Свържете се с нас

Любопитно

Къщата на Тина Търнър в Швейцария може да се превърне в музей

Къщата на Тина Търнър скоро може да отвори врати като музей за феновете на певицата, която почина на 24 май тази година.

Според информация на Mirror съпругът на починалата на 24 май американска суперзвезда планира да използва имота, за да изложи предмети, свързани с кариерата на кралицата на рок енд рола. Къщата, придобита през 2021 г., се намира на около тридесет минути от имението, в което Тина Търнър е живяла с Ервин Бах в Кюснахт, Швейцария.

В Браунсвил, родния град на певицата в Тенеси, кметът планира да издигне статуя в близост до гимназията „Карвър“, където Тина Търнър е учила, когато е била тийнейджърка. В същия американски град вече ѝ е посветен паметник.

Предстои да се разбере кой ще наследи огромното ѝ състояние. Децата на Тина Търнър, Крейг и Рони, са починали. Най-големият (роден през 1958 г. от връзката на певицата със саксофониста Реймънд Хил) се самоубива през 2018 г., когато е на 60 години. По-малкият, роден през 1960 г. от брака ѝ с Айк Търнър и известен като бившия съпруг на Афида Търнър, е намерен мъртъв преди няколко месеца.

Ако Ервин Бах не наследи цялата сума, вероятно Айк Търнър-младши и Мишел Търнър, двете деца на първия ѝ съпруг, ще получат част от 250-те милиона евро. Афида Търнър също би могла да бъде един от наследниците.

---

България

Нани се оказа по-богата от Ергена! Вижте с какво се занимава семейството й

Бащата на финалистката от „Ергенът“ Надежда Вишева се оказа заможен бизнесмен, но заряза децата си. Навръх Гергьовден Нани пусна снимка в социалните мрежи, за да го поздрави за рождения му ден. В последствие обаче красавицата го изтри, вероятно помолена от баща си. Тя не споменава името му в поста, но това е Диан Вишев, който държи хотели и ресторанти в Цигов чарк и по Южното Черноморие.

Неговите четири компании се занимават също с внос и износ, дизайн, превоз на товари и други области.

Надежда качи негови снимки с огромен златен ланец и греещо усмихнат, но отношенията му с участничката в „Ерген“ не винаги се вървели гладко, а самата тя призна в предаването, че баща й я оставил, когато тя била още малка, пише HotNews.

„Впоследствие леко затоплихме отношенията си, но това се случи неотдавна и да си призная, не мога да го почувствам близък. По-скоро общуваме формално, когато се наложи, по празници и прочие“, обяснява блондинката.

Надежда има и брат – Дейвид Вишев, който помага на баща си в семейния бизнес и наема луксозни имоти в Цигов чарк. Той е и кандидат за депутат от партията на Иван Гешев „Граждански блок“ в Пазарджик.

---

България

Всички завиждат на Мартин за чудната му къща от стари гуми и стъклени бутилки! (снимки)

Австралиецът Мартин Френи е първият жител на Зеления континент, който си е построил къща от трамбовани в земята автомобилни гуми и празни стъклени бутилки. Нарекъл я Earthship – Земен кораб.

Домът му е напълно автономен. Електричеството се произвежда от слънчеви панели, а за миене се използва дъждовна вода.

Главната особеност на жилището е, че перфектно задържа топлината. През лятото в него е прохладно, а през зимата – достатъчно топло, за да не се използват отоплителни уреди.

Дълги години Мартин Френи обмислял идеята да си направи къща от рециклирани материали. Целта му не била да спести пари, а да проучи дали е възможно старите автомобилни гуми да получат шанс за втори живот.

Все пак те са трудни за рециклиране, а при изгаряне нанасят огромна вреда на околната среда.

Първият си експеримент австралиецът направил през 2009 г. Тогава с помощта на екип от 20 доброволци изградил стена от гуми, чиято височина достигала до коляното.

Всички останали доволни от работата и взели решение да започнат изграждането на пълноценно жилище от стари рециклируеми материали.

Освен каучук, Мартин решил да използва и стъклени бутилки, които по цял свят отдавна се използват за изграждането на къщи.

Строителството на Earthship отнело близо 6 години. Мартин обаче не прекарал цялото си време на обекта.

От време на време на помощ му се притичвали доброволци както от Австралия, така и от други страни: Германия, Тайван и САЩ. Френи загубил точната им бройка, но със сигурност били над 100 души.

Работният план не бил много тежък. На ден войниците от трудовия фронт поставяли и трамбовали плътно в земята 10 гуми, като на всяка отделяли по 10-15 минути. Вършели и друга работа.

Широките празнини между гумите трябвало да се запълнят, трябвало да се направи покрив, да се изградят вътрешните комуникации: окабеляване, вентилационна система, локална канализация, да се помисли за събирането и съхранението на дъждовна вода…

В крайна сметка се получила една доста хубава и най-важното практична къща – Земен кораб.

Въпросът с топлината и светлината бил решен с издигането на стъклена стена в северната част на къщата.

В Австралия това е слънчевата страна.

Проблем срещнал със стъклените бутилки. Заради рециклирането, се наложило да купи нови.

Към къщата има и оранжерия с много зеленина и богата реколта от тропически плодове.

Вече няколко години Мартин Френи живее в къщата си от стари гуми и бутилки и се радва на отличен микроклимат. За топлина разчита на слънцето и земята.

Въпреки че в Австралия е доста топло, понякога през зимата е доста студено и дори пада сняг. Температурата в дома му обаче винаги е на комфортно ниво.

А през лятото, когато живакът в термометъра достига 40 градуса, в помещението цари приятна прохлада – около 20 градуса.

---

България

Одрала му е кожата! Вижте щерката на шеф Манчев като абитуриентка (СНИМКИ)

Малкото момиченце на шеф Иван Манчев вече е пораснала красива дама, пише ИнтригиВиктория завърши Италианския лицей и отпразнува своя абитуриентски бал в красив бял тоалет.

Звездната щерка избра широк бял панталон с висока талия, комбиниран с топ от ефирни пера и сако в същия цвят. Вики била против тривиалните рокли и не искала семейството й да се харчи за тоалет, който ще облече веднъж в живота си.

Тя не бе заложила и на специфична прическа, а гримът бе лек и ежедневен.

На феновете на Манчев им направи силно впечатление колко много прилича на него в лице. „Одрала ти е кожата! Браво“, коментират последователи.

Да я изпрати дойде и новата жена на Иван Манчев – Ива Бека, която бе облечена в бонбонено розово. Брат й Христо също присъства на снимките и прави впечатление, че се е превърнал в истински галантен джентълмен.

„Моята прекрасна дъщеря Виктория днес си взе “довиждане” с училище, за да продължи пътя си напред и нагоре. Попътен вятър, Вики! Вярвам в теб, обичам те!“, написа гордият татко.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com