Connect with us

България

Хората са оставени да умират, защото здравето е търговия

Published

on

Търговските дружества трябва да печелят. Това им е целта на създаването.

По случайност болниците също са търговци. Неуспешни!

Как се търгува живот? Как се слага печалба за операцията на болно детенце, как се формулира печалбата от спасяването на родилка… или пък млад мъж, пострадал при трудова злополука.

Всеки ден лекарите, положили Хипократова клетва да спасяват човешки живот, първо трябва да седнат и да сметнат приходите и разходите за живота…..ако разходите надвишават приходите по клиничната пътека, дали да не го насочат човека другаде, нищо, че едва държи живота си в зъбите! А на милостивите системата не прощава. Всяка оказана НЕПРАВОМЕРНА лекарска помощ, води до фалит, а същите лекари остават без работа. Повод за много тъжни размисли…да спасиш живот или да спасиш заплатата и работата си? А си се заклел!

НЗОК и инспектората като цербери разпределят парите, като започват от себе си – служебни автомобили, климатици, сгради, шофьори, каквото остане – за болните. Ако остане….

Когато бях дете, на слизане от връх Ботев през есента паднах и си изкълчих крака и скъсах сухожилие. В селото до Калофер, в което бяхме отседнали, имаше постоянно фелдшер и медицинска сестра. Погрижиха се, помогнаха, имаше всички видове лекарства, обезболяващи, превръзки. Линейката дойде след час. Преди година съседката пострада при сериозен инцидент и съседите извикаме линейка – в центъра на Пловдив. Дойде след час и половина, защото случаят не бил спешен, можело да се изчака. Докато момичето пищеше, а ние се чудехме какво да правим. Представям си ако беше в онова село, сигурно вече няма здравна служба никъде по селата.

Хората са оставени да умират и да страдат, защото ЗДРАВЕТО Е ТЪРГОВИЯ! КОЙТО НЯМА ПАРИ – УМИРА!

И най-добрите и благородни лекари получават наказание за съчувствието си, че са лекували здравно неосигурени, че са оставили някоя баба, която няма близки, по-дълго време в болницата, вместо да я изхвърлят на улицата, че са помогнали за случай, който не попада в клинична пътека.

И в един момент болницата няма пари за данъци, такси, лекарства, ток, вода….все пак е търговец, трябва да е спечелила достатъчно пари, за да си плаща сметките. Няма значение здравето, важни са парите за държавата!

Като общински юрист много пъти съм присъствала на общи събрания на болниците. В бордовете /Съвети на директорите/, се избираха хора,които нямат нищо общо с медицината, дори и с икономката. Които не разбират нищо. Но са НАШИ ХОРА – НА УПРАВЛЯВАЩАТА ПАРТИЯ! С една мисия – да налагат изпълнители на обществени поръчки, да преценят какво имущество могат да продадат, какво могат да приватизират…

Голямото престъпление на прехода. Колко убити болни от безхаберие и нагла търговия с живота им. Впрочем скоро управляващите сложиха и цената на човешкия живот, да си я знаем…

А болниците ще се продават….ще ги купят едни наши хора, ще завъртят един печеливш бизнес само с печеливши клинични пътеки, ще завъртят едни пари!

А ние – да умираме! Който няма пари да отиде извън България да се лекува или тук в частна болница – да умира! Важна е търговията и парите! Материалът ще го подменим.

Автор: Елена Гунчева

Continue Reading

Made in BG

Лична драма! Мъките на дядо Иван от Петричко: Тъжно ми е. С пенсия от 103лв. с 43г трудов стаж, за другите има бюджет, а за мен няма

Published

on

Дълбока е темата за пенсионерите и живота им в България.

Много се е говорело за това, много са коментирали, но малко са тези, които са действали. Ние няма да преповтаряме неща, които всички знаят.

Ние искаме да покажем нагледно още един пример за българин, отблъснат от крилото на държавата ни. Защото за тези неща трябва да се говори!

Иван Андреев е на скромните 84г, живее в петричко но за възрастта си е изключително горд и интелигентен човек, с дълъг живот зад гърба си, дългогодишна учителска кариера и спечелил уважението на немалко хора. Въпреки добротата в сърцето си и чистотата в очите си, съдбата на дядо Иван в действителност е доста тъжна и нечестна. Той живее със сестра си, която е по-голяма от него, болна е и е на легло. Тъй като е неподвижна, дядо Иван сам се грижи за нея, готви, прави всичко и споделя, че се справя.

Животът му не е лек и доказателство за това е пожарът на къщата му, в която живее със сестра си.

Казва, че пожарът е предизвикан от запалването на електромера на къщата. С нищожната пенсия, която получава след 43г. трудов стаж, която държавата ни е решила, че е заслужил, той не може да си позволи ремонт на покрива. С надеждата, че държавата ще му помогне, той решава да почука на вратата на общината.

След десетки посещения в общината в рамките на около 10 месеца, дядо Иван получава парична помощ срещу подпис. Разочарованието и обидата идват след като вижда, че помощта, която получава е само 100лв.

