Свържете се с нас

България

АРТРИТ МЕ УБИВАШЕ С ГОДИНИ, НО ЕДИН ДЯДО МИ ДАДЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА, БОЛКАТА СЕ ИЗПАРИ, ПОДМЛАДИХ СЕ С 20 Г

Представяме ви извънредно полезен лек в лечението на остеопороза , болки в гърба ,костите и ставите , както и при артрит . Действително, ако имате възрастни хора в семейството, те със сигурност знаят тази много ефикасна рецепта.

Тази рецепта се оказва извънредно полезна за всеки, който я опита.

Хората, които са я изпоробвали усещат, че тя подмладява костите.Болките в костите и ставите изчезват наред с тежестта в краката. Спрете да харчите пари за скъпи мазила и гелове ако страдате от болки в гърба и ставите или от болки вследствие от минали травми.

Тази рецепта съдържа само няколко съставки, но ще направи повече за вас от противовъзпалителните продукти, които купувате без рецепта.

Артритът се превръща в едно от най-често срещаните заболявания в днешно време.

Симптомите му, като ставна болка и ограничено движение са в резултат на скованост, отичане и парене в засегнатите места. Артритът може да доведе до още усложнения като умора, висока температура и може да засегне белите дробове, бъбреците и сърцето.

Конвенционалните лечения се фокусират най-вече върху незабавното облекчаване на симптомите, вместо върху осигуряването на дългосрочни радикални лечения.

И още нещо, Аюрведа, древната лечебна наука, предоставя конкретни и ефикасни решения за болки и хронични проблеми.

Според Аюрведа, артритът главно се причинява от влошено храносмилане и отслабена функция на дебелото черво, които позволяват токсините (Ама) да се наптрупват в ставите, пише „За жената“. Това спира функционирането, мобилността и доброто физическо състояние на ставите.

Тук представяме чудодеен домашно приготвен лек, който облекчава болките и укрепва структурата на костите! Той помага при остеопороза, болки в гърба, болки в костите, ставни болки и артрит.

Лек за спиране на болките в ставите, гърба, остеопороза, артрит

Съставки:

100 мл йод
300 мл 70% спирт (от аптеката)
10 таблетки – аналгин, андол или аспирин

Приготвяне и употреба:

Започнете със счукване на таблетките и ги смесете със спирта и йода. Оставете съставките да се смесят добре 21 дни. След това лекът е готов за употреба.

Нанасяйте сместа направо върху болезненото място или правете компрес с мазилото.

---

Made in BG

Лекарят, оперирал мозъка на дете през крака, взе диплома, която имат само още 35 медици в света

Лекарят от УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ доц. Станимир Сираков, който извърши уникална операция на мозъка на 10-годишно момиченце през артерия на крака му, вече има европейска диплома по неврорентгенология, която се присъжда от новосформирания Борд по невроинтервенции, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Така д-р Сираков става един от общо 36 медици от цял свят, които са удостоени с този документ. Целта на дипломата е да отличи тези специалисти, които имат опита и квалификацията да се занимават с ендоваскуларно лечение на най-сложните и комплексни мозъчно-съдови заболявания. За да получи дипломата, всеки от тези медицински специалисти е трябвало да покрие редица критерии. Самият изпит е продължил 2 дни.

Първият е бил посветен на теоретичната подготовка и е включвал тест с писмена част, разбра Е-новини. През втория ден явяващите се кандидати е трябвало да работят по различни медицински казуси пред 7- членна комисия и да дискутират индикации и методи на лечение.

Новопридобитата диплома дава възможност на доц. Сираков, след кратък пробен период, да работи в който и да е от големите центрове в Европа, където се правят ендоваскуларни процедури.

Снимка: УМБАЛ „Св. Иван Рилски“

„На практика с тази диплома съм сертифициран и признат невроинтервенционалист в Европа“, обяснява доц. Сираков. Въпреки новите хоризонти, които отваря пред него ценният документ, той няма намерение да напуска България.

