Свържете се с нас

България

Майка на 77 години носи парализирания си син на гръб от 59 години

В село Мушич, 77-годишната сръбкиня Олга Бошкович със своята възможно най-жертвена и силна майчинска любов доказва, че нищо не е по-силно от нея. Олга е живяла целия си живот, отглеждайки своя парализиран син Предраг, който е на 59 години, и тази невероятна история продължава вече повече от половин век.

С мъжът на бърз отпадък, когато научил, че Олга е бременна, и с роднините, които били против рождението на дете без съпруг, Олга смело решила да стане майка. И дори когато стана ясно, че Предраг ще бъде парализиран още от раждането си, тя не се отказа от него.

Отглеждайки го в малката стая, която родителите й й дали, Олга не само му осигури дом, но и го носеше на гърба си до училище, за да бъде сред връстниците си и да се развива. И сега, след години, в които Предраг порасна и стана мъж, майка му все още го носи.

Независимо от предложенията за инвалидна количка, Олга предпочита да се грижи за него сама. С майсторство и любов, Предраг научил да създава красиви изделия от дърво с лявата си ръка, които раздава на местни деца и познати.

Въпреки всички усилия на Олга, напоследък става все по-трудно да се грижи за домакинството и да носи Предраг на гърба си. Но тя най-вече е разтревожена от идеята, че когато тя напусне този свят, синът й ще остане сам и никой няма да се грижи за него. Тази история на майчинска посвещеност и любов винаги ще остава в сърцата на онези, които я чуват.

---

България

Удар срещу Стоичков и Дара в „Кауфланд“

Кадър ФБ

Митко и Симона от „Хелс Китчен“ и тяхната невинна и непринудена любов накара голяма част от България да им симпатизира искрено.

Симона отпадна от битката за 100 хиляди лева и това натъжи много феновете.

Снимка на двамата публикувана в мрежата развесели феновете на шоуто. Служители на Кауфланд са забелязали пазарящата в магазина двойка и са увековечили срещата си с тях.

Веднага обаче заваляха предположения, че това може да се окаже удар срещу Стоичков и Дара.

Заваляха коментари с предположения, че това може да е новата рекламна двойка на веригата:

„Тези двамата да не изместят Стоичков от рекламите на Кауфланд?!?“

„Стоичков ще се сърди ,че не е между тях!“

Продължение в https://vihrogon.bg/mitko-i-simona-izmestiha-stoichkov/

---

България

Четирима ранени при жестоко меле с бухалки и прътове в дискотека

Масов бой с бухалки и метални тръби в Ловешко с четирима ранени. Има един задържан по случая.

Сбиването е станало в събота срещу неделя.

Сред пострадалите е Денис Малинов от село  Елешница. Той и приятелите му твърдят, че група от село Галата ги е нападнала в дискотеката.

„Група от Галата и кметът – организатор на групата, Младен Младенов, идват пред дискотеката и започват да ни гледат на кръв. 15 минути по-късно ни казаха да не излизаме, че ще умрем”, разказа пред Нова телевизия Денис Малинов.

„Спряха музиката, запалиха осветлението и ни казаха да си платим сметката. Плащаме и тогава загасиха лампите, влязоха 15 души с бухалки, може и повече да бяха”, заяви друг от пострадалите.

Младежите казват, че са потърсили помощ в болницата в Тетевен. Ще си извадят медицински.

Кметът на Галата отхвърли обвиненията, но отказа да коментира случая пред камера.

---

България

Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата за 10 ст., продават я за…

Невиждан срив в изкупната цена бележи марулята седмица пред Великден, където тя е основна съставка в празничната салата. Производители от района на Петрич и Сандански я предлагат за 10 – 20 стотинки бройката, показа проверка на „24 часа“ тази сутрин на борсата в село Плодовитово. В същото време на пазара до Гребната база в Пловдив въпросната маруля се продава за 1,50 лева.

„Не ги ли е срам“, смаяни са производители от Пловдивско.

Те са в шок от срива в изкупната цена на зелената салата и недоумяват как им излиза сметката на колегите им от района на Петрич и Сандански.

„Продават я за 10 стотинки. Карат цели бусове от 300 километра в едната посока. Само горивото не могат да си платят. Очевидно им дават някакви субсидии и за тях е без значение за колко я пласират. Тази нощ дойдоха два буса оттам със 100 кашона, пуснаха ги първо на 20, а после ги свалиха на 10 стотинки, прекупвачите се изтрепаха да я вземат, нашата продукция артиса. И въпросните производители си тръгнаха едва с по 100 лева. Какво могат да покрие с тях – разходи за семе, торове, препарати, гориво“, недоумяваше Елена Костадинова от пловдивското село Чалъкови.

Тя имала една оранжерия с около 2500 марули. Разчитала да ги пласира поне на 50 стотинки. Успя да продаде тази заран само шест кашона за 40 ст. бройката. Вчера следобед ги насякла, натоварила ги в колата и в 12 часа след полунощ поела към Плодовитово.

„Искам поне разходите да си избия и повече няма да стъпя на борсата. Минавам цялата оранжерия с фрезата и край“, зарече се Елена, която си тръгна в 7 часа сутринта.

Репортер сравни цените и на други зеленчуци на борсата и след два часа отиде на един от пазарите в Пловдив.

„Връзка пресен лук в Плодовитово се пласираше тази заран между 20 и 30 стотинки. На дребно във втория град тя върви левче. Връзка репички на едро се предлагаха за 50 стотинки, а на пазара в Пловдив – 1,50. Розовият домат на борсата беше 2,50 лева, а на пазара във втория град – 5,50.

Зелето на едро го вземат за 0,70 лв., а на пловдивчани го продават за 2 лева. Краставиците в Плодовитово тази сутрин бяха 2,50, а в града на тепетата – 4,50 – 5 лева.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com