Connect with us

България

Чудото на живота: Уникалната история на една жена, родила 3 пъти близнаци (Снимки)

Светът е пълен с какви ли не изненади, феномени и чудеса. За едно такова чудо ще ви разкажем днес.

Става дума за уникалната история на една жена, родила 3 пъти близнаци! А вероятността, между впрочем, от подобно явление е 1 на 500 000! Невероятно, нали?!

Както повечето момичета, така и Мисти Ланг си мечтаела да бъде майка на едно или две деца. И никога не е предполагала какво може да й е подготвила съдбата.

Днес 36-годишната млада майка може да се похвали не с едно, две или три хлапета, а със седем, или по-точно с едно прекрасно момиче и с цели три чифта очарователни и сладки близнаци. Ей на това му се вика да уцелиш „шестица от тотото“!

За нейната необикновена история разказва британският „Индипендънт“.

С първите си рожби – близначките Алекс и Лекси Мисти се сдобива преди девет години. След това на бял свят се появява 7-годишната днес Калиста. Две години по-късно г-жа Ланг посреща близнаците Ласи и Наш, които сега са 5-годишни. Чудесата в семейството не свършват дотук и само преди 11 седмици Мисти Ланг приветства третата двойка бебета.

Първите близнаци Мисти ражда от бившия си партньор, а следващите две от настоящия си съпруг Питър Ланг.

Сладките грижи в семейството на Мисти и Питър осмислят живота на щастливата двойка и изпълват сърцата на щастливите родители с чувство на пълнота и благодарност. Емоциите си майката споделя на профила си в Инстаграм и с това прави последователите си всеки ден свидетели на веселото си и изпълнено с детска глъч и жизнерадост ежедневие.

Най-щастлив от цялата тази история е нейният съпруг, който израства сам, въпреки голямата си мечта да има братя и сестри.

Е, съдбата явно е чула молитвите му, макар и малко по-късно, и е благоволила най-сетне да го компенсира и сюрпризира с цял куп наследници.

„Вярно е, че да си майка на 7 деца не е никак лесно, но затова пък е истинска благословия“, разказва още Мисти от профила си. Многодетната млада майка планира да завърши медицинското си образование, което е прекъснала по време на третата си бременност. Тя е от онези майки, които не отлагат идването на малчуганите заради гоненето на кариера.

„За всяко нещо си има време. И щом децата са пожелали да се появят сега, значи така е трябвало да се случи. Те ми вдъхват стимул и енергия за живот, изпълват ежедневието ми с радост и щастие, те са моят смисъл, те са целият ми свят, споделя щастливката от постовете си в социалната мрежа.

А за всички майки на близнаци, Мисти има и един съвет: „Не отказвайте помощ, когато ви я предлагат. Уверете се, че партньорът полага необходимите грижи за малчуганите толкова, колкото и вие. И не приемайте нещата на сериозно, освен ако наистина не са сериозни“.

За разлика от съпруга си обаче, Мисти има една сестра. При това – близначка. В тази връзка едно любопитно проучване на Genetics.org сочи, че при жените с брат или сестра близнак вероятността да родят близнаци е с 2,5% по-голяма. Това безспорно означава, че в бъдеще Мисти и нейният съпруг ще са щастливи баба и дядо на цяла тайфа внуци.

Continue Reading

България

Голяма загуба за България! Почина един от най-добрите хирурзи в страната

На 53-годишна възраст днес ни напусна д-р Камен Узунов, съдов хирург в УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“, съобщават от болницата.

Поклонението ще се състои на 22-ри септември 2023 г., петък, от 11:00 часа в храм „Света Троица“ в Русе, след което погребението ще бъде в Гробищен парк гр. Кубрат.

Д-р Камен Узунов е роден в гр. Кубрат през 1970 г. Завършва „Медицина“ през 1998 г. в гр. Варна.

Придобива две специалности по „Хирургия“ през 2006 г. и „Съдова хирургия“ през 2013 г., след което завършва следдипломна квалификация по „Ендоваскуларна съдова хирургия”.

Взема участие в редица национални и международни конференции

Д-р Узунов е удостоен с почетен знак и грамота „Отличен лекар на Районна лекарска колегия Русе 2021 г.“

Професионалния си път той започва през 1998 г., като лекар ординатор в хирургично отделение в МБАЛ гр. Кубрат.

От 1999 г. до 2004 г. работи в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ гр. Разград, а от 2005 г. до 2008 г. в УНСБАЛ „Св. Екатерина“ гр. София, а през 2009 г. в УМБАЛ Русе.

