Свържете се с нас

България

Генерал Мутафчийски с последни новини от щаба за борба с коронавируса – заразените са вече 51

Има осем нови случая у нас на заразени с коронавирус.

Това съобщи генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, директор на Военномедицинската академия (ВМА) и ръководител на Оперативния щаб за борба с коронавируса.

Общият брой на заразените с COVID-19 в страната става 51.

„Един болен пациент може да зарази 800 души“ , информира Мутафчийски.

Той описа пътя на заразения с коронавирус от Варна и изказа възмущението си от него. „Варненският пациент в разгара на епидемията хваща самолета на 10 март и отива в Бергамо – в епицентъра на епидемията, след това отива в Барселона, после каца в София и със сухоземен транспорт се прибира във Варна“, обясни генерал Мутафчийски. „Знаят се полетите, но сега представете си какъв ресурс ангажира държавата“, заяви той и попита някой някога питал ли е какво попълва на летището или си мисли, че анкета на социологическа агенция му е дадена.

Ген. Мутафчийски успокои, че всички болници работят нормално. „Вече пети ден „Пирогов“ си функционира нормално, както си е функционирала болницата последните 60 години. ВМА работи, Плевен работи, Стара Загора работи, Александровска болница работи“, каза още той.

---

България

Китайски хороскоп: Смайващ обрат в живота на 3 зодии

Символът на 2024 г. Дървеният дракон има много сложен характер. Така че той носи със себе си много ярки събития, не за всички знаци обаче те ще бъдат щастливи.

Драконът помага на креативни и трудолюбиви хора, които подхождат положително към работата си и са готови за различни промени.

Астрологът Анджела Пърл смята, че много ще зависи от това в коя година са родени представителите на знаците. С някои от тях Драконът има много трудни отношения, но има и такива, които той ще покровителства през всичките 12 месеца.

Сред тях известният астролог включва котки, тигри и маймуни. Именно за тях годината на Дракона обещава приятни и неочаквани подаръци от съдбата. Тя съветва да ги приемете с благодарност и да не пропускате щастлив шанс.

Котка/Заек (1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, 2023)

За родените в най-дипломатичните години започва нов дванадесетгодишен цикъл, нов период от живота, смята Пърл. Астрологът препоръчва да не се страхувате от ново начало, защото това е целта на периода, в който е важно да се заемете с нови неща, опитвайки се в непознати области.

Експертът посочва, че подобно отношение трябва да се отрази както на професионалните дейности на Котките, така и на отношенията им с другите. През всичките 12 месеца представителите на знака ще трябва да преживеят обновяване на личната си сфера.

Те могат или да влязат в нова връзка, или да преминат на ново ниво в съществуващите. Но със сигурност ще има промени, пише glasnews.bg.

Тигър (1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2022)

Представителите на знака ще трябва да подобряват отношенията си през цялата година, смята Пърл. Според нея този период е много подходящ за разрешаване на продължителни конфликти в семейството и колектива. А подаръкът от символа на годината ще бъде голям пробив в кариерата ви.

В личния си живот Тигърът ще претърпи промени, ако го иска. Той ще има шанс да премахне всички ненужни връзки от средата си, да почувства нов прилив на романтика и да влезе в нова връзка.

Пърл препоръчва да слушате интуицията си, за да ви помогне да направите избор. Във всеки случай промените няма да причинят стрес и здравословни проблеми.

Маймуна (1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016)

Родените в годината на главния хитрец на китайския хороскоп ще преживеят огромен финансов пробив. Астрологът обясни, че славата може да дойде при Маймуните заедно с парите, но е важно дали самата Маймуна го е искала.

Представителите на знака ще могат да спечелят не само почести и пари, но и сърца. Но тук Драконът предупреждава, че Маймуната не трябва да хитрува, защото връзките ще бъдат унищожени или конфликтите ще трябва постоянно да се разрешават.

Същото важи и за отношеният

---

България

Лили Иванова взима емблематична кръчма по морето

Фондация „Лили Иванова“ иска да вземе под наем за срок от 10 години недвижим имот, намиращ се в Морската градина на Бургас. Става въпрос за бившата кръчма „Бургаски вечери“ научи Burgas24.bg.

От докладната записка от зам.-кмета Станимир Апостолов става ясно, че в Община Бургас е постъпило писмо от фондацията на примата на българската естрада. С него се иска получаване на разрешение от Общински съвет – Бургас за обособяване на многофункционален културен център Saloon LI.

Желанието е имотът да се намира в района около Летния театър в Бургас. След обследване като подходяща за това е посочена сграда със застроена на площ от 62 кв., собственост на „Благоустройствени строежи“ с прилежаща към нея зимна градина – бившето заведение „Бургаски вечери.

Организацията възнамерява да сключи дългосрочен договор за максимално допустимия срок, предвид намерението да вложи значителни средства за реконструкция и пълно обновяване на обекта.

Предвижда се, чрез обновяване да се модернизира пространството, за да се впише в градската и парковата среда, като при проектирането на фасадите и другите елементи ще бъдат заимствани детайли от съществуващите екстериорни решения в зоната, в която е разположен обектът.

Културният център ще включва многофункционална част, частично оформена като зимна градина с възможност за отворени обеми и хармонично сливане с парковата среда за изложби, срещи, концерти, представяне на творци и произведения, както и друга културна, художествена и съпътстваща дейност.

В рамките на съществуващата сграда ще се обособи и бюфет за обслужване на събития и гости, информационен център за популяризиране на всички културни събития, провеждани на територията на община Бургас и продажба на билети за тях, санитарни и обслужващи помещения, гримьорни и др.

Целта на фондацията е да се реализира един привлекателен и модерен обект, изпълняваш специфични художествени и творчески функции, чрез който да популяризира българското изкуство, да стимулира развитието на млади таланти и да отдаде нужната почит на бележити творци. Ще бъдат организирани и школи за деца и ученици.

Друга цел на организацията е, да се експонират награди и лични вещи на големи български артисти, което ще превърне центъра в една от туристическите забележителности на Бургас и ще допринесе за развитие и разширяване на културния и събитиен туризъм.

„Към настоящия момент обектът е неизползваем, към него няма налице интерес от страна на наематели и се нуждае от сериозен ремонт. Съгласно подаденото заявление всички извършени ремонти и подобрения по сградата, ще останат са в полза на дружеството“, става ясно от докладната записка.

---

България

На тази дата пенсионерите да проверят банковата си сметка за Великденски бонус

Пиксабей

От Националния осигурителен институт (НОИ) съобщават, че Великденските добавки започват да се изплащат на датата 26 април, а пенсиите – на 7 май. Припомняме, че по 100 лева ще получат пенсионерите с най-ниски доходи

Националният осигурителен институт (НОИ) ще започне изплащането на приетите от Народното събрание великденски добавки в размер на 100 лева с начална дата 26 април т.г. Тогава ще са налични преводите по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път. В ход е комуникация на института с „Български пощи“ ЕАД за формиране на график, по който съответните пенсионери също да получат добавките си преди празниците.

Парламентът реши великденската добавка да обхване пенсионерите с размер на пенсията до линията на бедността, т.е. до 526 лева включително, което означава че добавки ще получат около 534 хиляди души.

Майските пенсии ще се изплащат съгласно законодателството по стандартния график между 7 и 20 май. Изплащането на пенсиите чрез пощенските станции ще започне на 7 май (вторник) и ще завърши на 20 май (понеделник). Преводите на сумите за майските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 май 2024 г.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com