Свържете се с нас

България

Цялата в кръв и с мъртво бебе в ръцете: Покъртителна трагедия с родилка в Гоце Делчев

Бременна жена от гоцеделчевското село Скребатно обвинява лекари от Спешния център в Гоце Делчев, че заради грешна преценка е изгубила нероденото си дете. Случаят е от 14 август, когато бременната в шестия месец тогава 26-годишна жена, отива на преглед с оплаквания, дежурният медик обаче я изпраща вкъщи, предписвайки и само обезболяващи.

Бременната жена търси помощ на 14 август заради силни болки в корема, получава инжекция и е изпратена вкъщи, където по-късно, ражда неочаквано. Близките на жената не знаят дори каква инжекция ѝ е била поставена.

Съпругът ѝ Виктор Падюков разказа, че един час по-късно жената получава болки вкъщи. Личната лекарка обаче пише на съпруга ѝ да я докара за преглед на следващата сутрин, но след няма и половин час тя е загубила бебето вкъщи.

„На 14 вечерта към 8 и нещо получава болки, д-р Фидошев слага инжекция. Прибираме се на село, болките продължават. Звъня на нейната лекарка, на четвъртия път получих смс, но тя загуби бебето“, разказва Виктор Панюков.

Лекарят обаче си е признал, че е негова грешка.

Вкарахме я завита в чаршаф, детето мъртво в ръцете. Пъпната връв в нея, цялата в кръв“, разказа Манчо Падюков – свекър на родилката.

„Били са и някаква инжекция и си я връщат. Към 21-22 ч. ми звъни и казва, че положението се влошава. Паля колата и какво да видя – пред банята локва кръв, жената е родила детето мъртво и го държи вкочанено. Виктор плаче, малкото дете отзад пищи. Завих я в един чаршаф и я качвам в колата, идваме в спешното. Казвам „Защо не качихте жената в АГ-то или да извикате доктор, който е компетентен. Той каза „Извинявайте, сбъркал съм“, каза още той.

„Един човешки живот е загубен, не се знае и какво ще се случи с майката“, допълни той.

Спешният център в Гоце Делчев е под шапката на този в Благоевград. Оттам коментираха случая така:

„Преценка на лекаря е как да постъпи. Д-р Фидошев е хирург с дългогодишен стаж, той е преценил така. Не е в нашата компетентност да кажем дали има, или не лекарска грешка. Надявам се Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ да каже има ли вина колегата, спазени ли са правилата за добра медицинска практика. Ако се окаже, че е лекарска, бих могъл да наложа дисциплинарно наказание и финансова санкция на колегата“, каза д-р Красимир Михайлов, директор на спешен център Благоевград.

Предстои проверка на „Медицински надзор“ и на Спешния център в Благоевград. Близките на родилката обаче настояват д-р Фидошев да бъде отстранен и да бъде потърсено обяснение от наблюдаващия лекар на жената – д-р Стоева, която не е отговорила на обажданията им.

Директорът на ЦСМП в Благоевград каза, че е запознат със случая и се извършва проверка. Запознат е и „Медицински надзор“, който извършва проверката, резултати се очакват през следващата седмица.

БЛИЦ

---

България

Сами Хосни се набута и в „Игри на волята“. Там го чака жрицата на любовта Вероника Ланчева (СНИМКИ)

Сами Хосни стана известен като риалити звезда и иска да затвърди този свой имидж. След като го видяха колко струва във „Фермата“ и „Сървайвър“, сега е решен да се излага и в „Игри на волята“.

Да, Сами има физическата подготовка за тези предавания, но в тях лъсна и характерът му, който не е никак приятен. Той се оказа надменен и със самочувствие без покритие.

Във „Фермата“ единственото, което се запомни от него, е репликата му, че голямата награда от 100 хил. лв. не го блазни, защото тези пари ги изкарвал за дни. Той се опита да убеди всички, че е милионер, но трудно му се получи

Истината е, че Хосни наистина разполага с доста пари, които му осигуряват охолен начин на живот, но те не са спечелени с работа. Сами се е превърнал в истинско жиголо. Различни жени, при това на сериозна възраст, го „обяздвали“, а в замяна го издържали с щедри суми.

 

Интересното е, че в „Игри на волята“ той ще има своя колежка в занаята. Участие в следващия сезон ще вземе Вероника Ланчева, която участва в „Мис България 2013“. Тя стана по-популярна обаче с песен, в която участие взеха още близначката й Моника и фотомоделът Велина Узунова, която също участва в „Мис България“ преди 10 години.

Явно новият сезон на „Игри на волята“ ще бъде много слаб. Щом провали в живота като Сами Хосни и Вероника Ланчева ще участват, не предстои нищо, което да обогати аудиторията.

Източник: Crimesbg.com

---

България

55-годишната Николина Чакърдъкова опъна бръчки, сложи и нови зъби

С опънати бръчки и с нови блестящи зъби се появи в студио на Нова телевизия фолклорната певица Николина Чакърдъкова.

Това забелязаха наблюдателни зрители и коментарите в социалните мрежи не закъсняха.

55-годишната изпълнителка грееше с идеално изпънато лице, както и бели и перфектно наредени бели зъби.

---

България

МРЪСНИШКИ СНИМКИ! Жанета Осипова тегли кола на каишка

Свръхсила показа изкусителната сексбомба Жанета Осипова.

Преоблечена като зайче, плеймейтката тегли лек автомобил, като го води на каишка.

Дори и с дегизировка и огромни заешки уши, Жанета хваща мъжките погледи, тъй като от кръста надолу не залага на много дрехи.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com