Connect with us

България

Хората са оставени да умират, защото здравето е търговия

Търговските дружества трябва да печелят. Това им е целта на създаването.

По случайност болниците също са търговци. Неуспешни!

Как се търгува живот? Как се слага печалба за операцията на болно детенце, как се формулира печалбата от спасяването на родилка… или пък млад мъж, пострадал при трудова злополука.

Всеки ден лекарите, положили Хипократова клетва да спасяват човешки живот, първо трябва да седнат и да сметнат приходите и разходите за живота…..ако разходите надвишават приходите по клиничната пътека, дали да не го насочат човека другаде, нищо, че едва държи живота си в зъбите! А на милостивите системата не прощава. Всяка оказана НЕПРАВОМЕРНА лекарска помощ, води до фалит, а същите лекари остават без работа. Повод за много тъжни размисли…да спасиш живот или да спасиш заплатата и работата си? А си се заклел!

НЗОК и инспектората като цербери разпределят парите, като започват от себе си – служебни автомобили, климатици, сгради, шофьори, каквото остане – за болните. Ако остане….

Когато бях дете, на слизане от връх Ботев през есента паднах и си изкълчих крака и скъсах сухожилие. В селото до Калофер, в което бяхме отседнали, имаше постоянно фелдшер и медицинска сестра. Погрижиха се, помогнаха, имаше всички видове лекарства, обезболяващи, превръзки. Линейката дойде след час. Преди година съседката пострада при сериозен инцидент и съседите извикаме линейка – в центъра на Пловдив. Дойде след час и половина, защото случаят не бил спешен, можело да се изчака. Докато момичето пищеше, а ние се чудехме какво да правим. Представям си ако беше в онова село, сигурно вече няма здравна служба никъде по селата.

Хората са оставени да умират и да страдат, защото ЗДРАВЕТО Е ТЪРГОВИЯ! КОЙТО НЯМА ПАРИ – УМИРА!

И най-добрите и благородни лекари получават наказание за съчувствието си, че са лекували здравно неосигурени, че са оставили някоя баба, която няма близки, по-дълго време в болницата, вместо да я изхвърлят на улицата, че са помогнали за случай, който не попада в клинична пътека.

И в един момент болницата няма пари за данъци, такси, лекарства, ток, вода….все пак е търговец, трябва да е спечелила достатъчно пари, за да си плаща сметките. Няма значение здравето, важни са парите за държавата!

Като общински юрист много пъти съм присъствала на общи събрания на болниците. В бордовете /Съвети на директорите/, се избираха хора,които нямат нищо общо с медицината, дори и с икономката. Които не разбират нищо. Но са НАШИ ХОРА – НА УПРАВЛЯВАЩАТА ПАРТИЯ! С една мисия – да налагат изпълнители на обществени поръчки, да преценят какво имущество могат да продадат, какво могат да приватизират…

Голямото престъпление на прехода. Колко убити болни от безхаберие и нагла търговия с живота им. Впрочем скоро управляващите сложиха и цената на човешкия живот, да си я знаем…

А болниците ще се продават….ще ги купят едни наши хора, ще завъртят един печеливш бизнес само с печеливши клинични пътеки, ще завъртят едни пари!

А ние – да умираме! Който няма пари да отиде извън България да се лекува или тук в частна болница – да умира! Важна е търговията и парите! Материалът ще го подменим.

Автор: Елена Гунчева

Continue Reading

България

Майката на простреляния младеж от полицай при грабеж: Защо ми убихте детето?

Два дни след инцидента, при който полицай простреля 18-годишно момче, което впоследствие почина, пред bTV говори майката младежа. Тя разказа, че Светльо никога не е бил агресивен.

С другите двама младежи, участвали в грабежа и нападението на момиче и преследването с полиция, са били дългогодишни приятели.

„Сега трябваше да бъде 12. клас, работеше през лятната ваканция и живееше съвсем спокоен живот. Светльо никога не е бил обвиняем, заподозрян и не е бил задържан за такива неща“, казва майка му Мария Богданова.

