Свържете се с нас

България

Възможно ли е това щастие: Ще се преоткрият ли отново Руслан Мъйнов и Алекс Сърчаджиева?!

Казвали са и казват хората, че съдбата работата си я знае добре и само трябва да й вярваме. Дали тя е приготвила изненада за Руслан Мъйнов и Алекс Сърчаджиева обаче?! Това се питат мнозина – от фенове до техни колеги и приятели, след като стана ясно, че двамата ще се съберат на една сцена в Сатирата.

Именно там, преди години, започва и любовната им връзка, която е сериозна и продължава цели пет години. Руслан и Александра бяха много влюбени и никога не са го отричали. Разделят се не, защото любовта е свършила, а защото осъзнали, че им е рано за семейство.

„Бяхме в такъв етап с Алекс, че трябваше или да се оженим, или да се разделим и избрахме второто. Но никога, наистина никога не сме се отдалечавали или губили връзка. Ние сме страшно близки като хора, аз винаги съм я обичал“, разказвал е Мъйнов.

Сърчаджиева е сама от четири години, след като изгуби любимия си Иван Ласкин, а пък Руслан не помни откога не е имал връзка. Знаем, че той няма и деца и може би това е нещото, което иска да промени.

Дали ще се окаже съдбовна срещата му на една сцена с Алекс, с която ще играят представлението доста пъти оттук насетне, предстои да видим скоро.

ttps://kliuki.bg/

---

България

Лили Иванова на 90: Ванга ми каза точно кога и къде ще умра

90-годишен юбилей на 24 април ще отпразнува примата на българската естрада Лили Иванова. Макар през последните две десетилетия Лили да се придържа към теорията, че е родена през 1939 г., всъщност редица неоспорими факти сочат, че по времето на социализма паспортът й бил фалшифициран, а тя подмладена със знанието на властите, пише „Ретро“.

Реалната рождена дата на мегазвездата всъщност била 24 април 1934 г.

Проста сметка показва, че след броени дни Лили навършва достолепните 90. Основното доказателство, подкрепящо теорията, че певицата е 34-и набор, са свидетелствата на нейната собствена кума Лидия Станчева. Тя е бивш директор на «Естрадна дирекция“, изключително близка приятелка на примата и навремето е била поканена от нея да й кумува на сватбата й с композитора Иван Пеев. Тази дата на раждане потвърждава приживе и колежката и наборка на Лили Снежана Кратова. Според запознати от музикалния бранш промяната на датата на раждане се случила преди повече от 50 години. Тогава Лили Иванова трябвало да замине за Чили, където да участва в голям международен музикален форум. Проблемът бил, че организаторите изисквали участничките да не надвишават възрастта от 30 години.

Така родните служби тихомълком подправили паспорта на Лили, за да може да отговаря на регламента и да замине за престижния фестивал.

Вечната Амбър винаги е избягвала да отговаря на въпросите свързани с годините й. Дори на тортите за рождените си дни не слага свещи с цифра, а с въпросителен знак, за да поддържа мистерията  около възрастта си. Haвремето обаче в свое тв интервю примата разкри, че знае кога й как ще си отиде от този свят, благодарение на срещите си с пророчицата Ванга.

„Леля Ванга ми беше като втора майка, помагаше ми, но и не ми спестяваше нищо. Виждахме се поне по веднъж в месеца чак докато си отиде от този свят. Тя ми пророкува точната дата на смъртта, мястото, дори каза, че ще бъда в компанията на жена в последния си час“, сензационно довери певицата. Тя допълва, че ясновидката от Рупите й предсказала още творческото и дълголетие. Казала й, че „ке живее с орлите и ке си отиде с микрофон в ръка“.

Ванга имала предвид, че иконата на българската музика ще продължи да пее до края на живота си.

Още миналата година естрадната легенда обаче уреди завещанието си. Тя прехвърли цялото си несметно богатство на фондация, която учреди на свое име. Примата приписа на дружеството своето материално и нематериално имане и по този начин лиши роднините си от наследство. Звезда №1 на българската естрада има по-голяма сестра Магда, която я е дарила с две племеннички – Мария и Радмила. Те от своя страна също имат деца, на които певицата се пада баба. Въпреки че допреди година поддържаше топли отношения с тях, след като Лили реши да не им остави и грош, отношенията им се влошиха.

По нейно искане имотите, финансите и правата върху цялото творчество са прехвърлени с нотариус във фондация „Лили Иванова“, която ще се разпорежда с тях завинаги, дори след нейната кончина. Според запознати става дума за авоари на стойност от близо 20 милиона лева. Въпреки че е в перфектно здраве и в момента примата организира поредното си национално турне, очевидно някои съдбовни мисли все по-често я връхлитат.

---

България

Първи смъртни случаи от коклюш у нас?

Ситуацията с разпространението на коклюш у нас продължава да се усложнява. bTV научи, че вече има първи смъртни случаи – на бебета от Кюстендил.

Според информацията децата все още не са били във възраст, в която е можело да им се приложи ваксина.

Все още обаче се очаква официално потвърждение и от Министерство на здравеопазването.

Очаквайте подробности!

---

България

Бутиковият козунак удари 80 лв. за кило!

Козунакът за Великден стига цена от 45 лева за 550 грама, което прави 82 лева за килограм.

Скъпото лакомство се предлага от бутикови фурни, които обещават на заможните си и претенциозни клиенти да използват само най-качествените съставки.  Офертите им се рекламират усилено в социалните мрежи, които препращат към сайтовете на пекарните, показа проверка на „Телеграф“.

