Connect with us

България

Хороскоп за декември от Анджела Пърл-Водолей успех и финансово благополучие, Козирог добра финансова печалба

Зимата се промъква към нас през последния месец от годината. Какъв ще бъде и какво ще ни донесе? До голяма степен всичко зависи от нас, но тогава, дори без влиянието на звездите, не можем да направим това, което искаме. За да разберем всички подробности, използвахме помощта на любимия ни астролог – Анджела Пърл, който всеки месец ни прави щастливи с най-точните и верни прогнози.

Споделяме с вас хороскопа от Анджела Пърл за декември 2018 г. И нека да е зима навън, но от предсказанията на астролога, душата да е слънчева и топла.

Хороскоп за декември от Анджела Пърл

 

Овен

Традиционно започваме с прогнозата за Овен. Този месец Венера ще има специално влияние върху този знак на зодиака. След 3 декември планетата влиза в осми финансов дом на Овен, който обещава добра парична печалба. Можете да получите бонус или да върнете дълг, които не сте очаквали. По принцип Венера е приятна планета, което означава, че тя ще донесе добри новини.

Също така, осми дом е дом на интимността, а самата Венера е планета на любовта, което обещава на Овен нова любов. Венера ще бъде в осми дом през декември, което означава, че целият месец ще бъде изпълнен с положителни емоции и приятни изненади. В навечерието на празниците е двойно приятен.

През последните три седмици на ноември можеше да има закъснения в работата поради ретроградност, но след 6 декември ситуацията ще се подобри и нещата ще се движат, така че не бива да се притеснявате и да прибързвате нещата. През декември Овен ще иска да пътува и не се лишава от това. Най-вероятно обстоятелствата ще бъдат в полза на пътуването.

Има шансове за нови срещи, които ще донесат много емоции и впечатления. Декември също допринася за придобиването на нови знания, така че, ако имате намерение да научите нещо ново, тогава е време да го направите. Животът ще осигури интересни възможности. След 8 декември е най-доброто време да съживите всичките си идеи и планове.

 

Телец
Венера царува за Телец през декември и ще донесе само положителни промени. Планетата ще бъде особено засегната от сегмента на взаимоотношенията. През декември Телец има голям шанс да посрещне любовта си или да подобри отношенията си с партньора. Това е подходящо време за изграждане на взаимоотношения. Не е необходимо обаче да бързате и да действате неравномерно.

Също през декември Телците ще могат да правят успешни сделки и да решават всички въпроси. Венера ще донесе пари, но не и на Телец, а на неговите партньори. Може би вашият съпруг ще получи желаната работа, ще дадете на партньора си необходимата подкрепа.

Всички планети обещават на Телец нови запознанства, неочаквани срещи и бурни романи. Нека новите емоции, хора и събития дойдат в живота ви, няма да съжалявате. До 6 декември обаче астрологът не съветва да не предприемате важни стъпки и не трябва да влизате във важни сделки, но след 6-ти нещата ще се развият добре.

 

Близнаци

Ретроградната Венера, която дълго време възпрепятстваше развитието ви, но сега се разгръща и ще тръгне от третия си дом. Това означава, че животът бавно ще започне да се подобрява. Всяко объркване и проблеми ще бъдат решени и животът ще се върне към нормалното.

Близнаците трябва да обърнат внимание на работата. Ако полагате усилия, можете да получите добра печалба или увеличение. Ако търсите дълго време работа, то ще се намери през декември. Всички забавени заплати и бонуси ще бъдат платени, но само след третия ден. Декември е добър месец за разрешаване на конфликти, всичко ще бъде решено.

Близнаците трябва да направят своето здраве и да очистят тялото. Това е причина да отидете на лекар или да направите други уелнес процедури. Целият месец ще бъде богат и затова се нуждаете от добро здраве.

 

Рак

Декември може да бъде много творчески месец за вас. Ако имате някаква идея от дълго време, сега е времето да я въплътите. Има шанс за почивка, както и бурна романтика. Раковете трябва да очакват добри новини и някакво попълване в семейството: това може да бъде новина за бременност и факта, че някой ще се ожени.