„Познавам едното – Георги се казва. За това дете също нищо лошо не знам. Хората говорят и за моето и за другото, и за третото. Предния ден се чух с него: „Мамо как си? Добре съм, досега спах. Мамо да знаеш, каквото и да се случва, аз винаги ще те обичам и те обичам“. Това беше, което ми каза Светльо. Често ми казва: „До теб съм, обичам те“ и не ми е направило някакво по-специално впечатление, че ми го каза“, разказва жената.

Подробности за инцидента Мария разбира едва два дни по-късно.

„Патологът ни каза „Вашето дете е починало от прострелна рана в гърба, която има вход от гърба и изход отпред през белия дроб и е починал от кръвозагуба. Просто искам справедливост и да знам защо този полицай, който искат всичките да награждават, застреля детето ми като куче. Дори да е направено нещо, не заставам и не казвам, че е прав, не можеш да отнемеш човешки живот при положение, че това е дете на 18 години и е с голи ръце. Детето ми не беше разбойник, не беше крадец, повярвайте ми детето ми не беше такова“, допълва майката.

„Сега моето дете ще гние, а този полицай ще си живее. Днес сгазиха това дете, утре убиха друго, трети ден не знам какво и така ще си живеем до безобразие. Искам отговори „Защо ми убихте детето?““, казва тя.

Continue Reading

България

Осем мигранти от различни страни налазиха и се изгавриха с 13-годишно момиченце

Полицейските власти в германския град Кьолн съобщиха в понеделник, че тече разследване във връзка със сексуална агресия спрямо 13-годишно момиче. Престъплението е било извършено в неделя, когато група от осем мъже нападнали малолетната жертва.

Извършителите на деянието – лица между 16 и 23 години, наобиколили момичето при един от външните басейни на плувен комплекс в града и ѝ се нахвърлили, посочиха в комюнике от полицията.

Тийнейджърката е била подложена на непрестанен тормоз от групата, която в един момент дори я хванала и захвърлила в басейна. Тогава един от тях скочил във водата и пъхнал ръката си в долнището на банския ѝ.

Момичето успяло да се отскубне от тях и да изтича до спасителя. На адреса незабавно били изпратени седем полицейски патрула, които заловили извършителите. Бил открит и свидетел на събитията, който дал пълни сведения пред разследващите.

Трима от задържаните, които са непълнолетни, живеят в околностите на Кьолн. Единият от тях е от Ирак, четирима са от Сирия и трима от Турция, информира 20minutos.

Continue Reading

България

Действал ли е правомерно полицаят, застрелял младеж в София

Какъв е общественият отзвук след убийството на 18-годишен младеж, заподозрян в кражба, и правилни ли са действията на полицията? Темата коментираха експерти пред Нова телевизия.

„Фактите не са достатъчно ясни. Има неща, които изключват възможността изобщо за неизбежна отбрана.

Връщам се към стандарта абсолютна необходимост. Условието полицията да употребява оръжие е да направи всичко възможно да запази живота и здравето на лицата.

Този случай далеч не изглежда такъв от известните фактите”, каза адвокатът Адела Качаунова.

„Плаши ме, че почти винаги автоматично обвиняваме полицията, че не си е свършила работата. Когато я няма на мястото на престъпление питаме къде е, когато тя е там, но не тръгне да задържа престъпниците питаме защо не си е свършила работата.

Ако не си използва оръжието, защо не го. Ако го използва, защо го използва.

В България като че ли на полицаите са им вързани ръцете до степен до която се намират в „Параграф 22”. Каквото и да направят, са виновни”, заяви политическият анализатор Кристиян Шварек. И сравни случаят у нас с този във Франция, при който полицай застреля 17-годишен рецидивист.

„Историята е същата. При нас заподозреният в престъпление е окачествяван като дете в социалните мрежи. Това е цивилицационен сблъсък”, поясни Шварек.

Адвокатът Ивета Анадолска изключи възможността да става въпрос за умишлено убийство.

„Полицаят за мен е употребил оръжие точно в рамките на правомощията си по член 87 от закона за МВР”, поясни Анадолска.

По думите на адвокат Людмил Рангелов униформеният е спазил перфектно правилата.

„Полицаят е действал в пълен синхрон със законовата разпоредба, която му разрешава да употребява оръжие. Имаме лице, което е извършило тежко умишлено престъпление и което бяга след това. Имаме устно гласно предупреждение и изстрели във въздуха”, обясни адвокатът.

Continue Reading

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com