„Напротив, в момента сме подали документи УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ да стане един от акредитираните центрове в Европа, където се провеждат обучения за невроендоваскуларни процедури. Ако това стане, ще сме единствени в целия източноевропейски регион, което е голямо постижение както за българската медицина, така и за българските пациенти“, добавя младият лекар.

Д-р Станимир Сираков е роден на 24 октомври 1984 година в Кърджали. Завършва медицина през 2009 г. в МУ-София със специалност „Образна диагностика“ и „Интервенционална неврорентгенология“.

От 2011 г. е част от екипа на болница „Св. Иван Рилски“ и вече е ръководител на сектор „Интервенционална рентгенология“ в отделението по образна диагностика. Младият специалист е един от малкото лекари в страната, извършващи високоспециализирани животоспасяващи процедури при мозъчни аневризми и облитериране на мозъчни и гръбначномозъчни артериовенозни малформации. Заради уникалната мозъчна операция на 10-годишното момиченце през артерия на крака му, д-р Сираков получи National Medical Awards или т.нар. „Медицински Оскар“.

Само за 2019 г., заедно с екипа си от Референтния център по мозъчно-съдови заболявания в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, д-р Сираков има извършени 17 операции на артериовенозни малформации (АВМ) и са третирани по ендоваскуларен метод над 90 мозъчни аневризми.

Преди няколко месеца, заедно с проф. Шарбел Монайе от Франция, той извърши две уникални операции на деца с много тежки АВМ, които иначе трябваше да заминат за лечение в чужбина.

Източник: ДИР.бг

---

България

Цветелина Грахич отмъсти на Слави Трифонов

Булфото

Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война

Бившата певица на Слави Трифонов – Цветелина Грахич, скочи побесняла срещу него, при това публично. Босненката реагира под вчерашен пост на Дългия в мрежата, без да й пука кой какво ще каже. Слави укори Иран за нападението срещу Израел и написа, че с радикалния ислям не можеш да се бориш, нито да го проумееш.

За него той е извън всякакви човешки ценности и разбирания и е чудовище, с което светът трябва да воюва с всички възможни методи.

Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война.

Грахич го посъветва да си трае и да си пее тъпите песнички, да се прави на големия патриот, но всъщност според нея той е расист. Стигна се дотам, че да му каже – ай сиктир и да благодари на Бог, че се е отървала от тази помия, предаде Crimesbg.com.

Сигурни сме, че шоуменът вече е запознат с думите й, както и хората от екипа му, срещу които Грахич също възропта, с изключение на няколко души. Може би един от тях е Годжи, с когото бяха близки приятели.

Накрая тя дори обвини Слави, че не той пише постовете си, а сценаристите му, защото него и за това не го бива.

---

България

Обявиха времето за Великден и края на априлското лято

В следващите десетина дни няма изгледи температурите да скочат до 30 градуса, каквито имахме и каквито са доста необичайни за април. Сега се доближихме до нормалните температури, дори са малко по-ниски за втората половина на април.

Това коментира пред Нова нюз Анастасия Стойчева от НИМХ.

До петък следващата седмица ни очаква доста динамично време с чести валежи. В отделни дни валежите ще бъдат значителни по количество. Онзи период със сухо и горещо време няма да го видим до края на месеца. Сутрешните температури ще са около 2 и 7 градуса. Утре ще са около нулата в отделни котловинни полета с ясно време. Като цяло очакваме повишение на температурите в понеделник, когато вероятността за валежи е малка и още едно повишение чакаме в сряда, коментира тя.

Дните с най-много валежи са неделя, вторник.

Т.е. ще имаме почивка от ден-два със значителни валежи и така ще е до края на месеца, посочи тя.

Чака ни динамична пролетна седмица, обобщи тя.

По Гергьовден и около Великденските празници ще останем със сравнително хладно и с валежи време. Това не означава, че няма да има слънчеви часове, но май започва с валежи, коментира тя.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com