Съставки

Пекарната с най-скъп козунак уточнява за бялото брашно, че е от каменна мелница, а яйцата – от свободни кокошки. Пълнежът от солен карамел пък се прави с най-скъпата морска сол, която се произвежда само във Франция. Името й на френски означава „Цвете на солта“. Бутиковият козунак се праща на клиента в специална опаковка в комплект с ром или  с френския аналог на мастиката пастис. Като го нарежете, можете да го напръскате с „парфюма“, уточняват от пекарната. Поръчката се прави в сайта й, като предварително може да се избере дата на доставката, а плащането е предварително с карта или след получаването с наложен платеж. Скъпият великденски сладкиш се доставя до дома, но има и опция за офис на куриерска фирма.

Предварително

Друга малка квартална фурна обещава, че ще достави ръчно направен козунак със собствен транспорт до дома на клиента навръх самия Великден. За да ползвате обаче това улеснение, ще трябва да се бръкнете с 10 лева и да се уговорите поне два-три предварително. Плащането също е предварително – с карта или в самата пекарна. Бутиковият козунак от пекарната е на цена близо 20 лева за 600 грама разфасовка, тоест килото е над 30 лева.

София Симеонова

 

Великденското лакомство се предлага с няколко варианта глазура – лате шоколад, пистачио, черен шоколад и шам фъстък. Вариантът без глазура е по-евтин – 17 лева за разфасовка от 700 грама. Домашното козуначено руло с малини и бял шоколад е също 20 лева, но за 800 грама. Има варианти и за пълнеж с локум или шипков мармалад.

Био

Верига ресторанти за италианска храна пък предлага на клиентите си биокозунаци в пет различни вида. Най-евтиният е традиционния вариант – със захар и бадемови люспи, като 750 грама струват 19 лева. Най-скъп пък е биокозунакът с пълнеж от крем пистачио и глазура от бял шоколад с шам фъстък. Разфасовката е 1,2 кг, а цената 45 лева. Предлагат се и варианти с локум, мармалад и пет вида ядки, с два вида френски шоколад и печени лешници и с пълнеж от крем лимончело и глазура от бял шоколад с лайм.

Лого

Гръцка пекарна за сладки също се включва в наддаването за по-претенциозни клиенти. Класическият козунак със захар и филирани бадеми върви по 19 лева за 400 грама. Може да се достави до дома в стилна кутия или да се вземе от място. Козунакът със стафиди или локум е по 20,90 лева. Този с пълнеж от шоколад или шоколадова глазура е най-скъп – 22,90 лева, но е с 50 грама отгоре. Това прави цена за килограм от около 45 лева. Освен козунаци за празника пекарната предлага и огромни шоколадови яйца. Те са високи 17 см, тежат половин килограм, а цената им е близо 40 лева. Някои са оформени като анимационни герои, има и вариант с логото на скъпата френска модна марка Louis Vuitton. Предлагат се и яйца в червено или черно с пръски от злато. Цената е близо 25 лева, но грамажът не е уточнен.

Шоколадовите зайци поскъпват заради климата

Цените на шоколадовите яйца и зайци тази година са по-високи заради климатичните промени.

Известни марки като „Линд“ и „Фереро Роше“ вдигнаха цените на великденските лакомства с 50% спрямо миналата година.

Високите температури и влажното време стресираха и влошиха реколтата от какао в Западна Африка, която произвежда над 70% от световното количество от суровината за шоколад.

Цените на какаото на международните борси се удвоиха спрямо миналата година от 2220 евро за тон през февруари 2023-а до рекордните 5490 тона към момента. Цените на захарта са също нагоре.

Евтиният във веригите е по 5 лева

Евтиният козунак, който не съдържа пресни яйца и мляко, а се прави от сухи смески, върви по 5 лева за 400 грама в големите вериги. Предлагат се козуначени рула с мармалад, козунак с капки шоколад и различни други разновидности на великденския сладкиш. Традиционно по време на празника веригите предлагат и италианския побратим на козунака – сладкиша панетоне, който обаче на Ботуша е коледно, а не великденско лакомство. Разфасовката от 500 грама се предлага за 6 лева. Веригите извадиха на щандовете и великденски зайчета, яйца и други подобни шоколадови фигурки. Зайчето от 125 грама се продава по 2,59 лева.

Козунаците на Линда Петкова обсъждани и в парламента

Съпругата на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков – Линда Петкова, обяви преди дни, че започва записвания за безглутенови козунаци за Великден. Тя има малка пекарна в центъра на София, която е известна с това, че предлага лакомства, подходящи за хора с глутенова непоносимост. В социалните мрежи Линда Петкова обяви, че тази година ще предлага три вида козунаци – със стафиди и цитрони, с натурален шоколад и бадеми или с шипков мармалад и орехи.

Малките разфасовки са по 450 грама и струват 34 лева, а големите са 950 грама на цена 59 лева. Високата цена на сладките изкушения стана обект на коментари и в парламента. Това се случи по време на обсъжданията при приемането на второ четене на великденската добавка от 100 лева за най-бедните пенсионери. Георги Свиленски от БСП поиска и пенсионерите над линията на бедност да получат добавки от 50 лева. Нека има поне по един безглутенов козунак за тях по 60 лв., призова Свиленски, явно препращайки към темата за цените на сладкишите на Линда Петкова

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com