Месецът ще бъде важен във всичко, което засяга работата. Добри новини могат да ви очакват, както и успех в бизнеса. Има вероятност за някаква глобална промяна. Може би решите да се откажете от работата си и да започнете свой собствен бизнес. Всички предприятия ще бъдат короновани с успех.

Раковете трябва да мислят за промяна на навиците. Ако, например, искате да се откажете от пушенето, сега е най-доброто време за това. Декември е добър момент да се грижи за вашето здраве, да отслабнете и да изчистите тялото. През декември всичко ще бъде лесно за вас, така че не се страхувайте да действате!

 

Лъв
Скъпи Лъвове, през декември ще откриете нещо прекрасно и радостно. Нещо добро ще се случи в къщата на Лъвовете, може би ще имате шумна семейна почивка, както и големи и приятни покупки също са възможни. Този месец Лъвовете трябва да се посветят на семейството и дома си. Това е подходящо време за помирение и обединение със семейството. Не пропускайте шанса си!

Има вероятност да вземете заем, големи разходи са възможни, но за закупуване на нещо полезно за къщата или дори недвижими имоти. Ако ще се премествате, сега е подходящо време за това. Уверете се, че отивате на по-добро място и там ще имате добър живот.

След интензивна комуникация със семейството, трябва да отделите време за себе си. За този перфектен край на декември. Има шанс да продължите дълго пътуване. За Лъв е време да разбере живота си и да възстанови реда. Починете, за да спечелите сила преди празниците.

 

Дева

Венера ще донесе много комуникация и нови познати. Има възможност да се срещнете с нови приятели, да правите полезни връзки и дори да намерите любовта си. Дева я чакат добри новини, свързани с членове на семейството, може би дори за попълнение в семейството.

Добър този месец и за обучение. Можете да отидете на курсове, които отдавна са планирали да отидат. Може би ще започнете да учите. Има място в този месец и творческа атмосфера, особено добре е да започнете всичко свързано с изразяване на мисли – да започнете да пишете книга или дневник. Можете да изчакате успеха.

Този месец обещава да бъде добър. Звездите казват, че Дева ще отиде на почивка някъде в края на месеца. Използвайте това време продуктивно и реализирайте своя творчески потенциал. Дева се нуждаят от търпение, защото най-вероятно този месец ще бъде доста активен за половинките си и ще трябва да осигури много подкрепа. Конфликтите са възможни и вие сте тези, които ще трябва да ги избягвате и уреждате.

 

Везни
Декември ще донесе на Везни много добър и скъп подарък. Този месец ще бъде много успешен, добре е да започнете нов бизнес, той със сигурност ще донесе пари. Везните ще получат голяма печалба, ако започнат нов бизнес и ще се справят много добре. Финансово това е един много благоприятен месец. Венера ще ви даде сила и вяра в себе си. Да – и всичко ще се осъществи!

За Везни, декември обещава приятни срещи. Има огромен шанс да се срещнете с нова любов и да намерите щастие. Също така ще има възможност да получават приятни и радостни новини от брат или сестра, някои промени ще се случат в семейството. Може би няма да ви харесат тези промени, но всичко ще бъде за по-добро.

В края на месеца се очакват приятни новини за работата. Ще получите повишение или добра награда за работата си. Ако всички проекти и бизнес дела се приключат навреме, това ще има положителен ефект върху кариерното и финансовото благосъстояние. Везни ще променят социалния си статут този месец: това би могло да бъде нова позиция, брак или бременност. Този месец със сигурност ще бъдете готови!

 

Скорпион

Венера също ще има ефект върху Скорпионите: с пари и любов този месец те ще имат всичко в перфектен ред. Скорпиос през декември ще бъде неподражаем и красив. Много е хубаво да правите различни козметични процедури и да се грижите за красотата му. Затова се регистрирайте в козметика сега, но не назначете процедурата преди седмия.

Ако през периода на ретроградна Венера се разделихте с партньора си или паднахте, завръщането на планетата в правилната посока ще постави всичко на свое място. Ще разберете какво наистина чувствате и ако това е облекчение, тогава решението е било правилно. Тези взаимоотношения вече не трябва да се връщат.

За Скорпион, които са женени, това е време на хармония. Вие и вашият партньор ще разрешите всички конфликти и ще имате мир. Хармонията ви очаква в отношенията с бизнес партньорите: преговорите ще бъдат короновани с успех. Важно е само да прехвърлите всички важни въпроси до средата на месеца след 7 декември.