Пари, които в днешно време са нищо, а какво остава да ремонтираш изгорял покрив. Дядо Иван споделя: „Тъжно ми е. С пенсия от 103лв., която сега е три пъти повече , с 43г трудов стаж, за другите има бюджет, а за мен няма.“ Казва, че за 43г. да получи социална помощ в размер на 100лв е обидно и не може да приеме тези пари.

И стотинка не е изхарчил от държавните пари, пази ги и иска да ги върне. Не се оплаква от живота си и най-важното не се отказва. Въпреки всичко, дядо Иван е скромен човек, не комуникира особено с други хора, но винаги поздравява и му става драго, когато го спрат да го попитат как е.

С много труд дядо Иван успява да плати за ремонта на покрива, плащал е надник на работници в продължение на 10 дни и въпреки това с непоколебимият си дух успява да остане на крака. И щом на управниците ни им се свидят държавните пари и отказват да помогнат на човек в нужда, то винаги ще се намери някоя добра душа, готова да помогне с колкото може.

Дядо Иван казва, че не иска да проси, но е много благодарен, когато някой му помогне безкористно. Със сълзи на очи споделя за хората, които са решили да му окажат финансова подкрепа и изразява безкрайната си благодарност към тях. Защо напълно непознати без да очакват нищо в замяна те виждат по телевизията, прочитат историята ти и със свито сърце и разочарование от света в който живеят отделят от личните си средства, за да те зарадват и да ти покажат, че доброто все още съществува?

Къде е държавата, която уж трябва да помага на хората, които дълги години са служили за благото и? Къде е държавта за дядо Иван, който е дал живота си, за да бъде един добър пример и едно добро начало на немалко младежи?

 

Continue Reading

България

Ученичка от английската гимназия почина мистериозно в час

Published

on

До трагедията се е стигнало, след като на момичето му прилошало по време на час, пояснява БНР.

Ученичка от английската гимназия в Бургас е починала в клас.

До трагедията се е стигнало, след като на момичето му прилошало по време на час, пояснява БНР.

На детето му е прилошало в класната стая. Намесило се е медицинско лице и се е свестило. След това обаче, въпреки намесата и на повикания екип от „Бърза помощ“, момичето отново е загубило съзнание, поясниха от ръководството на учебното заведение.

На място е бил повикан и реанимационен екип, който се е намесил, но момичето е починало. Трагедията е голяма, коментираха още от училището.

Съучениците на момичето са в шок, а учебните занятия са прекъснати.

Continue Reading

България

Ванга предрече голямо богатство за тези 5 зодии в следващите 5 години

Published

on

На Ванга се приписват какви ли не пророчества – кои от тях са верни и кои плод на въображението на търсачите на сензации, понякога е трудно да различим. И макар петричката пророчица отдавна вече да не е сред живите, нейните предсказания и съвети продължават да бъдат актуални.

Не подминават, разбира се, и зодиакалните знаци. Според определени слухове, пророчицата определя 5 зодиакални знака като най-големите късметлии в зодиака . Нека видим кои знаци ще се радват на богатство и късмет през следващите 5 години:

Овен

Овните са силни лидери, самоуверени и целеустремени. Тяхната упоритост, съчетана с малко късмет, ще им донесе невиждани, но и заслужени успехи. Те работят и се трудят неуморно, за да достигнат мечтаните върхове. Ще имат успехи както в професионален план, така и в семеен – очаква ги ново попълнение в семейството. Инвестирайте смело или създадете собствен бизнес, идните години са благоприятни за такива дейности.

Близнаци

Късметът на Близнаците ще е съсредоточен най-вече в професионален план, като се очаква покачване в кариерната стълбица. Увеличението на доходите ви е неизбежно, така че се възползвайте от това и осъществете мечтите си. Бъдете решителни и не бездействайте, ами работете и инвестирайте, погрижете се за бъдещето си. Успехът ще ви срещне и в любовта – ако сте необвързани ще срещнете подходящ партньор, а ако сте във връзка не е изключено сватба или ново попълнение в семейството.

Скорпион

Представителите на този знак ще се радват на спокойствие. Ако имат натрупани задължения ще успеят да ги изчистят, а в допълнение дори ще успеят да създадат собствен бизнес. Пред вас, Скорпиони, се откриват много възможности и ви съветваме да се възползвате от всяка една. Ванга смята Скорпионите за знак на богатството. Всичко това обаче няма да ви се даде „на поднос“ – трябва да се трудите и да заслужите успехите си, като късметът след това ще се разпространи във всички аспекти от живота ви.

Лъв

Лъвовете също ще се радват на късмет и успехи, като Ванга за тях предрича, че ще открият най-голямото си щастие. По пътя ви няма да се изпречват много предизвикателства и проблеми, така че ще можете спокойно да осъществите всичките си планове. Очаква се да имате много късмет в създаването на собствен бизнес – не се колебайте, а действайте!

Водолей

Водолеите ще имат късмет в личен план – ако са необвързани ги очаква истинска и луда любов, а за обвързаните – семейно щастие и разрастване на бизнеса. Следвайте интуицията си, няма да ви предаде и ще достигате нови върхове. Рискувайте, но не летете в облаците, а гледайте реално на живота, за да не влошите финансовото си състояние.

Continue Reading

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com