружно си отдъхнаха, убедени, че тази, която ще напусне имението, е Силви. Че как иначе, при все, че нито се спогажда с останалите, нито Алек проявява интерес към нея.

Е, той и към Васка го нямаше никакъв, но тя поне се ползваше със симпатии сред участничките, но явно последната дума е била на сценаристите. Васка Джурова остана сащисана от решението на ергена и не скри сълзите си пред камерите.

Тя се разплака и призна, че за нея това е било шок и се чувства зле, защото е започнала да харесва Младенов. „Не е ясно кога и как точно го хареса, като не си направи труда и веднъж да го заговори или да поиска среща, но тя си знае. Фалшива ми се струва, а и се говореше, че навън имала гадже“, коментират някои от зрителите, които явно не са сред най-големите й фенове.

Едно е сигурно обаче и това е, че Силвито ще си навлече още повече противници в имението.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com