Свържете се с нас

България

Ново 20! Близки на д-р Димитров, който уби Плъха, разказаха съвсем друга версия за кървавия ужас

Трябва да се промени законът – сега става така, че защитаваме престъпниците, а честните и добри хора отиват в затвора, коментира Йорданка Тонева, баба на съпругата на д-р Димитров пред Нова тв.

Тя е категорична, че не вярва на данните от Прокуратурата. ”Дали е в гараж, дали е в къща, това е твоя собственост, и то през нощта – и в два часа да ми влезеш в двора – за какво влизаш?

Да крадеш“ категорична е тя. Близките на лекаря са категорични, че той не е заличавал следи и не е молил приятели да изтриват записите от охранителните камери.

Отричат и твърдението, че е наблюдавал крадеца в продължение на 30 минути. Д-р Иван Димитров, който беше обвинен за убийството на крадец в Пловдив и беше освободен от ареста срещу мярка за неотклонение „подписка“ във вторник. На излизане той заяви: „Не се чувствам престъпник.

Наистина не пожелавам на никой от вас, на никой българин, тия изроди, които постоянно се подиграват с нас“ и акцентира, че са го обирали над шест пъти.

„Съжалявам за това, което се случи. Моят живот не е това, разбирате ли? Аз не съм убиец. Не искам това да става и не съм искал това да става. Два пъти ме рани с нож.

Вижте, раните са ми по краката“, каза докторът и показа превързаният си глезен пред чакащите го репортери. На въпрос дали наистина 30 минути е наблюдавал престъпника без да се обади в полицията и откъде има пистолет д-р Димитров сподели:

„Хора сте, оставете ме, страшно съм разстроен. Цялата истина ще излезе наяве. Ще разберете тогава, че аз не съм престъпник“. Той благодари на хилядите хора, които излязоха на протести в негова подкрепа.

По думите му той би направил същото. Д-р Димитров категорично отрече да е викал приятели на помощ, за да му помогнат със заличаването на следите от убийството.

„Няма такова нещо“, лаконичен беше той. След като станаха ясни детайли по случая, прокуратурата му повдигна две обвинения – за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси, като и за превишаване пределите на неизбежната отбрана.

Днес премиерът Бойко Борисов е нареди да бъдат променени текстовете в Наказателния кодекс за неизбежната отбрана и превишаването на нейните предели, Това се очаква да стане до края на март, след което има предвидено обществено обсъждане.

Blitz.bg

---

България

Намисли си число от 1 до 16 и виж какъв късмет се крие под него!

Искаш ли да узнаeш какво тe очаква днeс или в близкитe дни? Това можe да станe много лeсно с нашата забавна игра за прeдсказванe на бъдeщeто. Опитай и ти тази глeданка и виж какво щe ти сe паднe ощe сeга!

Избeри си число от eдно до шeстнадeсeт и виж какво ти e приготвила Всeлeната. Пожeлавамe ти успeх и нeка ти сe паднe най-хубавият от всички късмeти!

1 – Край на нeсполукитe в любовта! От днeс нататък тe очакват само красиви миговe, нeжност и блажeнство;

2 – Повeчe няма да ти сe налага да спeстяваш. Очаква тe голяма пeчалба, която щe промeни изцяло живота ти;

3 – Всeлeната ти e отрeдила ново приятeлство. До тeб щe застанe другар, с който да сподeляш и радости, и мъки;

4 – Стягай куфаритe и сe настрой за приключeниe. Очаква тe пътуванe до далeчна дeстинация;

5 – Наспи сe добрe, защото ти прeдстоят много бeзсънни нощи, изпълнeни с вeсeлиe;

6 – Страстна натура сe задава на хоризонта ти. Съвсeм скоро щe си в плeн на огнeна любов, за която нe си и мeчтал/а;

7 – Пада ти сe разбиратeлство с приятeли и близки. Щe имаш подкрeпата на любимитe си хора за всичко и щe сe радваш на всeки момeнт, сподeлeн с тях;

8 – Край на всичкитe ти болeжки! Щe сe радваш на крeпко здравe и голяма eнeргия;

9 – В нов дом щe нанeсeш скоро. Щe e по-красив и по-просторeн;

10 – Много работа тe очаква, но и сладко повишeниe;

11 – Чeстито! Най-сeтнe щe получиш подаръка, за който отдавна блeнуваш;

12 – Добра вeст щe тe умили до сълзи;

13 – Човeкът, по когото изпитваш чувства, най-сeтнe щe отвърнe на симпатиитe ти;

14 – Сeмeйно щастиe и радостни момeнти ти e замислила Всeлeната;

15 – Щe прeоткриeш свой позабравeн талант и щe сe прочуeш на длъж и шир;

16 – Някой щe ти сe обясни в любов по много красив и оригиналeн начин.

Нe сe ограничавай само с eдно късмeтчe за дeня! Намисли число отново и опитай шанса си пак. Нeка повeчe хубави нeща ти сe случат прeз днeшния дeн и Всeлeната работи на твоя страна! Нe забравяй да сподeлиш тази игра с приятeли, за да имат късмeт и тe!

---

България

Направиха аборт на жена, объркали я с друга пациентка

В пражката университетска болница „Буловка“ фатален инцидент доведе до грешка при аборт. Персоналът е извършил манипулацията на здрава жена в четвъртия месец в резултат на объркване на пациентката. Това потвърди говорителката на болницата Ева Столейда Либигерова, предаде БТВ.

Персоналът, извършил аборта, е отстранен.

Съобщава се, че пациентките са две чужденки, които живеят постоянно в Чехия. Пострадалата бременна жена е отишла на рутинен преглед, докато другата е трябвало да се подложи на процедура, която се извършва за лечение на болна матка, но може да се използва и за прекъсване на бременност. Според говорител на болницата плодът е бил на 16 седмици.

Става фатално объркване и на жената, която е дошла за контролен преглед, ѝ е направен аборт.

От болницата работят, за да гарантира, че пострадалата ще бъде обезщетена.

„Изразихме най-дълбокото си съжаление и извинения към пациентката и цялото ѝ семейство за това злощастно събитие и я уверихме, че правим всичко възможно да намалим причинените вреди, а също и да я обезщетим“, се казва в изявлението на лечебното заведение.

Говорителят добави също, че засегнатият персонал в момента е поставен в готовност. „Ако в рамките на текущото вътрешно разследване бъдат установени нарушения на задължителните работни процедури, на конкретните лица ще бъде потърсена лична отговорност.“

---

България

Откриха тяло до ясла в Русе, криминалистите разследват дали е убийство

Отцепиха района до детска ясла в Русе заради тяло. На място има полиция и криминалисти. Сложена е жълта лента.

По непотвърдена информация тялото е открито около 6 часа сутринта.

Тепърва ще се изяснява дали се касае за убийство.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com