Свържете се с нас

България

„Смелата майка“ Вера Иванова и арестуван за педофилия неин съдружник съсипвали деца и разведени родители! Василев обвинен от жена си, че насилвал 4-годишната им дъщеря

Нови потресаващи подробности разкри агенция ПИК за шефката на т.нар. „смели майки“ Вера Иванова и съдружника й Ивайло Василев, който преди време беше арестуван за педофилия. Двамата ръководят организацията Конфедерация за защита правата на децата.

Отработена схема за съсипване на деца и родителите им, преживели раздяла в семейството, прикрита под формата на <span>неправителствената организация, която уж защитава хлапетата и техните права, лъсва през 2016 година при разследване на скандален случай край морето, пише Дефакто.бг. Варненският зъболекар Ивайло Василев, срещу когото има обвинение, че е насилвал сексуално дъщеря си е заместник-председател на Конфедерация за защита правата на децата. Въпреки помпозното име на организация, от което би трябвало да следва, че същата се грижи за интересите на децата, това съвсем не е така. Конфедерацията е превърната в частна група за оказване на натиск върху социалните служби и съдебните органи в интерес на родителя, с когото работи. Тя обслужва основно свои членове, на които осигурява адвокати и психолози. Експертите пишат извънсъдебни експертизи по желание и поръчка на клиентите им, които те използват като доказателства пред съдебните и разследващи органи.

Членовете на Конфедерацията пък са си взаимни свидетели и са специализирани в мръсните номера срещу родителя враг. Именно с хора, близки организацията е пълен домът на Василев и улицата пред него, когато органите на полицията се опитваха да изпълнят указанията на съда, който е издал Заповед за незабавна защита срещу Василев заради подозрението, че е блудствал с детето си. Всъщност Конфедерация за защита правата на децата първоначално е съвестна организация, която действително работи за интересите на децата. Всичко обаче се променя, когато организацията получава лиценз за извършване на социални услуги. Това й позволява да създаде Център за обществена подкрепа, който да работи с родители и деца.

Според запознати всяко направление, издадено от социалните служби за ползване на съответния ЦОП се финансира от държавата с 2500 лв. Тогава около Ивайло Василев се формира група по интереси, която с фалшиво общо събрание спретва преврат на тогавашния председател Йордан Тодоров. За председател е избрана Вера Иванова със заместници адвокат Анели Чобанова, адвокат и на голяма част от членовете на Конфедерацията, и въпросният Ивайло Василев. В този момент Василев се развихря на територията на Варна и започва да обикаля социалните служби и да им оказва натиск по различни случаи, свързани с близките до него родители, водещи спорове за правата на децата си. От името на Конфедерацията той подписва социални доклади до съда, указания до социалните служби и жалби срещу тях, ако не удовлетворят исканията му по даден казус.

/ПИК

---

България

На 54 години жената на Стоичков изуми България на сватба в Мелник

Кадър Мика Стоичкова

За разлика от съпруга си Мариана Стоичкова много рядко се появява в публичното пространство дори в социалните мрежи.

Това се случи сега, когато дъщеря й Мика пусна обща снимка от сватба в Мелник.

Прави впечатление, че на 54 години жената до легендарния футболист изглежда все така свежа и енергична.

Тя е облечена в елегентна тъмна рокля, а на снимката са заедно с Христо Стоичков и двете им дъщери.

Стоичков неведнъж е казвал, че тя е най-верният му другар в живота.

Преди време самият Стоичков призна, че неговата съпруга е най-добрия му приятел и най-верния другар в живота. „Тя е невероятна жена. Всичките тези години е била грижовна, всеотдайна, отговорна. Стоически понасяше постоянното ми отсъствие, беше като баща и майка на децата“, каза по време на бенефиса си той.

През 2019 година на 50-годишния й юбилей той организира бляскаво парти в Маями.

---

България

Нов удар за Лидл, Билла и Кауфланд от български гигант обяви БТВ

Тежка година се очертава в битката в търговията на дребно в България.

Освен влизането на „Карфур“ и други сериозни играчи посягат към короната на немските гиганти „Лидл“, „Билла“ и австрийската „Билла“.

Сега стана ясно, че българската верига „Фантастико“ се активира сериозно с огромна инвестиция в София.

Започнат е неин обект в софийския квартал „Орландовци“, предаде БТВ. Компанията съобщава, че обектът е с обща площ от над 14 000 кв. м, а инвестицията ще е за над 23 млн. лв. Наетите ще са около 100 души.

Разбира се, лидерите на пазара няма да се оставят лесно.

Прави впечатление обаче, че Лидл направи съвсем неочакван ход.

Компанията обяви откриването на първия си магазин за нехранителни стоки.

Веригата избра столичния квартал „Люлин“.

Предвижда се там да има аутлет стоки от минали години.

Прави впечатление, че там ще се залага на инструменти и домашни потреби и дори дрехи.

Това обаче значи и друго – Лидл посяга към друг сектор, в който силните са „Практикер“, „Баухаус“, „Баумакс“, „Бриколаж“ и други.

Конкуренцията е добре дошла за потребителите. Повече варианти за стоки, по-голяма конкуренция в цените.

---

България

Ледени късове покриха магистрала „Тракия“

Ледени късове се изсипаха по магистрала „Тракия“ в района на Чирпан.

На кадри в социалните мрежи се вижда, че земята е побеляла от ледените късове.

Налага се шофьорите да карат внимателно.

Шофьорите, които се намират в този участък са спрели и изчакват стихията да премине, за да не бъдат повредени колите им.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com