Свържете се с нас

България

Финансов хороскоп за седмицата: Кои от зодиите очаква печалба 3-9 юни

Овен

Времето е благоприятно за финансови транзакции от всякакъв мащаб, така че е препоръчително да планирате важни плащания за него: регистрацията им ще премине и те самите ще донесат солидна печалба в близко бъдеще.

Телец

Не е желателно да участвате в съмнителни финансови дейности: рискът, свързан с тях, ще се окаже неоправдан, а загубите ще бъдат много по-големи от илюзорните ползи и печалби.

Близнаци

Времето е благоприятно за търговия: тези, които отдавна искат да продадат или купят нещо, трябва да се възползват от възможността – във всеки случай можете да разчитате на талант и в резултат на това добри дивиденти.

Рак

Не можете да вземате важни финансови решения под влиянието на емоциите – парите не ги обичат, трябва трезво и практично отношение, а мозъкът, замъглен от чувства, едва ли ще прави пари.

Лъв

Професионален – и в резултат на това финансов успех – очаква онези, които, докато работят, ще мислят не за резултата, а за процеса: само като се насладите на самата дейност, ще можете да спечелите нещо.

Дева

Възможно е и е необходимо да поемете работата на някой друг, особено ако прякото ръководство го поиска: като го завършите бързо и ефективно, можете да разчитате на похвала и увеличение на заплатата.

Везни

За тези, които мечтаят да печелят повече, отколкото сега, звездите препоръчват да седнат на бюрото: новите знания ще им позволят да заемат завидна и обещаваща позиция със съответно по-висока заплата.

Скорпион

Необходимо е да бъдете възможно най-внимателни към идеите, които ще дойдат на ум тези дни – именно тези идеи, реализирани, ще донесат както професионално признание, така и прилична печалба.

Стрелец

По-добре е да изоставите важни финансови транзакции: дори малка грешка – по-специално типографска – може да доведе до сериозни последици: вместо очакваната печалба лесно можете да получите загуба.

Козирог

Финансовите транзакции могат да се извършват само ако са внимателно подготвени: необходимо е внимателно да се изчислят всички възможни рискове и едва след това да се постави визата ви върху документа.

Водолей

Финансовите партньори едва ли ще окажат някаква помощ, а в най-крайния случай могат и образно казано да подложат крак, така че сега трябва да разчитате само на себе си.

Риби

Необходимо е да се въздържате от прекомерно и – още повече! — безсмислени разходи: ако не спазвате разумни спестявания, парите могат да свършат доста бързо и ще трябва да се ограничите в необходимото.

---

България

Андрей Арнаудов през сълзи: Обещал съм си, че ще живея дълго заради сина ми

Един от малкото случаи, когато Андрей Арнаудов застава пред камера без Иван е пред Мариан Станков Мон дьо, който успя да изтръгне и най-дълбоките чувства от душата му.

Оказва се, че вечно усмихнатия водещ и продуцент не винаги е в настроение и има много неща, които го връщат към тъжни спомени и го разстройват.

Аз нямах никакво съмнение, че ще стана популярен. Имах си точен план от малък. Винаги съм знаел, че ще се занимавам с телевизия.

Като цяло смятам, ме имам всичко, за което съм много благодарен. Живот и здраве искам да имаме още едно дете. Иска ми се да станем истински самостоятелни продуценти. Това ще рече създаване на съдържание, както стана с филма за  Гунди. Второто ми желание е да минем Калотина. Единственият ни шанс да направим нещо смислено е да изнесем продукт поне в Източна Европа.

На въпрос дали е милионер, отговори, че не знае какво точно означава това.

Изкарвали сме много пари в живота си, но не мога да спра да работя. От  телевизията големи пари не се изкарват.

Споменът за баща му предизвиква тъжна емоция и сълзи в очите му.

Ползите от Лавандулата: Природен Дар за Здравето

Обещах си, че няма да плача. Ти като имаш малко момче, ето аз сега например съм си обещал, че ще живея дълго заради сина ми. Той е едно малко момченце и ти не трябва да го оставяш, с мъка се върнаха спомените от последната вечер с баща му. Травмата от загубата му си стои.

За сина си говори с много любов, затова и е толкова силен страха му да не го изостави.