 

Стрелец

Стрелец през декември се нуждае от почивка. Венера ви обещава пътуване, което ще ви помогне да се отпуснете. Ако планирате ваканция, изберете красиво място за пътуване с изгледи, които заслужават окото. Правете нещо за себе си, това ще ви помогне да презаредите нови сили и вдъхновение.

Звездите обещават пътуване със Стрелец, пътуване или дългоочаквана среща. Венера може да ви помогне да намерите любов или добър приятел, така че погледнете по-отблизо хората. Този месец обещава да бъде много успешен за ново начало. Също така, той ще бъде проспериращ от гледна точка на финансите, има възможност да спечели повече печалба отвън, а не от работа.

През декември можете да подобрите себе си: диети, нови тренировки, козметични процедури и операции. Този месец ще бъде много благоприятен, но само след 7 декември.

 

Козирог

Този месец Козирозите могат да реализират добра финансова печалба от своя бизнес или втора професия. Ако нямате собствен бизнес, но искате да започнете, след 7 декември трябва да го направите. Мечтите и плановете могат да се реализират през декември.

Ретроградният Меркурий може да развали плановете в началото на месеца, така че планирането е по-добро след 6 декември, тогава всичко ще бъде наред. Добре е да се отървете от зависимостите и болестите през декември. Този месец ще бъде по-лесно да го направите, затова откажете пушенето и яденето на сладкиши. Може да се наложи да се подложите на медицински преглед и тест този месец.

През втората половина на месеца след 13 декември е възможно пътуване. Може би ще получите някои документи или резултати от тестове, някой проблем ще бъде решен. Декември също е месецът на любовта и партньорството за Козирозите, е време да изградим взаимоотношения или да срещнем един духовен партньор.

 

Водолей

Венера обещава за Водолей успех и финансово благополучие. Имате шанс да получите нова длъжност или да промените социалния статус, като се изкачите по стълбата на кариерата. По принцип ще спечелите победа, ще постигнете успех и ще получите подходяща награда, както и универсално признание. Водолей ще са на гребена на славата, затова се старайте да не пропускате този момент.

След 13 декември животът ви ще се преобърне и ще жънете победа след победа. През декември можете да започнете свой собствен бизнес, най-важното е да не се страхувате и да действате активно, енергично. Много Водолеи ще намерят нова работа и ще се погрижат за здравето си. Този месец е добър за всичко.

Има шанс, че ще имате нов социален кръг, не се страхувайте да се запознавате, може да са полезни връзките ви. Този месец ще бъде много продуктивен, ще трябва да работите много, понякога дори и за чужбина. Но в края на месеца се планира голяма покупка.

Радвайте се, всичко ще се осъществи!

 

Риби

Риби през декември обещава дълги пътувания, те ще бъдат много положителни и радостни. Ще имате възможност да се срещнете с близки, да се срещнете и с любов в чужбина. Венера ще придружава всичко, свързано с пътуване до други държави. Бъдете внимателни от 1 декември до 6 декември, защото Меркурий все още ще е ретрограден.

През декември Рибите ще имат късмет в кариерата си, най-вероятно ще получат нова длъжност или работа. Може би това малко постижение ще бъде стъпка към глобална цел. Те ще трябва да опитат, но всичко ще свърши.

Рибите могат да чакат промени, които не харесват, но не се разстройвайте предварително, всичко може да се обърне във ваша полза. Всичко ще се оправи, просто трябва да повярвате!

Хороскопът за декември за всички знаци обещава добри промени, парична печалба и интересни новини. Така че се чувствайте свободни да се справите с всеки бизнес и да прекарате продуктивно и активно през последния месец от годината. Благодарение на съветите на невероятната и удивителна Aджела Пърл можете да извлечете максимума от този месец за себе си. Основното нещо е да действате и да вземете съдбата в собствените си ръце!

Continue Reading

България

Бенчев: Лукойл трябва да работи или ще стане неприятно! Ще стане ли бензина 4 лева?

Цените на основните видове горива отново тръгнаха нагоре. Увеличението за изминалия месец е около 10 стотинки. 

