Свържете се с нас

България

Фирми дават пари на всеки ъгъл във Велико Търново, но със страшна уловка

Офисите на фирми за бързи кредити никнат като гъби след дъжд във Велико Търново. Само в периметъра МДТ „К. Кисимов“ – Районната противопожарна служба – бившия Пионерски дом има 15 обекта, предоставящи този тип финансова услуга. Секторът изживява подем и има голямо търсене на кадри, които да се занимават с обслужването на клиенти, пише „Борба“. 

Почти всяко търговско помещение, което се освободи в центъра на града, веднага бива трансформирано в обект за кредити. Небанковите финансови компании разгромиха конкуренцията на магазини за дрехи втора употреба, които доскоро бях хит в старата столица. Фирмите за заеми изкушават все повече хора с парични затруднения, защото предоставят нужната сума след моментално одобрение. Освен това някои от компаниите нямат ограничения за клиентите по отношение на тяхното лошо кредитно минало.

Конкуренцията между офисите за кредити е жестока и всяка фирма предприема различни стратегии, за да бъде предпочетена от хората.

Сред облекченията са невнасяне на вноска през първите три месеца, участие в томбола с награди, кандидатстване чрез мобилно приложение и директен превод на сума по банков път.

Компаниите са разработили богато портфолио с финансови продукти спрямо профила на нуждаещите се заем. Съществуват т.нар. ипотечен и потребителски кредит, за майки, студенти, пенсионери, до заплата, за ремонт, за автомобил, без поръчител и т.н.

Въпреки на пръв поглед изгодните оферти само преди три седмици председателят на Комисията за защита на потребителите Стоил Алипиев отчете, че всяка 9-а от 10 фирми за бързи кредити ползва нелоялни практики. Става въпрос за неизгодни за клиента условия, закодирани в клаузи при подписването на договора, спрямо които задълженията нарастват многократно. Пример за това са неустойки за определени от фирмата нарушения от страна на длъжника, които понякога представляват суми в същия размер с първоначално взетата. Тогава човекът може да бъде спасен единствено чрез адвокатска помощ и обявяване на договора от съда за нищожен.

---

България

Големият победител Иван Рълев: Свободен съм! С Денислава бяхме заедно, но не сме един за друг

Големият победител в „Игри на волята“ Иван Рълев разкри истината за отношенията си с участничка от риалитито. Двамата с Денислава Велкова са имали кратък романс, след края на снимките край Царево.

„Може би емоцията там беше много силна и това повлия на нашите отношения, които за кратко имахме. Приключиха. Останахме си в приятелски отношения, нищо лошо нямаме, но не сме един за друг“, коментира Рълев в предаването „Събуди се“ по Нова Тв.

В предаването атлетът имаше много емоционална среща и с бившата си приятелка – Йоанна. Тогава девойката бе категорична, че ще изяснят отношенията си след края на сезона. По всичко личи, че двамата не са успели да изгладят различията си и не са се събрали.

„В момента нямам човек до себе си. Изключително фокусиран съм върху работата, която развивам и бизнеса си.

Не остава време за това. Ако имам човек искам да се раздавам на максимум за него и не смятам, че в момента е времето да имам сериозни отношения с някой, защото връзката няма да е пълноценна и няма да мога да дам това, което мога“, допълва шампионът.

Веднага след излизането си от формата Рълев започва да работи в своята нова лаборатория и споделя, че от тогава до сега няма почивен ден. Той разкрива, че инвестицията за лабораторията не е от наградата, а е купил всичко нужно с подкрепата на своите родители. На финала той дори посвети победата на баща си и сподели, че е много щастлив, че е накарал родителя си да се гордее с него.

---

България

След като спечели 100 бона Иван Рълев скъсал с гаджето преди 3 дни

Победителят в Игри на волята Иван Рълев е имал бурна връзка с другата участничка в продукцията Денислава, но двамата са се скарали до преди дни. Това признава самият той в интервю, видя NEWS2.

„Двамата с Дени сме силни характери и отношенията ни са доста бурни.

Преди два-три дни се скарахме и не знам как ще продължат отношенията ни натам“, призна Рълев.

Той също така каза, че два остри камъка брашно не мелят.

Официалното признание за връзката му с Денислава показва, че очевидно нещата с бившата приятелка на Рълев Йоанна са останали в сферата на приятелството.

От друга страна, наскоро Денислава, попитана за отношенията й с мъжете в Игри на волята, сложи знак „хикс“ не само на Мастагарков и Мартин, но и на Рълев.

Денислава каза, че към момента няма мъж до нея и иска да е сама.

---

България

Милионери: Служители в завод прибраха 11 млн. евро с хитра схема

В рамките на година група крадци успява да отмъкне благородни метали като злато и сребро на стойност най-малко 11 милиона евро.

Това се е случвало от медодобивен завод в Хамбург, според разследванията – в периода февруари 2020 г. – януари 2021 г., разказва германското издание „Билд“.

Прокуратурата на Хамбург е повдигнала обвинения срещу петима души – на възраст между 33 и 50 години, за сериозни групови и търговски кражби. Друг заподозрян е обвинен в помагачество и съучастие в тежки групови кражби.

Твърди се, че обвиняемите са откраднали около 5000 килограма – „междинни“ и странични „продукти“, съдържащи благородни метали на обща стойност около 11 милиона евро от помещенията на компанията. След това са ги препродавали.

Откраднатите стоки са т. нар. „сурово сребро“. Остатъците от необработено сребро се създават по време на процесите на рециклиране и обработка на метали.

Твърди се, че крадците са изпращали част от плячката си на металообработващи компании в Турция. Те използвали крипто клетъчни телефони за вътрешна комуникация.

Кои са крадците милионери?

Твърди се, че в схемата са участвали бивши и настоящи служители на завода, както и доставчици на услуги, които са имали достъп до помещенията му.

Полицаи под прикритие се натъкнали на група от поне единадесет заподозрени. Разследващите идентифицирали 36-годишният Махмут С. от Фреденбек в Долна Саксония като ръководител на бандата.

В хода на разследването са конфискувани три луксозни автомобила. Делото започва на 12 декември в Окръжния съд на Хамбург.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com