Той е много проклет, но и много енергичен, прилича си на мен. Той ни учи и двамата на търпение, с което и двамата не разполагаме в огромни количества.

Завърши с това, че все още се опитва да промени света, колкото и невъзможно да е това.

---

България

Ето какъв хищник излезе насред Ямбол

Много голям речен сом бе уловен от рибар насред град Ямбол. Късметът се усмихва на Калин Костадинов, по прякор Джака, за който това се оказва абсолютен рекорд.

От години той преследва хищните риби по река Тунджа, но чак сега успява да измъкне толкова внушителен екземпляр. Сомът се оказва дори по-дълъг от него. Пред „България Днес“ майсторът издава своята успешна тактика. Той лови на тапа, а за стръв залага едри пиявици.

„В този ден имах предчувствие, че сомовете ще бъдат активни. Пуснах си отпуска и отидох на река Тунджа в град Ямбол, на голямото съоръжение. В 8 часа сутринта вече бях на мястото, а два часа по-късно дойде и първият удар. Оказа се сомче с тегло 8,7 кг. Реших да остана през целия ден, защото рибите бяха гладни. Около 14 часа пак ме последва късметът и хванах още още една риба – около 5 кг“, разказва 37-годишният Калин.

Ползите от Лавандулата: Природен Дар за Здравето

Той не се предава и е убеден, че екшънът тепърва предстои и се оказва прав.

„Продължих да настоявам и в 16:10 ме последва най голямото братче – 27,2 кг.

Удари на обикновен монтаж с тапа, оловна тежест и отдолу кука с номерация 4/0, на която имах заложени 3 броя пиявици. Когато тръгна тапата, в първия момент не успях да разбера, че е толкова голям сом. Помислих, че е около десетина килограма, но след 10 минуни борба го вдигнах над водата и се видя голямото му туловище. След още 15 мин борба успях да уловя рекордния ми засега сом“, развълнуван е Костадинов. Рибата се оказва с дължина 165 сантиметра.

Река Тунджа се слави с високата си популация от сом. Води началото си от 2083 м н.в., в близост до връх Юрушка грамада в Стара планина над Калофер. Цялата й дължина е 390 км, от които 350 са на българска територия преди да премине в Турция. При град Одрин се влива в Марица, като е нейният най-голям приток.

Иначе от хищните риби по река Тунджа освен сом може да се улови още щука, распер, костур и кефал. Чудесни вирове за риболов и отдих сред прохладата има около град Елхово. Популярни са и позициите на ВЕЦ-а при село Устрем.

---

България

Гастарбайтери: В България е страхотно, изкарваме по 1200 лева месечно

„Тук е много хубаво. В България много ни харесва. Хората са добри, отношението към нас е добро. Работим в хотелите в „Албена, харесва ни. И времето е хубаво.“

Toва разказват гастарбайтери от Узбекистан, дошли в да работят в България чрез посреднически фирми.

„У нас в Узбекистан има една посредническа фирма, много е добра. Предлагат работа навсякъде из Европа: Германия, Полша, има и за България. И фирмата ни каза, че в България хората са добри, заплатите са добри, страната е добра, има всички условия. И така дойдохме да работим тук. Харесва ни, всичко е супер“, разказва пред Deutsche Welle Айлин, една от узбекистанките.

Тя, заедно със свои сънароднички, работят пет дни в седмицата и изкарват по 1200 лева месечно. Живеят в бунгала в „Албена“ и част от времето работят в тамошните хотели.

Ползите от Лавандулата: Природен Дар за Здравето

Всички са оставили семействата си в Узбекистан, за да припечелят малко в България.

Според публикации в медиите Узбекистан е един от най-бедните региони от бившия Съветски съюз.

Страната по територия е над четири пъти по-голяма от България, населението наброява 37 милиона души. Икономиката разчита главно на памука, Узбекистан заема трето място в света по износ на памук. Иначе в средноазиатската страна се добиват още газ, злато и мед. Но доходите са доста по-ниски от българските, твърдят новите ми познайници.

Тук човек се сеща и за още един тъжен факт, свързан с Узбекистан: по време на безредиците през 2005 година армията и полицията убиха между 400 и 600 протестиращи.

---

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com