Д-р Узунов се присъединява към екипа на УМБАЛ „Медика Русе“ от самото създаване на болницата през 2013 г. като лекар в отделение по Съдова хирургия.

Д-р Камен Узунов бе отличен лекар, многоуважаван колега и добър приятел.

Поклон пред паметта му!

Continue Reading

България

МВР с нов хитър начин да глобява всички, пресвяткането с фарове вече няма да помага

С цел намаляване на пътните произшествия, както и установяване и санкциониране на нарушители в ОД МВР Сливен се въвежда нов метод за контрол. Екипи на пътна полиция ще бъдат подпомогнати от полицейски служители в небрандиран автомобил, които ще следят с видеокамера най-натоварените и опасни участъци в областта.

Заснетите нарушения ще се подават по радиостанция до най-близкия патрул и ще се санкциониран на място.

Нарушителите, които не са спрени на място, ще бъдат издирени и санкционирани впоследствие. Новият подход беше представен и коментиран на брифинг днес от комисар Димитър Кикьов, началник на отдел „Охранителна полиция“ към ОДМВР Сливен, и главен инспектор Илиян Николов, началник сектор „Пътна полиция“ Сливен.

Брифингът се състоя на път ІІ-53 (Сливен -Ямбол), на разклона за село Камен, който е участък с повишена концентрация на пътни произшествия.

„В рамките на час камерата е заснела 11-12 нарушения, а от началото на операцията в цялата страна – около 160“, посочи комисар Кикьов. По думите му, когато има полицейски автомобил, маркиран и с лампа, водачите си сигнализират с фарове и ефектът е краткотраен.

Според статистиката, представена от главен инспектор Николов, от началото на годината на територията на ОДМВР-Сливен са установени над 170 водачи да управляват след употреба на алкохол, 53 с наркотици и 60 са отказали да бъдат тествани.

Уустановени 17 водачи с алкохол, 3 с наркотици и към тази сутрин 4 неправоспособни. На автомагистрала „Тракия“ в района на Нова Загора е установен товарен автомобил, управляван от турски гражданин, който е управлявал с концентрация на алкохол 1,53 промила. Той е отведен и задържан в РУ-Нова Загора.

Сред другите мерки, предприети по разпореждане на старши комисар Димитър Величков, е поставянето на системните нарушители под превантивно полицейско наблюдение. Комисар Кикьов съобщи, че след анализ от началото на месец март 43 лица са поставени под наблюдение, като информация за тях ще има и в останалите дирекции в страната. Специализираната операция продължава.

Continue Reading

България

Панделиева: Докога близки на престъпници ще обясняват в ефир, че искат възмездие?

То кое ли не е сбъркано у нас? Национална телевизия интервюира ревящата майка на убития нападател на две момичета и на мол с думите, че момченцето й, което е отглеждала сама, е застреляно като куче. А дечицата бягали от полицията, защото едното от тях не носело лична карта. Видите ли! Хей така, от притеснение, посред нощите, след като са могли да убият нападнатото момиче, след като са опитали да проникнат в мол.

Майката малко пропуска да уточни, че „трите момченца“ не само са с предишни криминални регистрации, но и са считани за рецидивисти. Тя пропусна и да се извини на майките на момичетата, нападнати с желязна тръба, за да бъдат обрани. Нали всички сме наясно, че само един по-непремерен удар и едното момиче щеше да е в статистиката с убитите

Не знам и не разбирам докога национални медии ще считат за „друга гледна точка“ тази на престъпници и техните близки? Всички експерти досега обясниха, че полицейските действия са изпълнили всички законови изисквания:
– нареждане бягащият да спре на място (и този, дето няма лична карта);
– ако бягащият не спре, ще бъде произведен изстрел;
– произведени са два предупредителни изстрела във въздуха;
– полицаят стреля по бягащ индивид, който е получил всички възможни шансове да спре.

В задачата се пита: кого обслужва репортаж в който майката на многократен извършител на дребни престъпления изисква някой да бъде осъден „за убийство“?

Какво казва ЗАКОНЪТ: „Полицейските органи могат да използват оръжие само когато това е абсолютно необходимо… (3) след предупреждение при задържане на лице, извършващо или извършило престъпление от общ характер, ако то оказва съпротива или се опитва да избяга…“

Всички, които стръвно скочиха да обясняват какво НЯМА право полицейският служител са същите, които питат ЗАЩО полицията не се е намесила, когато изнасилват и убиват баби, пребиват дядовци за 20 лева.

А аз питам: докога близки на престъпници ще обясняват в национален ефир, че искат възмездие?

Continue Reading

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com