Надявам се „Лукойл“ да намери начин да замести руската суровина с друга, така че да не се налага да спира работа. Откъде ще дойде този нефт, зависи от компанията. Вариантите са Черно море, а другият е много по-неприятен – преминаване през Босфора, това е много скъпо. Извън Черно море има повече опции, но те са много по-трудно осъществими. Рафинерията трябва да работи, в противен случай ще изпаднем в много неприятни ситуации. Ако спре, ще трябва да разчитаме на резерва, но колко е той, може да каже само държавата. Една голяма част от резерва се намира в чужбина. Горивото трябва да бъде натоварено от Унгария, Словения, Холандия, а това ще бъде кошмар. Не се очертава никаква криза с горивата на пазара. Това каза в студиото на „България сутрин“  Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация.

„Истинската картина за това какво ще се случи, ще имаме някъде към средата и края на октомври, когато започне отоплителният сезон и се види как стоят нещата с природния газ“, обясни Бенчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

„Няма как да стигнем 4 лева за литър бензин, може би ще минем 3, може да сме малко отгоре“, прогнозира Светослав Бенчев.

По думите му българските производствени цени са доста по-ниски от тези в чужбина. Нашите са с около 10-12 ст. по-ниски – без данъци и такси.

На въпрос има ли как държавата да се намеси, за да не се стигне до увеличаване на цените на горивата, Бенчев отговори, че страната е обложила свръхпечалбата на рафинерията и че използва парите за различни програми. Според него единственият инструмент, който има, е да намали данъците, но тя не може да го направи.

Continue Reading

Made in BG

Карта за 14 дневна почивка през 1968 г и курорта днес в 5 снимки


Снимка на картата за почивка от четвърта смяна в Сепарева баня
Таксата е била само 17 лева
Снимка от почиевн дом-мелница Никола Й. Вапцаров в София

 

Вижте още:Ето колко е струвала почивката на море в хотели с 3,2 и 1 звезди през 1986 година в следващите ни статии

Continue Reading

България

Пазите ли ги? Тази остаряла банкнота днес струва 2000 лв.

Банкнотата от 1 лев, отпечатана през 1974 година с паметника на връх Шипка на гърба й, стигна цена от 2000 лева.

Това става ясно от в платформите за безплатни обяви, съобщава „Телеграф“. Продавачът пък обяснява, че е с уникален сериен номер, който е ОУ1357271.

Еднолевката е извадена от обращение в края на 1996 г., като дотогава българските пари са били обезпечени със злато.

Интересното за старите банкноти е, че през дългогодишната история на Българската народна банка банкнотите са печатани в Русия, Германия, Англия, САЩ, както и бившите „Държавна печатница“ и Държавна печатница за ценни книжа „Дечо Стефанов“ в София. Специално левчето от 1974 година пък е отпечатано в „Гознак“, СССР.

По-старите и употребявани левчета са по 8-10 лева за брой.

Едно от условията цената на банкнотата да е по-висока е да има вид на нова и в никакъв случай да не е прегъвана.

Справка на страницата на централния трезор сочи, че към момента има в наличност 392 432 банкноти с номинал 1 лев от 1974 година, които никога не са били в обращение, тоест неизползвани. Цената й в БНБ пък е 2,40 лева за брой със ДДС.

Предприемчиви колекционери пък са се сдобили с цели пачки със стари банкноти.

Има обява, в която се предлагат 100 броя банкноти от левчето, като цената на една е 3 лева, а пачката струва 300 лева. Старите зелени двулевки пък вървят по 4 лева бройката, като продавачът уверява, че банкнотите са в перфектно състояние, неизползвани и съхранявани в трезор. Също така серийните номера са поредни.

Със стари, неизползвани банкноти, отпечатани в периода от 1951 до 2006 година, може да се сдобиете на касите на БНБ.

В списъка с наличностите има такива от 3 лева и купюра с номинал 25 лева, които струват 3,60 лева за брой с ДДС. И от двете банкноти наличностите в трезора са над 100 000 броя. Най-висока цена пък държи банкнота от 500 лева, емисия 1951 година. БНБ разполага с близо 200 000 купюри с този номинал, като цената на една е 79,20 лева с ДДС.

Continue Reading

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com